недеља, 24. април 2016.

Ebelin Konjac Sponge - Green Tea


S obzirom koliko su dobili na popularnosti, velika je verovatnoća da ste već čuli za Konjac sunđere za lice. Konjac sunđeri su prirodnog porekla i zapravo se prave od istoimene vrste krompira koji raste u Aziji. Ova biljka ima 97% vode, bogata je mineralima, prirodno je alkalna i ima pH koji savršeno odgovara koži. Konjac sunđeri namenjeni su umivanju svih tipova kože pošto ne sadrže nikakve hemikalije, a kako su potpuno prirodni biorazgradivi, nisu ni štetni za okolinu. Ovi sunđeri prvo su postali popularni u Aziji, ali sada su već hvaljeni širom sveta. Kompanije koje ih prave pored običnog suđera, često prave i specijalizovane vrste, kao što su sa crnim ugljem, belom glinom, đumbirom ili zelenim čajem, koje su zato bolji za neki određeni tip kože.


Considering how popular they are, it is very likely that you have already heard of Konjac face sponge. Konjac sponges are of natural origin and are in fact made from a type of potato with the same name that grows in Asia. This plant has a 97% water, is rich in minerals, naturally alkaline and has a pH that perfectly matches the skin. Konjac sponges are intended for washing all types of skin, as they don't contain any chemicals, and since they are all-natural they are biodegradable and not harmful to the environment. These sponges first became popular in Asia, but now they are loved throughout the world. Companies that make them, next to the ordinary sponges, often make specialized types too, such as ones with charcoal, white clay, ginger or green tea, which are therefore better for some particular skin type.


Ako želite da probate ove sunđere, pored naručivanja iz inostrantsva putem interneta, koje ja volim jer tako možete da uštedite, tu je i kupovina ovih sunđera u Sephora radnjama (890 RSD). Od nedavno tu je i mnogo jeftinija opcija - Ebelin Konjack sunđer sa zelenim čajem, koji se može naći u DM radnjama i to za samo 299 dinara. 


If you want to try these sponges, in addition to web-ordering from abroad, which I love because you can save money, you can also buy these sponges in Sephora stores (890 RSD). Recently a much cheaper option became available - Ebelin Konjack Sponge with green tea, which can be found in DM drugstores for only 299 RSD.


Sundjer kada je suv potpuno je tvrd, ali kada se natopi vodom omekša i uveća se. Ako je sunđer suv trebaće mu par minuta da se potpuno natopi vodom. Sunđer stavite u sud sa mlakom vodom i sačekajte da se natopi. Nakon toga sunđer se iscedi od viška vode i njime se trlja lice. Može se koristiti sa ili bez nekog gela za umivanje. Ja ovaj sunđer uglavnom koristim bez ičega kada se ujutru umivam. Bez velikog pritiskanja, kružnim pokretima, trljam kožu nekoliko minuta. Zatim malo isperem sunđer i ostavim ga da se suši. Sunđeru treba više od celog dana da bi se potpuno osušio, tako da će natapanje sunđera pre umivanja trajati dosta kraće ako ga koristite svaki dan.


Sponge is hard when it is completely dry, but when it collects water it becomes soft and larger. If the sponge is dry it will take a few minutes for it to become completely saturated with water. You should put your sponge in a bowl with warm water and let it soak. After that I squeeze the sponge to remove the excess water, and rub my face with it. It can be used with or without a washing gel. I prefer using the sponge with nothing on it for my morning wash. Without pressing it a lot, I use circular motions to rub the skin for several minutes. Then I wash the sponge a bit and let it dry. Sponge needs more than one day to completely dry so if you use it every day the soaking process before use will be shorter.


Efekat ovog sunđera me je oduševio već posle prvog korišćenja. Prvo, samo umivanje i blaga masaža koje ovaj sunđer pruža su odlični za tonus i prokrvljenost kože, kao i za blagi piling i uklanjanje mrtvih ćelija sa površine kože. Nakon umivanja koža ima neverovatnu teksturu. Zategnuta je i glatka, meka i nema isušivanja. Ovaj Ebelin sunđer je sa dodatkom zelenog čaja, pa je možda i on zaslužan za deo efekata. Najzanimljivije je da su i pore stegnute, a lučenje sebuma u toku dana malo manje. Ovaj sunđer bukvalno oživi i ulepša moju kožu. Rok trajanja mu je oko dva meseca, i to ako ne koristite dodatne gelove za umivanje. Kada mu se oblik promeni i malo se smanji i smežura, vreme je za zamenu. Ja planiram da iz inostranstva naručim razne sunđere sa dodacima i sve ih isprobam. Zaljubljena sam u ovaj sunđer i on je postao moja HG umivalica.


