четвртак, 12. јун 2014.

La Roche-Posay Effaclar Duo [+]



Zamislite moju sreću kad sam čula da je moja HG krema protiv nepravilosti dobila novu i poboljšanu verziju?! Mnogo sam se radovala promociji Effaclar Duo [+] kreme i kada sam je konačno dočekala i nabavila kremu sva srećna sam krenula sa isprobavanjem. O promociji sam pisala ovde.


Imagine my happiness when I heard that my HG anti-imperfections cream got a new and improved version! I've been looking forward to Effaclar Duo [+] promotion and when I finally attended it and got this cream I started trying it out with enthusiasm. I wrote about the promotion here.


Za razliku od starog Effaclar Dua ova krema sadrži novi sastojak - procerad. On čini da kada upalni proces nastane ne dodje do stvaranja melanina i nastajanja flekica, kao i za brže uklanjanje flekica starih bubuljica. Naravno kao i do sada i ova krema sadrži nekoliko aktivnih supstanci koje deluju protivupalno, antibakterijski i protiv lučenja viška sebuma.  Effaclar Duo [+] može da se nanosi i ujutru i uveče i nije fotosenzitivan. Ima vrlo lepu teksturu, laganu i nelepljivu. Bele je boje i po nanošenju ne ostavlja film na koži već se lepo upija.


Unlike the old Effaclar Duo this cream contains a new ingredient - procerad. It helps that when inflammation occurs melanin formation is minimized and the formation of dark spots is reduced, but also to quickly remove the old dark spots. Of course, as before, this cream contains several active ingredients that act anti-inflammatory, antibacterial and reduce secretion of excess sebum. Effaclar Duo [+] can be applied in the morning and evening and isn't photosensitive. It has a very nice texture, light and non-sticky.  It is white and leaves no film on the skin but is absorbed nicely.



Pakovanje nisu mnogo menjali. I dalje krema dolazi u kutiji u kojoj je tuba od 40ml sa vrlo uskim otvorom koji doziranje čini vrlo lakim. Cena ove kreme je 1392 dinara. Evo ga i sastav:


Packaging  hasn't changed much. Cream still comes in a box and a 40ml tube with a narrow opening that makes dosing very easy. The price of this cream is 1392 RSD. Here are the ingredients:


Krema se nanosi ciljano na problematične regije. Ja sam u poslednje vreme imala baš problema sa licem i ova krema je to iznova rešavala neverovatnom brzinom. Za jedno veče mi sredi sve sitne bubuljice, dok one dublje smiruje i nestaju za nekoliko dana. Krema mene lično nije isušivala, ali ja uvek hidriram lice posle nje. Ako bi se namazala u debljem sloju možda bi isušivala, pa pazite. Sve probleme na licu i leđima sredila mi je podjednako dobro kao i stara verzija kreme. Osim malo drugačije teksture nisam primetila veliku razliku u ovim kremama. Čini mi se da zaista smanjuje nastanak flekica posle bubuljica i to me baš raduje, ali samo smirivanje bubuljica je podjednako dobro kao i kod stare verzije.


The cream is supposed to be applied specifically to the problematic region. I recently had quite a problem with my skin, and this cream solved all of my problems incredible fast. For one night all small pimples dissapear, while those big deeper ones calm down and disappear in a few days. Cream didn't dry out my skin, but I always moisturise the face afterwards. If it was applied in a thicker layer it might dry you out, so be carefull. All the problems on the face and back it resolved just as good as the old version of the cream. Apart from a little different texture I didn't notice a big difference in these creams. It seems to me that it really reduces the formation of dark spots after pimples so that made me very happy, but just calming down pimples is just as good as in the old version.


Tuba mi je već pred kraj a čim je potrošim idem po sledeću. Odlična krema koja svakako i dalje zaslužuje da bude moja HG krema protiv nepravilnosti. Da li ste je vi probali? I ako niste zašto?!
Recenzija stare verzije kreme je ovde.

Šta mi se sviđa kod ove kreme:
- pakovanje,
- tekstura,
- efekat.

Šta mi se ne sviđa:
- cena.

Informacije i ocene:

CENA: 1392 dinara
GDE JE NABAVITI: Lilly, bolje opremljene apoteke
DA LI BIH JE PONOVO KUPILA: Da!

PAKOVANJE: 5/5
CENA: 4/5
NANOŠENJE: 5/5
UČINKOVITOST: 5/5
UKUPNA OCENA: 5/5


Tube's already near the end and as soon as I spend it I'll go and buy the next one. A great cream that certainly still deserves to be my HG anti-imperfections cream. Have you tried it? And if not, why?!
Review of the old version of the cream is here.

What I like about this cream:
- Packaging,
- Formula,
- Effectiveness.

What I do not like:
- Price.

Information and scores:

PRICE: 1392 RSD
WHERE TO BUY: Lilly, better equipped pharmacies
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes!

PACKAGING: 5/5
PRICE: 4/5
APPLICATION: 5/5
EFFECTIVENESS: 5/5
OVERALL SCORE: 5/5

36 коментара:

  1. Imam je,ali meni kod mojih flekica na licu mi nije mnogo pomogao,ali za bubuljice i tekako jeste!! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja je imam, koristim je od marta, i tek je sad pocela da deluje na flekice. Potrebno je vremena i strpljenja, ali flekice nestaju. :) Odusevljena sam, moje lice je preporodjeno! Pomalo je vec pocela da mi isusuje lice, no posle nje stavim Aqualia Thermal kremu i sve bude ok. :)

      Избриши
    2. E pa tako i ja. Uvek stavim nesto da hidrira posle ovakvih krema i nikad nema mproblemsa isusivanjem. Meni isto nije nesto obmah magicno cinilo sa flekicama ali sa vremenom sam krenula da primecujem efekte.

      Избриши
    3. E bas cu obratiti paznju!! :) Hvala obema!!

      Избриши
  2. Iskreno, nisam zadovoljno kao sa prethodnom verzijom.. prethodna mi je bila WOW. I ne mogu da verujem da se stara ne prodaje više :( ova mi baš isušuje lice, sredi bubuljice i flekice brzo. Nanosim samo na bubuljice, što sa prethodnom nisam, nego na celo lice i baš je super radila svoj posao. Sad kombinujem dve kremice.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa koliko sam ja cula ova i jeste jaca malo pa je za ciljano nanosenje dok je stara mogla i na celo. Mada je i ona nekima isusivala lice. Mada ja ni sa jednom nisam imala taj problem i prilicno su mi slicne.

      Избриши
  3. Ja obožavam ovu kremu. Meni je ova verzija mnoooogo bolja od prethodne.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni su obe divne i ni sa jednom se ne bih zalila. :)

      Избриши
    2. Mi smo blizanci po pitanju kože lica. Nema više istraživanja, samo pratim šta ćeš uvrstiti sledeće u HG. Oko 70% proizvoda se poklapamo......

      Избриши
    3. Haha e pa super onda ti je traganje za dobrim proizvodima olaksano, a i slobodno preporuci proizvode koje ti volis, pa da neki i ja probam :)

      Избриши
  4. Анониман12. јун 2014. 05:58

    pa ne razumem kako nisi zadovoljna sa cenom? ja licno mislim da je bas povoljna , obzirom na ucinak ...
    imas je nesto jeftiniju u sindjelicevoj ulici , mala apoteka na cosku , ....

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A pa dobro nije losa cena ali kao eto ako nesto mogu malo da zamerim onda je to. Mada nije skupa za kolicinu koja se dobija.

      Избриши
  5. Meni odličan za pojedine bubuljice u onim danima tokom meseca.

    ОдговориИзбриши
  6. Dali mogu kad nanesem efaklar duo kad ga koza upije posle njega da namazem hidrantnu kremu za lice

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da da naravno. Ja nisam koristila bas tu kremu ali sam svakak ouvek mazala i neku hidratantnu posle Effaclar Dua.

      Избриши
    2. Koju bi mi hidratantnu preporučila posle dua+?
      Ako njeaga stavima na celo lice, isuši mi kožu. Mislio sam da lice umivam gelom, duo+ ciljano na bubuljicu i onda neku hidratantnu kremu. Samo ne znam koju? Effaclar H? Mat?
      Imam masnu kžu sklonu aknama. Hvala.

      Избриши
    3. Pa ja sam probala Effaclar Mat i bila mi je ok. Ipak mislim da Effaclar H moze biti bolji izbor za tebe. H je namenjena bas hidrataciji isusene koze (ja nisam imala tih problema pa sam zato uzela Effaclar Mat). Takodje Effaclar H ima po meni malo bolji sastav jer ima vise hidrirajucih sastojaka, plus nema vestacke sastojke koji kupe visak sebuma i cine pore manje vidljivima tako sto samo stoje na povrsini koze. Takodje, ako ti je koza sklona aknama ovi sastojci mozda mogu da zacepe pore pa da ti dodatno izadju bubuljice. Kod Effaclar proizvoda to uglavnom nije slucaj i oni su super, ali mislim da kad se sve uzme u obzir da je za tebe bolje da prvo probas Effaclar H. Nadam se da ce ti odgovarati.

