четвртак, 18. јул 2013.

Garnier dnevna i noćna nega

Rešila sam da vam predstavim kremice koje trenutno koristim. Reč je o Garnier kremama. Krenuću prvo od dnevne kreme. Ova je iz njihove kolekcije sa groždjem i namenjena je normalnoj i kombinovanoj koži - Garnier Essentials. Obe kreme dolaze u kartonskoj kutiji, a unutra je plasticna kutijica sa ml kreme. Kutijica je lepo dizajnirana, ali ne napravljena od lagane plastike, pa mi deluje nekako jeftino u odnosu na neke staklene kutijice. No ionako je bitno ono što je unutra.


I decided to tell you about face creams that I currently use. These are Garnier creams. Let me start with my day cream. This one is from their grape collection and is intended for normal and combination skin - Garnier Essentials. Both creams come in a cardboard box, and inside is a plastic box with.... ml of product. Box is beautifully designed, but made ​​of lightweight plastic, so it looks kinda cheap compared to some of the glass packagings. But anyway what matters is what's inside.


Krema je blage zelenekaste boje i ima fin i blag miris koji brzo ispari nakon nanošenja. Nije masna i brzo i lako se upija, bez ostavljanja masnog film na koži. Dobro hidrira kožu. Srednje je gustine. Mislim da će biti dobra za sve sa normalnom i blago masnom kožom, ali za sve koji imaju malo masniju kombinovanu kožu može da bude premasna.


Cream is a light greenish color and has a nice, mild scent that quickly evaporates after application. It's not greasy and is quickly and easily absorbed without leaving a greasy film on the skin. Nicely hydrates the skin. Has medium density. I think it will be good for all with normal to slightly oily skin, but for those who have more oily combination skin it might be to strong.


 

Noćna krema Garnier Care Essentials sa jasminom namenjena je svim tipovima kože. Ambalaža joj je ista kao i kod dnevne kreme, samo je druge boje. Miris kreme je vrlo sličan kao kod dnevne kreme, ali ima blažu citrusnu notu, a i ceo miris je blaži. Takože brzo izvetri kada se nanese.


Night Cream - Garnier  Care Essentials with jasmine is intended for all skin types. Packaging is the same as for day cream, just a different color. The scent is very similar to the one day cream has, but it has a milder citrus note, and the whole scent is milder. It also quickly evaporates when applied.


Krema je bele boje i gusta je. Mada za gustinu noćne kreme rekla bih da je srednje gustine. Lepo se upija i nije mnogo masna. Ostavlja kožu masnom, ali ne preterano. Nekako baš taman za noćnu kremu. Nećete previše umazati jastuke. :) Lepo hidrira i hrani kožu. Preporučila bih je svima, osim možda devojkama sa baš suvom kožom, za njih će možda biti bolje nešto još jače.


The cream is white and thick. Although for a night cream I would say it has a medium density. It's nicely absorbed and isn't very greasy. Leaves the skin feeling a bit greasy, but not much. Somehow, just right for a night cream. You won't transfer it much to your pillows. :) Hydrates well and nourishes the skin. I would recommend it to everyone, except maybe to girls with very dry skin, for they may be better off with something stronger than this cream.



Ja sam ovim kremama zadovoljna i trenutno čine moju svakodnevnu rutinu. Nisu mi izazvale nikakve probleme na licu.

Šta mi se kod njih sviđa:
- cena,
- dostupnost,
- lepo hidriraju,
- nisu masne i brzo se upijaju.

Šta mi se ne sviđa:
- pakovanje izgleda malo jeftino,
- obe imaju nekai njihov tipičan miris, mada sam miris je lep,
- noćna krema je možda slaba za jako suvu kožu,
- dnevna može da bude prejaka za osobe sa masnijom mešovitom kožom.

Informacije i ocene:

CENA DNEVNA: 575 dinara
CENA NOĆNA: 619 dinara
GDE IH NABAVITI: Lilly, DM
DA LI BIH IH PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 3/5
CENA: 5/5
NANOŠENJE: 5/5
UČINAK: 4/5
UKUPNA OCENA: 4/5


I am satisfied with these creams and they currently make my daily routine. They did not cause any problems on my face.

What I like about them:
- Price,
- Availability,
- Nice hydration,
- Not greasy and quickly absorbed.

