петак, 22. мај 2015.

Top Ten proizvodi za leto


Prošle godine dobila sam dosta Top Ten proizvoda i nisam stigla o svima da vam pišem. Danas ću vam pokazati nekoliko proizvoda namenjenih zaštiti kože i kose od sunca. Za početak tu su ulje Golden Tanning Dry Oil SPF20 i mleko za telo Deep Tanning Lotion SPF30 iz linije Hawaian Coctail.


Last year I received a lot of Top Ten products but didn't have time to write about all of them. Today I'll show you a few products designed to protect skin and hair from the sun. For starters we have Golden Tanning Dry Oil SPF20 and Deep Tanning Lotion SPF30 from the Hawaiian Cocktail product line.


Oba dolaze u bočici od 200ml sa raspršivačem koji je dobar i lepo radi. Cena im je 665 dinara. Ulje ima SPF 20, a mleko za telo SPF 30 i ovo su ujedno i najviši faktori kod proizvoda za telo iz ove linije, što je po meni malo šteta. Oba proizvoda imaju lep i ne previše napadan miris, iako su oba mirisa zapravo različita. Ulje nije previše masno, ali ipak je prvenstveno za plažu, a ne za svaki dan i odeću koju biste obukli nakon nanošenja. Evo ga i ceo sastav ulja:


Both come in bottles of 200ml with spray that is good and works fine. Their price is 665 RSD. Oil has SPF 20, a body milk SPF 30 and these are the highest SPF in a body products from this line, which I think is a bit of a shame. Both products have a nice and not too strong scent, although both smell really different. Oil is not too oily, but it is primarily for the beach, not for every day, and clothes that you ware after application. Here's the whole composition of the oil:


Mleko je vrlo lagano, retko i nemasno. Brzo se upija i dobro je i za plažu ali i za svaki dan i šetnju po ulici. Posebno zbog nižeg faktora, pošto za plažu preferiram najviše faktore. Evo ga i stastav:


Milk is very light, rare and non-greasy. It is absorbed quickly and is good for the beach but also for every day and walking the streets. Especially due to a lower SPF, since I prefer highest factors for the beach. And here is the composition:


Na kraju pogledajte od prilike i teksturu. Levo je mleko a sa desne strane nazire se ulje za telo:


At the end also look at the textures. Left is milk and to the right you get the glimpses of the oil:


Tu je i jedan proizvod za kosu  Sunny Hair Protective Silicone Drops koji dolazi u bočici od 60ml sa pumpicom. U pitanju je prozvod koji štiti kosu od oštećenja prilikom izlaganja suncu. 


There is also one product for hair Sunny Hair Protective Silicone Drops that comes in a 60ml bottle with a pump. It is a products which protects the hair from damage caused by sun exposure.


Evo ga i sastav:


And here are the ingredients:


Volim da ga koristim na plaži, najviše na krajevima kose. Ovo ulje zaista učini kosu masnom, pa nije za korišćenje van plaže. Doduše ako se nanosi na mokru kosu ona će biti malo manje masna međutim i u tom slučaju ne može da se izbegne zamašćivanje. Naravno koliko je efikasan ne mogu lako da procenim, ali svakako je korisno hraniti kosu uljem posebno u periodu velikog izlaganja suncu.


I like to use it on the ends of my hair when I am on the beach. However this oil really makes your hair greasy, so it's not for use outside the beach. However, if applied to wet hair it will be a little less greasy but even in this case you cannot avoid greasiness. Of course, how effective it is I cannot easily assess, but it is certainly useful to nourish hair with some oil, especially when sun exposure is long.



I za kraj jedan možda neobičan prizvod koji sam takođe dobila od TopTen kompanije i koji me je oduševio - Sting King Sport Active Anti-Mosquito Lotion. Na sajtu Top Ten kompanije imate link za sve Sting King proizvode (link) ako vas zanimaju.


Finally a product that is perhaps unusual, that I also received from TopTen company and that I really love - Sting King Sport Active Anti-Mosquito Lotion. The website Top Ten has a link to all Sting King products (link) if you are interested.


