понедељак, 2. септембар 2013.

L'Oreal Ideal Soft Skin Perfecting Rich Cleansing Milk



Ovo mleko za skidanje šminke sam dobila na L'Oreal Beauty Planeti. Nekako sam ga mimoilazila pošto ne praktikujem da skidam šminku mlekom, već najviše volim micelarne. Ali s vremenom sam i ovo mleko dosta koristila tako da sam mogu da vam prenesem utiske.

Dolazi u lepoj plastičnoj flašici i sadrži 200ml. Namenjeno je skidanju šminke sa lica i očiju. Ne sadrži alkohol i hipoalergeno je. Ovo mleko namenjeno je suvoj i osetljivoj koži. Ima veoma blag i neutralan miris. Pakovanje ima otvor srednje veličine i mleko se lepo dozira.  Na pakovanju piše da bi ovo mleko trebalo da se nanosi tufeom ujutru i uveče i da će koža nakon toga biti očišćena, meka i hidrirana. Ja baš i nisam pratila ovo uputstvo. Koristila sam ga samo uveče da skinem šminku. Nije mnogo masno, ali ipak nakon korišćenja na licu ostaje sloj ovog mleka, tako da sam se ja uvek posle korišćenja umivala. Samim tim ne mogu da vam kažem koliko dobro hidrira kožu, ali ja ga svakako ne bih koristila kao jedino sredstvo za hidrataciju.

Odlično skida šminku. Čak i gel ajlajner sa kojim se moja trenutna Eucerin micelarna bori, ovo mleko skida bez ikakvih teškoća. Veliki minus je što ako na tuferu ima malo više mleka i koristite ga na očima, mleko lako može da uđe u oči i tad pecka. To peckanje me malo nervira.

Mislim da je super za devojke koje vole da skidaju šminku mlekom. Veoma dobro skida šminku. Ja lično ne volim da skidam šminku mlekom i držaću se svojih micelarnih. Jeste li ga vi probali? Kako vam se čini?


I got this milk for makeup removal at the L'Oreal Beauty Planet. Somehow I didn't use it a lot, because I don't practice removing my makeup with a  cleansing milk, but I prefer micellar solutions. But with time I used it enough, so I can now tell you my impressions.

It comes in a nice plastic bottle and contains 200ml. It is intended for removing makeup from the face and eyes. It doesn't contain alcohol and is hypoallergenic. This milk is intended for dry and sensitive skin. It has a very mild and neutral scent. Packaging has a mid-size opening an dosing is easy. The packaging says that this milk should be applied morning and evening, and then the skin will be clean, soft and hydrated. I really didn't follow these instructions. I use it only at night to take off my makeup. It's not oily at all, but after using it a layer of milk stays on my skin, so I always wash my face after use. Therefore I cannot tell you how well it hydrates the skin, but i certainly would not use it as the only means of hydration.

This milk removes makeup well. Even gel eyeliner, that my current Eucerin micellar solution if struggling with, is removed without any difficulty. Major downside is that if you put a little bit more milk on the cotton pad and use it on the eyes, the milk can easily get in your eyes, and that hurts a bit. This annoys me a little.

I think that this milk is great for girls who like to take off their makeup with a cleansing milk. It removes makeup quite well. I personally don't like to take off my makeup using a cleansing milk and I will stick to my micellar solutions. Have you tried this milk? What do you think about it?


Šta mi se sviđa kod ovog mleka:
- pakovanje,
- odlično skida šminku,
- hidrira ako se ne umijem posle, mada ja lično ne mogu da ga trpim na licu i umivam se.

Šta mi se ne sviđa:
- masnjikavo na licu pa moram da se umivam posle,
- miris mu i nije baš nešto sjajan,
- ako dospe u oči pecka.


Informacije i ocene:

CENA: 499 din
GDE GA NABAVITI: Lilly, DM
VRSTE OVOG MLEKA: 2
DA LI BIH GA PONOVO KUPILA: Možda

PAKOVANJE: 4/5
NANOŠENJE: 4/5
MIRIS: 3/5
HIDRATACIJA: 3/5
ČIŠĆENJE: 5/5
UKUPNA OCENA: 4/5


What I like about this milk:
- Packaging,
- Excellent makeup  removal,
- Hydrates if you don't wash your face after using it, although I personally cannot put up with it on my face and I wash my face every time.

What I don't like:
- Greasy on the face so I have to wash my face after using it,
- The scent is not that great,
- If it gets in your eyes it hurts.

Information and scores:
PRICE: 499 RSD
WHERE TO BUY: Lilly, DM
TYPES OF MILK: 2
WOULD I BUY IT AGAIN: Maybe

PACKAGING: 4/5
APPLICATION: 4/5
SCENT :3/5
HYDRATION: 3/5
CLEANING: 5/5
OVERALL SCORE: 4/5

26 коментара:

  1. Ni ja ne volim mlijekom da skidam bas zbog toga je ulazi u oci... vjerovatno bih prije uzela micelarnu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da. Ali nekako sam se navikla i znam kako da ga koristim pa me vise ne pece, a stvarno odlicno skida sminku.

