четвртак, 6. март 2014.

Aldo Vandini maske za lice - za dubinsko čišćenje i za termo efekat


Aldo Vandini je svakako brend koji kod nas nije mnogo zastupljen. U drogerijama mogu se naći po nekoliko proizvoda. Znam da ih ima u Mauricijusu i DM-u, a za Lilly nisam sigurna. Mnogi hvale njihove gelove za tuširanje, ali oni još nisu došli kod mene na red za isprobavanje. Ali sam zato uočila nekoliko maski za lice u kesicama, koje su me jako privukle. Postoje ja mislim još dve maske koje imaju neka Anti-age svojstva, ali ja sam se odlučila za ove dve maske koje čiste kožu.


Aldo Vandini is definitely a brand that's not very present here. Drugstores usually have only a few of their products. I know that they can be found in Mauricius and DM, and for Lilly I'm not sure. Many praise their shower gels, but I haven't tried them yet. I noticed a couple of face masks in little bags, to which I was very attracted to. There are I think two more masks that have some anti-aging properties, but I decided to go for the two masks that clean the skin.


Maske dolaze u kesicama od 2 puta po 7.5ml. Jedna kesica od 7.5ml sadrži zaista mnogo proizvoda, pa je možete iskoristiti i za dva puta, ako vam nije žao da držite kesicu tako otvorenu. Ja ne volim da ostavljam proizvode iz kesica otvorene, pa vrlo bogato nanesem masku na vrat i lice. Cena jednog pakovanja od dve kesice je 199 dinara. Obe maske treba da stoje na licu 15 minuta i nakon toga da se isperu.

1. Maska za dubinsko čišćenje


Masks come in a bag of 2 x 7.5ml. One bag of 7.5ml contains really a lot of product, so it can be used two times if you're not sorry to keep the bag open. I don't like to leave products in bags open, so I apply it in a thick layer. I apply the mask on my face and neck. Price of one packaging with two bags is 199 RSD. Both masks need to be on the face for 15 minutes and after that washed off.

1. Deep cleaning mask


Ova maska sadrži glinu iz Mrtvog mora, koja je bogata mineralima i magnezijum koji hidrira kožu. Maska je glinena i kada se nanese se suši i stvrdnjava. Miriše na glinu, pesak i more. Mnogo mi je žao što sam zaboravila da slikam teksture maski. Ova maska je sive boje i kroz sebe ima mnogo sitnih zrnaca gline i peska, ali opet joj je sama tekstura veoma fina. Međutim kada krenete da je ispirate osetićete kako zrnca vrlo efikasno rade piling vaše kože. Malo pecka kada se nanese. Evo ga i sastav:


This mask contains clay from the Dead Sea, which is rich in minerals and magnesium, which hydrates the skin. The mask is with clay, and when applied it dries and hardens. It smells like clay, sand and sea. I'm very sorry that I forgot to take photos of mask textures. This mask is gray and has a many tiny grains of clay and sand through, but again it is has a very fine texture. However, when you start rinsing it you will feel how little grains exfoliate your skin very effectively. It tingles a bit when applied. Here is the composition:


Nakon ove maske koža mi je vrlo čista, ali nije ni malo isušena. Piling koja ova maska radi je vrlo uočljiv i koža je glatka na dodir. Masku bih preporučila svima osim osobama sa osetljivijom kožom, jer piling koji će ova maska uraditi pri uklanjanju može biti previše jak za osetljivu kožu (ili baš suvu). Pore i mitiseri su srednje očišćeni, od prilike kao i sa svim meni dragim glinenim maskama. Ali ništa više od toga.

2. Maska za termo efekat


After this mask my skin is very clean, but not even a little bit dry. Peeling that this mask does is very noticeable and the skin is smooth to the touch. I would recommend it to everyone except those with sensitive skin, because peeling that this mask does may be too strong for sensitive skins (or very dry). Pores and blackheads are medium cleansed, the same as with all my dear clay masks. But nothing more than that.


2. Thermal effect mask


Ova maska sadrži aktivne supstance koje na kratko otvaraju pore da bi dozvolile glini da bolje očisti vašu kožu. Takođe sadrži i ulje konoplje koje pozitivno utiče na kožu. Maska je bele boje, miriše kao krema i podseća na gustu kremu ili neku pastu. Kada se nanese osetićete kako se koža zagreva ali taj efekat nije neizdrživ. Ne verujem da bi bila dobra za osetljivu kožu, ali za masnu i mešovitu je predivna. Maska se ne suši kao glinene maske, već tekstura ostaje kao pri nanošenju. Evo ga i sastav:


This mask contains active substances that briefly open pores to allow the clay to cleanse your skin better. It also contains hemp oil which positively affects the skin. The mask is white in colour, smells like a cream and is reminiscent of a thick cream or a paste. When applied you will feel how the skin heats up but it's nothing unbearable. I believe it would't be good for sensitive skin, but for oily or mixed it is great. The mask does't dry as clay masks, but the texture remains the same as when applied. Here is the composition:


