недеља, 18. мај 2014.

Avon Ultra Colour Absolute ruževi - Warm Honey, Tender Mauve, Fresh Fig



Avon je prilično nedavno uveo novu liniju hidratantnih ruževa Ultra Colour Absolute. Na mnogim blogovima pojavili su se swatchevi svih nijansi i mnogo su mi se svideli. Kako je broj nijansi veliki jako teško sam se odlučila da neki i kupim. Na kraju izabrala sam samo jedan, ali pored njega imam i dva testera, pa ću vam grupno pokazati sva tri kako izgledaju u slučaju da neko još nije video kako ovi ruževi izgledaju. Puna cena im je 630 dinara, ali često su sniženi. Ja sam moj platila 399 dinara.


Avon has fairly recently introduced a new line of moisturizing lipsticks Ultra Colour Absolute. Many blogs have shown swatches of all the shades and I liked a lot of them. But as the number of shades is large it was very difficult to decide which one to buy. In the end I chose only one, but I also got two testers, and I'll show you all three in case anyone hasn't yet seen how these lipsticks look. The full price is 630 RSD, but it's often reduced. I paid 399 RSD for mine.


Prvo ću vam pokazati nijansu Warm Honey koju imam u velikom pakovanju. Ruževi dolaze u lepom rozom plastičnom pakovanju od 3.6g. Warm Honey je topla braon nijansa. Kao i sve nijanse ruž je veoma mek i hidratantan, a sama boja nije previše pigmentovana, već se usne malo provide.


First I will show you the shade Warm Honey which I have in full size. Lipsticks come in a beautiful pink plastic packages of 3.6g. Warm Honey is a warm brown shade. As with all shades it is very soft and moisturizing, and the colour itself isn't very pigmented, but you can see the lips underneath it.


Nijansa mi se mnogo sviđa, ali konkretno imam jednu zamerku kod ove nijanse. Warm Honey kao da u sebi sadrži neke sitne čestice koje daju sjaj ili tako nešto. One se ne vide kada se ruž nanese, ali stalno osećam kao da mi je neki pesak u ustima. Osećam da nešto grickam kad god nanesem ova ruž. Na usnama se te čestice ne osećaju, ali u ustima da. To mi malo smeta. Kod ostalih nijansi to nisam primetila. 


I love this shade, but I have an objection when it comes to it. Warm Honey contains some kind of  particles that give gloss or something. One cannot see them when they apply the lipstick, but I always feel like I have some kind of sand in my mouth. I feel like I'm nibbling on something whenever I apply the lipstick. On the lips these particles cannot be felt, but I do feel them in my mouth. It bothers me a little. I didn't notice the same in other shades.


Ruž nije mnogo trajan. Sve nijanse stoje na usnama 2 ili 3 sata, ali mi se mnogo sviđa jer se lepo i homogeno brišu i ni jednom ne moram da se gledam u ogledalo i proveravam kako izgledam, što mi je realno najbitnije.


Lipstick isn't very durable. All shades stay on the lips for 2 or 3 hours, but I love that they erase very homogenously and I don't have to look in the mirror to check how I look, which is really important.


Evo kako izgleda ova nijansa na ruci i na usnama.


Here's what it looks like on my hand and my lips.



Sastav one nijanse je na sledećoj slici. Većina sastojaka verovatno je ista kod svih nijansi, pa vam ovaj sastav može biti neka početna referenca.


The composition of this shade is shown below. Most of the ingredients are probably the same for all shades, so this composition may be a good initial reference.


Druga nijansa koju želim da vam pokažem je Tender Mauve. Reč je o svetloj prljavo roze nijansi. Ja sam lično slaba na ove nijanse i potpuno sam oduševljena ovim ružem. Formula je potpuno kremasta i nema u sebi nikakve sjajne čestice.


Another shade that I want to show you the Tender Mauve. It is a light dirty pink shade. I personally have a soft spot for these shades and I'm totally thrilled with this lipstick. The formula is creamy and doesn't have any shimmer.



Evo kako izgleda Tender Mauve:


Here's how Tender Mauve looks:



I za kraj nijansa koja mi se nije baš svidela - Fresh Fig. Ova nijansa je u suštini crvena, ali je svetlija i prilično providna. Vuče malo i na narandžasto. U sebi ima neki srebrni momenat presijavanja koji se meni lično ne sviđa toliko. To presijavanje čini slikanje posebno teškim što ćete videti na slikama. U stvarnosti je boja malo lepša i manje se presijava.


And finally a shade that I didn't really like - Fresh Fig. This shade is basically red, but is lighter and quite transparent. It pulls a bit to orange, too. It has some kind of silver shimmer which I personally don't like so much. This makes photographing especially difficult, as you will see in the pictures. In reality, the colour is a little nicer and less iridescent.