      Избриши
  2. Slažem se da dobro skida šminku ali pečeee samo tako i kad ne upadne u oči mene peče, prosledila sam ga sestri, njoj je dobar :D

    ОдговориИзбриши
  3. uklanjanje mlijekom meni je horor, ulazi u oci, pece i imam osjecaj kao da stavljam hidratantnu kremu na makeup, a ne da skidam ista, dvofazni i micelarna su mi najbolji izbor za skidanje

    ОдговориИзбриши
  4. ja se još uvijek držim mlijeka, vidjet ćemo hoće li mi njihova micelarna promijeniti navike ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako ti i ne promeni navike njihova micelarna ti probaj Biodermu i ona ce ti sigurno promeniti navike :D

      Избриши
  5. Ja sam stvarno sve i svašta za skidanje šminke probala ali uljna emulzija mi je stvarno nešto najbolje što sam ikad probala. :D Ne isušuje, ne masti dodatno kozu, nema osjećaja zatezanja a doslovce u minuti skida apsolutno sav makeup s lica - puder,maskaru,ruz,sjenilo,tus,sto god imas.

    ОдговориИзбриши
  6. Prvo što sam htela da te pitam jeste da li iritira oči, ali onda sam videala da si ti na to već odgovorila. Kako nosim sočiva ništa što pecka ne smem da koristim. I sama sad imam Eucerin miscelarnu i jako sam zadovoljna :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam Eucerin srednje zalosno zadovoljna. Mnogo slabije skida sminku od Bioderme npr. Sad sam kupila Ziaja micelarnu pa cu za koji dan da je probam. Nadam se da je bolja od Eucerina.

      Избриши
    2. Ja sa njim ne skidam sminku, od toga sam odustala jer nema sanse pola bih bočice potrosila, a ne krečim se uopste. Zadovoljna sam što mi nakon skidanja odlično očisti pore, a ne iritira mi lice ni malo. To još ni sa jednim skidačem, mlekom, miscelarnim nisam dobila. Eventualno Vichy 3in1, ali mu je cena visoka.

      Избриши
  7. Pa i ne deluje lose iako nisam ljubitelj mleka za sk.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam ni ja veliki ljubitelj mleka ali ovo mi je ok posto bas dobro skida sminku. Samo pazi na oci :D

      Избриши
  8. Trenutno koristil L´oreal triple active mlijeko i baš ga volim :) Ali kada slučajno dođe u kontakt s očima rasplače me :) Ali dobro, pazim pa to nije često. Šminku skida odlično.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja se trudim ako ovo mleko koristim da kada sipam na tufer prvo razmazem po tuferu da ga malo upije i opnda skidam sa oka sminku i tada me uopstene pecka. Nasla sam nacin :)

      Избриши
  9. Ni je ne volim da skidam šminku mlekom, držim se uljanih skidača, pena za čišćenje i poneke micelarne :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Po komentarima vidim da retko ko voli mleko. Ja sam ga isto zaobilazila i onda sam jednom iznervirano probala da skinem gel ajlajner sa cetkice poto nikako nisam mogla i ovim mlekom ga skinuh u jednom potezu pa sam ostala zapanjena. Tako da sad i sa cetkice i sa oka taj gel ajlajner skidam prvo mlekom pa sapunom :D

      Избриши
  10. Draga...ja Lorealava mleka Triple Active koristim dosta dugo za skidanje šminke (imam 40 godina), mada bih mogla da sada već da predjem na Revitalift. A za oči koristim ipak L'Orealov Tonik koji je kombinacija losiona i ulja i veruj mi izvanredani su! Po onom što sam pročitala u tvom postu ti pišeš da mleko nanosiš na tufer, je l' sam u pravu? Ne, mleko se prstima nanosi direktno na kožu, blago ga utrljavaš i on ga upija, a zatim sve skidaš tuferom. Ja koristim za suvu i osetljivu kožu. Pozdrav. Skoro sam te otkrila, odlična si. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala :) Da ja nanosim na tufer mleko, nekako sam ipak vise volela tako da radim nego da muljam prstima. Uvek sve lepo skinem i tako. A svakako mi je to laksi nacin ako skidam sa ociju sminku. Mada ovo mleko uglavnom i koristim za oci kada imam gel ajlajner ili vodootpornu maskaru posto najlakse skida te teske proizvode od svega sto trenutno u kuci imam. Pa mi je zato lakse da odmah sipam na tufer.

      Избриши
    2. OK. Ali ipak probaj i ovu metodu, nanošenja prstima, zato što ti tufer već upije veću količinu mleka. A kada utrljavaš u kožu, skidaš i mleko i šminku. A naravno da posle toga ide i tonik... No dobro... bitno je da smo mi žene zadovoljne i srećne pa ćemo ujedno biti i lepe... :)

      Избриши
    3. OK. Ali ipak probaj i ovu metodu, nanošenja prstima, zato što ti tufer već upije veću količinu mleka. A kada utrljavaš u kožu, skidaš i mleko i šminku. A naravno da posle toga ide i tonik... No dobro... bitno je da smo mi žene zadovoljne i srećne pa ćemo ujedno biti i lepe... :)

      Избриши
  11. nisam probala, takodje vise volim micelarne tako da mislim da cu nabaviti nju iz ove kolekcije :) ja sam dobila tonik i odlican mi je, cesto ga stavim uvece umesto kreme i lice mi uopste ne bude suvo i ne zateze

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja tonike labo koristim, nikako da pocnem. Imala sam samo jednom u zivotu tonik :D

      Избриши