петак, 25. јул 2014.

Vichy Teint Ideal Compact Powder - Light



Evo jednog poklona koji sam dobila i na kom sam veoma zahvalna pošto sam mnogo želela da ga probam, nakon što sam se potpuno zaljubila u tečni puder iz ove linije Vichy Teint Ideal Fluid o kom sam pisala u ovom postu. Ovaj put ću pisati o kompaktnom puderu iz iste linije Vichy Teint Ideal Illuminating Foundation u nijansi Light.


Here's a gift that I have received and on which I am very grateful, because I have really wanted to try it after I completely fell in love with a liquid foundation from this line Vichy Teint Ideal Fluid, that I wrote about in this post. This time I will write about the compact powder from the same line Vichy Teint Ideal Illuminating Foundation in shade Light.


Puder dolazi u zaista lepom i prilično kvalitetnom plastičnom pakovanju. Pakovanje je super jer se unutra nalazi zaista veliko ogledalo, i sunđečić za aplikaciju. Puder volim da nanosim četkicom jer na taj način puder nanesem u tanjem sloju ali sunđer zaista odlično radi posao ako želim jače prekrivanje ili samo želim da popravim puder u toku dana. A meni kao masnokošcu to je svakako potrebno. Evo ga i sastav:


Powder comes in a really nice plastic packaging of a pretty good quality. The packaging is great because there is a really large mirror and a sponge applicator inside. I like most applying it with a brush because that way I apply it in a thin layer, but sponge does a really great job if you want more coverage or just want to fix the powder during the day. And since I have mixed skin I do need to touch up my makeup during the day. Here are the ingredients:



Pakovanje sadrži 9.5g, i puder treba da se potroši u roku od dve godine nakon otvaranja. Dolazi u dve nijanse, od kojih ja imam svetliju - Light. Cena mu je 2742 dinara.


Package contains 9.5g, and powder should be consumed within two years after opening. It comes in two shades, of which I have the light one. Priced is 2742 RSD.


Nijansa je prilično svetla ali je vrlo prilagodljiva. Mislim da bi odgovarala svima, od osoba sa veoma svetlom kožom do srednje tamne kože. Prilično je neutralnog podtona pa mi se čini da bi odgovarala i devojkama sa hladnim i sa toplim podtonom. Meni lično nijansa odgovara, međutim trenutno kada mi je koža srednje preplanula puder mi je malo svetao. No i dalje mogu da ga nanosim u vrlo tankom sloju a da ne izgleda loše.


The shade is very light but very adaptable. I think that it would suit everyone, from those with very light skin to medium dark skin. It has a pretty neutral undertone and I think it would fit girls with cool as well as warm undertones. For me personally this shade is a good match, but at the moment my skin is a bit tan so it is a little bit to light. But I can still apply it in a very thin layer and make it look good on me.


Tekstura pudera je vrlo meka i baršunasta. Na koži ne izgleda ni najmanje brašnjavo. Skoro da se i ne vidi, a koži da vrlo nežan i mek izgled. Matira solidno, ali ništa zapanjujuće. Nakon 2 do 3 sata moram da sređujem sjajnu T zonu, mada sada u toku leta sumnjam da bi mi išta moglo pomoći.


Texture of the powder is very soft and velvety. The skin does not look floury at all. You almost cannot see it on the skin, but it will give your skin a very gentle and soft look. Mattification isn't bad, but nothing amazing. After 2 to 3 hours I need to fix my shiny T zone, but during the summer I doubt that anything could really help me.


Puder se ne kruni, ali je vrlo mek, pa i najmanji dodir četkicom ili sunđerčićem pokupiće dovoljnu količinu pudera.


Powder doesn't crumble, but it is very soft, and the slightest touch of the brush or a sponge will pick up a sufficient amount of products.


Za kraj pogledajte i swatch. Kada se lepo razmaže skoro da je neprimetan, ali koži daje jako lep odsjaj. Prekrivanje mu je srednje ka blažem ali ipak malo ujednači ten i da blistavost.


In the end, look at the swatch. When applied evenly it is almost imperceptible, but it gives skin a very nice shine. Coverage is medium to light but it still unifies the complexion and gives the skin radiance.


Meni se ovaj puder veoma svideo i skoro da može da parira ljubavi koju osećam prema fluidu iz ove linije. Da li ste ga vi probali ovaj puder i kakvi su bili vaši utisci?

