недеља, 22. децембар 2013.

Moji Golden Rose ruževi - 57, 86, 124

Dugo sam želela da imam bar nekoliko Golden Rose ruževa ali nisam znala gde da ih kupim. Onda sam konačno otkrila parfimeriju Kristabell i moji problemi su bili rešeni! Svaka njima čast na ogromnom izboru i normalnim cenama. Dva ruža sam dobila za rođendan, a jedan sam sama sebi kupila isto za rođendan (koje sve izgovore neću upotrebiti za te kupovine).

Takođe primetićete da sam počela da ubacujem na slike moj mučeni watermark. :D


I have long wanted to have at least a couple of Golden Rose lipsticks, but I didn't know where to buy them. Then I finally found Kristabell  perfumery and my problems were solved! I applaud them for their huge variety of products and normal prices. Two lipsticks I got for my birthday, and one I bought myself,  also for my birthday (ah all the excuses I make for these purchases).

Also, you'll notice that I began to insert my poor watermark on my photos. : D


Nijanse koje ću vam pokazati su 57, 86 i 124. Realno svi su mi predivni i jako sam ih zavolela. Naravno ovo su GR ruževi iz linije sa crnim pakovanjem koje sadrži 4,2g i oni koštaju po 190 dinara. Odmah imam samo jednu i jedinu zamerku na ovo pakovanje, a to je da je poklpac knap širine, a ruževi se lako otvaraju pa morate veoma pažljivo i ravno da ih zatvarate da se ruž ne bi izvukao i da ga poklopcem ne biste malo prignječili. To mi se desilo sa mojim prvom i jedinim GR ružem pre ova tri i od tad pazim kao luda (moj prvi GR ruž je nijansa 94 a o njemu pročitajte više ovde).


Shades that I will show you are 57, 86 and 124. Realistically they are all very beautiful and I've come to love them all. Of course these are GR lipsticks from their line with black packaging and they contain 4.2g and cost 190 RSD. Right now I have the one and only objection to this packaging, and that is that the lid fits very tight and lipsticks are easy to open, so you have to put the lid back very carefully and straight so the lipstick won't open in the process and so that you won't ruin the top of the lipstick. It happened to me with my first and only GR lipstick before these three and since then I'm very careful with this (my first GR lipstick was shade 94, read more here).


Pogledajte ova tri lepotana. Roza nijansa 57 je veoma poznata zbog velike sličnosti sa MAC Candy Yum Yum. Druga dva su tamnija i za njima će mnoge devojke posezati upravo u ovo hladno doba godine. Dakle na ovoj slici s leva na desno su nijanse 57, 124 i 86.


Look at these three beauties. Pink shade 57 is very famous because of it's similarities with MAC Candy Yum Yum. The other two are darker and a lot of girls will use them a lot during this cold part of the year. So in this picture from left to right are shades of 57, 124 and 86.


Evo ga i jedan grupni swatch. S leva na desno idu 57, 124 i 86. Sva tri ruža su veoma kremasta i pigmentovana. Jako se lako razmazuju i prijatni su na usnama. Ne isušuju usne ni malo. Ne lepe se za suve delove i homogeno se brišu. Srednje su postojani, izdrže jedno 3, 4 sata na meni. Ukratko - pravi predstavnici dobrih i jeftinih Golden Rose ruževa.


Here is one group swatch. From left to right are shades 57, 124 and 86. All three lipsticks are very creamy and pigmented. Very easy to apply and pleasant on the lips. They don't dry out the lips at all. They don't stick to dry parts and erase  homogeneously. Their durability is medium, they stay on my lips around 3 or 4 hours. In short - true representatives of good and cheap Golden Rose lipstick.


Sada ću da vam pokažem pojedinačno kako ovi ruževi izgledaju. Dakle nijansa 57 je svetla barbi roza, divna drečava i jako nežna ali i upadljiva. Pošto je reč o svetloj nijansi vrlo je lak za mazanje. Kao što sam već pomenula duplikat je za MAC Candy Yum Yum samo što je on koliko ja znam mat.


