петак, 12. јун 2015.

Fight Club - apotekarski roll on dezodoransi Eucerin vs. Sebamed

 VS

Roll-on dezodoransi nisu moj prvi izbor, ali sam ovog leta odlučila da upravo njima dam šansu. Sebamed dezodorans sa mirisom limete je prlično hvaljen pa sam rešila da ga probam, dok sam novi Eucerin dezodorans za osetljivu kožu dobila od Eucerina da probam.


Roll-on deodorants are not my first choice, but this summer I decided to give them a chance. Sebamed deodorant with lime scent is praised a lot so I decided to try it, while the new Eucerin deodorant for sensitive skin I got from Eucerin to try out.


1. Eucerin Deodorant for Sensitive Skin

Dolazi u staklenoj bočici od 50ml i treba da se iskoristi u roku od godinu dana nakon otvaranja. Cena u Srbotrade apoteci koja je najjeftinija je 742 dinara. Ne sadrži parfem, alkohol, konzervanse i boje. Formula je prilagođena osobama sa vrlo osetljivom kožom, atopijskim dermatitisom ili čak sa ekcemima u pazušnoj regiji. Evo ga i ceo sastav:


It comes in a glass bottle of 50ml and should be used within one year after opening. Price in Srbotrade pharmacy, which is the cheapest is 742 RSD. Does not contain perfume, alcohol, preservatives and colours. The formula is adapted for people with very sensitive skin, atopic dermatitis or even with eczema in the armpit region. Here's the whole composition:


Najveća zanimljivost ovog dezodoransa je ta da on nema nikakav miris. Ja se mnogo znojim, ali ovaj dezodoran uspeva da oko pola dan spreči pojavu neprijatnih mirisa i pored toga što nema miris. Pred kraj dana već počnem da osećam potrebu za nekim dezodoransom koji ipak ima miris da neutrališe miris znoja. Samo znojenje ne zastavlja, ali imajte u vidu da u mom slučaju ne postoji proizvod koji to može da uradi. Ne peče ni malo i ako se nanese odmah nakon brijanja.


The most interesting thing about this deodorant is that it has no scent. I sweat a lot, but this deodorant successfully prevents odors for about first half a day, even though it has no scent. At the end of the day they I start feeling the need for some scented deodorant to neutralize the smell of sweat. It doesn't stop sweating, but keep in mind that in my case there is a product that can do that. Does't sting or burn when applied even immediately after shaving.


2. Sebamed 24h Care Deodorant - Lime

Ovaj dezodorans dolazi u staklenoj bočici od 50ml i takođe treba da se potroši u roku od godinu dana. Cena u Lilly drogeriji je mu je 474 dinara. Dezodorans ne sadrži aluminijum i alkohol. Ne sprečava znojenje već vrši samo biološku odbranu od stvaranja bakterija i neprijatnih mirisa. Ceo sastav je:


This deodorant comes in a glass bottle of 50ml and should also be consumed within a year. Price in Lilly is 474 RSD. Deodorant doesn't contain alcohol and aluminum. Does not prevent sweating, but only makes a biological defense from the creation of bacteria and odors. The whole composition is:


Ima miris na limetu, ali ne previše jak. Uspeva da suzbije neprijatne mirise isto oko pola dana možda malo više nakon čega iako i dalje miriše na koži na limetu imam potrebu da ga nanesem opet. Iako ne sadrži alkohol ako se nanosi nakon brijanja na iritiranu kožu peče.

Na kraju da sumiramo utiske i da vidimo ko je po meni pobednik:

KategorijeEucerinSebamed
Pakovanje5/55/5
Cena3/54/5
Zaštita od znojenja3/53/5
Zaštita od neprijatnih mirisa3/54/5
Osećaj na koži5/54/5
PobednikSebamed

It has lime scent, but not too strong. It manages to suppress odors also about half a day maybe a little longer, but after that although I can still smell lime on my skin I have the need to apply it again. When applied after shaving on irritated skin it will burn even though it does not contain alcohol .

Finally to sum up the impressions and to see which deodorant is the winner:


CategoryEucerinSebamed
Packaging5/55/5
Price3/54/5
Sweating prevention3/53/5
Odor prevention3/54/5
Feeling on the skin5/54/5
WinnerSebamed

14 коментара:

  1. Ja isključivo koristim rool-on deziće. Eucerinov dezić sam koristila i odličan mi je, iako se ja pretjerano ne znojim

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ih najmanje koristim jer su ni nekako najslabiji, a dosta se znojim. Pa mi vise odgovaraju stikovi kreme i oni na prskanje. Sli nisu ovi losi uopste.

      Избриши
  2. Super za recenziju, planirala sam da uzmem eucerin ali me taj aluminujum brine, tako da cu vrv sebamed

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa sta ja znam ovaj je za osetljivu kozu ipak. Mada ako imas inace problema s aluminiumom mozda je pametno zaobici Eucerin.

      Избриши
  3. Odlicno poredjenje, ne znojim se mnogo tako da mi nece biti preslabi sigurno, probacu sebamed definitivno. :D

    ОдговориИзбриши
  4. Imam doma Eucerin, no nisam ga još isprobala. Po ovom što pišeš, možda je bolje da ga ipak ostavim za hladniji dio godine jer vjerujem da bih kao i ti izdržala samo pola dana s njim. Možda ga isprobam za po kući ili treninge i prije hladnijeg dijela godine, no za svaki dan ću ipak ostati kod Rexona Maximum protect sticka, on mi je spas ovih dana

    ОдговориИзбриши
  5. Ja oba obozavam <3 Sebamed mi mirise nekako sterilno i to mi se jako svidja ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E da znas da jeste neki sterilnjikast miris. Ma dobri su al previse su fini za mene. Meni treba nesto malo jace. Al za prosecno znojenje sasvim su dobri.

      Избриши
  6. Анониман13. јун 2015. 14:25

    Ne razumem se mnogo u sastojke, al zar ovo kod Eucerina nije aluminijum koji se nalazi u antipespirantima? Ana

    ОдговориИзбриши
  7. Preporučujem ti da probaš Neutro Roberts Derma Zero dezodoranse. Ne sadrže alkohol, aluminijum, parabene i antiperspirante. Ja ga koristim u stiku i odličan je. Posle brijanja ne peče ni najmanje. Nisam ni jednom osetila neprijatan miris da prodire... Naravno, nanosim ga svaki dan :) Odličan je. Tu oko 380 din i traje celu večnost!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao probacu obavezno! Ja sam videla roll on pa se nisam dalje interesovala. Ali stik cu probati!

      Избриши