четвртак, 20. март 2014.

Bourjois Bronzing Powder 52



Došli su nam topliji i sunčani dani, i uskoro ćemo svi razmišljati o suncu i moru. Zato sam rešila da vam danas prenesem utiske o Bourjois čokoladnom bronzeru koji nam može da ti taj lepi osunčani izgled i danas kada sunce još nije s nama dovoljno dugo da bismo bili preplanuli. Moram da kažem da mi je ovaj komad šminke veoma drag i ima posebno mesto u mom neseseru, pošto sam ga dobila na poklon od čitateljke, koja ga je dobila i nije ga koristila. Dugo sam ga želela, i kada sam ga na kraju i dobila još mi je bio miliji, nego da sam ga sama kupovala.


Warm and sunny days are here, and soon we'll all be thinking about the sun and the sea. So I decided to tell you my impressions of Bourjois chocolate bronzer that can give you the beautiful sun kissed look even today when the sun is still not with us long enough for us to be tanned. I must say that this piece of makeup is very nice and has a special place in my makeup bag since I got it as a gift from a reader, that had it and didn't use it. I have long wanted it, and when I finally got it, I was even happier, than if I bought it myself.


Nijansa bronzera je 52, ali koliko znam kod nas i postoji samo jedna nijansa. Kutija je kartonska, ali veoma čvrsta i lepa, zatvara se na magnet. Unutra je u metalnoj posudici velika količina bronzera, čak 16.5g, u obliku kockica čokolade. Posebna čar ovog bronzera je naravno njegov savršen i veoma realan miris čokolade! Košta 1679 dinara.


The shade of the bronzer is 52, but as far as I know there's only one shade available here. The box is cardboard, but very solid and beautiful, closes with a magnet. Inside is a metal pot with large amount of bronzer, 16.5g, in the form of chocolate. The special charm of this bronzer is of course its perfect and very realistic smell of chocolate! It costs 1679 RSD.



Evo ga i sastav:

And here are the ingredients:


Nijansa bronzera je prilično svetla, pa  mi se čini da bi bio dobar za sve devojke od svetlog do srednje tamnog tena, dok bi kod tamnijeg tena bio možda nedovoljno vidljiv. Bronzer je izrazito toplog podtona, pa nije baš pogodan da se koristi samo za konturiranje, posebno ako ste hladnijeg podtona. Ako ste toplog podtona, mislim da će vam biti dobar i za konturiranje. Boja mu je prelepa jer ne vuče na neku neprirodno narandžastu boju, već će vašoj koži dati poprilično prirodnu osunčanu boju. Kroz sebe sadrži malo svetlucavih čestica, koje će koži dati odsjaj koji zaista koža i ima kada je preplanula. Nije mnogo svetlucav, pa da izgleda neprirodno i veštački.


The shade of the bronzer is pretty light, so I think that it would be good for all girls from light to medium dark complexion, while for darker complexion it perhaps wouldn't be sufficiently visible. Bronzer has very warm undertone, so it isn't very suitable for contouring, especially if you have cooler undertones. If you have warm undertone, I think it will be good for contouring, too. Colour is beautiful because it isn't that unnatural orange one, but it will give your skin a pretty natural tanned look. It contains little sparkly particles, which will give the skin a reflection which the skin has when tanned. Not very shiny, and it doesn't look unnatural and fake.


Sam bronzer je malo tvrđi pa se neće desiti da četkicom zahvatite previše i napravite blatnjavo lice. Jedno pakovanje trajaće vam zato jako dugo. S druge strane pigmentacija mu je dobra pa je boja prilično nadogradiva. Lak je za nanošenje i ako niste previše vešti. Lepo se i blenda. Izdržljiv je na licu, meni stoji skoro ceo dan, mada to naravno zavisi od dana i toga šta imam na licu, vremenskih uslova i koliko sam aktivna u toku dana.


Bronzer is a little harder so you won't pick up too much with a brush and make a muddy face. One packaging will last you so very long. On the other hand, it has good pigmentation and colour is quite buildable. It is easy to apply even if you're not too skilled. It also blends well. Durability is good, I stays almost all day on my case, but of course that depends on the day and what I have on my face, the weather and how active I am during the day.



Bronzer je odličan i za lice i za dekolte, ako želite da postignete osunčan izgled i volite miris čokolade, koji je veoma izražen. Pogledajte sada kako izgleda na koži, jače nanesen i izblendan.


Bronzer is great for face and chest, if you want to achieve sunny look and like the smell of chocolate, which is very strong. Look at how it looks on the skin, applied heavier and blended.


