среда, 8. јун 2016.

Kiko Eye Base


Bez baze za mene nema šminkanja. Kapci su mi masni i prilično uvučeni tako da se bez baze senke veoma brzo nakupe u pregibu, a da ne pričam o tome kako je pigmentacija senki bez baze često užasna, i one neće da se zalepe za kožu niti izblendaju. Probala sam više bazi do sad i mahom su sve bile razočarenja epskih proporcija, osim Artdeco i mog potpunog favorita Avonove baze. Iako isprobavanju nove baze uvek pristupam sa dozom straha od neuspeha, znatiželja je uvek jača od mene. Tako sam nedavno nabavila i Kiko Eye Base.


Without eye shadow base there is no makeup for me. My eyelids are oily and quite pulled in, so without a base eye shadows quickly accumulate in the crease. Also, pigmentation of eye shadows without a base is often terrible, and blending and sticking to the skin even worse. I tried multiple bases so far and most of them were disappointments of epic proportions, except Artdeco and my favourites one Avon eye shadow base. When trying out new bases I always have a dose of fear of failure, but still curiosity is always stronger. So I recently purchased Kiko Eye Base.


Ova baza dolazi u kartonskoj kutiji u kojoj je tubica sa vrlo malim otvorom odličnim za doziranje, pošto je potrebna vrlo mala količina baze za jednu aplikaciju, manje od zrna pirinča po kapku. Na žalost Kiko još uvek ne može da se nađe u Srbiji, a cena ove baze koju sam ja kupila u Trstu je 6.90 EUR. Pored ove baze postoji i jedna sa šimerom Pearly Eye Base. Evo ga i sastav:


This base comes in a cardboard box in which is a plastic tube with a very small opening, which is excellent for dosing, since you'll require a very small amount of the base for one application, smaller than a grain of rice per eyelid. Unfortunately Kiko still can be found in Serbia, and the price of the base which I bought in Trieste is 6.90 EUR. In addition to this base there is also one with shimmer - Pearly Eye Base. Here is the composition:



Baza je bež boje i srednje gustine. Ređa je naravno od Avonove, koja se nalazi u teglici, a svakako je ređa i od Artdeco baze, koja je prilično gusta. Nema nikakav specijalan miris. Pri nanošenju se lako i brzo razmazuje i odmah suši, pa ste posle par sekundi već spremni za nanošenje šminke. Ova baza odlično drži senke na mestu ceo dan, bez ikakvog nakupljanja u pregibu. Takođe pojačava pigmentaciju senki i olakšava njihovo nanošenje, S druge strane, što je podjednako bitno, ne otežava blendanje senki, niti se senke lepe neujednačeno za kožu.


The base is a beige and has medium density. It is rarer then Avon one, which is packed in a jar, and certainly rarer than Artdeco base, which is quite thick. It has no scent. During the application it is easily and quickly spread and dries immediately, and after a few seconds you'll be ready for applying makeup. This base holds eye shadows on all day, without any accumulation in the crease. It also enhances the pigmentation of the shadows and makes application easier. On the other hand, which is equally important, it does not make blending of shadows harder, nor the shadows stick to the skin unevenly.


Da rezimiram, ova baza je jednako dobra kao Avonova baza kojoj se ja klanjam. Ima i jednu veliku prednost u odnosu na Avonovu, a to je higijensko pakovanje. S druge strane za sada ima i jednu veliku manu - nije dostupna u Srbiji. Ali eto...ako budete išli na neki put i uđete u Kiko radnju...znate šta da kupite!


To sum up, this base is as good as Avon base which I worship. It has a big advantage over the Avon one, which is a more hygienic packaging. On the other hand it also has one major drawback - it is not available in Serbia. But there you go ... if you go on a trip and you enter a Kiko store ... you know what to buy!


Koja je vaša omiljena baza za senke? Da li ste probali ovu bazu?

Informacije i ocene
Cena6.90 EUR
Gde kupitiKiko
Vrste2
Da li bih ga ponovo kupilaDa
Cena4/5
Postojanost5/5
Blendanje5/5
Pigmentacija5/5
Ukupna ocena5/5
ZaProtiv
- pakovanje
- senke su postojane ceo dan
- pojačava pigmentaciju
- lako blendanje
- nije dostupna u Srbiji        


Which is your favourite eye shadow base? Did you try this one?

Information and scores
Price6.90 EUR
Where to buyKiko
Types2
Would I buy them againYes
Price4/5
Durability5/5
Blending5/5
Pigmentation5/5
Overall Score5/5
ProsCons
- packaging
- whole day durability
- enhances pigmentation
- easy blending
- not available in Serbia            

4 коментара:

  1. Draga Aleksandra,
    Budući da na isti način prilazim izboru baze za senke - strogo, sa puno očekivanja i visokim kriterijumom, a opet poletljivo (uvek verujem da postoji još neka bolja od najbolje), izmenjala sam sijaset baza različitog cenovnog ranga. Neke su bile fine, neke meeeeh, međutim, samo je jedna dosad radila sve, ali SVE što sjajna baza čini: pojačavala boje koje vremenom ne bi misteriozno nestale, nije se lepila (kao Artdeco), nije se zgusnula (to mi se sa Avon-ovom desilo), držala je po 18h senku bez sakupljanja u pregibu i uz sve to bila skroz jeftina - NYX HD. Oni imaju u ponudi još nekoliko baza, ali jedino im je ova ludački dobra! Probala sam i onu u teglici, kao i neku vodootpornu, ali, ali, ali!!! HD baza ima 8gr, košta oko 800 dinara, a traje mi mesecima. Doduše, ne znam koliko ti je to važno, ali blago je pigmentovana, tako da ne prekriva u potpunosti kapilare i ne može se koristiti umesto senke (aludiram na Avon). Takođe, ne brlja senke ukoliko joj se dozvoli pola minuta sušenja. Summa summarum, jako liči na UDP po karakteristikama, a jeftinija je milion puta. Sephora me u skorije vreme videti neće! :)
    Nadam se da ću ti idući put pomoći u izboru da ne moraš u Trst po valjanu bazu! :)
    Pozdrav od Smiljane!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Opaaaa. Nju sledecu kupujem!! Ja sam probala onu u teglici Nyx i to je bila najgora baza ikad! Nista nije radila. Ma bas sam se razocarala. Aliii sledecu kupujem HD!

      Избриши
  2. Dopada mi seee! Jako mi je krivo sto Kika nema u Srbiji! Mislim da imaju sjajne proizvode i jedva cekam da odem preko kako bih kupila nesto zanimljivo! <3

    ОдговориИзбриши