субота, 31. јануар 2015.

Propanthenol Protective Winter Sun Cream and Lip Balm & Hair and Face Renewal Emulsion


Evo i drugog posta sa recenzijama novih Top Ten Propanthenol proizvoda koji su po meni zaista odlični. Ovaj put ću vam predstaviti dva zanimljiva, malo neuobičajena i svakako multifunkcionalna proizvoda.


Here's another post with reviews of new Top Ten Propanthenol products that are really great. This time I will show you two interesting, a little unusual and definitely multifunctional products.


Počeću od od ove tubice koja je malo nepravedno po drogerijama složena pored mazalica za usne, iako ona predstavlja toliko mnogo više od toga. Propanthenol Protective Winter Sun Cream and Lip Balm je proizvod koji u tubi sadrži divnu kremu za lice sa SPF 20 koja hrani i štiti kožu od sunca, ali i hladnoće i vetra. U poklopcu u obliku polulopte nalazi se stik za usne koji takođe ima SPF 20. Za početak evo ih sastavi kreme i balzama za usne:


I'll start off with this tubes that you can see on the photos, which is a little unfairly placed beside the lips balms in our drugstores, although it is so much more than that. Propanthenol Protective Winter Sun Cream and Lip Balm is a product which contains a wonderful moisturizer with SPF 20, which nourishes and protects the skin from the sun, but also from cold and wind. The lid there is a lip balm in the shape of a half a sphere, which also has SPF 20. For a start here are the whole compositions of them both:


Ova zaštitna krema sadrži 6% D-pantenola, skvalan, beta-karotin i vitamin E. Tubica sadrži 20ml i odlična je za doziranje i lako nanošenje proizvoda. Košta 299 dinara. I krema i balzam za usne imaju veoma blag slatkast miris koji me podseća na med.


This protective cream contains 6% of D-panthenol, squalane, B-carotene and vitamin E. Tube contains 20ml and is great for dosing and easy application of the product. It costs 299 RSD. Moisturizer and lip balm both have a very mild sweet scent that reminds me of honey.


Krema je malo gušća i masnija pošto sadrži SPF, ali ako se sačeka par minuta lepo se upija i koža uopšte ne izgleda masno. Lako se razmazuje.Nemojte da vas zabrine sjaj koji postoji kada se krema tek razmaže. Lepo hrani kožu i štiti je od isušivanja. S druge strane jako mi se svideo i balzam za usne, koji je na usnama jako prijatan i postojan. Lepo omekša i neguje usne, a dobro ih štiti i od isušivanja kao i naravno od UV zraka. 


The cream is a little thicker and oilier as it contains SPF, but if you wait a few minutes for it to get nicely absorbed, the skin won't look greasy. It spreads easily. So don't you worry about the shine right after application. Nicely nourishes the skin and protects it from drying out. On the other hand I also really liked the lip balm, which is very pleasing on the lips and also very durable. Beautifully softens and nourishes the lips, a offers a good protection from drying out and of course from UV rays.


Za kraj pogledajte teksturu kreme. U svakom slučaju ovo je jedan proizvod koji bi svako ko ide na primer na skijanje trebalo da ima sa sobom.


In the end, look at the texture of the cream. In any case, this is one product that everyone who goes for example to skiing should have with them.


Drugi proizvod je još zanimljiviji i univerzalniji. Hair and Face Renewal Emulsion je kao što i ime kaže emulzija namenjena kosi i koži. Zato je, barem meni, vrlo iznenađujuć proizvod. Retko očekujem, osim ako je u pitanju neko ulje, da proizvod bude namenjen i koži lica i kosi. Ovaj rastvor sadrži čak 9% D-pantenola, hamamelis i aloe veru i prvenstveno je namenjen nezi kose i kože glave. Pospešuje rast i sprečava opadanje kose, pomaže kod uklanjanja peruti i kontroli sebuma, jača korem, popravlja kvalitet dlake i pomaže saniranje raznih oštećenja na koži. Može se prskati na koren kose, a zatim da se utlja i malo odstoji pre pranja kose, ali i nakon pranja kose na koren ili samu dlaku i naravno nema potrebe za ispiranjem.


