петак, 25. април 2014.

Freeman Facial Polishing Mask Charcoal & Black Shugar


Priznajem, veliki sam ljubitelj Freeman kozmetike, posebno maski za lice (i dok pišem ovaj post na licu mi je ova Freeman maska). Maska koja se poslednja pojavila na našem tržištu i koju sam sa nestrpljenjem očekivala je maska sa ugljem i crnim šećerom. Ova maska je zapravo proizvod koji je nešto između maske i pilinga za lice. Dolazi naravno u klasičnoj Freeman tubici od 150ml, naručuje se preko Kozmetika Teatar sajta, a cena joj je 610.2 dinara.


I admit, I'm a big fan of Freeman cosmetics, especially face masks (as I'm writing this post I have this Freeman mask on my face). The mask, which last appeared on the market and that I eagerly awaited  is the one with charcoal and black sugar. This mask is actually a product that is between a mask and a face scrub. It comes in a classical Freeman tube of 150ml, and can be ordered through Kozmetika Teatar website, for a price of 610.2 RSD.


Ova maska sadrži aktivni ugalj koji deluje antibakterijski, skuplja masnoću sa lica i sprečava upalne procese. Crni šećer osvezava kožu i vrši piling. Maska se nanosi na lice i vrat i treba da odstoji 5 do 7 minuta, a zatim se kružnim pokretima radi piling lica i ispira vodom. Šećer vrši piling srednje jačine. Maska je namenjena svim tipovima kože, a samu kožu ne isušuje opšte. Ako imate osetljivu kožu samo budite pažljivi i blago radite piling. Nakon korišćenja ove maske moja koža je meka, a višak sebuma je uklonjen. Evo ga i sastav (CosDNA):


This mask contains charcoal which has antibacterial properties, collects sebum from the face and prevents inflammation. Black sugar refreshes the skin and does peeling. The mask is supposed to be applied to the face and neck and should stand for five to seven minutes, and then with circular motion you rinse it off with water and do exfoliation. Sugar performs moderate exfoliation. The mask is for all skin types and doesn't dry out the skin. If you have sensitive skin just be careful and gently exfoliate. After using this mask my skin is soft, and excess sebum is removed. Here are the ingredients (CosDNA):


Po meni ovaj proizvod predstavlja neki poboljšani piling. Ne bih ga baš nazvala maskom, pa ako želite da kupite neku tipičnu masku ovo nije proizvod za vas. Ako pak želite dobar piling koji će lepo očistiti lice i ukloniti mrtve ćelije onda definitivno probajte ovaj proizvod. Na meni nije izazvao nikakve negativne reakcije, jedino što mi se malo ne sviđa je što se teže nanosi da stoji na lice kao maska jer pri nanošenju šećer po malo otpada i ne želi da se lepo zalepi za lice.


For me this product represents an improved face scrub. I wouldn't exactly call it a mask, so if you want to buy a typical face mask this is not a product for you. However, if you want a good face scrub to nicely clean the face and remove dead cells, then definitely try this product. In my case it didn't cause any adverse reactions, the only thing I don't like is that it's a little more difficult to apply it to stay on the face as a mask, since sugar doesn't want to stick to the face.


Maskom sam zaista baš zadovoljna, ali moram da priznam da me je malo iznenadila, jer bih je pre nazvala pilingom nego maskom.


I'm really quite pleased with this mask, but I have to admit I was a little surprised, because I would call it a face scrub rather that a mask.


Šta mi se sviđa kod ove maske:
- pakovanje,
- cena,
- radi dobar piling,
- lepo uklanja višak sebuma.

Šta mi se ne sviđa:
- dostupnost,
- malo teže stoji na licu bez otpadanja šećera.

Informacije i ocene:

CENA: 610.2 dinara
GDE JE NABAVITI: Kozmetika Teatar sajt
DA LI BIH JE PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 5/5
MIRIS: 5/5
NANOŠENJE: 4/5 
UČINAK: 4/5
UKUPNA OCENA: 5/5


What I like about this mask: 
- Packaging, 
- Price 
- Does a good scrub, 
- Nicely removes excess sebum. 

What I don't like: 
- Availability, 
- Is a bit more difficult to stick the sugar to the face if you want to use it as a mask.

