субота, 24. мај 2014.

La Roche-Posay Effaclar gel za umivanje



Rešila sam da napišem post nakon male pauze. I to sam rešila sa bude post o meni vrlo dragom proizvodu, koji je ušao na moju HG listu, kao omiljena umivalica koju sam do sad koristila. Reč je o La Roche-Posay Effaclar gelu za umivanje. Dugo sam planirala da ga probam i na kraju sam ga dobila na promociji novog Effaclar Duo +. Žao mi je samo što ga ranije nisam probala, ali ta moja greška je konačno isrpavljena.


I decided to write a post after a short pause. And I decided for that post to be about a very special product that is on my HG list as a favorite face cleansing gel that I've ever used. It is the La Roche-Posay Effaclar face washing gel. I have long planned to try it and I finally got it in the Effaclar Duo +  promotion. I'm just sorry that I haven't tried it before, but this mistake is now finally corrected.


Ovaj gel za umivanje namenjen je osetljivoj masnoj koži. Bez parabena i sapuna, ne isušuje kožu ni malo već ima pH kao i koža (tj. pH 5.5 kao što svi iz reklama znamo). Namenjen je problematičnoj koži, sklonoj bubuljicama. Sadrži SLS te samim tim lepo peni kada se koristi. Ja iskreno volim kada umivalica peni i za mene je ovo veliki plus. Mogu da ga koristim u kombinaciji sa mojom četkom za umivanje. Nakon umivanja koža deluje veoma čisto, ali ni malo isušeno. Svi ostaci šminke koji možda do tad nisu skinuti nestanu. Takođe zaista smiruje i pomaže kod bržeg nestanka bubuljica i umanjuje njihovo stvaranje, što do sad nisam primetila ni kod jedne umivalice. Takođe ni malo ne peče kada dospe u oči. Evo ga i sastav:


This face gel is for sensitive oily skin. Paraben and soap free, doesn't dry out the skin at all, but has a pH as the skin (i.e. pH 5.5 as we all know from the commercials). It is designed for problematic skin prone to acne. It contains SLS and thus foams when used. I honestly love when face gels foam, so for me this is a big plus. I can use it in combination with my face brush. After cleansing the skin looks very clean, and not dry at all. All remnants of makeup that may not have been removed until then are gone. It really soothes and helps faster disappearance of pimples and reduces their creation, which I haven't noticed before in any other facial cleansers. Also it doesn't burn when it reaches the eyes. Here are the ingredients:


Gel dolazi u tubi od 200ml.  Takođe postoje i pakovanja od 50ml i 400ml (mada nisam sigurna da kod nas postoji ovo najveće pakovanje). Miris mu je vrlo blag apotekarski, isti kao i ostali proizvodi iz Effaclar linije. Ima retku i providnu gelastu teksturu. Cena pakovanja od 200ml je oko 1200 dinara.


Gel comes in a 200ml tube. There are also packagings of 50ml and 400ml (although I'm not sure that this big one exists in our country). Smell is very mild pharmaceutical, same as the other products from Effaclar line. It has a rare and transparent gelatinous texture. Price per pack of 200ml is around 1200 RSD.


Da li ste vi probali ovaj gel i kakvi su bili vaši utisci? I naravno, koja je vaša omiljena umivalica?

Šta mi se sviđa kod ovog gela:
- pakovanje,
- odlično čisti kožu,
- ne isušuje,
- pomaže kod uklanjanja bubuljica.

Šta mi se ne sviđa:
- cena.

Informacije i ocene:

CENA: oko 1200 dinara
GDE GA NABAVITI: Lilly, apoteke
DA LI BIH GA PONOVO KUPILA: Da!

PAKOVANJE: 5/5
CENA: 4/5
ČIŠĆENJE: 5/5
SASTAV: 4/5
OSEĆAJ NA KOŽI: 5/5
UKUPNA OCENA: 5/5


Have you tried this gel and what were your impressions? And of course, what's your favorite face cleansing gel?

What I like about this gel: 
- Packaging,
- Excellent skin cleaning, 
- Doesn't dry out the skin, 
- Helps remove pimples.

What I don't like:
- Price.

Information and scores:

PRICE: around 1200 RSD
WHERE TO BUY: Lilly, pharmacies 
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes!

PACKAGING: 5/5
PRICE: 4/5
CLEANING: 5/5 
INGREDIENTS: 4/5
FEELING ON THE SKIN: 5/5
OVERALL SCORE: 5/5

28 коментара:

  1. Анониман24. мај 2014. 01:25

    Ovo je i meni bila HG umivalica ali posle nekog vremena je pocela da me isusuje,mislim da je odlicna za letnji period dok za zimu je ipak potrebno netso blaze.:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa bas me zanima hoce li i kod mene biti tako. Tek je nekoliko meseci koristim. Videcemo :)

      Избриши
    2. Da, i meni...isto tako ponekad zna previse isusiti kozu, najbolje cistiti samo jednom dnevno i onda nahraniti kremom. Npr navece kada mozes nanijeti hidratantniju kremu...