What I don't like:
- Packaging looks a little cheap,
- Both have some typical Garnier smell, but they still smell nice,
- Night cream may be weak for very dry skin,
- Day cream may be too strong for people with more oily combination skin.

Information and reviews:

DAY CREAM PRICE: 575 dinars
NIGHT CREAM PRICE: 619 dinars
WHERE TO BUY: Lilly, DM
WOULD I BUY THEM AGAIN: Yes

PACKAGING: 3/5
PRICE: 5/5
APPLICATION: 5/5
EFFECTIVENESS: 4/5
OVERALL SCORE: 4/5

24 коментара:

  1. Ako su to iste one kreme koje je Garnier i pre imao samo sa promenjenom ambalažom onda mi se ta zelena sviđa.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa da t nisam skroz sigura. Moguce da jesu. Ova zelena je slicna. Ova nocna ne znam, posto staru nisam koristila nikad, a ovu koju sam kupila sam tek primetila nedavno. Mada mozda je bila tu i pre samo je ja nisam primecivala :)

      Избриши
  2. Ja Garnier izbjegavam u širokom luku, jednom sam imala alergijsku reakciju na njihovu kremu pa se bojim nešto ponovno isprobat. :S

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma i ja isto da imam losu reakciju na neki proizvod zaobilazila bih ga. Nikad se ne zna sa kozom, sta ce da ti odgovara a sta ne.

      Избриши
  3. Ni ja nisam dobro reagirala na Garnierove proizvode, ali bratova cura ih često koristi i hvali. Mislim da je to sve individualno :) Drago mi je da si pronašla nešto cjenovno pristupačno :)

    ОдговориИзбриши
  4. Još jedna sa lošim iskustvom sa njihovim kremama, jednostavno mi ne prijaju te voćne kiseline :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Srecom pa imamo svi veliki izbor i ako ti nesto ne odgovara, uvek ima puno drugih varijanti.

      Избриши
  5. ja sam katastroficno reagovala na mleko sa ruzom i godinama nisam htela da ih pogledam, medjutim ove nove moisture match mi deluju odlicno, bar na osnovu testera :) ove tvoje nisam probala :)

    ОдговориИзбриши
  6. Odavno sam koristila neku Garnie kremu. Cini mi se da je bila neka za masnu kozu bez ulja. Nesto nisam bila mnogo zadovoljna. Ova dnevna mi ok deluje ali za zimu. Za leto bih ipak nesto matirajuce.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa da slazem se da je bolja mozda za zimu, mada mene ne mati nesto mnogo ni sad.

      Избриши
  7. Ja imam odredjenu dozu odbojnosti prema njihovim kremama, ali i meni je privlacna cela ona linija moisture match, tako da cu im dati sansu, a ove kreme nisam probala :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa da i mene je mamila ta nova kolekcija, pa mi je drago sto sam probala testere od svih kremica, pa sam malo ublazila znatizelju.

      Избриши
  8. Inače nisam nikad koristila njihove kreme, ali sad sam dobila jednu iz njihove nove kolekcije. Još je nisam otvorila i nadam se da ću uskoro! :)

    ОдговориИзбриши
  9. Baš volim njihove kreme, do skora sam koristila gotovo uvek, sad forsiram one Zdrave kreme ili kako se već zovu :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja jos nisam krenula sa zdravim. Prihvatam bilo koju koja ce mi biti super. Jos nemam svoje HG kreme, nekako uvek mislim da moze i bolje :)

      Избриши
  10. Koristila sam ranije ovu zelenu i bila mi je savrsena za leto.

    ОдговориИзбриши
  11. u zadnje vrijeme baš naginjem Garnieru. imam i mlijeko za čišćenje kože i tonik,a ovu noćnu kremu sam otkrila na polici kod mame i još je zapakirana,pa si sve nešto razmišljam da si je uzmem jer nemam nikakvu noćnu kremu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja mnogo volim umivalice od Garniera. Ona narandzasta za mesovitu kosu je odlicna.

      Избриши
  12. Nisam koristila ni jednu garnier kremmicu,tu mi je Nivea zakon jer mi je lepo matira moje masno lice :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bitno je da si nasla sta ti odgovara. Ja niveu za lice volim, ali za sve ostalo bas zaobilazim Niveu. Nikako mi ne odgovara.

      Избриши
  13. Preskaćem :D Hvala na recenziju
    Nije za moju kožu

    ОдговориИзбриши