Ovaj losion u speju dolazi u malenoj bočici od 20ml a štiti od uboda raznih insekata (komaraca, pčela, osa, buva, stršljena, obada) i do 6 sati, a od uboda krpelja 2-3 sata. Meni se mnogo svideo, mali je i super za nošenje, a bočica je dovoljna za čak 50 aplikacija. Odlično štiti od uboda, što me čini mnogo srećnom u ovom periodu ogromnog broja komaraca. Moja preporuka!


This lotion comes as a spray in a small bottle of 20ml and protects against various insect bites (mosquitoes, bees, wasps, fleas, hornets, flies) up to 6 hours and against tick bites for 2-3 hours. I really love it a lot, it is small and great for carrying around, and the bottle is sufficient for up to 50 applications. Excellent protection against insect bites, which makes me very happy in this period of enormous number of mosquitoes. My recommendation!


TopTen je često bio moj izbor kada je zaštita od sunca u pitanju i još kao mala sećam se da je moja mama često kupovala njihove proizvode i uvek sam bila zadovoljna njima. U poslednje vreme naviše koristim proizvode sa SPF 50 ali moram priznati da su i ovi vrlo ugodni i dobro štite od sunca. Da li vi koristite Top Ten proizvode?

Informacije i ocene
Cenamleko: 665 RSD
ulje: 665 RSD
silikonske kapi: ?
Sting King: ?
Gde kupitiLilly, DM
Vrste1
Da li bih ih ponovo kupilaDa
Pakovanje5/5
Cena5/5
Zaštita od sunca4/5
Zaštita od ujeda insekata5/5
Ukupna ocena5/5
ZaProtiv
- cena
- dobra tekstura
- brzo upijanje
- dobra zaštita
- silikonske kapi maste kosu
- nizak SPF


TopTen was often my choice for sun protection products and I remember that my mother often bought their products when I was little and that I've always been pleased with them. Lately I usually use products with SPF 50 but I have to admit that these are very pleasant to use and protected well from the sun. Do you use Top Ten Products?

Information and scores
Pricemilk: 665 RSD
oil: 665 RSD
silicone drops: ?
Sting King: ?
Where to buyLilly, DM
Types1
Would I buy it againYes
Packaging5/5
Price5/5
Sun protection4/5
Insect protection5/5
Overall Score5/5
ProsCons
- price
- nice texture
- fast absorbing
- good protection
- silicone drops make hair oily
- low SPF

5 коментара:

  1. Ranije sam koristila top ten proizvode za suncanje, mada sada se vise okrecem eucerinu jer im je ponuda mnogo bolja i kvalitet mi vise odgovara. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa dobro i ja se generalno mackam nekim apotekarskim brendovima u poslednje vreme, ali to je ipak potpuno drugi cenovni rang. A za ove pare sam se odlicno osecala i sa Top Ten. Ceo zivot. Posebno ona linija sa maslinama,

      Избриши
  2. Ja sam prošle godine kupila neki njihov sprej za kosu, nisam oduševljena (korišćen možda 3-4x) rado bih ti ga prosledila ako hoćeš da ga isprobaš ;)

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман24. јул 2016. 01:36

    Kad pises ovakav blog trebas biti malo upucena u "hemiju", ali i pravopis, posetilaca radi. SPF veci od 30 je nepotreban jer ne pruza "vecu" zastitv 8ec duzu, dovoljno je samo cesce se mazati 30-icom.
    Ne kaze se "evo ga komentar..." vec "evo komentara", a ne pise se ni "od prilike" nego "otprilike".
    Toliko za sad...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Koji si ti car haha. E nek si mi rekla/rekao. Ne znam kakvu satisfakciju imas u tome, valjda ti ne valjaju neke druge stvari u zivotu pa daj sta das. Mada mozda je malo glupo da drvis sa pravopisom a u recenici imas greske kao npr. "trebas"...pogledaj malo kako se koristi taj glagol. :)

      Избриши