понедељак, 1. април 2013.

Inglot Eyeliner Gel Matte 77 & Eyeliner Brush 30T

Dugo sam želela da imam dobar gel ajlajner i u nekom trenutku mi je Inglotov zapao za oko. Na kraju sam ga naravno i kupila a uz njega i ovu divnu četkicu za njegovo nanošenje. Inglotovi gel lineri su mi super iz dva razloga - jako su kvalitetni i postoji ogroman izbor boja i to čak 20. Moram priznati da mi je jako teško bilo da se suzdržim i kupim crni lajner po koji sam došla. Nekoliko ljubičastih i braon nijansi su zaista prelepe.


I have wanted to have a good gel eyeliner for so long and at some point Inglot gel liner caught my eye. In the end I bought it, of course, and with it a great brush for its application. Inglot gel liners are great for two reasons - they have very good quality and there is a large variety of shades, 20 to be exact. I must admit it was very hard to constrain my self and buy a black liner which I came to buy. Several purple and brown shades are really beautiful.
Dakle kupila sam crni ajlajner, u nijansi 77. Ajlajner dolazi u kartonskoj kutijici u kojoj se nalazi teglica sa 5,5g proizvoda. Ispod poklopca teglice postoji zalepljena papirna opna, koja garantuje da gel ne bude već osušen kada ga kupite. Sama tekstura ajlajnera je gelasta i srednje gusta. Po meni je to savršena tekstura, jer nije previše tečan, a nije opet ni pregust, pa da zbog toga nanošenje ide malo teže. Za potpuno crnu boju potreban je samo jedan sloj, i boja je na koži odmah ista kao u teglici. Ajlajner prosto klizi preko kože i ostavlja divan crni postojan trag. Nakon nanošenja ajlajner se jako brzo suši pa su male šanse da ćete ga slučano razmrljati ili da će da se preslika na kapak. Jako je postojan i nakon nanošenja stoji ceo dan i ni malo se ne briše, mrlja, kruni, niti mu se išta drugo desi. On ostaje isti kao i u prvoj sekundi dok ne rešite da ga skinete. 


So, I bought a black eyeliner in shade 77. Eyeliner comes in a little cardboard box containing the jar with 5.5 g of product. Under the lid there is a glued paper membrane, which ensures that the gel is not dry when you buy it. The very smooth gelatinous texture of the eyeliner is medium thick. For me it's the perfect texture, as it is not too liquid, nor too thick which can sometimes make application a bit harder. For a completely black line only one layer is needed, and the color on skin is going to be the same as in a jar. Eyeliner just glides over the skin and leaves a wonderful black line. After applying eyeliner it dries very quickly, so chances that you'll smear it or that some of it will be smeared on the eyelid when you open your eyes, are slim . It is very durable and after application stays whole day and does not erase, smears, nor becomes any worse in any way. It remains the same as in the first second until you decide to remove it.

Da bi se skinuo potrebo je neko sredstvo za skidanje šminke. Teže se skida od ostale šminke, na primer skoro kao dobra vodootporna maskara. Ja trenutno koristim Bioderminu micelarnu i ona da skida sasvim dobro. Samo natopljen tufer malo držim na oku i onda protrljam. Nije potrebno veliko trljanje ako date micelarnoj nekoliko sekundi vremena da malo rastvori ajlajner. Jako bitna stvar je i da nakon skidanja ovaj ajlajner ne ostavlja nikakav trag na koži, pa nećete izgledati kao da vam se privremena tetovaža izbrisala do pola.
Jedina stvar na koju bi mogla da se obrati pažnja prilikom nanošenja ovog ajlajnera je da se ne stavi previše, tj. da ne ostane neka manja grumuljica na kapku, pošto mi se nekoliko puta desilo da mi se mrvica osušenog ajlajner tada odlomi i padne na donji kapak, a kada pokušam da je sklonim napravim veliku crnu crtu, iako je sam ajlajner već uveliko suv. No ovo mi se retko dešavalo i ako se nanese lepa tanka linija ovakve stvari se neće dešavati. 
Evo kako izgleda na ruci. Na prvoj slici sam nacrtala dve deblje i dve tanje linije, od kojih ravna debela linija ima previše ajlajnera.