Information and scores:

PRICE: 610.2 RSD
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes

PACKAGING: 5/5
FRAGRANCE: 5/5
APPLICATION: 4/5
EFFECTIVENESS: 4/5
OVERALL SCORE: 5/5

31 коментар:

  1. Upravu si, više je piling nego maska. Prelepo miriše. Odlučan je proizvod za masnu kožu :)

    ОдговориИзбриши
  2. Mora da je baš veseo prizor kad se stavi ova maska :D

    ОдговориИзбриши
  3. Zelim da probam, svakako! Jedino mi je cena hit sa 610 dinara i dve pare. kako ce da mi vrate onih 98 para??? :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. vesna kozmetika teatar25. април 2014. 13:36

      Draga Tijana, u pitanju je 20 para , a racunamo uvek 610 dinara , a dobices i tester na poklon kao i svi nasi kupci do sada.:)

      Избриши
    2. vesna kozmetika teatar26. април 2014. 00:15

      E sada da objasnim zasto nisu okrugle.. Kada se ubaci u program devizna cena i pomnozi sa kursom , dobije se sasava cena, a program ne trpi zaokruzenje na cifru okruglu , i mene nervira , ali sta da se radi , ipak je to samo masina....smile

      Избриши
  4. I ja sam sebi nabavio piling i masku iz Avona s mineralima Mrtvog mora, ali mi je još rano da kažem svoje mišljenje obzirom da je korišteno samo jedanput. Ovaj proizvod koji si recenzirala mi se jako sviđa i rado bih ga isprobao obzirom da i sam imam masnu kožu. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa bas me zanima kako ce ti se pokazati to iz Avona. Piling nisam probala, bar ne taj za lice, ali sam imala iz iste linije piling za telo i zaista je fenomenalan. Cekam tvoje utiske :D

      Избриши
    2. Svakako će i to doći na recenziju. :)

      Избриши
  5. Gde nađoše .2 :D Ja volim ove "maske" koje su više piling, tako da ću razmisliti o kupovini ovog čuda, trenutno koristim Vichy Normaderm 3 u 1 u ove svrhe.

    ОдговориИзбриши
  6. Baš ću potražiti ovu masku, volim maske s ugljenom!

    ОдговориИзбриши
  7. Eh, mene je Freeman malo razočarao, maska s acai bobicama mi je iritirala kozu poprilično,a enzimska i ne pokazuje neke lude rezultate. Svejedno me ova piling/maska baš zanima.. nemam mira :D moram probat sve :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. vesna kozmetika teatar27. април 2014. 04:09

      Draga Mell , zao mi je sto si imala problema sa maskom acai , jako je vazno da se pogodi tip koze , jer onda ne daje zeljeni rezultat. Molim sve devojke pre nego sto kupe proizvod ili se posavetuju sa kozmeticarem koji je tip koze ili da nas kontaktiraju na online shopu kozmetika-teatar.rs da bismo posavetovalli sta je najbolje i najefikasnije.Enzimska maska je za one preko 40 godina , kod njih se pokazala kao odlicna.

      Избриши
    2. Sta ces mi sa blogovim mnogo volimo da isprobavamo stvari pa cesto probamo i stvari koje nam ne odgovaraju. Ali ni mene to nikad ne obeshrabri pa uvek hocu jos :D

      Избриши
  8. Freeman sam davno imala, i to neku kremu za stopala, ako se dobro sjećam, ali bih ovo rado probala

    ОдговориИзбриши
  9. Moram probati, nije neka cijena a ako mi ne bude dobar, imam pete :D

    Mada već znam da po tvojim preporukama mi sve skoro odgovara :)

    ОдговориИзбриши
  10. Анониман1. мај 2014. 15:36

    cao, moze pomoc. koristila sam tokom nedelje aktivni kiseonik -isti koji si recezirala na deo gde su se pojavile bubuljice, ali pojavile su se tamne fleke kao pigmentacije po t zoni. na bocici nema sastojaka. Pojma nemam sta da radim?! Hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sastav je samo voda i manje od jednog procenta aktivnog kiseonika. Nekako sumnjam da su te fleke od toga...mada nikad se ne zna. Jesi li samo to koristila u toj regiji? Mozda je od neke kreme. Probaj da izbacujes po jednu stvar koju koristis i vidis promene. Ako mislis na tamne fleke na mestu gde su bubuljice, to prosto tako uvek ide sa bubuljicama. Ali kad se koza zaleci sa vremeneom one prodju. Samo treba lepo hraniti kozu da bi te stare flekice nestale brze. Da li su te flekice na mestu gde su bas bile bubuljice ili ne? Mozda imas neku reakciju na sunce ili nesto slicno.

      Избриши
  11. Анониман2. мај 2014. 01:53

    Problem jer sto sam cistila samo T zonu, i svuda mi je koza potamnila. Samo sam jedno vece stapisem za uvo stavila klindamicin i efeclar duo ciljano na vuvljice, tako da nije od toga. A kozmetiku sam svela samo na sebamed sapun da bi mi se makle bubuljice od javnog prevoza. Cak ni dnevnu kremu ne korustim trenutno (afroditine 3tube sam potrosila), nista novo nisam koristila....

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Onda ti je moj predlog da prestanes pa da vidis hoce li biti promena. Mozda ti je isusio kozu. Mada meni iskreno to nikad nije uraadio, niti nekom koga znam licno. Na zalost svacija koza drugacije reaguje, pa stvarno ne znam sta bih mogla da ti predlozim jos. Ali svakako ja bih koristila bar neku hidratantnu dnevnu kremu, ako je to isuseno da se vrati u normalnu. :/ Nadam se da ce ti to brzo proci.

      Избриши