среда, 22. јануар 2014.

Aura Nano ruževi - staro i novo


Shvatila sam da sam malo zapostavila šminku, i da je nije bilo u poslednjih nekoliko postova. Zato sam rešila da vam pokažem moju malu kolekciju Aura nano ruževa. Ovaj post će biti veoma nesvojstven meni, zato što će u njemu biti slika korišćenih ruževa, koje ja ne volim mnogo. Ali tako je moralo biti. :) Kako se meni čini Aura nano ruževi postoje već duže, ali u manjem broju nego što je to danas, a u skorije vreme pojačali su izbor nijansi. Aura Nano ruževi broje čak 18 nijansi. Sa njihovog sajta preuzela sam ovu sliku kako biste videli nijanse:


I realized that I neglected makeup a little, and skipped it in the last few posts. So I decided to show you my little collection of Aura nano lipsticks. This post will be very strange for me, because it will contain pictures of used lipsticks, which I don't like that much. But it had to be that way. :) I think that Aura nano lipsticks were present for a long time, but in smaller numbers than today, and they recently enlarged the selection of shades. Aura Nano lipsticks count as many as 18 shades. I took this picture from their web site so you can see the shades:


Dve nijanse imam od ranije 70 New York i 72 London. Nedavno sam kolekciju dopunila sa 88 Nice.


I have two shades from earlier 70 New York and 72 London. I recently added 88 Nice to my collection.


Evo ih i swatchevi u senci i na suncu. Nijanse su odozgo na dole: 88, 72, 70.


Here are the swatches in the shadow and in the sun. The shades are from top to bottom: 88, 72, 70.


Aura Nano ruževi su po meni odlični iz nekoliko razloga. Maleno pakovanje od 1.5g konačno mi daje šansu da neki ruž potrošim do kraja, a cena od 267 dinara je vrlo pristupačna. Izbor nijansi je zaista dobar i svako će pronaći nešto za sebe. Odlični su da se ponesu sa sobom, jer su tako maleni. Ono što sam primetila je da su formule prilično različite od nijanse do nijanse. Takođe generalno su srednje pigmentovani i mislim da su kvalitetom za nijansu lošiji od nekih njihovih ruževa u klasičnom velikom pakovanju. Pakovanje je slatko metalik roze, čvrsto i kvalitetno napravljeno.


Aura Nano lipsticks are great for me for several reasons. A small pack of 1.5g finally gives me a chance to spend the whole lipstick, and the price of 267 RSD is very affordable. The choice of shades is really good and everyone will find something for themselves. They are great to take with you, because they are so tiny. What I have noticed is that the formulas are quite different from the shade to shade. Also they are generally medium pigmented and I think the quality is slightly worse than some of their classic lipstick in large packagings. The packaging is cute metallic pink, firm and well done.


88 Nice


Ovaj ruž sam morala da kupim jer sam po blogovima viđala prelepe swatch-eve. Boja je srednje tamna koralna. Ide malo i na roze, a malo i na narandžasto. Formula je vrlo dobra, kremasta i prijatna na usnama. Ne isušuje usne i ne uvlači se u borice. Lepo i ujednačeno se i briše. Nije nešto mnogo trajan, možda jedno 2 ili najviše 3 sata, ali to je generalna osobina Nano ruževa, bar u mom slučaju. Miriše vrlo lepo i voćkasto. Malo me nervira jer nije mnogo fotogeničan. U realnosti boja je za nijansu manje drečava, a na usnama izgleda još za nijansu mirnije.


I had to buy this lipstick because I saw wonderful swatches on several blogs. The colour is medium dark coral. It has a bit on the pink and a little of orange. The formula is very good, creamy and nice on the lips. It doesn't dry out lips and accumulates in the wrinkles. It is nice and smoothly erases. Not durable a lot, maybe two or maximum three hours, but this is a general feature of the Nano lipstick, at least in my case. It smells very nice and fruity. I was a little annoyed because it's not very photogenic. In reality, the colour is slightly milder, and on the lips it look even more mild.


Mislim da je najrealniji uzgled ovog ruža kada se namaže nešto između sledeće dve fotografije:


I think that the most realistic shade of this lipstick when applied is something between the following two photos:

 

70 New York


Ovaj ruž kupila sam kada i nijansu 72 i to je bilo dosta davno. I ovaj ruž miriše voćkasto i prijatno. Izuzetno je mekan i maziv. Boja je hladna svetlo roza sa dosta srebrnkastog šimera. Veoma sjajna i podseća me na neke balzame za usne koji su često ovakve boje, samo je naravno ovaj ruž dosta pigmentovaniji. Jako je prijatan na usnama i ne isušuje ih ni malo. Takođe se lepo briše i ne lepi se za suve delove. Trajnost mu je takođe između 2 i 3 sata. Naravno ako ništa ne jedem. Najrealnija boja ovog ruža prikazana je na prvoj slici koja je slikana u hladu.