To remove this liner you will need some sort of makeup remover. It is more difficult to be removed than other makeup, for example, is almost as hard to remove as waterproof mascara. I currently use Bioderma micellar solution and it removes it quite well. I just hold cotton pads for a few seconds on my eye before I move them. It is not necessary to rub your eyelid a lot if you give your micellar solution a few seconds to dissolve the eyeliner. A very important thing is that after removing the eyeliner it doesn't leave a mark on the skin, so you won't look like you have a temporary tattoo that is half erased.
The only thing that could be addressed, when applying this eyeliner is not to put too much of it, i.e. not to have small clumps of it on the eyelid, as I have done a few times. The little clumps of eyeliner broke off and fell to my lower eyelid, and when I tried to remove them they produces a black line even though the eyeliner was already dry. But this rarely happened to me and if you apply a thin line this won't happen to you.
Here is how it looks on hand. On the first picture I have drawn two thick and two thin lines, out of which the thick strait line has too much product.

Kada se ajlajner osušio prešla sam jednom prstom preko linija. Malo sam jače pritisnula, i jedino se razmazala linja sa previše ajlajnera.


When the eyeliner dried I pulled my finger over the lines once, pressing a bit harder. The only line that smeared is the one with too much product.
Sada sam prešla dva puta tuferom sa micelarnom preko linija. Takođe sam malo jače pritisnula.

Now i pulled over the lines with a cotton pad with micellar solution. I have pressed a bit harder this time, too.
Nakon otvaranja ovaj ajlajner ima rok trajanja od 9 meseci. Za to vreme ne verujem da ću pa potrošiti. Ako se poklopac lepo zatvara ne bi trebao da se osuši, no ako se to nekome ipak desi u Inglotu postoje silikonske kapi koje se mogu kapnuti na ajlajner i na taj način će se on razrediti i moći će ponovo da se koristi. Pomoću tih silikonskih kapi i bilo koja senka može postati ajlajner. To još uvek nisam probala, ali planiram!
Ja sam ovim ajlajnerom oduševljena i on je sve što sam ja od gel ajlajnera ikada želela i sigurno ću se vratiti po još neku boju.


After opening this eyeliner has a shelf life of 9 months. During this time, I don't think I'll even spend all of it. If the lid is closed nicely it shouldn't dry out, but if it happens to someone, Inglot sells silicone drops that you can add to your eyeliner and use it again. With these silicone drops you can make any eyeshadow an eyeliner. I haven't tried this, but I plan to!
I am delighted with this eyeliner and it has everything I want form a gel liner, so I will certainly be back for some other color of it.
Šta mislim da je dobro kod ovog ajlajnera:
- Pakovanje,
- Veliki izbor boja,
- Tekstura i gustina su odlične,
- Lepo klizi po koži i lako se nanosi,
- Dovoljan je samo jedan sloj za pravu crnu boju,
- Ne skida se i ne kruni, traje ceo dan,
- Iako je teži za skidanje sa nekom tečnosti za skidanje šminke skida se lako i posle toga ne ostavlja trag na koži.

Šta mislim da je loše:
- Cena je malo veća,
- Traje samo 9 meseci nakon otvaranja, a za to vereme ga je jako teško potrošiti,
- Kupuje se samo u Inglot prodavnicama.

Informacije i ocene:
CENA: 1680 dinara
GDE GA NABAVITI: Inglot
BROJ NIJANSI: 20
DA LI BIH GA PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 5/5
CENA: 3/5
NANOŠENJE: 5/5
POSTOJANOST: 5/5
PIGMENTIRANOST: 5/5
UKUPNA OCENA: 5/5



What I think is great about this eyeliner:
- Packaging,
- Large selection of colors,
- The texture and density are excellent,
- Nicely glides over the skin and easy to apply,
- It takes only one layer to get nice black color,
- Doesn't erase or crumble, and lasts whole day,
- Although it is difficult to remove with a good makeup remover it is easy to remove it, and when removed it doesn't leave a stain on your skin.

What I think is bad:
- The price is a little higher,
- It lasts only nine months after opening, and for this time it is hard to spend it whole,
- Can be bought only in Inglot stores.