Now I'm going to show you how these lipsticks look individually. So 57 is a light shade of barbie pink, beautiful and neon, very tender but also striking. Since it is a light shade is very easy to apply. As I have already mentioned it is a dupe fore MAC Candy Yum Yum, but I think this one has matte finish.



Evo je i najbitnija slika na usnama na suncu i u senci. :)


Here is the most important photo on my lips in the sun and in shadow. :)


Nijansu 86 nisam baš skroz planirano naručila ali sam se odlučila za njega nakon nekih divnih slika po blogovima. Uopšte nisam zažalila. On me je baš iznenadio i takođe za njega su me mnogi pitali šta to imam na usnama. Boja je neka tamnija bobičasta nijansa. Ali nije mngoo ljubičast. Negde je između crvenog i ljubičastog. Nekako je dosta svetlucav, što mi se na prvu loptu nije toliko svidelo i izgledalo mi je nekako starinski, ali na usnama je ipak veoma lep, a ako hoću da još smanjim to presijavanje tu je uvek tapkanje papirnom maramicom.


Shade 86 I ordered a bit unplanned and I decided to go for it after seeing some nice photos on several blogs. I haven't regret it. It really surprised me and also many girls asked me what I have on my lips when I have worn it. The colour is a darker berry shade. But it isn't very purple. Somewhere between red and purple. It is kind of shimmery, which I didn't like at first since it seemed a bit old school, but on the lips it is still very nice, and if I want to have that glow even more reduced I dab my lips with a tissue paper.



Evo na slici na usnama možete malo da primetite kako sjaji, ali zapravo ne podseća na način na koji su sjajili neki ruževi moje mame kada sam bila mala. Pritom, na slikama uvek ruževi izgledaju za nijansu sjajnije negu u stvarnosti.


Here's the picture on the lips and as you can see it is shiny, although the shine is different form the one my mom's lipstick had when I was little. Also lipstick always look a bit more shiny on photos than in real life.


I za kraj nijansa 124. Za kupovinu ovog ruža zaslužan je post na blogu Anatomy of Beauty kada mi je ova nijansa i otišla na WL. Ovim ružem sam možda za nijansu razočarana jer nije ispao baš onakav kakvim sam ga zamišljala, mada i pored toga ga mnogo volim.


Finally shade 124. A post on Anatomy of Beauty blog is responsible for this lipstick, because when I first saw it, it went straight to my WL. This lipstick has disappointed me a little because it didn't come out exactly as I imagined it to be, but nevertheless I like it a lot.


Kada pogledate ruž on je izrazito braon boje i to prilično tamne, zbog čega sam ga i kupila. Na usnama međutim boja je mnogo blaža i više je neke tamno crvene boje koja vuče ka braon. Tekstura mu je nekako vodenasta. Ovo je dakle definitivno ruž koji zahteva tamno crvenu ili braon olovku ispod sebe. Prvo zato što je težak za precizno nanošene jer je taman i veoma maziv, a pošto nije ultra pigmentovan potrebna mu je mala pomoć da bi izgledao kako mu dolikuje. Mada ovo je možda i dobro jer je bez olovke svetliji i ipak mnogo nosiviji na svakodnevnoj bazi.


When you look at the lipstick it is distinctly brown colour and a quite dark shade, which is why I purchased it in the first place. On the lips colour is much lighter and more a dark red shade that slightly pulls to brown. Texture is somehow watery. So, this is definitely a lipstick that requires a dark red or brown lip liner underneath. First, because it is difficult to accurately apply because it is dark and very lubricant, and because it is not ultra pigmented so it needs a little help to make it look it's best. Although this is perhaps a good thing because without a lip liner it has lighter shade so it is much more wearable on a daily basis.


