уторак, 10. децембар 2013.

Nyx Matte Finish Setting Spray

Kao što verovatno već znate ja imam masnu T zonu i uvek tragam za dobrim proizvodima za matiranje. Zato sam rešila da probam mat fiksator od Nyx-a. Ovo je moj prvi ovakav fiksator, pa me je baš zanimalo da li će mi se svideti ili ne.

Ovaj (kao i dewy) fiksator možete kupiti u Alexandar Cosmetics-u po ceni od 720 dinara. Bočica sadrži 60ml. S obzirom da je ovo proizvod koji većina žena ne koristi svaki dan, već samo ako baš celi dan želi da joj šminka izgleda što bolje, ovolika bočica će zaista baš dugo da vam traje. Bočica ima običan raspšršivač, koji zaista dobro funkcioniše. Samo pakovanje nije ništa posebno, ali je dobro napravljeno i veoma funkcionalno.


As you probably already know I have an oily T zone and I'm always searching for good products for mattification. So I decided to try matte setting spray by Nyx. This is my first setting spray, so I was curious whether I'll like it or not.

This (and dewy) setting spray can be purchased at Alexandar Cosmetics at the price of 720 RSD. The bottle contains 60ml. Given that this is a product that most women do not use every day, but only if they want their makeup to look good the whole day, this big bottle will really last a long time. The bottle has a plain sprayer that really works well. The packaging is nothing special, but it is well made ​​and very functional.


Fiksator ima veoma blag miris na neku hemiju. Malo kiselkast, malo na alkohol, ali bitno je da je blag i da brzo ispari. Inače je providna tečnos, pa se lepo rasprši pritiskom na pumpicu. Treba da se poprska po licu i sačeka veoma malo dok se osuši. Višak se može pokupiti tuferom, ali meni to nikada nije bilo potrebno. Sačekajte da vam se maskara potpuno osuši pre prskanja pošto može da vam se preslika na kožu kada zatvorite oči.

Veoma sam zadovoljna učinkom ovog fiksatora. Kada se osuši nemam osećaj da bila šta dodatno imam na koži, a zaista jesam duže mat. Sam fiksator ne matira, ali čini da ne prosijate tako da održava matiranost. Na primer ako ne nanesem kameni puder ili neki puder za fiksiranje i naprskam fiksator odmah posle podloge izgledaću mnogo manje mat. Ali bitno je da će fiksator i tada satima držati moje lice matirano i neću sijati. Ono što je zanimljivo je da posle nekoliko sati pod prstima osetim da mi je lice masno i ako tada pokupim papirićima za blotovanje masnoću, biće je dosta, ali zbog fiksatora na licu izgledaću mnogo manje sjajno. Ja najviše volim da matiram nekim puderom T zonu i onda nanesem fiksator, jer mi se čini da tako najlepše izgleda.

Jeste li vi probali ovaj fiksator? Ili možda onaj dewy? Kakvi su vaši utisci? Da li znate za neki još bolji?


This setting spray has a very mild chemical scent. A little sour and a little bit of alcohol, but it is important that it quickly evaporates . Is is a transparent liquid, so it spreads nicely when you press the pump. It needs to be sprayed on the whole face and than you should wait a little while it dries. you can collect excess, but I never had the need to do that. Wait until your mascara is completely dry before spraying , as it can smudge when you close your eyes.

I am very pleased with the performance of this setting spray. When it dries I don't have a feeling that I have anything extra on my skin, and I really am matte longer. This setting spray doesn't make me matte, but helps me stay matte longer. For example if I don't apply some pressed or fixing powder and sprayed this setting spray after foundation I'll look much less matte. But it is important that even then this setting spray will keep me matte and I wont be all shiny quickly. What is interesting is that after a few hours I start feeling oil under my fingers and if I use blotting papers a lot of oil will be on them, but because of the setting spray I looked much less shiny. I prefer to use some fixing powder on my T zone after foundation and than spray this setting spray, as I found this to look the best.

Did you try this setting spray? Or maybe a dewy one? What are your impressions? Do you know of a better setting spray than this one?


Sastav: Aqua, Alcohol, VP/VA Copolymer,  Propylene Glycol,  Disodium EDTA, Niacinamide, Sodium Salicylate, Plantago Lanceolata Leaf Extract, Mahonia Auqifolium Extract,  Phenoxyethanol.

Šta mi se sviđa kod ovog fiksatora:
- pakovanje,
- učinak.

Šta mi se ne sviđa:
- cena, mada nije kao strašna,
- miris, mada nije jak.

Informacije i ocene:

CENA: 720 dinara
GDE GA NABAVITI: Alexandar Cosmetics
DA LI BIH GA PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 4/5
CENA: 4/5
NANOŠENJE: 5/5
UČINKOVITOST: 5/5
UKUPNA OCENA: 5/5


Ingredients: Aqua, Alcohol, VP/VA Copolymer,  Propylene Glycol,  Disodium EDTA, Niacinamide, Sodium Salicylate, Plantago Lanceolata Leaf Extract, Mahonia Auqifolium Extract,  Phenoxyethanol. 

