субота, 6. децембар 2014.

Essence My Skin Cooling Eye Roll-On


S vremena na vreme desi se da odem na kratko u Crnu Goru. Tamo naravno uvek odem u Cosmetics Market i kupim ponešto što kod nas nema. Tih stvari i nema mnogo ali ono sto ima je Essence preparativa iako u malim kolicinama. Pošto sam uvek u potrazi za proizvodima za regiju oka a još imam i problem sa nadutošću rešila sam da probam ovaj Roll-On sa krastavcem koji hladi.


From time to time I go briefly to Montenegro. I always visit Cosmetics Market and buy some thing that cannot be found in Serbia. There aren't many such things but what can be fount there is Essence cosmetics, although in small quantities. Since I'm always looking for products for the eye region and since I have a problem with puffiness, I decided to try this cooling roll-on with cucumber.


Roll-On dolazi u simpatičnoj trostranoj kutiji u kojoj se nalazi tubica od 15ml sa rolerčićem. Cena ovog gela je bila oko 3.69 EUR.  Gel ne sadrži alkohol i parfeme. I zaista nema nikakav miris. Nanosi se kružnim pokretima i namenjen je hidrataciji i smanjenju nadutosti i umora u regiji oka. Gel je providan i ima retku gelastu strukturu. 


Roll-On comes in a lovely three-sided box in which is a tube of 15ml with roll-on. The price of this gel was approximately 3.69 EUR. Gel doesn't contain alcohol and perfume. It really has no scent. It is applied in a circular motion and is designed to hydrate and reduce puffiness and fatigue in the eye region. The gel is transparent and has a light gelatinous structure.


Sastav / Ingredients:
AQUA (WATER), PROPYLENE GLYCOL, GLYCERIN, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT, CAPRYLYL GLYCOL, XANTHAN GUM, PHENOXYETHANOL.



Ja ga koristim samo ujutru dok uveče volim da nanesem neku jaču kremu. Nakon nanošenja vrlo se brzo upija. Ne čini mi se da hidrira mnogo ali za moju normalnu kožu više je nego dovoljan ako se koristi samo preko dana. Zaista vidno ubrzava netajanje jutarnje nadutosti što mi je i najbitnije. Mala mana mu je što me po nekad malo pecka kada ga nanesem ako mi je koža iziritiranija iz nekog razloga. Na kraju evo ga i moj pokušaj da vam pokažem kako izgleda kada se namaže na kožu:


I use it only in the morning and for the evening I like to use a stronger cream. After application it is very quickly absorbed. It does not seem like it hydrates much, but it moisturizes for my normal skin just enough if I use it only in the morning. Indeed it visibly reduces morning puffiness, which is the most important thing. A small drawback is that it sometimes tingles a little when I apply it, if my skin is for some reason irritated. Finally, here is my attempt to show you how it looks when applied on the skin:


Sve u svemu za nisku cenu ovo nije loš proizvod za borbu protiv jutarnje nadutosti, ali ja ga ne bih koristila kao jedini proizvod za regiju oka. Da li ste ga vi probali i kakvi su vaši utisci? Kako se vi borite protiv nadutosti?

Šta mi se sviđa:
- cena,
- hladi,
- umanjuje nadutost.

Šta mi se ne sviđa:
- nedostupan u Srbiji,
- ne hidrira mnogo.

Informacije i ocene:

CENA: 3.69 EUR
GDE GA NABAVITI: van Srbije
DA LI BIH GA PONOVO KUPILA: Možda

PAKOVANJE: 5/5
CENA: 5/5
NANOŠENJE: 5/5
HIDRATACIJA: 3/5
NADUTOST: 4/5
UKUPNA OCENA: 4/5


All in all for a low price this is not a bad product to combat morning puffiness, but I wouldn't use is as a sole product for the eye region. Have you tried it and what are your impressions? How do you fight morning puffiness?

What I like about this product:
- Price,
- Cooling,
- Reduces puffiness.

What I don't like:
- Unavailable in Serbia,
- Doesn't hydrate much.

Information and scores:

PRICE: 3.69 EUR
WHERE TO BUY: outside of Serbia
WOULD I BUY IT AGAIN: Maybe

PACKAGING: 5/5
PRICE: 5/5
APPLICATION: 5/5
HYDRATION: 3/5
PUFFINESS: 4/5
OVERALL SCORE: 4/5

6 коментара:

  1. Nisam probala ali bih voljela. Nemam problema oko očiju tipa natečenost i sl ali bi mi dobro došao za hidrataciju. Imala sam gel za umivanje iz ove linije sa krastavcem i bas je lijepo mirisao i osvježavao lice, šteta što ovaj nema nikakav miris :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja stvarno ne osecam nikakav miris. Zabijala sam ovo u nos i mirisala i nista. :)))

      Избриши
  2. Ja sam a baš ljetos gledala u CG i nisam ga kupila. Nisam ga viđala ni na Essence stranici ne znam zašto. Inače nisam baš bia zadovoljna My skin preparativom, probala sam kremu za normalnu/suhu kožu (iz stare MS linije) i maramice za skidanje šminke (tkđ iz stare) i ni jedno ni drugo mi nisu valjali. Maramice su mi mnogo iritirale kožu, izazivale crvenilo, oči su me suzile i pekle, kao da kiselinom skidam, tako da sam ih koristila za čišćenje stola. :D Krema nije imala ni h od hidratacije nego bi dodatno matirala moju ionako suvu kožu i izazvala zatezanje. Jedino što mi se zaista dopalo bio je gel za umivanje sa krastavcem i limetom, bilo mi je žao kad su ga povukli, ali sam se obradovala kad sam vidjela redizajniranu liniju. Taj gel sam opet kupila i mnogo je bolji sada, ali ne znam da i bih išta više probala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma nekako ni ja nemam neko veliko poverenje u njihivu preparativu. Probala sam ovo i neku tonitanu krenu a oba su onako dobra al nista revolucionarno. A taj gel za umivanje moram sledeci da probam.

      Избриши
  3. Анониман9. јун 2015. 23:32

    Gde se u Crnoj Gori moze kupiti essence kozmetika? Hvala. :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa ja sam ovo kupila u Cosmetics Marketu. E sad ne znam koliko su oni rasprostranjeni po razlicitim gradovima. Mada valjda ih ima po vecim mestima. Ne znam tacno posto sam iz Srbije.

      Избриши