Kada se maska ispere čudo se dešava. Kako je maska malo raširila pore mitiseri su očišćeni. Neke mitisere sam videla da su do pola izašli, posebno oni zatvoreni koji se nalaze oko brade i koji su problematični za vađenje. Najblažim pritiskom (čistim!) rukama ti mitiseri su izašli iz kože. Tako da ja nakon korišćena maske pređem celo lice i blagim pritiskom i izvadim skoro sve mitisere koji postoje. Nakon toga dezinfikujem lice aktivnim kiseonikom. Ova maska je čudo! Ništa mi nije tako dobro očistilo pore kao ova maska.


When the mask is rinsed a miracle happens. As the mask slightly widened pores blackheads are cleaned. Some blackheads are half way out, especially those around the chin that are closed and which are problematic for extraction. Mildest pressure with (clean!) hands and blackheads are out of the skin. So after I use the mask I gently press the whole face and push out almost all of the blackheads that exist. After that, I disinfected my face with active oxygen. This mask is a miracle! Nothing cleanses pores like this mask.


Obožavam ove maske i već posle jednog korišćenja popele su se u sam vrh maski koje sam koristila. Maska za termo efekat bi mogla da bude čak i moja HG maska za čišćenje lica. Obe su fenomenalne, a po niskoj ceni su definitivno proizvod koji bi osobe sa mešovitom i masnom kože trebalo da probaju! Da li ste ih vi probali? Ili neke druge Aldo Vandini maske? Kakvi su vaši utisci?


I love these masks and after one use they have already climbed to the top of the masks I used. Thermal effect mask might even be my HG facial cleaning mask. Both are phenomenal, and at low prices they are definitely a product that people with mixed and oily skin should try! Have you tried them yourself? Or some other Aldo Vandini masks? What were your impressions?


Šta mi se sviđa kod ovih maski:
- cena,
- pakovanje,
- efekat (!!).

Šta mi se ne sviđa:
- bilo bi lepo da postoje i u velikom pakovanju radi uštede,
- dostupnost.

Informacije i ocene:

CENA: 199 dinara
GDE IH NABAVITI: Mauricius, DM
DA LI BIH IH PONOVO KUPILA: Da!

PAKOVANJE: 5/5
MIRIS: 4/5
NANOŠENJE: 5/5
UČINAK: 5/5
UKUPNA OCENA: 5/5


What I like about these masks:
- price,
- packaging,
- effect (!!).

What I don' like:
- it would be nice if they existed in large a packaging, so we can save money,
- availability.

Information and scores:

PRICE: 199 RSD
WHERE TO BUY: Mauricius, DM
WOULD I BUY THEM AGAIN: Yes!

PACKAGING: 5/5
FRAGRANCE: 4/5
APPLICATION: 5/5
EFFECTIVENESS: 5/5
OVERALL SCORE: 5/5

40 коментара:

  1. Imam mleko za telo, ali mi nije nešto specijalno. Meni je dobro, jer nemam suvu kožu, ali čak i ja primećujem da mi ne neguje baš dobro, ali je zato miris divan, čuvam ga za leto, samo zbog mirisa. :) Nisam probala maske, jer me je plašilo da i one ne budu kao losion, mnogo mirisa malo efekta. Ali definitivno kupujem ovu za termo efekat i jedva čekam da je isprobam. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Ok, termo maska prodata još na delu sa poluispalim miteserima! :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahaha znala sam da ce se masnokosci zalepiti za nju kao i ja :)

      Избриши
    2. Veliko hvala na preporuci za maske. Ali sad baš da izvuče do pola mitisere.....hajda da vidimo, možda iz drugog trećeg puta. Ali super su sve jedno!

      Избриши
    3. Hahaha meni su stvarno onako izvukle na pola pa sam ih rukom dokrajcila. Spremam se sad da isprobam jednu novu masku bas za mitisere, nedavno mi je stigla. Jedvs cekam da je probam i nadam se da radi. Pa cu da piseeem.

      Избриши
  3. Nažalost ove maske ne bih smela da isporbam zbog osetljive kože ali kreme za telo, ruke, gelovi su im savršeni!

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман6. март 2014. 07:10

    Meni je ova prva maska toliko pekla lica da sam jedva izdrzala da je ne skinem.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Valjda zavisi kakva ti je koza. Mene je samo malo peckala, ali bas malo. Ova druga nije peckala ali zato bas greje. Pa ako ti je prva bila naporna drugu zaboravi :)

      Избриши
  5. Ja imam jos jednu kesicu ove sa glinom. Meni je maska totalni promasaj :/
    Ne da mi nije ocistila kozu, nego mi je lice ujutru bilo kao da se nisam umila nedelju dana :( Koristila sam je pred spavanje, temeljno isprala i legla da spavam. Ujutru lice kao smirgla, uopste mi nije jasno zasto, jedva sam cekala da uradim piling i nanesem serum za hidrataciju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ko zna sto to, mozda ti je isusila kozu a ti nisi nanela kremu. Meni je tako lepo uradila piling tok sam je trljala da je isperem, divota je bila. Ali eto stvarno se nikad ne zna dok ne probas na svojoj kozi.