The second product is even more interesting and more universal. Hair and Face Renewal Emulsion is, as the name says, an emulsion designed for hair and skin. That is why, at least to me, this is a very surprising product. I rarely expect, unless it's some oil, the product to be intended face and hair in the same time. This solution contains as much as 9% D-panthenol, aloe vera and witch hazel and is primarily intended for the care of hair and scalp. It promotes growth and prevents hair loss, helps in removing dandruff and controls sebum, strengthens roots, improves the quality of hair and helps repair various skin lesions. It can be sprayed on the hair roots, and then it should stay there a bit before washing the hair, but also after washing the hair it can be applied to damp hair roots, or the whole hair and naturally there is no need to rinse it.


Takođe može da se koristi i kao tonik za lice, i posebno je pogodan za masnu i mešovitu kožu kao i kožu sklonu bubuljicama. A kako je dobar i u regulaciji sebuma smanjiće i prosijavanje kože u šta sam se i ja uverila i što me je najviše i oduševilo. Takođe hrani i neguje kožu i umiruje bilo kakvo zatezanje usled isušenosti. Što se tiče nege kože glave tu je naravno manje očigledan, a ono što sam primetila je da solidno olakšava rasčešljavanje kose nakon pranja i čini kosu manje suvom. Evo ga i ceo sastav:


It can also be used as a tonic, and is particularly suitable for oily and mixed skin as well as skin prone to acne. What is good is that it will regulate production of sebum and reduce skin shine, which I also noticed and that made me particularly happy. It also nourishes the skin and soothes any tightening due to dryness. As for the care of the scalp that is naturally less obvious, but what I have noticed is that it makes combing quite easier after washing the hair and makes hair less dry. Here's the whole composition:


Ovaj rastvor je potpuno tečan i providan i ima srednje jak miris koji se doduše brzo izgubi. Ne bih znala da opišem miris, ne podseća me ni na šta. Pakovanje sadrži 200ml a pumpica lepo raspršuje proizvod. Cena ovog rastvora je 479 dinara.


This solution is completely transparent and liquid and has a medium strong scent that quickly dissipaters. I do not know how to describe the smell, it doesn't remind me of anything. The packaging contains a 200ml, pump disperses the product nicely. The price of this solution is 479 RSD.


Oba proizvoda obožavam. Posebno volim da koristim emulziju kao tonik za lice i da uživam u usporenoj proizvodnji sebuma. Zima zima e pa šta je!

Informacije i ocene
Cenakrema: 299 RSD
emulzija: 479 RSD 
Gde kupitiLilly, DM
Vrste1
Da li bih ih ponovo kupilaDa!
Pakovanje5/5
Cena5/5
Hidratacija5/5
Nega5/5
Zaštita5/5
Ukupna ocena5/5
ZaProtiv
- Pakovanje
- Cena
- Krema i balzam dobro štite i od sunca  

  i od hladnoće i vetra
- Emulzija umiruje i hrani kožu 
   lica i smanjuje stvaranje sebuma
- Emulzija hrani kožu glave i kosu
- Krema za lice je malo teža
- Potrebno je minut  dva da se
  krema  upije i prestne da bude sjajna 


I adore both products. I especially love to use emulsion as a face tonic and to enjoy the slower production of sebum. Winter is here, so what!

Information and scores
Pricecream: 299 RSD
emulsion: 479 RSD
Where to buyLilly, DM
Types 1
Would I buy them againYes!
Packaging5/5
Price5/5
Hydration5/5
Care5/5
Protection5/5
Overall Score5/5
ProsCons
- Packaging
- Price
- Cream and lip balm offer a great
 protection from the sun, cold and  wind
- Emulsion calms the skin and
 slows down sebum production
- Emulsion nourishes scalp and hair
- Cream is a little heavier
- Cream needs a minute or
  two to get absorbed and stop
  being  shiny

13 коментара:

  1. Bas planiram da kupim pantenol za kosu, skoro sam saznala da to uopste i postoji :/ A prvi proizvod mi je mnogo privukao paznju, tako da sam sigurna da cu prvom prilikom da ga isprobam :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja se mnogo radujrm pravoj akciji sa tom spf kremom. A nadam se da cu ovog meseca imati par dana skijanja pa da cu je koristiti u najekstremnijim uslovima :)

      Избриши
  2. Postovana, kupila sam ovu kremu pre tri nedelje, odlicna je i dobro neguje. Imam ekstremno masnu kozu i ne smeta mi. Samo ima jedan manji problem ne znam jesi li ga i ti uocila. Ja volim da utrljavam kreme kada ih nanosim na lice, ustvari masiram ga. U jednom momentu pojave mi se male gromuljice, tako da moram da ih otrem papirnim ubrusom. Ja je inace koristim nocu pred spavanje. Balzam za usne je dobar, miris onako jestiv.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E ovako...jeste to može da se desi kada krema ima SPF i kod ove to jeste slučaj ako dosta utrljavaš. Moja preporuka je da je ne koristiš kao noćnu kremu jer ima SPF i nepotrebno je nanositi uveče takvu kremu i bespotrebno stvarati film na koži i gušiti je. Uveče treba ipak pustiti kožu da diše. Kremu pre nosi preko dana kada zaštitni faktor može da se iskoristi. Ako hoćeš hranljivu kremu za noć probaj Propanthenol Skin Renewal Cream o kojoj sam pisala u prethodnom postu. Odlična je za noć a prejeftina je. A ovu bolje koristi preko dana. To ti je moja preporuka.

      Избриши
  3. Ja sam godinama prskala pantenol rastvor na kosu pre pranja, i valjda mi se zasitila kosa, pa je prestao da deluje tako dobro, ali sad me ovo bas kopka da probam :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahah e da oce to. Treba odmoriti. Pa ako hoćeš probaj, možda su se kosa i koža odmorile. A uostalom može da se koristi i za lice pa neće da se baci. :)

      Избриши
  4. Videla sam ovaj balzam u DM kad sam bila u kupovini ali nisam znala da je 2u1. Sad mi krivo što sam odlučila da ga ne uzmem. Moraću da se vratim po njega :)

    ОдговориИзбриши
  5. super recenzija,bila si brza kao sto si obecala drugi deo.veliki pozdrav,lila

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hehe da da. Imam u planu jos jedan post sa poslednja dva proizvoda iz ove linije. Bice i to uskoro nadam se.

      Избриши
  6. Ovaj sprej deluje dosta zanimljivo, nikada nisam probala proizvod koji je i za kosu i za kožu, sad kad si me zaintrigirala moraću da ga probam. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da nisam ni ja. Osim nekih prirodnih ulja. I meni je to bilo bas zanimljivo.

      Избриши
  7. Ova emulzija za lice i kosu sadrzi alkohol i nije mi jasno za koji je to problem na kosi i kozi on koristan sastojak. Mozda ti je zato koza lica duze matirana. Kosu ce ti samo u duzem periodu koriscenja isusiti.
    U vezi pantenola podeljena su misljenja da li utice na rast novih dlaka ili samo ojacava vec postojece. To sam dosta istrazivala dok sam koristila pantenol rastvor u terapiji posle opadanja kose. Moj savet bi bio dobro promisliti na moguce posledice pre koriscenja. Jedno je ponekad namazati preparat sa pantenolom na kozu, a drugo u duzem periodu isti koristiti.
    Ona krema sa SPF-om po meni je obicna parafinska nebitna pomena, da ne zapocinjem sad pricu o naftnim derivatima. Otprilike kao ona prva plava Nivea sa SPF-om.
    One prethodne 2 kreme nisam probala, ali deluju fino za brzi oporavak koze od vremenskih neprilika.
    Nemoj da mislis da sam samo htela da hejtujem, nego izuzetno vodim racuna sta stavljam na svoje lice i telo, pa mi je neobicno da citam neke hvalospeve za preparate osrednjeg-loseg kvaliteta. Nekome ce mozda i prijati na neki period, ali sastav definitivno nije za pohvalu.
    Ivana

    ОдговориИзбриши