I bought this shade a long time ago together with shade 72. This lipstick also smells fruity and very pleasant. It is soft and spreadable. The colour is light pink with cold undertone and plenty of silver shimmer. Very bright and reminds me of some lip balm that often have this kind of colour, but of course this lipstick is more pigmented. It is very pleasant on the lips and doesn't dry them out even a little bit. It is also nicely erased and doesn't stick to dry parts. Durability is also somewhere between 2 and 3 hours. Of course if you don't eat. The most realistic color of this lipstick is shown in the first picture that was taken in the shade.


72 London


Ovo je moj prvi nude ili "my lips but better" ruž. Boja mu je srednje tamna braonksta, koja vuče malo na ruze. Skoro je potpuno identičan mojoj prirodnoj boji usana, pa kada ga namažem prosto je neverovatno koliko prirodno na meni izgleda, a koliko preporodi moje lice. Ubedljivo jedan od najbolje pogođenih ruževa za mene kada želim skroz prirodan izgled a da izgledam drastično lepše nego bez šminke. Što se trajnosti tiče ista mu je kao i kod druga dva ruža. Miris mu je različit i miriše blaže i nekako cvetno puderasto. Formula je takođe dosta drugačija. Tvrđi je ali i dalje veoma maziv i dobro prekriva. Iako je sama formula kremasta, malo isušuje usne, tj. sa njim osećam blago peckanje. Ne znam zašto je tako, ali mi se to baš ne sviđa.


This is my first nude or "my lips but better" lipstick. Its colour is a medium dark brown, which pulls a little to pink. It is almost completely identical to my natural lip colour, so when I apply it, it is simply amazing to me how natural it looks and how it makes a huge difference on my face. It is one of the best matched lipsticks for me when I want a completely natural look, but still to look drastically better than without makeup. As far as durability goes, it is the same as with the other two lipsticks. Its smell is different and its smell is milder and somewhat powdery floral. The formula is also quite different. It is harder but still very easy to apply and covers well. Even though the formula is creamy, it slightly dries out the lips and I feel slight tingling when I use it. I do not know why is that happening, but I really don't like it.


Da li ste vi probali neki od Aura Nano ruževa i kakvi su vaši utisci? Koje su vaše omiljene nijanse?

Šta mi se sviđa kod ovih ruževa:
- cena,
- pakovanje,
- dostupnost,
- izbor nijansi,
- kremasti i prijatni na usnama,
- homogeno se brišu,
- ne lepe se za suve delove usana.

Šta mi se ne sviđa:
- sve nijanse nemaju istu formulu,
- nijansa 72 malo isušuje usne,
- nisu mnogo postojani,
- srednja pigmentacija.

Informacije i ocene:

CENA:  267 dinara
GDE IH NABAVITI: Lilly, DM, neke parfimerije
BROJ NIJANSI: 18
DA LI BIH IH PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 5/5
CENA: 5/5
NANOŠENJE: 5/5
POSTOJANOST: 3/5
PREKTIVNA MOĆ: 3/5
UKUPNA OCENA: 4/5


Did you try some of the Aura Nano lipsticks and what were your impressions? What are your favorite shades?

What I like about these lipsticks: 
- Price, 
- Packaging, 
- Availability, 
- Choice of shades, 
- Creamy and pleasant on the lips, 
- Homogeneously erased,
- Not sticking to the dry parts of the lips. 

What I don't like:
- All shades don't have the same formula, 
- Shade 72 dries out lips a bit, 
- Not very durable, 
- Medium pigmentation.

Information and scores:

PRICE: 267 RSD
WHERE TO BUY: Lilly, DM, some perfumeries
NUMBER OF SHADES: 18
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes

PACKAGING: 5/5
PRICE: 5/5
APPLICATION: 5/5
DURABILITY: 3/5
COVERAGE: 3/5
OVERALL SCORE: 4/5

28 коментара:

 1. Srednja pigmentacija mi ne bi nešto posebno smetala kod 88 jer bih ga odmah svrstala i koristila kao dnevni ruž :)

  ОдговориИзбриши
 2. Viđala sam ih po drugim blogovima, nisam znala da su pakovanja tako mala, to im svakako ide u prilog jer ih inače ni ja ne mogu do kraja istrošiti. Sva 3 su mi lepa, prosto ne znam koji bih odabrala.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Jeste bas su mali. Ja sam resila da 70 i 72 krenem pojacano da koristim da ih konacno potrosim. Tek su mi na pola a dosta sam ih zapostavljala u poslednje vreme.

