недеља, 4. јануар 2015.

Siberian Health prirodna pasta za zube sa propolisom


Polako ali sigurno krenulo je da se priča o tome kako su razni sastojci u klasičnim pastama za zube ustvari ipak loši za nas. S druge strane postoje i alternative običnim pastama za zube koje mogu da se nađu po supermarketima i drogerijama. Najčešće su to paste koje sadrže glinu. Ali ovaj put pišem o jednoj drugačijoj prirodnoj pasti koja je mene zaista oborila sa nogu. Reč je o brendu koji proizvodi prirodnu kozmetiku,šminku i suplemente, a o kojima ćete dosta čitati na ovom blogu uskoro - Siberian Health


Slowly but surely the public is starting to talk about how various ingredients in conventional toothpastes are actually bad for us. On the other hand, there are alternatives to regular toothpastes that can be found at supermarkets and drugstores. The most common are toothpastes containing clay. But this time I'll write about a different natural paste that really knocked me off my feet. It is a paste made by a brand that produces natural cosmetics, makeup, and supplements, and about which you'll read a lot on this blog in the upcoming posts - Siberian Health.


Oni u ponudi imaju paste za zube za decu i odrasle. Postoje dve vrste pasti za zube za odrasle, blaža koja je namenjena osetljivim desnima i problemima sa paradentozom (sa šipkom) i malo jača varijanta sa propolisom, koju sam ja i kupila. Ova pasta dolazi u kartonskoj kutiji u kojoj je tuba od 75ml i košta 595 dinara.


They produce toothpastes for children and adults. There are two types of toothpaste for adults, mild intended for sensitive gums and periodontal problems (with bar) and slightly stronger version with propolis, which I bought. The toothpasta comes in a cardboard box in which the tubes of 75ml and costs 595 RSD.


Pasta ima antibakterijsko, protivupalno i zarastajuće dejstvo. Takođe  ova varijanta paste pomaže pri isticanju krvi iz desni (kao i varijanta sa šipkom), a naravno štiti i od karijesa. Za početak evo ga i sastav paste:


Toothpaste has antibacterial, anti-inflammatory and healing effect. This toothpaste also helps with stopping gums from bleeding (just as the one with bar does), and naturally protects against cavities. For starters here's the composition of the toothpaste:



Pasta sadži propolis i ekstrakte dosta različitih biljaka. Ne sadrži fluorid ni SLS, šećer, konzervanse, ni veštačke boje i ukuse. Ono što je dobro je što ima jak mentol ukus koji osvežava dah, pa nećete morati da se navikavate na pastu koja je mnogo drugačija od drogerijskih i koja ima neki blag ili čak neprijatan ukus. Kada sa njom perem zube pravi se dobra pena tako da zaista nemam osećaj da gubim išta od efekta pranja zuba sa pastama na koje sam navikla.


Toothpaste contains propolis and extracts of lots of different plants. It doesn't contain fluoride or SLS, sugar, preservatives, nor artificial colours and flavors. What is good is that it has a strong mint taste that refreshes your breath, so you won't have to get used to the paste with is much different from the drugstore  ones, or a toothpaste with bland or bad taste. When I brush my teeth it produces good foam so I really don't have the feeling that I'm losing anything from the effect of brushing my teeth with toothpastes that I'm used to.


Prava zanimljivost je tekstura paste. Pasta izgleda kao gusta svetlo braon krema. Kada je razmažete na ruku imate osećaj da je reč o kremi, a ako biste je lepo razmazali upila bi se u kožu! U sebi ne sadrži nikakve grube abrazivne čestice, već ima potpuno nežnu i blagu teksturu.


Particularly interesting is the texture of the toothpaste. Paste looks like a thick light brown cream, When smeared on hand, you still feel as if it is a cream and if you nicely spread it it will be absorbed into the skin! It doesn't contain any harsh abrasive particles, but has a completely gentle and mild texture.



Pasta čisti odlično, osvežava dah, štiti od karijesa i dobra je za desni, a ne sadrži mnoge loše sastojke. Ja sam oduševljena ovom pastom i ona je postala deo moje svakodnevice. Da li vi pokušavae da nađete dobru prirodnu pastu, i da li ste ovu probali? Ako slučajno nekoga zanima kako da pastu kupi neka me slobodno pita, sve ću vam objasniti.

