четвртак, 14. август 2014.

Balea krema protiv celulita i strija


Ovo leto za mene je bilo vrlo zanimljivo. Nisam bila na moru i mahom sam ga provela (i još provodim) trenirajući, međutim to je i razlog zašto je ovo leto posebno. Promenila sam neke loše navike i ubrzala metabolizam, vrativši ga u standardno stanje koje sam u poslednjih par godina izgubila. Kao i ceo život vratila sam se velikom broju manjih obroka dnevno i samo zbog toga i malo pojačanog treninga (bez ikakve dijete) smršala 8 kg. Vratila sam se na svoju idealnu kilažu, i smanjila probleme sa kolenima koja su me mnogo bolela zbog zahtevnih treninga. Međutim smanjenjem kilaže takođe se smanjio i celulit na butinama toliko da ga skoro više i nemam (bolje stanje nije bilo od kad znam za sebe). Danas ću vam pisati o proizvodu koji mi je pomogao da kožu dodatno zategnem i pomognem nestajanje celulita. Ovo leto odlucila sam se za Baleinu kremu za telo namenjenu smanjenju celulita i strija. Evo ga za pocetak sastav:


This summer was very interesting for me. I didn't go to sea, and I mostly spent it (and I still spend) by training, but this is the reason why this summer is so special. I changed some bad habits and accelerated metabolism, returning it to its standard state that I have had my whole life and that I have lost in the last few years. I introduced large number of small meals a day just as I was used to do my whole life, and only because of that and a little more intensive training (without any diet) I lost 8 kg. I went back to my ideal weight, a reduced huge knee aches that I had because of demanding trainings. However, by reducing my weight I also reduced cellulite on my thighs so that it is almost completely gone (the situation is never better). Today I will write about a product that has helped me to further tighten my skin and helped my cellulite to disappear. This summer I decided to buy Balea body cream designed to reduce cellulite and stretch marks. First let's see the ingredients:



Krema sadrži ginko, kofein i alge, a bila mi je zanimljiva pošto je dozvoljena za korišćenje i trudnicama, jer nema preveliku dozu kofeina u sebi. Takodje ona je i veoma hranljiva pa pomaže koži u borbi protiv nastajanja strija. Iako piše da takođe smanjuje već  nastale strije u to nikako nisam mogla da poverujem i dokazalo se da sam u pravu. Ne pomaže. A kako se nove nisu stvorile jer nemaju zašto (nisam trudna, niti sam se ugojila), nisam mogla ni dobro da proverim kako sprečava nastajanje strija. Ali eto verovaću im na reč što se toga tiče. Nanosi se krežnim pokretima na problematične zone kao što su stomak, butine i zadnjica.


Cream contains ginkgo, caffeine and algae and it was interesting to me because it was allowed for the use of pregnant women, because there isn't to much caffeine in it. Also, it is very nutritious and helps the skin to combat the formation of stretch marks. Although it says it also reduces already formed stretch marks I didn't really believed that and I was proven right. It doesn't help. And since I didn't have any new stretch marks (I'm not pregnant, nor have I gained weight), I couldn't see how well it prevents stretch marks. But hey, I'll take their word on it. It should be applied with circular motions to problematic areas such as stomach, thighs and bottom.


Krema dolazi u velikoj kutiji od 300ml. Hermetički je zatvorena metalnom folijom što je super. Cena joj je 525 dinara. Ima konzistenciju srednje gustog mleka za telo i lako se razmazuje i brzo upija. Ja sam je nanosila svako veče nakon tuširanja i umasiravala u kožu dok se ne upije. Ima prijatan i lagan osvezavajuci miris. Nije masna.


The cream comes in a large box of 300ml. It is hermetically sealed with a metal foil which is great. Price is 525 RSD. It has the consistency of medium-thick body milk and is easy to spread and absorbs quickly. I apply it every night after showering and massage it into the skin until it is absorbed. It has a pleasant and light refreshing scent. It is non-greasy.


Zaista mi je pomogla sa nestajanjem celulita i zatezanjem kože. Iako verujem da su smanjenje kilaže, vežbanje i dobra ishrana glavni faktor u nestajanju mog celulita, uz dodatak ove kreme ja imam nikad manje celulita u životu. Pritisnem kožu i skoro ničega da nema.


It really helped me with the disappearance of cellulite and skin tightening. Although I believe that the reduction of weight by exercising and eating well is a major factor in the disappearance of my cellulite, with the addition of this cream I have the smallest amount of cellulite in my life. I pinch my skin and almost nothing is visible.


Ostajem uvek skeptična prema ovakvim kremama, posebno ako su one jedino čime se borimo protiv celulita, ali sam ipak zahvalna ovoj kremi što mi je pomogla da ovo leto potpuno sredim svoj problem sa celulitom. Meni je bas odgovarala, blaga je, ne zagreva, niti hladi ... ali deluje.