Slike su dakle bez olovke ispod. Nešto se nisam proslavila u mazanju ovog ruža kao što ćete primetiti. To dokazuje da je malo teži za rukovanje. Bar je kod mene takav slučaj.


Images are therefore without lip liner underneath. I didn't really apply it all that well as you can see. This proves that it is a little more difficult to handle.  At least for me.


Da li ste vi probali neki od ovih GR ruževa? Ako jeste koji su vaši utisci? Preporučite mi neku novu nijansu koja vam se mnogo svidela.

Šta mi se sviđa kod ovih GR ruževa:
- cena,
- pakovanje je čvrsto i lepo,
- mazivi su,
- pigmentacija,
- prijatni na usnama,
- solidna trajnost i homogeno brisanje,
- ne lepe se za suve delove,
- ogroman broj nijansi.

Ne sviđa mi se:
- dostupnost (realno u Srbiji ih nema na mnogo mesta, ili ima ali sa veoma mršavim izborom),
- moraju veoma pažljivo da se zatvaraju,
- nijansa 124 ne može samostalno da postigne na usnama boju kao u pakovanju.

Informacije i ocene:

CENA: 190 dinara
GDE IH NABAVITI: Parfimerija Kristabell, pijace i slično
BROJ NIJANSI: mnogo
DA LI BIH IH PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 4/5
CENA: 5/5
NANOŠENJE: 5/5
POSTOJANOST: 4/5
TEKSTURA: 5/5
PREKTIVNA MOĆ: 4/5
UKUPNA OCENA: 5/5


Did you try any of these GR lipstick? If so what are your impressions? Recommend me a new shade that you like it a lot.

What I like about these lipsticks:
- Price,
- The packaging is nice and tight,
- They are very lubricant,
- Pigmentation,
- Pleasant on the lips,
- Durability is solid and homogeneously erased,
- Not sticking to the dry parts,
- A huge number of shades.

What I don't like:
- Availability (there aren't many places in Serbia that sell GR, or they do but with a very limited choice of shades),
- One needs to be careful when closing the lid,
- Shade 124 cannot independently achieve the colour on the lips as in packaging.

Information and scores:

Price: 190 RSD
WHERE TO BUY: Kristabell perfumery, market places and similar places
NUMBER OF SHADES: many
WOULD I BUY THEM AGAIN: Yes

PACKAGING: 4/5
PRICE: 5/5
APPLICATION: 5/5
DURABILITY: 4/5
TEXTURE: 5/5
COVERAGE: 4/5
OVERALL SCORE: 5/5

37 коментара:

  1. Imam za sad samo 57 i 58 nijansu. Na meni je ova 57 nešto drečavije i jako ju volim nositi ljeti kad potamnim :) A 124 je krasna nijansa, baš me začudila razlika na usnama i u pakiranju :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I mene isto. Ali uspem da ga utamnim sa olovkom dovoljno da bude tako braon :D

      Избриши
  2. Znas vec da je moj omiljeni 86 :) bas ga volim, jucer sam ga cijeli dan nosila...
    A lijepa je i ova 124, dugo nisam kupila neki njihov ruz, svaki pud kad ih vidim sve tesko mi se odluciti koji cu i onda ne kupim nijedan :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja imam isti problem! Zato uvek listam po netu pa odlucim unapred. To je jedini nacin! Znam da volis 86 :))))

      Избриши
  3. Toliko slušam i čitam o GR ruževim a nemam ni jedan. Sram me bilo :)
    Divno ti stoje svi (pogotovo 124) iako ja te nijanse ne nosim. Dobro, možda bih mogla 57 da probam :)
    Lidija

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E tako sam i ja i onda sam ih konacno kupila. Ali kad jednom krenes tesko se staje :))

      Избриши
  4. Nemam pojma koja mi je nijansa ljepša, odnosno koja ti ljepše stoji <3

    Ipak, moj favorit je 124 :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ha ti si vec druga sa 124 favoritom. Moram da priznam da to nisam ocekivala. :D Ne znam ni sama sto :D