I was amazed by the effects of this sponge after the first use. First, washing and a gentle massage this sponge provides are great for muscle tone and blood circulation, but also it gently exfoliates and removes dead cells from the skin surface. After cleansing, the skin has an incredible texture. Toned and smooth, soft and not dried out. This Ebelin sponge is with the addition of green tea, so this is perhaps a reason for some of these effects. The most interesting is that my pores are tight and sebum secretion during the day is a bit less. This sponge literally revives and beautifies my skin. The shelf life is about two months, if you do not use additional gels for washing. When it deforms a little and reduces in size, it's time for a replacement. I plan to order sponges with various additives and try them all. I'm in love with this sponge, and it became my HG face cleanser.

Informacije i ocene
Cena299 RSD
Gde kupitiDM
Tipovi1
Da li bih ih ponovo kupilaDa!
Cena5/5
Sastav5/5
Osećaj na koži5/5
Nega5/5
Ukupna ocena5/5
ZaProtiv
- cena
- odlično čisti
- ne isušuje
- blagi piling
- skupljene pore i manje sebuma
- masaža
- prirodan
- samo jedna vrsta za sada

 Da li ste probali Konjac sunđere, i ako nista šta čekate?!


Have you tried Konjac sponges, and if not what are you waiting for?!

Information and scores
Price299 RSD
Where to buyDM
Types1
Would I buy them againYes!
Price5/5
Ingredients5/5
Feeling on skin5/5
Care5/5
Overall Score5/5
ProsCons
- price
- great cleansing
- doesn't dry skin out
- mild scrubbing
- smaller pores and less sebum
- massaging
- natural
- only one type available

12 коментара:

  1. Sviđa mi se što radi svoj posao,
    takođe mi se sviđa i cena,
    veoma je pristupačna. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Ja sam koristila onaj originalni,crni,nabavljala sam ga preko Bamby i njenog shopa,lepo mi je cistio kozu i bio mi je super,jer se prvi put susrecem sa tako necim,iskoristila sam 3 sundjera,a li iskreno nisam videla nista spektakularno u tome. :) Bas mi je drago da si ti sa tom jeftinijom verzijom bas zadovoljna.Probacu i ovaj sigurno nece biti viska. :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa ne znam...nije nesto magican al bas mi prija kozi. Mozda bi tako bilo i sa obicnim sundjerom. Hahah. :)

      Избриши
  3. Baš ti hvala na preporuci, uzeću prvom prilikom kad budem u DM-u. Nisam probala ove sunđerčiće, bila sam prilično skeptična, ali pošto nije skupo, nemam bogznašta da izgubim (sad stvarno zvučim kao stipsa).

    ОдговориИзбриши
  4. I ja sam ga baš nedavno kupila. Užasno me nervira što mu treba toliko dugo da se osuši! Osećam da je mala vlažna pećina idealna za sve mikroorganizme da se razmnože... Malo sam skeptična u njenu moć čišćenja, pošto se ponaša kao sunđer, i sem vode ništa drugo ne izlazi, pa osećam kao da mi samo razmaže sinoćnu kremu po licu, pa se ipak umijem mlakom vodom posle. Ali da koži taj neki sjaj! Tako da ima nešto u njemu... Videću šta će vreme pokazati.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da da tako i ja nekako. I ja se umijem mlakom vodom. Pazi ne znam meni koza nekako nije kao da je bas samo voda u njemu. Ne zbam da opisem. Kao da sam kozu namazala necim vrlo blagim tako nekako se osecam posle ciscenja.

      Избриши
  5. Probala i za sada mi se dopada efekat,videcemo za dalje :)

    ОдговориИзбриши
  6. Probala i zadovoljna. Isti posao radi kao i skuplje verzije. :)

    ОдговориИзбриши