недеља, 14. јул 2013.

Garnier Moisture Match - prvi utisci


Na L'Oreal-ovom eventu sam dobila testere svih kremica iz Garnier Moisture Match linije i mnogo sam se radovala što ću moći sve da ih probam. Ovom prilikom ću da vam kažem moje prve utiske o svim kremicama. Svaku sam uspela dva ili tri puta da namažem iz testera. Svesna sam da su prvi utisci često veoma drugačiji od utisaka na duže staze, mada često se desi i da budete u pravu i na prvu loptu. 

Krenuću sa desne strane po slici:

- Normalna do suva koža (plava)
  Ovo mi je omiljena krema iako moja koža uopšte nije suva. Tekstura je kao obična krema, nije previše gusta već baš lepo maziva. Predivno hidrira kožu i odmah se upija. Lepo miriše. Kada je namažem uopšte ne izgleda masno na koži već koža izgleda lepo i hidrirano, možda tek malo dewy, što bi rekli Englezi. Za normalnu i blago suvu  kožu biće odlična, mada bih je vrlo lako preporučila i mešovitoj ka masnoj koži. Jedino možda baš masne  devojke mogu da je ipak zaobiđu. Meni koja imam mešovitu i masnu kožu nije izazvala da zasijam ranije.

- Umorna koža (narandžasta)
   Ova kremica ima gelastu strukturu i skroz je providna. Loša strana ove kreme je što je alkohol već na trećem mestu u listi sastojaka. Mada meni nije isušila lice niti išta slično. Brzo se upija i na licu  ostavlja prilično jak dewy finiš. Mislim da je to i poenta pošto taj odsjaj treba da učini vašu kožu  svežijom. Blago hidrira lice i prilično je prijatan osećaj kada se nanese.


- Kombinovana do masna koža (zelena)
   Ova krema je jedina koju sam ja zapravo želela da kupim. I to sam baš jako želela. Ironija je da me je ona  najviše razočarala. Tekstura ove kreme je nekako serumasta, ali je krema nekako grumuljičasta, brašnjava.  Bele je boje. Lako se maže i brzo upija, ali na koži ostavlja neki film koji mi se ne sviđa. Valjda bi taj film  trebalo da pomogne da vam koža duže ostane mat, ali ja ipak ne želim da imam film na koži. Sama krema  ne čini da vam koža izgleda mat, već dewy, pa ako planirate da ne nosite puder preko nje imajte ovo u vidu.  Krema jeste uspela da uspori prosijavanje za nekoliko sati, ali ništa ekstremno.


- Suva do veoma suva koža (roze)
   Ova krema ima isto teksturu obične kreme, ali je gušća od one za normalnu do suvu kožu. Jača je i više  hidrira. Isto se brzo upija i ne ostavlja kožu mnogo masnom. Mislim da bi za ljude sa suvom kožom bila  zaista super, no za mene je ipak malo prejaka. Isto mi se jako svidela i moi utisci o njoj su skroz pozitivni. 


Na kraju moj savet vam je da ipak tražite tester kremice koju želite. A ako ga nemaju onda šta da se radi...kupite je ionako nisu skupe. Nećete se sigurno baš razočarati, kremice uopšte nisu loše. Sve kremice koštaju 649 dinara i mogu da se nađu u Lilly-u i DM-u. Sadrže 50 ml.



At the L'Oreal event I got testers for all of the creams from Garnier Moisture Match line and I was very happy to be able to try them all out. Today I would like to tell you my first impressions about all of the creams. I was able to apply them all two or three times from these testers. I am aware that first impressions are often very different from the impressions in the long run, although it often happens that you are also right the first time .

I will move from the right side of the image:

- Normal to Dry Skin (Blue)  
   This is my favorite cream although my skin isn't dry. The texture is like a regular cream, not too  thick but very nice. Beautifully hydrates the skin and is absorbed right away. It smells good. When applied  it doesn't make you look oily, but the skin looks nice and hydrated, maybe just a little dewy. For normal to slightly dry skin it will be great, although I would recommend it very easily to mixed to a bit oily skin. Except maybe just for very oily skin. I've  got mixed and oily skin but it didn't make my skin get oily faster.

- Dull Skin (Orange)  
   This one has gelatinous structure and is fully transparent. The downside of this cream is that  alcohol is in the third place in the list of ingredients. Still it didn't dry out my skin or anything like that. It is absorbed quickly and leaves a pretty strong dewy finish. I think that's the point, since that reflection should make your skin look fresher. Slightly moisturizes your face and is quite pleasant to use.

- Combination to Oily Skin (Green)  
    This cream is the only one that I actually wanted to buy and the one I really wanted. The irony is  that it is also the one I'm most disappointed in. The texture of this cream is somehow serumy, but  also a bit grainy and floury. The colour is white. It is easily and quickly absorbed, but it leaves a film  on the skin which I don't like. I guess this film is supposed to help your skin stay matte longer, but I  still don't want to have a film on the skin. Cream alone doesn't make your skin look matte but dewy,  so if you are planning not to wear foundation over it, keep this in mind. The cream is able to make  your skin look matte for a few more hours, but nothing extreme.

- Dry to very dry skin (pink)  
   This cream has the same texture as the firs cream, but it's denser than the formula for normal to  dry skin. It is stronger and hydrates more. It is also quickly absorbed and doesn't leave the skin much  more oily. I think that for people with dry skin it will be really great, but for me it is a bit too strong.  I really liked it and my impressions of it are totally positive.