U principu boja je takva da samo malo oplemeni lice i izgleda vrlo prirodno i zdravo na usnama.


In general colour is such that it only makes my face a bit nicer and looks very natural and healthy on the lips.


Evo ih i swatch-evi:


And here are the swatches:



Da li ste vi probali neku nijasu iz ove linije Avonovih ruževi i kakvi su bili vaši utisci?

Šta mi se sviđa kod ovih ruževa:
- cena,
- izbor nijansi,
- mazivi i hidratantni,
- homogeno se brišu. 

Šta mi se ne sviđa:
- Warm Honey mi ostavlja mrvice u ustima,
- izdržljivost na usnama je srednja.

Informacije i ocene:

CENA: 630 dinara
GDE GA NABAVITI: Avon
BROJ NIJANSI: 20
DA LI BIH GA PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 5/5
CENA: 5/5
NANOŠENJE: 5/5
POSTOJANOST: 3/5
PREKTIVNA MOĆ: 4/5
UKUPNA OCENA: 4/5


Have you tried any of these Avon lipsticks and what were your impressions? 

What I like about these lipsticks:
- Price, 
- Choice of shades, 
- Easy to apply and moisturizing, 
- Erase homogeneously. 

What I don't like: 
- Warm Honey leaves some kind of crumbs in the mouth, 
- Durability on the lips is medium.

Information and scores:

PRICE: 630 RSD
WHERE TO BUY: Avon
NUMBER OF SHADES: 20
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes

PACKAGING: 5/5
PRICE: 5/5
APPLICATION: 5/5
DURABILITY: 3/5
COVERAGE: 4/5
OVERALL SCORE: 5/5

18 коментара:

  1. Nemam ni je jedan ruz iz ove kolekcije, nekako mi se vise dopadaju ovi obicni uc. :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj i oni su divni, ali ja nemam ni jedan iz te linije! Mada u poslednjem katalogu su se pojavila 3 nova, i jedan od njih sam narucila :)

      Избриши
  2. Анониман18. мај 2014. 02:34

    Lep je post, ali je previše degutantno da u situaciji koja nas je sve zadesila ti komentarišeš karmine. Svakome na čast...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa ako cemo tako onda je previse degutantno da u toj situaciji ti citas beauty blogove. :))))

      Избриши
    2. Mrzim komentare ovog tipa, ako ti je već ne odgovara što se piše o ruževima, fino ustaneš sa stolice, skloniš se od interneta i ideš pomoći ljudima. Lako je biti "internet heroj".

      Tender Mauve je divna nijansa, ali mene ovi ruževinisu posebno oduševili, barem recenzijama, jer nisam niti jedan probala :)

      Избриши
    3. Pa da ovo je nesto izmedju balzama i ruza....mada ipak sa bas dosta boje za balzam. :))) Men isu zato super. Ali ko hoce bas ruz onda bolje neka druga linija. :)

      Избриши
  3. Sviđa mi se Tender Mauve, lijepa bojica :)

    ОдговориИзбриши
  4. Od ovih koje si prikazala imam samo Tender mauve i oduševljena sam njime. Iz ove kolekcije imam ukupno pet ruževa i prezadovoljna sam njima. Ovaj post je samo potvrdio da mi definitivno treba i nijansa Warm honey, iako moja kolekcija broji preko 20 nude ruževa, ali neka, da se nađe, međutim čekam sniženje od bar 40-50% na njih da ga uzmem jer nemam namjeru da ga uzmem po cijeni nižoj samo 10-20% a ne daj bože po punoj haha :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. e pa pametno. Ionako su oni cesto baaas snizeni, brzo ces ti to da docekas :)

      Избриши
  5. Prelepi su.:) Imam Tender Mauve, i narucila sam Carnation, divna boja!

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман18. мај 2014. 09:30

    Tender Mauve mi se jako sviđa!

    ОдговориИзбриши
  7. Kupila sam neki iz ove kolekcije , pre možda dva meseca , iskreno više me podseća na labelo nego na ruž , lepa im je tekstura ali ne i intenzitet boje takođe postojanost.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da ja sam ih tako nekako i dozivela. Tamnije boje su naravno vidljivije. Ali meni su simpaticni. Ipak je dosta vise boje od labela :)

      Избриши
  8. Ja sam isto naručila par testera da ih isprobam prije kupnje :)
    Zaista mi se čine super!

    ОдговориИзбриши
  9. Odlicna je stvar to satesterima. Iskreno ja ih vlim jer taman dok potrosim tester meni karmin dosadi pa mi bude super da nekad imam i smao tester :D

    ОдговориИзбриши