среда, 10. јун 2015.

Eucerin DermoPURIFYER Aktiv Konzentrat

Nalaženje kreme protiv nepravilnosti na koži je posebno teško. Ja sam svoju odavno našla u vidu La Roche-Posay Effaclar Duo i Effaclar Duo + krema. Kada imate sreću da nađete kremu koja vam odgovara i koja lako suzbija bubuljice teško je naleteti na drugu kremu koja će vam biti jednako efikasna. S druge strane koža se posle nekog vremena zasiti kreme i dobro je kada ste u mogućnosti da kremu na neko vreme promenite i krenete da koristite neku drugu koja je u vašem slučaju jednako efikasna. U mom slučaju tu je uleteo novi Eucerin DermoPurifyer Aktiv Konzentrat. Malo je reći da sam presrećna što sam je probala. U nastavku pročitajte detaljnije.


Finding a cream against skin imperfections is particularly difficult. I have found mine a long time ago in a form of La Roche-Posay Effaclar Duo and Effaclar Duo + creams. When you are lucky enough to find a cream that suits you and which easily suppresses pimples it is difficult to run into another cream that will be just as effective. On the other hand after long use skin gets used to the cream and it stops being as effective, so it is good if you can switch to another cream that is just as effective in your case. In my case I have found Eucerin DermoPurifyer Aktiv Konzentrate. I'm very happy to say the least. Read more about it in text that follows.


Ovaj koncentrat jedan je od novijih proizvoda iz Eucerinove zelene linije koja je namenjena problematičnoj koži. Dolazi u kutijici u kojoj je staklena bočica od 30ml sa staklenom pumpicom. Cena mu je 1380 dinara i to u Srbotrade apotekama, gde je najniža, inače ide i do oko 1700. Tekstura koncentrata je prilično retka. Bele je boje i ima neki blag nedefinisani miris koji me podseća na lekove. Sadrži koncentrovanu mlečnu kiselinu koja otvara i čisti pore, kao i dekandiol koji deluje antibakteriski. Ne sadrži uljane komponente i konzervanse.


This concentrate is one of the new products from Eucerin green line intended for problematic skin. It comes in a box in which is a glass bottle of 30ml with a plastic pump. It is priced at 1380 RSD in Srbotrade pharmacies, where it is cheapest, otherwise its price can go up to around 1700 RSD. Texture of the concentrate is quite rare. White in colour and has a mild unidentified scent which reminds me of medicine. It contains concentrated lactic acid which opens and cleans pores, as well as decanediol which is antibacterial. It does not contain oil components and preservatives.


Jedina zamerka proizvodu je to da se ova vrlo retka formula slabo slaže sa pumpicom. Pumpica jeste odlična i čvrsta ali mora pažljivo da se pritiska kako ne bi izašlo previše proizvoda. Ovo nije problem ako mažete celo lice, ali ja za tim nemam potrebe pa želim da koncentrat nanosim ciljano na bubuljice i delove lica, pa moram vrlo pažljivo da pritiskam pumpicu. Ako ga mažete na veću površivu svideće vam se što je vrlo tečan i razmaziv pa je malo proizvoda dovoljno za celo lice. Jako se brzo i upija i ne ostavlja nikakav film na koži.


The only criticism is that the product has a very rare formula that agrees poorly with the pump. The pump is excellent and solid but needs to be pressed very carefully in order to extract a normal amount of product and not too much. This won't be a problem if you apply it to the whole face, but I have no need for that. I want to concentrate on pimples and some areas of the face, so I have to squeeze the pump very carefully. If you want to apply it on a larger area you'll like its very light texture which makes it very spreadable, so little product is enough for the entire face. Very quickly absorbs and does not leave a film on the skin.


Moja koža je mešovita i nemam mnogo suvih delova na licu, ali u mom slučaju ova krema mi nije ni malo isušila kožu ili izazvala bilo kakve iritacije. S druge strane vrlo je efikasno i brzo uklanjala bubuljice. Jednako brzo kao i LRP Effaclar Duo +. Koristila sam ga i na ramenima na kojima ponekad imam probleme i tu se pokazao jednako efikasnim.


My skin is mixed and I don't have many dry parts on the face, and in my case this cream didn't dry out my skin at all or cause any irritation. On the other hand it removed pimples very efficiently. As fast as the LRP Effaclar Duo +. I've also used it on my shoulders where I sometimes have problems and it proved to be equally effective.


Ovaj Eucerinov koncentrat me je zaista oduševio i nastaviću da ga kupujem i rotiram sa LRP-om. Proizvod vredan pažnje i isprobavanja. Da li ste ga vi probali? Koja je vaša omiljena krema protiv nepravilnosti?


This Eucerin concentrate really impressed me and I will continue to buy and rotates with the LRP. Product worthy of attention and testing. Have you tried it? What is at your favorite cream against blemishes?


Razlog zašto Effaclar Duo ostaje moja HG krema je jedino zbog boljeg doziranja, jer se za nijansu gušća formla koju ima odlično slaže sa tubicom i lako se istiskuju željena količine kreme. Eucerin se s druge strane zbog otežanog doziranja brže troši. Takođe može da bude i malo je skuplji od Effaclar-a, a dolazi u manjem pakovanju.


The reason why Effaclar Duo remains my HG cream is only due to better dosing, because a bit thicker formula fits excellently with the tube and it is easy to squeeze out the amount you need. Eucerin is on the other side going to be spent quicker because of the difficulty with dosing. It can also be a little more expensive than Effaclar, and it comes in a smaller packaging.

Informacije i ocene
Cena1380 RSD
Gde kupitiLilly, apoteke
Vrste1
Da li bih je ponovo kupilaDa!
Pakovanje4/5
Cena4/5
Uticaj na nepravilnosti5/5
Izgled kože5/5
Ukupna ocena5/5
ZaProtiv
- dobra formula
- nije izazvao iritacije
- nje isušio kožu
- smiruje bubuljice
- cena
- malo se teže dozira

Information and scores
Price1380 RSD
Where to buyLilly, pharmacies
Types1
Would I buy it againYes!
Packaging4/5
Price4/5
Effectiveness5/5
Skin appearance5/5
Overall Score5/5
ProsCons
- good formula
- didn't cause any irritation
- didn't dry out the skin
- calms down 
inflammation
- price
- dosing can be a little tricky

8 коментара:

  1. Odlicna recenzija. Trenutno mi ovakav proizvod ne treba ali kada zatreba obavezno cu ga probati. I meni je Effaclar duo + odgovarao, ali bih da probam nesti drugo.

    ОдговориИзбриши
  2. Koristila sam cijelu ovu liniju i meni je najbolji gel za umivanje i dnevna krema sa uv zaštitom. Ovaj koncentrat ništa nije radio na mojoj koži, iako sam ja u to vrijeme imala baš dosta akni.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja imam samo one stinije bubuljice po nekad i one hormonske oko ciklusa i sa njima se sidno borio u mom slucaju. E a volela bi da probam gel i kremu.

      Избриши
  3. Volela bih da ga isprobam. Trenutno koristim LRP Effaclar Duo + i Eucerin Dermopurifyer hidratantnu kremu i gel za umivanje iz iste kolekcije.

    ОдговориИзбриши
  4. Nisam probala, mada koristim njihove proizvode za zastitu od sunca i po meni su najbolji. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E da znas da i ja slicno mislim. Evo bas uskoro planiram da pisem o nekim njihovim kremama sa SPF-om.

      Избриши