      Избриши
    2. Анониман2. јун 2014. 10:47

      Krema je obavezna poslije njih. Ja imam nevjerovatno osjetljivu kozu, alergija i na kozm. proizvode i na hranu i nakon puno godina isprobavanja svega i svacega napokon sam se skrasila, a ove maske su mi najbolje do sada.

      Избриши
  6. Bas me privlaci termo, zvuci obecavajuce :) pogledacu je bas.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj sastav im je san snova i deluju stvarno. Ekstra ekstra preporuka, još jednom hvala :-)

      Избриши
  7. Hmm... imala sam njihovu masku koja sadrži minerale iz Mrtvog mora, ali drugačije je bilo pakovanje... onako maslinasto-sivkaste boje, sjećam se da mi ej bila odlična, ali sad da li je imala sitna zrnca ili ne, to se ne mogu sjetiti... baš me zanima da li su to iste maske, samo su promijenili pakovanje :) Probala sam i jednu od ananasa, ta me baš nije oduševila što je i opravdano jer je više namijenjena mješovitoj/masnoj koži. Super su mi njihovi proizvodi, blagi piling za tijelo sam obožavala, a probala sam i neke kremice za ruke, losion i gel za tuširanje :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa moguce da je ista maska, ko zna... Joj ja bih da probam neki piling za telo. To mi je sledece.

      Избриши
  8. Ja svaki put gledam ove maske u dm-u i nikako da ih kupim. Malo mi je rizično da uzmem termo masku sa mojom osetljivom kožom, ali ova obećanja o čišćenju...moraću da probam. :)

    ОдговориИзбриши
  9. Zelim obe odmah, ako ih sutra ne nadjem u Lilly-ju, bicu nesrecna :)

    ОдговориИзбриши
  10. Imaju još jednu sa termo efektom za dubinsko ciscenje pora (onako zelenkasto je pakovanje). Baš sam je stavljala pre neki dan i odlična je. Lepo se oseća kako radi na licu :)

    ОдговориИзбриши
  11. Ništa ovdje nema za ovu moju suhu i osjetljivu kožu. Maska koja je tebe peckala mene bi uništila :) Jednom sam probala Baleinu neku masku, i hajde ono malo pecka, a zatim postaje neizdrživo. Kada sam odstranila dobila sam groozne crvene fleke po licu u kombinaciji sa čudnom bijelom bojom.

    ОдговориИзбриши
  12. Okeej, bacam se u potragu iako mi se čini da je Vandini pobjegao iz Hrvatske :P

    Piši draga, uskoro kreće moja narudžba iz Srbije :)

    ОдговориИзбриши
  13. Baš sam ih kupila nekoliko nedavno, a i prije sam ih koristila, još prije 10-ak godina sam bila opsjednuta njihovim maslacima za tijelo, bili su mi odlični.

    ОдговориИзбриши
  14. nisam probala, ali hocu nakon ovog posta :D

    ОдговориИзбриши
  15. Maksimalno izbegavam kupovne maske za lice. :/ Par puta sam pokušavala, ali mi je lice bilo toliko crveno da sam se svaki put kajala. :/ Lepo izgledaju, i svidja mi se kako ova termo maska deluje. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa dobro osetljiva ti koza. Mozes neke hranljive da kupujes te ce ti biti ok verovatno.

      Избриши
  16. Po tvojoj preporuci sam kupila ovu glinenu masku, plus je što je bila na akciji u pola cijene, pa sam je dobila krajnje jeftino, a jedna kesica mi je bila za tri mazanja, i to obilna tri! Odlična je, fino mi je iščistila mitesere u krupnijim porama, a u sitnijim je bilo mnogo lakše istiskivati. Koža je glatka i fina nakon nje. Bila sam pomalo skeptična jer imam suvu kožu, ali sam rezultatom jako zadovoljna :) Sljedeća na redu mi je ova termo, a voljela bih i kupku i piling za tijelo da probam. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao bas mi je drago da ti se dobro pokazala! Meni je ova termo jos bolja za mitisere. Najbolja koju sam probala. I ja bih da probam kupke i pilinge i svasta jos od njih :)

      Избриши
  17. Анониман29. мај 2015. 03:39

    Gde se u Novom Sadu mogu nabaviti proizvodi pošto sam neke kreme dobila na poklon za rođendan a sad bih htela da kupim jer sam oduševljena!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa isto kao i u Beogradu. Imas ih u DM-u i ako imate Mauricius ima i tamo.

      Избриши