      Избриши
  2. Ej i ja imam ovu umivalicu i necu je menjati,u kombinaciji sa Duo + sam jako,jako zadovoljna.Primetila sam da vise nemam one podkozne upaljene bubuljice!! :) I bas sam srecna!! :) :) Meni malo i isusi kozu lica,ali je koristim jednom dnevno,pa nije strasno!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja je cesto samo uvecekoristim, a ujutru Aminogenesis. Stvarno super stvar. I meni je u kombinaciji sa Duom dobitna kombinacija.

      Избриши
  3. Odlično zvuči, no i meni je osobno cijena malo tu mač! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sta ces...ali sporo se trosi pa nekako mogu da to podnesem :) Traje sto godina jedna tuba.

      Избриши
  4. Анониман24. мај 2014. 02:15

    Da,cena jeste i kod mene odlucujuci faktor,ali sigurna sam da je proizvod dobar.Imam osetljivo lice a "srecu" sam pronasla u gelu za umivanje Balea Med,bez sapuna,ph5,5,sa ureom i mlecnom kiselinom.Zadovoljna sam pa ga nisam ni manjala zadnje tri godine.Pozdrav,Jasna :)

    ОдговориИзбриши
  5. mene je isušivao , ali priznajem mu da super čisti kožu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa videcemo kak oce se meni pokazati na duze staze, mada ja se stalno mackam kremama posle tako da moguce da necu nista primetiti :)

      Избриши
  6. Анониман24. мај 2014. 04:37

    Imala sam tester i svakako zahtjeva hidrataciju nakon upotrebe, a sad bi li me isušivao u dužem periodu treba vidjeti. Svakako mi je na listi onih koje želim probati u full size pakiranju:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja se ionako uvek mazem posle umivanja i ujutru i uvece, pa mi se generalno koza ne isusi.

      Избриши
  7. Informacija za sve, mozete kupiti ovaj gel u apoteci Srbotrade po ceni od 1000 din. Pre sam je koristila i bila sam prezadovoljna, ali mi je dosta isusivao lice tako da ga sada koristim sa vremena na vreme :)

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман24. мај 2014. 06:57

    Meni takodje iskusuje kada ga svakodnevno koristim ali ipak uvek imam malo putno pakovanje koje kosta oko 500 din za torbu ako zatreba ili problematicne dane i bas dugo mi traje jer je jako malo potrebno za ciscenje.:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E da to ti je pametno. Ja trenutno imam dve umivalice pa njega isto koristim vise u problematicnijim danima.

      Избриши
  9. Moje iskustvo je da među većinom gelova nema neke suštinske razlike, do u marketingu:) Ipak, i ja volim da ih isprobavam, ali ću ovome odoleti zbog visoke cene:( Obrni-okreni vratim se blagom sapunu i mlakoj vodi, uz piling tu i tamo (trenutno Freeman od grejpa).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eh pa slazem se. Meni je vecina umivlica slicna ali po koja mi se bas izdvoji. A ovo je eto poslednja od tih koje su mi se izdvojile :)

      Избриши
  10. U Liliju postoji i manje pakovanje, ja ga imam i košta oko 400 dinara. Super je varijanta za sve koji ne bi da rizikuju i daju mnogo novca. :) Meni je bio super, ali mi sad malo isušuje. Čuvam ga za leto, nadam se da će mi tada biti opet dobar. Ali i ja potvrđujem da je jedna od najboljih umivalica koje sam koristila. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa da znam da ima, ali nisam znala cenu tako da hvala! A ovo najvece nisam nikad videla. A po netu vidim da to kao zvanicno postoji.

      Избриши
  11. Imam ga, kombinujem ga sa Effaclar Duo +. Obraze mi malko isusi, ali mi je toliko pomogao kod bubuljica i akni, da ga necu menjati u skorije vreme! Cak su mi se i ledja smirila!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E da ja ga jos nisam na ledjima koristila ali svakak oplaniram ako mi buknu opet u nekom trenutku. Za sada sam srecom prilicno mirna. Ako po neka i izadje Duo+ mi to odmah resi.

      Избриши
  12. Mene je Effaclar Duo oduševio, a gel mi je u principu ok, ali me ipak isušuje pa ga ne koristim svakodnevno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mene je Duo isto odusevio. Ali mi je vrlo slican kao stara verzija pa se nisam nesto inenadila. A gel mi je odlican.

      Избриши
  13. Nedostajali su mi tvoji postovi, prvo pusa draga!

    Ja sam ovaj gel neki dan poklonila jednoj djevojci sa masnom kožom tako da ga nisam stigla isprobati.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj i meni nedostaje da pisem. Pored svega sto se desava i prezauzetog perioda nista nisam stizala. Po ceo dan sam van kuce. Ali uskoro cu imati maaaalo vise vremena.

      Избриши