Information and scores:

PRICE: 1680 din
WHERE TO BUY: Inglot
NUMBER OF SHADES: 20
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes

PACKAGING: 5/5
PRICE: 3/5
APPLICATION: 5/5
DURABILITY: 5/5
PIGMENTATION: 5/5
OVERALL SCORE: 5/5

A sada i par reči o četkici koju sam kupila - 30T. Kao što vidite na slici, ova četkica ima zakošen metalni vrh, radi lakšeg nanošenja ajlajnera. Dolazi u providnoj mekoj plastičnoj futroli. Drška je dovoljno dugačka i jako lepo leži u ruci. Četkica je prilično tanka, međutim sam vrh je veoma tanak, a kako je sama četkica prilično tvrda i ne savija se mnogo, sa njom je moguće izvlačiti i jako tanke linije, koristeći sam vrh četkice. Drška je napravljena od drveta, a četkica  od sintetičkih vlakana. Prilikom pranja nije mi ispala ni jedna dlačica, nikada. Pošto njom nanosim gel lajner nakon svakog nanošenja čistim četkicu tuferom sa micelarnom kako se ajlajner ne bi skorio na četkici, jer bi onda pranje bilo mnogo teže. Međutim, moram da kažem da za nanošenje veće količine jako tankih linija uglavnom ipak posežem ka najtanjoj četkici za ajlajner ikada, a to je Lushova četkica koju sam dobila uz Emotional Brilliance proizvode. Ali za svakodnevnu tanku liniju crnim ajlajnerom Inglotova četkica je savršena.

Šta mi se svidelo kod ove četkice:
- Pakovanje,
- Dobra drška, koja lepo leži u ruci,
- Tanka četkica sa kojom se lako izvlače i tanke linije,
- Kvalitetno napravljena, nije ispala ni jedna dlačica prilikom pranja.

Šta mi se ne sviđa:
- Cena,
- Kupuje se samo u Inglot prodavnicama.

Informacije i ocene:
CENA: 1260 dinara
GDE GA NABAVITI: Inglot
DA LI BIH JE PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 5/5
CENA: 4/5
DRŠKA: 5/5
ČETKICA: 5/5
IZVLAČENJE TANKIH LINIJA: 4/5 (i to samo zato što znam za Lush četkicu)
PRANJE: 5/5
UKUPNA OCENA: 5/5


And now a few words about the brush that I bought - 30T. As you can see in the picture, this brush has a curved metal part for easy application of eyeliner. It comes in a transparent soft plastic pouch. The handle is long enough and very nice in the hand. Brush is pretty thin, but the top is very thin, and as the brush is quite hard and does not bend much, it is possible to draw a very thine line, using the very tip of the brush. The handle is made ​​of wood and the brush from synthetic fibers. During the washing none of the fibers fell out, ever. As I use it for gel liner after each application I clean it with cotton pad and micellar solution, in order for gel liner not to become dry and hard on the brush, since washing it would be much harder then. However, I have to say that for the application of large amounts of very fine lines I usually still reach out to the thinnest eyeliner brush ever, and that's Lush eyeliner brush that came with Emotional Brilliance products. But for everyday thin black line Inglot brush is perfect.

What I liked about this brush:
- Packaging,
- Good handle, which fits nicely in the hand,
- A thin brush which makes even the thinest lines easy to draw,
- Great quality, not even one hair fell out during washing.

What I do not like:
- Price,
- Can be bought only in Inglot stores.

Information and scores:

PRICE: 1260 dinars
WHERE TO BUY: Inglot
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes

PACKAGING: 5/5
PRICE: 4/5
HANDLE: 5/5
BRUSH: 5/5
DRAWING OF THIN LINES: 4/5 (and that's only because I know of Lush eyeliner brush)
WASHING: 5/5
OVERALL SCORE: 5/5

31 коментар:

  1. Super ajlajner, jedino mi se ne sviđa što je rok trajanja samo 9 meseci.

    ОдговориИзбриши
  2. Želim. To je sve što ću reći. ja sam neki dan kupila Lorealov najnoviji izum, u flomasteru i ne mogu opisati oduševljenje. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja mnogo volim jedan od Essence u flomasteru. Ali bas ima malo proizvoda unutra. Mada meni ipak traje vec neko vreme, nije mi se jos potrosio. Jako je crn i ima dugacak i jako tanak vrh. Super je.