Da li ste je vi probali i kakvi su bili vaši utisci?

Šta mi se sviđa kod ove kreme:
- cena,
- tekstura,
- brzo upijanje,
- lepo zateže kožu i pomaže nestajanje celulita.

Šta mi se ne sviđa:
- ne pomaže kod već nastalih strija.

Informacije i ocene:

CENA: 525 dinara
GDE JE NABAVITI: DM
DA LI BIH JE PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 4/5
CENA: 5/5
ZATEZANJE KOŽE: 5/5
UKLANJANJE CELULITA: 4/5
SMANJENJE POSTOJEĆIH STRIJA: 1/5
UKUPNA OCENA: 4/5


I remain always skeptical about these creams, especially if they are the only thing we use to fight cellulite, but I still appreciate this cream that has helped me this summer to completely fix my cellulite problem. It really suited me. It is mild, doesn't have warming or cooling effect ... but it works. 

Have you tried it and what were your impressions? 

What I like about this cream:
- Price,
- Texture,
- Rapid absorption,
- Nicely tightens the skin and helps the disappearance of cellulite. 

What I don't like:
- Doesn't help with the already existing stretch marks.

Information and reviews:

PRICE: 525 RSD
WHERE TO BUY: DM
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes

PACKAGING: 4/5
PRICE: 5/5
SKIN TIGHTENING: 5/5
CELLULITE REMOVAL: 4/5
REMOVAL OF EXISTING STRETCH MARKS: 1/5
OVERALL SCORE: 4/5

27 коментара:

  1. wow! odlicno - 8 kg za jedno ljeto je izvrsno! cestitam!
    ja bi takodje trebala da pocnem opet neki trening, jel imam probleme sa ledjima ... moj problem nije celulit nego stomak :( tu na zalost ne pomaze nikakva krema, nego bas kao sto si ti radila - vijezbe :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja se najviše gojim u bokovima, stomak malo manje. Što je najgore ja baš mnogo treniram i inače, ali sam krenula pre par godina da dosta kuvam i onda sam sebi pravila ručkove koje volim i jela dosta za ručak pa nisam mogla posle da jedem toliko mnogo u toku dana i usporih metabolizam. Ugojila sam se eto oko 8 kg za možda 2 godine, ali valjda sam lako skinula jer mi je to baš bio višak i telo mi nije naviklo na to.

      Избриши
    2. slicno je i kod mene ... promijenila sam posao, tako da sam pocela da se manje krecem (posto sada moram da idem autom, daleko je) ... i tako mic po mic ... za dvije godine 6 kg ... i bas je nekako "tesko" da se skine ... no, mislim da je kljuc za odgovarajucu figuru (to je ono subjektivno) ishrana i kretanje

      Избриши
    3. Jeste zaista. Makar se izdvojolo jednom u par dana sat vremena za brzo hodanje.

      Избриши
  2. Ja verujem da kreme mogu pomoći u smanjenju celulita, ali kod strija ne, tako da sam digla ruke od pokušaja saniranja onih koje sam dobila u pubertetu. Nisam znala da Balea ima ovakvu kremu, probaću čim se nakanim da opet krenem sa svakodnevnim mackanjem.
    Čestitam na upornosti i formi, to je zbilja velika stvar!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga. :) Ma da i ja ne verujem da ista moze pomoci strijama. To je prosto ostecenje koje je takvo kakvo je. Moje su isto iz puberteta. Mada pretpostavljam da ako se macka i dobro hidrira koza moguce je ublaziti nastajanje novih. Tako da kad budem trudna mackacu se. Mada tu najvise geni uticu. Moja mama nije dobila strije pa se sve nadam da necu ni ja :D

      Избриши
    2. pardon, sto se "mijesam" ... moja je drugarica u toku trudnoce koristila bi-oil i freiöl (mislim da sam ih vidjela u apotekama "na nasim prostorima") ... i kaze da joj je to bas pomoglo ... jedna druga je sa bi-oil umanjila oziljke poslje operacije (i to se bas vidi poboljasnje)

      Избриши
    3. O hvala!! Ovo cu zapamtiti. Nadam se samo da ima toga i u Srbiji.

      Избриши
  3. Znam da je ovo pre svega kozmeticki blog ali ja bih te zamolila da napises jedan post posvecen tvojoj trenutnoj ishrani i treningu ili makar u jednom poduzem komentaru da mi napises kako izgleda tvoj trening,koliko puta nedeljno vezbas i sta jedes u toku dana.:) Unapred hvala!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa dobro nije to to losa ideja. Jeste pretezno kozmeticki blog ali svakako volim da pisem i o takvim stvarima. Napisacu jedan post o tome svakako. Samo za jedno 10 dana najmanje jer cu biti na nekim kondicionim pripremama do tad pa necu imati vremena. Ali evo ukratko ovde.

      Ja prilicno trenitam posto sam trener plesa pa u toku godine imam svoja tri treninga nedeljno na kojima bas treniram i barem jos 5 li 6 koje drzim, na kojima nekad crknem nekad ne, zavisi kako koncipiram trening. Medjutim ono sto je meni trenutno pomoglo je to sto preko leta drzimo kondicione pripreme na kojima se trci i u sali radi kondicija ali i parterne vezbe kao sto su trbusnjaci, sklekovi i tako to. I to smo imali dva puta dnevno u toku dve nedelje. A trenutno imam jednom dnevno svaki dan isti takav trening i na par dana trcim. U principu ja nisam mnogo merodavna za kolicinu treninga ipak ih imam bas mnogo, ali znam po devojkama koje dolaze na nase kondicione pripreme, koje cesto mimo toga nisu nista trenirale, one cesto smrsaju po nekoliko kila za vreme tih treninga. Trcanje je jako dobro za to ili brzo hodanje vrlo slican broj kalorija trose obe aktivnosti. Samo ako trcis jako je bitno da imas neke patike za trcanje, ne moraju biti skupe. Posto se od pogresnih patika jako lako zaradjuju povrede i zapaljenja tetiva na zglobovima.

      Pitaj konkretno ako te nesto zanima pa cu ti i to napisati, a i da znam sta ljude zanima kad budem pisala post.

      Избриши
    2. A gde držiš kondicione pripreme i časove plesa? Od septembra se vraćam na treninge pa možda mogu i ples da probam ukoliko mi je usput

      Избриши
    3. Plesni studio Ris. To je u Ivankovackoj. Ulicica preko puta ulaza u Masinski fakultet. Ulicica izmedju kafica Penzija i Potpis. Naravno pricam o Beogradu. Kondicione traju do kraja meseca ali skoro sigurno uvodim takav program i preko sezone. Mada nasi plesni treninzi su isto vrlo zahtevni te ti ni to nije lose. Moderan, savremeni, jazz :)

      Избриши
  4. A ishrana? Koliko obroka imas,u kom vremenskom rasponu i sta jedes?:) Kad hocu da smrsam ne znam ni sta ni kad ni koliko da jedem i to mi upropasti plan.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa pazi ja iskreno ne pazim previse na to. Jedem u proseku 5 puta dnevno gde naravno imam 3 malo normalnija obroka i 2 gde nesto prezalogajim. Po meni je najbitnije jesti sto raznovrsnije, ne kljukati se hlebom i premasnom i teskom hranom. Ja hleb slabo jedem uz obroke, ali to je prosto tako jer nemam potrebu. I ne jedem cesto tesku i masnu hranu sa mnogo crvenog mesa. Najvise volim piletinu. I volim povrce razno. Ribu obozavam. Mislim da svako ko nema przeno za svaki rucak, ne pije mnogo kafa sa secerom i previse slatkisa moze dosta da redukuje unos kalorija.

      Избриши
  5. Mi koji smo te videli, primetili smo da si se prolepšala (rekoh ti ja na Biodermi čini mi se). Sada si nam svima otkrila i tajnu kako. Svaka čast na istrajnosti i posvećenosti, ovo govorim iz iskustva. Prošle godine sam imala indentičan ritam, jednako skinula 8kg i osećala se fantastično. Ove godine sam se ulenjila i opustila, kilažu održavam, ali mi nedostaje ona snaga i polet koji se samo treningom mogu dobiti. I ideja za kremu za celulit mi je zanimljiva, koncept kreme još nisam probala :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E jos sam se popravila od te bioderme. A nesto me ne pusta taj polet za trenitanjem pa crpim dokle god imam ovoliku volju. :))

      Избриши
  6. Svaka cast za nov fitnes level, samo tako nastavi =)

    ОдговориИзбриши
  7. Reci mi koliko ti je trajala ova krema, da li odmah mora dve da se kupe ili moze jedna da se razvuce? :)
    Pozdrav, Alekta*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa ne znam koliko bi da ti traje? Nema potrebe da kupujes vise pakovanja...meni ovo traje ja mislim oko 2 meseca u jos nisam potrosila.

      Избриши
  8. U dm-u. Ako nema mozda vise ne postoji u prodaji. Nisam sigurna. Ja sam je letos kupila.

    ОдговориИзбриши
  9. Koliki je rok upotrebe kreme?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uh pa ne znam sad nemam vise pakovanje. Sam rok je verovatno bas dug, a onaj rok kao od otvaranja je najverovatnije 12 meseci. Mada realno nista joj nece biti ni duze od toga.

      Избриши