Šta mi se sviđa:
- pakovanje,
- izgled na licu,
- ne kruni se i lako se nanosi.

Šta mi se ne sviđa:
- cena,
- samo dve nijanse,
- volela bih da malo bolje matira.

Informacije i ocene:

CENA: 2742 dinara
GDE GA NABAVITI: Lilly, apoteke
BROJ NIJANSI: 2
DA LI BIH GA PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 5/5
CENA: 3/5
NANOŠENJE: 5/5
POSTOJANOST: 4/5
MATIRANJE: 4/5
PREKTIVNA MOĆ: 4/5
UKUPNA OCENA: 4/5


I like this powder a lot and my love can almost be compared to how I feel about the fluid from this line. Have you tried this foundation and what were your impressions?

What I like:
- Packaging,
- The look on the face,
- Doesn't crumble and easy to apply.

What I don't like:
- Price,
- Only two shades,
- I would like a little more mattification.

Information and scores:

PRICE: 2742 RSD
WHERE TO BUY: Lilly, pharmacies
NUMBER OF SHADES: 2
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes

PACKAGING: 5/5
PRICE: 3/5
APPLICATION: 5/5
DURABILITY: 4/5
MATTIFYING: 4/5
COVERAGE: 4/5
OVERALL SCORE: 4/5

18 коментара:

  1. Meni ovo zvuci odlicno.
    Prezadovoljna sam kremastim puderom, a ovo mi zaista deluje sjajno i verovatno cu nabaviti. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da bi tebi bio odlican. Ti nisi masna ko ja. A sve ostalo mu je bas dobro. Pritom je ova nijansa cini mi se bas super za tebe.

      Избриши
  2. Jako dobar proizvod od koga me jedino odvaja prazan novcanik :/

    ОдговориИзбриши
  3. škoda, da ne matira tako dobro :) in pa cena je tudi kar visoka

    beautyofalemon.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da ali nije strasno. Matiranje je srednje. A cena...pa sta da se radi :)

      Избриши
  4. Анониман25. јул 2014. 14:09

    Meni bi odgovarao ali ja sam snalažljiva i uvijek nađem jeftiniju varijantu, mada ovaj djeluje super, po swatchu vidim da bi se lijepo slagali :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma naravno i ja sam uvrk za jeftinije. Ali eto imah srecu da ga probam i mnogo mi se svideo.

      Избриши
  5. Mislim da bi ovo meni bilo super jer mi ne treba veliko matiranje :)

    ОдговориИзбриши
  6. a sto nisi stavila i na licu kako izgleda? bas deluje zanimljivo , ali ne znam koja bi mi boja za leto vise odgovarala, da li je ta tamnija previse tamna? bezveze da ima samo dve nijanse, ali me zainteresovao =)
    i svidja mi se takav finish

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma nista se to ne vidi realno na slikama na licu pa ne stavljam takve slike. Nisam probala tamniju osim na promociji ali koliko se secam nije nesto pretamna. Ali valjda ima tester u prodavnici.

      Избриши
  7. S obzirom da baš i matira, probat ću ga preko zime.

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман21. март 2016. 18:21

    Da li ti deluje kao puder koji moze da napravi probelem na licu?Meni Vichy kao brend odgovara,od Normaderma koji me je spasao,do Idealie, a sada zelim da predjem na neki kompaktni puder i da izbacim tecni, pa se dvoumim izmedju ovog i LRP koji je oko 500din jeftiniji, ali pise da prija i najosetljivijoj kozi.Mene sad vuce da uzmem njega, a opet Vichy nijanse mi mnogo vise odgovaraju od LRPovih.
    Pa reci mi,da li ti je pravio neki problem na licu? :*** hvala za recz :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni nije napravio bas nikakav problem. Doduse nemam ja mnogo problematicnu kozu a kada mi dodju oni dani kad bubuljice samo izlaze, vise mi smeta tecni puder nego kompaktni. Od praskastih jedino su mi smetali neki mineralni puderi. Ovaj mi je delovao potpunoooo neproblematican. Doduse taj od LRP-a nisam probala pa da mogu da ti uporedim. Prekrivanje nije veliko, tako da kod Vichy-a nije toliko pipavo sa nijansama.

      Избриши