      Избриши
  7. Koju bi mi ti preporucila posto imam akne i fleke od akni a da nije masna da neisusuje kozu

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa ova je dobra. Ovo uopste nije masno a ubrzava nestajanje fleka i stvaranje novih.

      Избриши
  8. Jel moze na lice prvo da se stavi neka hidratantna krema pa tek onda ova?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa u principu sto da ne. Mada ovo svakako nije krema za celo lice nego samo tamo gde imas probleme. A ja volim da nju prvo stavim da bi bolje delovala pa posle tek hidratantnu. Ali naravno mozes ti i da obrnes redosled ako bas zelis.

      Избриши
  9. Анониман19. март 2015. 15:55

    Zdravo svima
    Poceo sam da koristim effaclar gel i effaclar duo + po preporuci svog dermatologa.Koristim ove preparate vec nekih 7 dana.Mogu reci sa mi lice izgleda malo bolje ali pocelo je da se peruta odnosno puca i imam osecaj kao da mi je zategnuto,pa sam hteo da vas pitam koji ste ovo koristili da li je to normalna pokava ili ne?
    Je l smem da koristim neku kremu preko ovog effaclar duo + zbog tog perutanja odnosno pucanja ili ne smem?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pazi postoje dva razloga zasto ti se to desava. Prvi mozda predebelo nanosis effaclar duo. Oba proizvoda imaju salicilnu kiselinu koja moze da isusi. Meni se to licno nije desilo ali sam ja duo nanosila ciljano na bubuljice a ne na celo lice. Mozes i to da probas. E sad mozda je tvoja koza vec bila suva ili dehidrirana i lakse je dosla u to bas suvo stanje. Naravno da preko dua mozes da nanosis kremu. Cak s obzirom na perutanje to kreni obavezno da praktikujes. Kupi neku lepu nocnu hranljivu kremu. Moze i dnevna pored nje al za tvoj tip, koze koji ne znam kakav je.

      Избриши
  10. Анониман20. март 2015. 12:33

    Hvala ti puno na ovom savetu, narucio sam effaclar H to je hidrantna krema koju mi je doktor preporucio a i citao sam neke komentare ljudi su prezadovoljni njome

    ОдговориИзбриши
  11. Pozdrav,
    Koristio sam par dana effaclar duo ali mi je isusivao lice medjutim bubuljice su nestajale, da napomenem nemam veliki problem sa bubuljicama nekada se pojavi nekoliko nekada ih ima jedna dve, veci problem mi je sama koza koja je masna a kada se umijem suva. Narucio sam effaclar H kremu i od kako sam poceo da je koristim lice mi je buknulo. Pojavile su mi se velike akne po celoj bradi, takav problem sam imao u tinejdzerskim danima. Neznam da li je proces ciscenja ili ne bih trebao vise da koristim ovu kremu. Ako neko ima neki savet bio bih veoma zahvalan.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uh pa moguce da je problem sa prociscavanjem, mada mozda ti i ne odgovara nesto u toj kremi, ali ako vec nemas velike probleme i Effaclar Duo + ti odgovara mozda da probas samo nju da koristis i to ciljano tamo gde imas bubuljicu da ne bi isusivao ostatak lica. A da uzmes neku hidratantnu kremu obicnu da hidriras kozu koja ti je definitivno isusena. Umivaj se obavezno sa necim blagim a ne sa nekim gelom koji je agresivan i namenjen problematicnoj kozi. I ubaci npr dobru nocnu kremu da bi pre uspeo da vratis kozu u normalu da ne bude suva. Koza ti se sigurno i masti vise zbog tog isusivanja prilikom pranja ili zbog nekih preparata, takva je i moja bila ali sam je dovela u red.

      Избриши
    2. Hvala mnogo na odgovoru, effaclar duo + i koristim samo na ciljano mesto medjutim kada se umijem samo vodom meni je lice nekada izuzetno suvo i peruta se i to bas u tom predelu oko brade. Uglavnom kada mi se desi to perutanje tada mi se i pojavi vise bubuljica.Razmisljao sam da koristim effaclar H jos par dana pa ako ne bude bolje da prestanem. Umivam se sada sa Effaclar gelom, da li bi preporucila nesto drugo i kakvu hidratantnu kremu bi mi preporucila, jer ako si imala slican problem mozda bih i Ja trebao da probam sto i ti ? :)

      Избриши
    3. Pa ja nisam nikad isusila kozu bas toliko mnogo. Effaclar gel blago isusuje. Uzmi bilo koji gel za suvu kozu. Cak u onaj rozi Bioten koji je jeftin kazu da je dobar. Ne moras na to da dajes mnogo para. A za kremu nemam pojma. Nekima Vichy Aqualia Thermal odgovara. Al to ne znas dok be probas. Znam da Avene ima kremu bas za suvu kozu isusenu tretmanima protiv bubuljica. Ne secam se kako se zove al to lako moze da se nadje na netu.