In the end, my advice is still to look for a tester of the cream that you want. And if they don't have them, never mind...buy it, since they are not that expensive anyway. You will surely not be disappointed, since creams are not that bad. All creams have the price of 649 dinars and can be found in Lilly and DM. They all contain 50 ml.

29 коментара:

  1. Ja sam isto željela ovu za mješovitu i masnu kožu, ali žao mi je što ne matira :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma matira, ali ona sama na licu ne daje bas enki mat izgled. Mada sprecava da tvoje ulje s lica probije :)

      Избриши
  2. Ni sama ne znam zašto me Garnier nikako ne privlači, vjerojatno jer nisam nikad bila zadovoljna. Možda probam jednom ove kremice :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni su ok, ima nekoliko proizvoda koje bas volim, ali ima i nekih koji mi i nisu nesto.

      Избриши
  3. Анониман14. јул 2013. 05:02

    Ja imam onaj afrodita matirajuci serum i imam i ovu garnier zelenu kremu... i meni je mnogo bolja ova krema od afroditinog seruma koji svi mnogo hvale...nekako je laganija od tog seruma...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imam i ja taj serum trenutno i njega mnogo vise volim jer se odmah upije a nema taj film na kozi, nego je kao obicna krema.

      Избриши
  4. Protestvujem sto su i kod Garnier i Nivea zelene boje obelezene kreme za masnu kozu...Zelim neku zenstveniju nijansu :D
    Preskacem ovu Garnier jer mi odgovara Nivea :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahahahah, i Vichy Normaderm koji je isto delom za masnjikavu kozu je zelen :P Ja hocu da probam ono novo sto se pojavilo od L'Oreal-a, ima ih isto za razne tipove koze. To mi je sledece kad potrosim ovo sto imam.

      Избриши
  5. Mene je zanimala baš kao i tebe ova za mješovitu kožu no kako si razočarana nema smisla da se trudim opće ;).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da, posebno sto ti kupujes ineke skuplje stvari siguno mozes da nadjes i bolje. Mada nekima je ta zelena super, nikad se ne zna zaista.

      Избриши
  6. Ja sam si kupila ovu plavu za normalnu kožu i baš mi je super. miriše mi na neki parfem ali da me ubiješ ne mogu da se sjetim koji. takođe sam jako zadovoljna ii volim kreme u tubicama jer su mi više higijenski od onih u teglicama :DDD

    ОдговориИзбриши
  7. Bas sam htela da kupim ovu za masnu/mesovitu kozu, ali dobro je sto nisam. Ja koristim Eveline Fresh & Soft, ali samo ispod pudera. Inace, moju mesovitu kozu tretiram uljem od lesnika i to bih svima preporucila

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eh sad mi zao sto zbog mene niko nece da kupi zelenu kremu :))

      Избриши
    2. Neka ti ne bude žao :) Zato i pratim blogove, da znam šta da kupim a šta ne :) :) :)

      Избриши
  8. Bas sam pre neki dan gledala u Lilly-u ovu kremu za kombinovanu/masnu kozu i odustala, jer mi generalno ne odgovaraju Garnier i Nivea kreme za lice :( Eto, ispostavilo se da ni ti nisi odusevljena, pa nista od kupovine...odustajem :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jbg jbg. Meni garnier odgovaraju one obicne. I neke umivalice od njih su mi odlicne. Nivea mi je isto ok, ali nista specijalno, a ona obicna stara Niveina krema mi je HOROR. Mrzim je, nikako mi ne odgovara ni za sta, jos mi je i neprijatna kad je namazem. Jedini proizvod koji zaista mryim od svih ikada probanih :)

      Избриши
  9. Pisala sam bas o ovoj kremi za masnu i mesovitu kozu, isprva sam bila bas bas razocarana, a sada mi savrseno odgovara, da li je potreban neki period prilagodjavanja, ili mi u tom momentu kada sam je kupila nije odgovarala - pojma nemam :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da, zato se i ogradjujem. Ovo su moji prvi utisci, ali ko zna sta bi bilo da imam celu tubu. Treba probati i videti.

      Избриши
  10. znaju pogoditi i dobru kremicu, njihova noćna mi jako paše,mislim iz linije essencial (ne da mi se dignit da provjerim koja je ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E ja bas nedavno kupila njihovu nocnu sa jasminom i jako mi se svidja :)

      Избриши
  11. A ja baš sutra namjeravala otići po zelenu :$
    Sreća pa naletih na tvoju recenziju xD

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da ne bi trebalo da je bas zaobilazis tako kategoriscki. Mnogi su rekli da im je na pocetku bila cudna a posle super. NIkad se to ne zna :)

      Избриши
  12. Hvala na utiscima, verovatno bi i moji bili slični (za tu za kombinovanu kožu).

    ОдговориИзбриши
  13. narandzasta, plava i roza -sve tri mi odgovaraju i sve tri bih volela da ih imam :)

    ОдговориИзбриши
  14. Ja moje nisam jos probala :( Mislila sam da ce mi zelena biti ok, ali vidim po tvom opisu da nema sanse da mi odgovara. Mozda plava i to samo na obraze, posto T-zonu leti skoro i ne mazem. Odlicna recenzija!

    ОдговориИзбриши