Informacije i ocene
Cena595 RSD
Gde kupitiSiberian Health
Vrste paste2
Da li bih je ponovo kupilaDa!
Pakovanje5/5
Cena4/5
Pranje5/5
Nega5/5
Dah5/5
Ukupna ocena5/5
ZaProtiv
- Pakovanje
- Odlično peni i čisti
- Osvežava dah
- Neguje zube i desni
- Odličan sastav
- Cena
- Dostupnost


Toothpaste cleans perfectly, refreshes breath, protects against cavities, is good for the gums and doesn't contain many bad ingredients. I am delighted with this paste and it has become a part of my everyday life. Are you trying to find a good natural toothpaste, and have you tried this one? If you happen to be interested in buying this toothpaste, let me know and I'll explain everything about how to get one.

Information and scores
Price595 RSD
Where to buySiberian Health
Types of toothpaste2
Would I buy it againYes!
Packaging5/5
Price4/5
Washing5/5
Care5/5
Breath5/5
Overall Score5/5
ProsCons
- Packaging
- Washes teeth nicely
  and makes good foam

- Refreshes breath
- Gums and teeth care
- Great ingredients
- Price
Availability

11 коментара:

  1. Nikada nisam cula za ovaj brend, ali mi zvuci sjajno. I ja obozavam prirodne paste za zube, kao i tecnosti za ispiranje usta, a trenutno koristim Zeleni put. Isto su u pitanju prirodni sastojci i bas sam zadovoljna. Mozda odlucim i ovu pastu da probam, sad si me zainteresovala ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovo je veliji brend i ozbiljan. Funkcionise ko Avon slicno. Imaju svakakvu kozmetiku i sad isprobavam neke stvari i odlicni su. Imas gore u tekstu link za sajt pa tamo imas sve proizvode i cene pa vidi. A ako nesto oces da kupujes nekad mozes preko mog broja kartice. :)

      Избриши
  2. Voljela bih probati ovu pastu. Inače sam i sama u potrazi da nekim prirodnijim pastama. Koristila sam Lush tabletice i Himalaya pastu za zube, ali Siberian Health se čini kao stvarno odlična pasta.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da da ova je bas super. Nekako imam osecaj da sam bas lepo oprala zube a imam i tu satisfakciju da nema losih sastojaka a i ne prilagodjavam se neuobicajenoj pasti ili tabletama. Jedino sto mislim da za sad moze da se nadje samo u Srbiji. Bar od okolnih zrmalja.

      Избриши
  3. Mene zanima koliko dugo ti traje ova pasta? Troši li se manje ili više no obična?:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa isto manje vise. Ja stavljam onako ko maleno zrno graska. Imam kratku cetkicu pa koliko na nju stane.

      Избриши
  4. Već dugo koristim što prirodnije paste tako da ova zvuči i djeluje odlično. Moram provjeriti ponudu u Zagrebu :)

    ОдговориИзбриши
  5. Zbog svih svojstava koje Aloja vera poseduje njeno delovanje je još važnije kada deluje unutar našeg organizma, na taj način kao prvo dezinfikuje našu usnu duplju, a tokom pranja zuba hraljivi elementi same Aloje se ugradjuju u mikropore na našim zubima i čuvaju zdravlje naših zuba iznutra, od zivca, korena ka spolja.

    Pasta za zube je formulisana je tako da može cela porodica da je koristi, sadrži u sebi samo visoko kvalitetne sirovine, laboratorijski ispitane.

    Pogodna je i za vegeterijance jer ne sadrži nikakve životinjske nusproizvode.

    ОдговориИзбриши
  6. Ja sam sad uzela Himalaya za izbeljivanje i ona je tek malo jeftinija od ove. Nije mi ni ona losa. A za vecinu ovih nisam cula osim za weledinu i ove glinene koje se kupuju po bio shopovoma. Gde kupujes ove druge paste?

    ОдговориИзбриши