среда, 18. мај 2016.

Balea Horhaut Reduzier Creme - krema za odstranjivanje zadeljale kože stopala


Jedna od vrlo bitnih stvari za mene je nega stopala. Kako se bavim plesom već više od decenije mnogo moram da pazim na svoja stopala, kako ona ne bi izgledala katastrofalno, što je vrlo česta pojava kod plesača. Vrlo sam ponosna što uspevam u ovom mom poduhvatu očuvanja sopstvenih stopala i to bez odlaska kod pedikira. Krema koju sam poslednju rešila da probam je Baleina posebna krema namenjena smanjivanju zadebljale kože stopala, a to je upravo nešto što meni treba. 


One very important thing for me is foot care. Since I dance for more than a decade I have to take care of my feet a lot, so they won't look disastrous, which is very common in dancers. I am very proud that I'm handling this enterprise of saving my feet quite well, even without going to a pedicure. The cream I decided to try now is a special Balea cream intended for reduction of  thickened skin of the feet, and that is exactly what I need.


Krema sadrži ureu i alantoin, koji neguju i omekšavaju i vrlo suvu i grubu kožu. Ipak krema je posebna pošto sadrži i voćne kiseline kao i salicilnu kiselinu, koje pomažu smanjenju zadebljanja i obnovi kože. Krema dolazi u tubi od 50ml i manja je od ostalih Baleinih krema za stopala. Košta 249 dinara, pa je zbog manjeg pakovanja za nijansu skuplja od ostalih Baleinih krema.


The cream contains urea and allantoin, which nourish and soften even very dry and rough skin. It also contains fruit acids and salicylic acid, which help reduce skin thickening and restores the skin. The cream comes in a tube of 50 ml and it's smaller than other Balea foot creams. It costs 249 RSD,  Due to smaller packaging it is slightly more expensive than other Balea creams, although we still have to admit that the cream is very cheap.


Krema ima blag citrusan miris, pošto sadrži ulja iz kore citrusa. Srednje je gustine, ali nije mnogo masna, već se vrlo brzo upija, bez ostavljanja upadljivog masnog filma na koži. Moja koža je vrlo dobro reagovala na kremu. Lepo omekša i suvi delovi se izgube. Takođe sam primetila da se zadebljanja za nijansu sporije formiraju. Moguće je da bi ova krema na nekome ko se ne bavi plesom i nije stalno bos imala i još bolji efekat. Žao mi je samo što je pakovanje kreme malo.


The cream has a mild citrusy scent, as it contains oil from citrus peels. It has medium density, and isn't oily, but is rapidly absorbed without leaving a greasy film on the skin. My skin had a very good reaction to the cream. It nicely softens and dry parts disappear. I also noticed that the thickening is slightly slower. It is possible that this cream would be more effective on someone who is not a dancer and is not barefoot all the time.  I am only sorry that the packaging is a bit small.


Krema mi se svidela i dobra je za svakodnevnu negu malo zahtevnijih stopala. Efekti nisu ekstremni ali su primetni, i vrlo zadovoljavajući s obzirom na nisku cenu ove kreme. Da li ste probali ovu kremu i kakvi su bili vaši utisci?


I like the cream and it is good for daily care of a little more demanding feet. The effects are not extreme, but they are noticeable and very satisfactory given the low cost of this cream. Have you tried this cream, and what were your impressions?


Informacije i ocene
Cena249 RSD
Gde kupiti DM
TipoviNekoliko
Da li bih ih ponovo kupilaDa
Cena5/5
Sastav4/5
Hidratacija4/5
Zadebljanja3/5
Ukupna ocena4/5
ZaProtiv
- cena
- lep miris
- lako se upija
- omekšava i hidrira
- usporava zadebljavanje
- malo pakovanje
- ne smanjuje postojeća 
  zadebljanja
- srednje jaki efekti        


Information and scores
Price249 RSD
Where to buy DM
TypesFew
Would I buy them againYes
Price5/5
Ingredients4/5
Hydration4/5
Thickening3/5
Overall Score4/5
ProsCons
- price
- nice scent
- easily absorbed
- softens and hydrates
- slows down thickening
- small packaging
- won't reduce existing thick parts
-  medium effects

3 коментара:

  1. Meni je balein sprej s istom namjenom najveće otkriće prošle godine. Mislim da osim raspice kod vec zadebljane koze nista ne pomaze... ali su ove kremice dobrodosla pomoc u odrzavanju 😊

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E daaa i meni je. Odlican je taj sprej. Nekako nisam ocekivala al ispao je bas dobar.:)

      Избриши
  2. Анониман1. јул 2023. 14:31

    Dobre su,bas za suvu kozu dtopala

    ОдговориИзбриши