Da li ste vi probali ovaj bronzer i kako vam se svideo? Koji bronzer vi volite da koristite?

Šta mi se svidelo kod ovog bronzera:
- pakovanje,
- miris,
- tekstura,
- daje vrlo prirodan osunčan izgled koži,
- lepo se blenda,
- izdržljivost.

Šta mi se nije svidelo:
- cena,
- samo jedna nijansa,
- previše je žut za konturiranje.


Have you tried this bronzer and how do you like it? What bronzers do you like to use?

What I like about this bronzer:
- Packaging,
- Smell,
- Texture,
- Gives a very natural tanned look,  
- Nicely blends,
- Durability.

What I didn't like:
- Price,
- Only one shade,
- It's too yellow for contouring.

Informacije i ocene:

CENA: 1679 dinara
GDE GA NABAVITI: Jasmin, DM
BROJ NIJANSI: 1
DA LI BIH GA PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 5/5
CENA: 4/5
NANOŠENJE: 5/5
POSTOJANOST: 5/5
UKUPNA OCENA: 5/5


Information and scores:

PRICE: 1679 RSD
WHERE TO BUY: Jasmin, DM
NO OF SHADES: 1
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes

PACKAGING: 5/5
PRICE: 4/5
APPLICATION: 5/5
DURABILITY: 5/5
OVERALL SCORE: 5/5

26 коментара:

  1. Mljac, čokoladica :) Imala sam ga, bio je skroz ok, ali sam ga ipak prosledila pošto sam davala prednost drugim bronzerima i samo mi je bezveze stajao.

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan je, miriše fenomenalno… ja bronzere koristim tokom cijele godine, jako sam blijeda pa mi treba malo boje

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja generalno njih mahom koristim za neko konturiranje malo, retko ih mackam na vecu povrsinu, ali ovaj je bas fin. :)

      Избриши
  3. Auuuuu,cena je bas,bas... :) Ja bih ga pojela!! ali mi se svidja kako izgleda na kozi,a za moju nijajnsu mislim da bi bio idealan na licu!! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da malo je skuplji za drogerisjke stvari, ali nije toliko strashno ako se uzme u obzir koliko ga je i da se sporo trosi.

      Избриши
  4. Merkam ga već dugo, dugo. No ne kupujem jer ne umem naneti bronzer :D
    I onda se samo nasekiram :)
    Cena nije strašna, ako uzmemo u obzir da bi potrajao malu večnost :)

    ОдговориИзбриши
  5. Čokoladica je ja mislim najpopularniji bronzer u tom rangu <3
    Divan je, jako prirodan!

    ОдговориИзбриши
  6. Одговори
    1. Heheh da bas je lepo, mada ja generalno nisam ljubitelj takvih kartonskih ambalaza.

      Избриши
  7. Preslatko! Zapravo ga svi hvale. Ja ga nemam, ali bronzere koristim na dnevnoj bazi da dodam malo života na lice i za konturiranje.

    ОдговориИзбриши
  8. Imam ga jako dugo, koristim ga svakodnevno, tokom cele godine i prosto ga obozavam ;) Ja ga koristim cesto i za konturisanje i nije mi zuckast ;) Mirise fenomenalno i jako sporo se trosi ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Er pa super! I meni je ok i za konturiranje ali ja sam i sama vec zuckasta :)

      Избриши
  9. bas je lepa boja =)) mislim da cu cim potrosim neki od postojecih obratiti vise paznje na njega

    ОдговориИзбриши
  10. Divan je, šmekam ga i mjerkam već neko vrijeme, ali mi je bezveze da ga kupim ako mu se baš neću posvetiti, ne znam ni šta ću sa Aurinim do isteka roka :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa do jeste. Imala sam ja Aurin dzinovski i nisam ga potrosila do roka. Nisam ni blizu bila :)

      Избриши
  11. Samo sam jednom kupila bronzer i to neki Essence koji mi je nekako bez veze pa ga ne koristim. Ja zapravo ni ne znam kako se bronzer koristi a da nije za konturiranje. Ovaj mi deluje fenomenalno i ako ikad ponovo kupim bronzer bice ovaj sigurno. ;)

    ОдговориИзбриши
  12. Ja ga koristim i za konturisanje i neizostavan mi je u svakom sminkanju. Uopste nije ni zuckast ni previse svjetlucav, o mirisu da ne pocinjem :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa da nije uopste previse svetlucav. Meni je isto i boja ok, jeste topla ali nije onako neprirodno.

      Избриши