What I like about this setting spray:
- packaging,
- effectiveness.

What I don't like:
- price, but it's not that bad,
- smell, but fortunately it's not that strong.


Information and scores:

PRICE: 720 RSD
WHERE TO BUY: Alexandar Cosmetics
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes

PACKAGING: 4/5
PRICE: 4/5
APPLICATION: 5/5
EFFECTIVENESS: 5/5
OVERALL SCORE: 5/5

33 коментара:

  1. Sve zvuči dobro, a kako bi i meni trebalo ovako nešto kupiću ga prvom prilikom :)

    ОдговориИзбриши
  2. I ja sam bas zadovoljna ovim proizvodom,volim i sto nekako sjedini sve slojeve sminke :)

    ОдговориИзбриши
  3. Imam ga i ja ali nisam baš ekstra oduševljena ali zbog cijene mu neću zamjeriti.

    ОдговориИзбриши
  4. Imam ga i ok mi je, osim njega probala sam i Diego Dalla Palma fiksator koji ima jak miris alkohola pa mu zbog toga dajem minus, ali mi je bolji od NYX-ovog. Iako, NYX je duplo jeftiniji, tako da tu on ima prednost ;)

    ОдговориИзбриши
  5. Zvuci odlicno, razmisljam da ga probam, imam masno lice i ne mogu da izbegnem puder u prahu, cesto imam osecaj da mi je lice previse mat posle pudera,bronzera i rumenila, pa sam htela nesto od cega ce mi lice izgledati prirodnije, a u isto vreme da drzi masnocu pod kontrolom. :)

    ОдговориИзбриши
  6. Mene vise privlaci onaj dewy, mada bih i ovaj voljela probati :-)

    ОдговориИзбриши
  7. Pošto je meni inače veoma masna koža i bez obzira koji je proizvod u pitanju za fiksiranje sminke, prvo matiram t zonu pa onda na kraju fiksiram sminku. Ali otkad je dosla NYX sminka kod nas,koristim za matiranje njihovu kremu(Shine killer) pa onda na kraju ovaj fiksator i zadovoljna sam. :)

    ОдговориИзбриши
  8. Stavilasam ga na listu, moracu da ga uzmem, svai ga hvale. :D Odlična recenzija =)

    ОдговориИзбриши
  9. S obzirom da i meni koža ima naviku da prosija po T zoni, mislim da bi mi trebao neki ovakav proizvod. Nikad nisam koristila ove sprejeve, ali je možda vreme da isprobam :)

    ОдговориИзбриши
  10. Hmm..ne znam. Htjela sam da ga kupim. Ali da mi je neštošto će da mi lijepo fiksira lice i matira, ali da ja to vidim. Neću ništa napola. Ili matira ili ne. Više neka izmisle nešto za nas masnokožce :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ahahahaha pa dobro drzi ti to matiranost. Samo je pitanje hoces li da te matira kao puder da izgledas puderasto ili hoces da izgledas kao da imas samo tecni puder. :D

      Избриши
  11. Nisam do sada koristila nikakve fiksatore ali imam veliku zelju, njihovi proizvodi me do sada nisu razocarali, pa vjerujem da cu kada budem u prilici probati i fiksator.

    ОдговориИзбриши
  12. Meni se samo ne svidja sto je ovakva spricalica, radije bih da je onako kao lak za kosu :))

    ОдговориИзбриши
  13. Moram priznati da mi se koža trenutno ne masti jako pa mi je zasad dovoljan Ben nye za matiranje :D Nisam sigurna oko ovog proizvda, mišljenja su podijeljena. Morat ću razmisliti hoću li kupiti :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pojma nemam meni je ok. Mada uglavnom mi radi odlicno a ima dana kad mi ni on ne pomaze.

      Избриши
  14. Ja imam zelju da probam onaj drugi, za dewy finish ;)

    ОдговориИзбриши
  15. Ja još uvijek izbjegavam sprejeve i sl. Dior puder i prahu i sve se drži kod mene.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja licno vise volim te praskaste stvari, ali pre ovog nisam probala ni jedan sprej pa me je zanimalo kakav je. Dobar je ali i dalje volim moje pudercice :)

      Избриши
  16. Pokusacu da ga nadjem i probam, poseti i nas
    http://creativecornerkb.blogspot.com/
    Hvala unapred !

    ОдговориИзбриши
  17. Imala sam samo jedan fiksator u spreju pa nemam puno iskustva. Čini mi se da je super stvarčica?? Danas mi je pričala jedna cura da ona fiksira lakom za kosu :O

    ОдговориИзбриши