      Избриши
  5. Одговори
    1. Bas neocekivano. A realno kad se ovako pogleda jako je taman i verovatno bi vecina njega zaobisla pri kpovini :)

      Избриши
  6. A jaaaao 124 <3 Pa kako ja nisam znala za ovaj ruz? Idem ga sutra odmah traziti! :-

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahah potrazi bas. Ja kad sam ga kupila bio je taj jedan i slucajno ga nadjosmo. Nadam se da su porucili jos. Mada dobro to je samo u Kristabell-u. Ima nekoliko oko 124 slicnih nijansi pa ako ga ne nadjes pogledaj i njih.

      Избриши
  7. odlični su mi svi ruževi koje imaš :) i ja imam nekoliko nijansi, no ipak su mi najdraže 53, 56 i 123 :) Tereza

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E konacno da mi neko predlozi neke druge nijanse! 53 i 56 bih bas volela da kupim jos od ranije. A 123 je skoro isti kao 124. Mislim da je ovaj moj za nijansu tamniji.

      Избриши
  8. Ja licno nikada ne koristim karmin,ali ove boje su super,i bas ti mocno stoje!! :)

    ОдговориИзбриши
  9. Ih, ostadoh jedina koja i dalje nema watermark :( Ruževi su baš lepi, pogotovo ova srednja boja (na swatchevima na ruci), nekako mi dođe kao školski primer seksi ruža :)

    ОдговориИзбриши
  10. Sviđa mi se 57 :D imam 4 ruža iz te linije i baš sam zadovoljna, šteta što je ambalaža očajna!

    ОдговориИзбриши
  11. Divni, ono baš :) Moram dodati da mi se dopada način na koji si zaštitila slike, nije upadljivo ali dovoljno da se zna ko je slavni fotograf :D :D

    ОдговориИзбриши
  12. Obožavam GR ruževe, a tvoje nijsanse su odlične! :) 57 imam i ja, prava barbi pink :)

    ОдговориИзбриши
  13. Sve nijanse mi se dopadaju. 124 me je bas zanimao, steta sto nije tamniji kada se nanese :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa dobro da je tamniji izgledali bi ko goticarske kraljice sa njim. Ovako ako bas zelim da tako izgledam potamnim prvo usne nekom olovkom :D

      Избриши
  14. u prvi i poslednji sa swatcheva sam zaljubljena! moracu da ih nabavim :)

    ОдговориИзбриши
  15. Ti imas lepa usta pa ti sve nijanse lepo stoje:)). Najlepsi mi je 86, iako ne volim crvene nijanse, ovaj je bas divan. Bas neka "zivahna" raskosna boja. Jel imas olovku na slici sa njim?
    Ja imam GR 128, koralno narandzasti iz ove kolekcije, malo je intenzivnija koralna boja, barem na mojim usnama.
    Ivana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U bas je lep 128! Inace nemam olovku ni na jednoj slici. Nikad ne stavljam olovku na ovakvim postovima jer hocu da se lepo vidi kakav je sam ruz.

      Избриши
  16. nemam nijedan od ova 3 ruža (šokantno, znam), a sva tri su i divna, no 86 mi baš treba :D

    ОдговориИзбриши
  17. Danas sam bila u terazijskom prolazu i kupila nijansu 86. Sad kad sam dosla kuci i ponovo ga otvorilam videla sam da devojka u radnji ga nije dobro zavrnula te mu je nagnjecila vrh ali nema veze...Citavih 190 dinara, pa neka mu je i vrh "ubijen" :) Sutra ili neki drugi dan cu ponovo tamo :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa da to bas mora da se pazi stalno. I ja sam tako neke sebi unistila. Ali dobro nije neki problem :)

      Избриши
  18. Ja ih nisam do nedavno imala jer slab gde imaju da se kupe ruzeviu Beogradu. Ali sad kada znam gde ima. Verujem da ce da se brzo gomilaju :)

    ОдговориИзбриши