   Избриши
 3. Sva tri su lepa al mi je New York najlepsi. Svidja mi se sto nisu previse pigmentovani. :)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. I meni po nekad dodje dan da zelim slabije pigmentovan ruz. Ranije se to retko desavalo, ali eto poslednjih par meseci bas ih cesto nosim.

   Избриши
 4. imam 88 i volim, odlican ruz za veoma pristupacnu cenu :)

  ОдговориИзбриши
 5. Srećom nijedna nijansa nije my cup of tea, tako da po prvi put ne zavidim što Aure nema kod nas! :PP

  ОдговориИзбриши
 6. Nisam probala ove ruzeve, ali dosta devojaka ih hvali ;) Moracu neki da izaberem medju tim malim pink pakovanjima <3

  ОдговориИзбриши
 7. London je i meni bio prvi nude ruž. :)
  Inače obožavam ove malce, preslatki su, a kada ih potrošim budem jako srećna. :D

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. I meni i meni! Jao ja jos ni jedan nisam potrosila i zato sam sad resila da ih koristim cesto i potrosim!

   Избриши
 8. obozavam ove male slatke karmincice :) jako su slicni revlonovim lip butters ... baka mi je new york uzela - na zalost :) - divan je! bas cu mozda da napravim post o njima u kombinaciji sa revlonom :)
  puno poz iz beca

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. To je super ideja. Radujem se tom poredjenju. Ja nemam lip buttere ali mi se cini da su oni mozda malo manje pigmentovani. Bar na osnovu slika po recenzijama :D Zato se i radujem poredjenju :)

   Избриши
 9. Imam London i Las Vegas. Super su mi, mada mi je za nijansu draži Las Vegas. :))

  ОдговориИзбриши
 10. Meni su ovi ruževi jako zgodni za torbu i popravljanje karmina "u hodu". I ja sam primetila da nisu jako pigmentovani, pa mogu lako da ih nanesem a da ne razmišljam posebno o olovci, liniji itd.

  ОдговориИзбриши
 11. Obožavam tvoje recenzije ruževa. Meni se sviđa što nisu mnogo pigmetnovani. Odoh sad da ih detaljno proučim, i eventualno neki od njih stavim u listu za kupovinu, pošto je upravo sastavljam :)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Ja imam kao neku listu, ali se sve bojim da na nju dodam zaista stvari. Ali evo svratno cu sad da je dupunim da se ne zavaravam vise :D

   Избриши
 12. Morala sam kupiti cijelu kolekciju Nano ruževa. Luda sam, znam :/ Uglavnom, oduševljena sam njima, njeguju mi usne, i svi me pitaju za njih.
  Što se tiče nijansi koje ti imaš New york je na meni kao balzam sa laganom bojom, što mi i ne smeta, u suštini, sličan mi je i Avon Hydracolor absolute u nijansi Pink renewal, doduše, malo je pigmentovaniji Avon. London je zaista fina nude nijansa koliko vidim, ali je ja nekim čudom nemam a nisam je ni na sajtu vidjela :/ Probaću da je nađem, ali kod nas u BL slabo ima njihove kozmetike. Nijansa Nice je prekrasna narandžasta, oduševila me, postoje još dvije 'narandžaste' u kolekciji, Marrakech koja je više obojeni balzam i Bombay koja je crvenkasta. Ova mi je najljepša.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Ti si stvarno hit! A koji ti je omiljeni od svih, ja bi mozda jos neki da uzmem :)

   Избриши
  2. Hahaha, imam tri koja najviše koristim 73 Paris, 81 Barcelona i 83 Tokyo. A kad bih birala koji mi je omiljeni pobjeda bi otišla u Tokio xD Njega sam se baš nanosala ovu zimu (pritom mislim da sam ga stavila možda 3-4 puta, jer imam gomilu ruževa i ne mogu da stignem iznosati sve :(, ali ne prestajem da ih kupujem xD). Doduše, Paris nosim u 'posebne' prilike jer je divna roza nijansa.
   Ne znam, sve ih volim. ahaha

   Избриши
 13. volim recenzije za ruževe ,ali ove još nemam ,koristila sam Auru davno ,ali više ne jer mi nije dostupna ,pa zato koristim GR i Don Juan ,Avon i Oriflame.

  ОдговориИзбриши
 14. Od ovih ruževa moje boje su ove roze 73 i 76 i naravno 80.

  ОдговориИзбриши