      Избриши
  12. Zdravo, možda je malo čudno što mene ima ovde jer sam muško ali imam jedno pitanje. Ja nemam kožu sklonu aknama, tek po koja sitna bubuljica što je normalno i jednom sam dobio neku bubuljicu, crvenu ali nije bila strašna. Imao sam ovu kremu kući i rekoh hajde da je probam da koristim da vidim da li će se nešto desiti i može se reći zažalio. Nemam više bubuljice ali imam crvenilo koje svrbi, kao da mi je krema sagorela kožu? Ne znam možda tako i treba jer sam pročitao da ona uklanja dubinski i da će izrasti nova koža? Sad da tebe pitam, da li je to normalno ili? Prestao sam da je koristim ali gde sam imao braon neku fleku ona je to uspela da dosta smanji? Hvala ti

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da moguce je da te pece ova krema ako imas osetljiviju kozu. Meni se to nije nikada desilo ali nekima se desava. Moj ti je predlog je da je svakako ne mazes na celu kozu nego samo na mesto sa bubuljicom. Druga stvar koju mozes da radis je da koristis neku hidratantnu kremu posle nje koja ce ti hraniti i smiri kozu pa ce taj efekat peckanja i zatezanja biti manji. I nema potrebe da je debelo mazes ako si to slucajno radio. Y krajnjem slucaju mozda ti samo be oxgovafa salicilna kiselina koja je u ovoj kremi pa bi mogao da probas glikolnu npr u Avene Triacneal kremi koja je isto za bubuljice. Iliiii mozda krema za bebeci ojed sudokrem? To svi hvale, a kod tebe nece biti tesko sanirati bubuljice jer ih imas malo.

      Избриши
    2. Hvala ti na odgovoru. Za sada ništa ne koristim jwer mi je bolje kada ništa ne stavljam i mackam lice raznim stvarima. Imam još jedno pitanje, da li si koristila možda njihov gel za umivanje? Može se reći da imam masan tip kože ali već posle nekg korišćenja počela je koža da se peruta? Ne znam da li da probam onu njihovu penu jer je za lice isušeno nekim drugim sredstvima? Pitao bih te još jedno pitanje, da li si nekada koristila ovu srebrnu kremu? Ne da mi nešto mira, moram nešto staviti na lice pa ne znam...neko će pomisliti da sam psihijatrijski slučaj.

      Избриши
    3. Pa moguce je da imas masnu i isusenu kozu u isto vreme. Effaclar umivalica moze malo da isusi. Dakle slobodno uzmi tu blazu umivalicu za isusenu kozu, ili vec neku bilo koju ali namenjenu suvoj kozi, da te ne bi dodatno isusivala pri umivanju. I nije ti lose da stvarno uzmes neku hidratantnu kremu. Tu srebrnu nisam probala, nekako me ne privlaci feluje mi kao neko marketinsko naduvavanje. Uzmi bilo koju laganu hidratantnu kremu, mada mozes i tu srebrnu. Cim ti se koza peruta treba ti nesto da je vrstis u normalno stanje. I naravno da nisi psihijatrijski slucaj zato sto hoces da namazes kremu na lice. Potpuno je sulud stav muskaraca da nece da mazu kremu...

      Избриши
  13. Zdravo, da li mozes da mi predlozis neki hidratantnu kremu, koja je i dobra podloga za puder. Imam masnu kozu. Koristim lrp i gel i plus. Ali mi je potrebna neka hidratantnu kremu, pa moze i iz lrp?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Paaaa hmhmh koliko ti je problematicna koza? LRP ima onu dnevnu kremu Effaclar Mat, koja je bas dnevna krema za problematicnu i masnu kozu, a i matira. Imas i LRP Toleraine Fluid koji je vrlooo lagan i hvale ga (mada ja jos nisam stigla da ga isprobam). On ne matira, i nema neke dodatne silikone i slicno za matiranje i popunjavanje pora, ali po meni je to plus. Jedino ako imas masnu a dehidriranu kozu, mozda ti treba i nesto jace?

      Избриши