      Избриши
  3. čini se baš kvalitetan,najljepša mi je boja ova pod brojem 74 :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uh da ta je prelepa. Ta je jedna od nekoliko koje su me mamile da ih kupim i po koju se verovatno vracam u nekom trenutku. ;)

      Избриши
  4. vidim da su sve cure oduševljene... meni su ovi gel tuševi već malo dosadili (doduše imam samo essence) i sve mi se čini da ću se opet prebacit na one u tubici ;)
    prije se potroše pa imam opravdan razlog kupit si novi :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E da to jeste. Meni zao da kupujem nove stvari dok mi se stare ne potrose a ovaj e da traje sto godina. Mada sam crni tus mi nije toliko zanimljiv pa mi nije zao sto ce da mi traje st ogodina. Ako krenem da kriziram kupovacu druge boje. :D

      Избриши
  5. Zvuči odlično, a jako mi se dopada i ovaj kist sa zakrivljenim vrhom :)
    Ja sam za sada na WL dodala onaj L'Orealvo u olovci pa ćemo pomalo probati i ostale :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Cetkica je super. Bas se njom lako nacrta linija. Ja sam uvek imala te u olovci pa sam jako zelela ovaj gel u teglici i zato sam mnogo srecna sad kad ga konacno imam.

      Избриши
    2. Da, baš sam čitala mnoge recenzije u kojima cure hvale kako je s ovimkistovima jednostavno nanošenje linera :)

      Избриши
  6. Što li sam ja mislila da su ti lajneri skuplji...
    Stvarno divno izgleda, šteta što je toliko veliko pakovanje, nema šanse da neko to potroši osim ako je šminker. Lepa je i četkica, imam Alverde identičnog oblika i takve su mi i najbolje za gel lajnere.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam ni znala da Alverde ima takve cetkice. Gde si to kupila? Nikad to nisam ni videla. I ja sam mislila da su skuplji Inglotovi gel lajneri. U principu su jeftini kada se cena uporedi sa nekim drugim njihovim proizvodima. A zaista ce trajati milion godina. Tako da za te pare se zapravo i isplati.

      Избриши
  7. Baš me interesovalo kakav je ovaj lajner, mada imam zalihe ajlajnera do kraja života :D Ali četkicu bih voleldada probam, ove koje ja posedujem ne mogu baš da izvuku tanku liniju. Nadam se da ću umeti da se snađem sa ovom :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zaista je prosta za koriscenje. Ja sam iz prve uspela, a nisam nesto mnogo vicna u crtanju. Jedino sto za jako tanku liniju moram da okrenem cetkicu tako da sam vrh bude normalan na kozu. Zavisi koliko tanku liniju zelis :D

      Избриши
    2. Normalno tanku želim, šta god to značilo :D Mislim da je to to :)

      Избриши
  8. Zvuci super, ali mislim da cu preskociti, jer imam ovaj Essence koji sumnjam da cu ikada potrositi, ali cetkica je svakako fantasticna! :)

    ОдговориИзбриши
  9. Mene bi bilo strah da stavljam njihov ajlajner, pogresim i posle ne mogu da ga skinem :D cetkica mi deluje bas odlicno, nju bih volela da probam, treba mi jedna dobra za gel lajner..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa da ako nisi vicna bilo koji ajlajner kad stavljas opasno je da se ne pogresi jer ti je ispod cela sminka a to stavljas na kraju. Ali ako stavljas polako i oprezno neces gresiti. A i nakon desetak puta vec se izvestis. :D Cetkica je super i nije mnogo skupa.

      Избриши
  10. Planirala sam da kupim braon i nikako da dodje na red :)
    Dobro je sto u medjuvremenu nije poskupeo jer Inglot ima obicaj to da radi :D

    ОдговориИзбриши
  11. Sad jako želim ružičasti eyeliner!! I prvi put vidim tolike boje :O Prekrasne su!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da zaista su divni i kad tamo odes jako je tesko da se odlucis da kupis samo jedan. Ja cu sigurno nabaviti i neki ljubicasti i braon u nekom trenutku ludila :D

      Избриши
  12. I ja imam isti eyeliner i isti kist iz Inglota! Kist mi je super, eyeliner isto, jedino mi je žao što se brzo osušio... :/ Ali pokušat ću ga ovih dana oživit Inglor Duralineom, ako uspijem - javim ti! :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E da, bas mi javi. Meni su rekli kako ce to lako da osvezi ajlajner pa me bas zanima vredi li kupovati. Ja ga zatvaram ko manijak i trudim se da sto krace bude otvorena kutijica da mi se ne osusi. :/

      Избриши
  13. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши