среда, 24. април 2013.

Maybelline Color Whisper - 120 Petal Rebel, 430 Coral Ambition

Bio je to jedan užasan dan. Bila sam neraspoložena čim sam otvorila oči pa dok nisam legla da spavam. U nadi da će me oraspoložiti kupovina ulazim u Lilly i primećujem novi artikal na Maybelline polici - Maybelline Color Whisper ruževe. I kada sam videla nijanse 120 i 430 toliko sam bila oduševljena da sam ih na kraju kupila oba. Kad se sve sabere ova kupovina mi nije pomogla da se u tom trenutku osećam bolje, ali svaki sledeći dan sam bila srećna zbog ove kupovine i baš ih često koristim.

Pakovanje je usko i u neku ruku tipično za Maybelline, ali za razliku od običnih ruževa ovi su uži i imaju ravan vrh, moj omiljeni oblik ruža (zato su me i privukli). Jedina stvar koja me nervira je što ama baš nigde ne piše kako se ovi ruževi tačno zovu, pa sam morala da tragam po netu, a na srpskom sajtu Maybelline se čak i ne pominju. :) Sadrže 3g proizvoda što takođe nigde ne piše! Ali internet sve zna tako da sad znam i ja da je to gramaža.


It was a horrible day. I was feeling down as soon as I opened my eyes until when I went to sleep. Hoping to cheer myself up I entered Lilly and noticed a new item on the Maybelline shelf - Maybelline Color Whisper lipstick. And when I saw the shades 120 and 430 I was so thrilled that in the end I bought both. At the end of the day the purchase did not help me to feel better, but every following day I was happy about this purchase and I use them often.

Packaging is typical for Maybelline, but unlike ordinary lipsticks these are narrower and have a flat top, my favorite shape of lipstick (that's why they were appealing to me). The only thing that annoys me is that the name of these lipsticks isn't written anywhere, so I had to search the net, and the Serbian Maybelline site doesn't even mention them. :) They contain 3g of products which also isn't written anywhere! But the internet knows everything, so now I know the grammage, too.
Tekstura ovih ruževa je veoma meka i kremasta i naziv im je potpuno opravdan. Oni su nemenjeni da usnama daju samo malo boje. Taj posao rade fenomenalno. Nisam bila sigurna da li će mi se svideti pošto ja volim jake pigmentovane ruževe, ali ih zaista obožavam. Na usnama su veoma ugodni i ne isušuju. Daju usnama malo boje i sjaj. Sjaj koji daju je manji nego kada se stavi sjaj na usta što mi se mnogo sviđa pošto nisam veliki ljubitelj sjajeva. Takođe nema ni lepljivosti ni mrdanja kao kod sjajeve. Trajnost na usnama je mala, najviše možda sva sata. Sa usana se briišu ujednačeno i ne ostaju na suvim delovima i slično. Isto kao da ste stavili neki sjaj. No super je pošto se lako može naneti na usne, kao Labello, ne treba vam nikakvo ogledalo, samo izvadite iz džepa i gotovi ste za dve sekunde.


The texture of the lipstick is very soft and creamy, and their name is fully justified. They should give lips a touch of color. They do this job very nicely. I was not sure whether I will like them, because I like strong pigmented lipsticks, but I really love them. They are very comfortable and don't dry out my lips. They give lips a bit of color and shine. Shine is smaller than when you put lipgloss on the lips and I love this because I'm not a big fan of lipglosses. Also there is no stickiness and they don't move around like lipglosses. The durability of the lips is small, perhaps two hours at most. They come of evenly and do not stay on dry parts of the lips etc. The same as if you would apply a lipgloss. It's great because they can be easily applied to the lips, as a Labello for example. You do not need a mirror, just take it out of your pocket and you're done in about two seconds.
Koristim ih skoro svaki dan, a jedan je uvek samnom gde god da krenem. Postoji 20 nijansi ovog ruža, no naravno u Srbiji uvezeno ih je manje. Nisam sigurna koliko, ali izbor nije loš, oko desetak.
Nijansa 120 je svetlo roze, hladnoh podtona. Evo kako izgleda i na usnama:


I use them almost every day, and one is always with me wherever I go. There are 20 shades of this lipstick, but of course in Serbia we imported fewer. I'm not sure how many but the selection is not bad, around 10.
Shade 120 is light pink with cool undertone. Here's how it looks on the lips:
Nijansa 430 je svetla koralna nijansa. Moja ubedljivo omiljena boja kod ruževa. Moram da nađem jak pigmentovan ruž u identičnoj nijansi.


Shade 430 is light coral shade. By far my favorite color of lipstick. I have to find strong pigmented lipstick in an identical shade.
I na kraju želim da dam jedan komentar. Na usnama se ne vidi velika razlika kao što vidite na slikama. Na ruci kada vidite swatch-eve razlika je očiglednija. Na usnama se vidi razlika da li ste stavili ruž hladnog ili toplog podtona, iako sama boja nije toliko uočljiva. Meni je drago da ih imam oba, mada mislim da zaista nije potrebno kupovati oba. Ako već želite da ih imate više kupite neke koji su u boji veoma daleko, a ne slični kao ova dva. Evo ih i oba na ruci:


And finally, I want to make a comment. On the lips there isn't a big difference as you can see in the pictures. On the arm when you see swatches the difference is obvious. On the lips you can see the difference in cold or warm undertone, though the color is not so clear. I am glad that I have them both, although I think it is really not necessary to buy both of them. But if you want to buy more of these buy shades that are very different, and not similar as these two are. Here are both of them on my hand:
Šta mi se sviđa kod ovih ruževa:
- Dostupni,
- Lepo pakovanje, mada bez ikakvih informacija na sebi,
- Divna kremasta formula,
- Solidan izbor nijansi kod nas.

Šta mi se ne sviđa:
- Trajnost je mala,
- Nisu uvezli sve nijanse,
- Cena nije baš mala.

Informacije i ocene:

CENA:  749 dinara
GDE GA NABAVITI: Lilly, DM
BROJ NIJANSI: 20 ali kod nas oko upola manje
DA LI BIH GA PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 5/5
CENA: 4/5
NANOŠENJE: 5/5
POSTOJANOST: 2/5
IZGLED NA USNAMA: 5/5
UKUPNA OCENA: 4/5


What I like about these lipsticks:
- Easily available,
- Nice packaging, but no information on it,
- Lovely creamy formula,
- A nice choice of colors in Serbia.

What I do not like:
- Durability is small,
- They did not import all shades,
- Price isn't very small.

Information and scores:

PRICE:  749 dinars
WHERE TO BUY: Lilly, DM
NUMBER OF SHADES: 20, but only maybe a half of that in Serbia,

WOULD I BUY IT AGAIN: Yes

PACKAGING: 5/5
PRICE: 4/5
APPLICATION: 5/5
DURABILITY: 2/5
LOOK ON LIPS: 5/5
OVERALL SCORE: 4/5


43 коментара:

  1. Premalo je to pigmentacije za moj ukus :D Slike su ti jako dobre :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E to sam i ja mislila, ali mi se ipak svidja da ih nosim ovako u svakodnevnoj varijanti. Mene su iznenadili. Kada sam ih prvi put stavila mislila sam da sam bacila pare.

      Избриши
  2. Coral sam i sama zagledala ali sam se obuzdala jer je i meni to jedna od najomiljenijih nijansi pa ih imam podosta :)

    ОдговориИзбриши
  3. Super su boje! Mnogo mo se dopada taj rozi. ;)

    ОдговориИзбриши
  4. lipo izgledaju, ali mi se ne sviđa šta su ovako slabe pigmentacije.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa dobro da ako želiš da kupiš ruž i da bude upečatljiv onda ovo nije proizvod za tebe :)

      Избриши
  5. Uvek pomislim "to može i labello" :) Ja sam malo stipsa, volim da dam manje para :D Ali da lepo izgleda, izgleda. Nadam se da je sad raspoloženje bolje ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sad mi je raspoloženje super. Taj dan je bio nekako čudan, a čak nisam ni imala neki konkretan razlog što se osećam loše. Prosto su se sinice nakupile. U principu Labello ne može ovo. Oni ipak imaju više boje od Labella. Mada s druge strane ne hrane kao Labello. Na kraju su ipak rame uz rame izgleda. :)

      Избриши
    2. Ma znam da ne može, nego odvraćam sebe od trošenja :D Drago mi je da je sada sve ok, naiđu takvi glupi dani, ali i prođu ;)

      Избриши
  6. Uzela sam rozi pre 2 nedelje i nosim ga svaki dan,divan je i ja sam pokusala da ga slikam ali skroz bzv izgleda,a na usnama je divan,svi me pitaju koji je i da samo ga stavis,ne treba ni ogledalo :)

    ОдговориИзбриши
  7. ja sam baš nedavno na FB primjetila njihovu objavu i onda sam se sjetila da sam samo prošetala pored njih u Mullera i uzela L'Oreal Caresse ruž. Hoću i ove, sviđaju mi se obje nijanse :D

    ОдговориИзбриши
  8. Coral mi je ljepsa nijansa :) i svidja mi se sto su tako uski ali dosta ruzeva za mene :D Ionako ne stignem kad da ih nosim...

    ОдговориИзбриши
  9. Meni su divne nijanse :)
    Općenito nekad volim staviti i lakši ruž, pa se ne moram brinuti da li je nanos savršen i da se možda nije počeo skidati neravnomjerno :)
    I jako mi se sviđa oblik! :D

    ОдговориИзбриши
  10. Divni su ruževi ali nisu moje nijanse :D mene ti nudači isperu nekako.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ti samo tamnije varijante volis? Nisu ovi nude. Bas izgledaju nekako nevino i za devojcice :))

      Избриши
  11. Hoću taj koralni! Jako sam slaba sa takvim nijansama, ne znam ni sama zašto.

    ОдговориИзбриши
  12. Meni su boje baš taman, naravno da volim i pigmentiranije, ali ove su odlične za dan. A na slikama mi se i tekstura čini nekako meka do boli... Like!

    ОдговориИзбриши
  13. Jao videla sam ih u Liliju i zaljubila se u nekoliko,vec sam dopisala koje nijanse da kupim :D Nisam znala da tako slabije ostavljaju boju na usnama.Moram priznati da mi se to jako svidja :D

    ОдговориИзбриши
  14. zanimljivo izgledaju :) mozda nekad i bacim pogled na njih al mi se sve cini da cu ih preskociti :) super post :)

    ОдговориИзбриши
  15. Odlicni su!
    Idu odmah na listu za isprobati ovog proleca:-))

    ОдговориИзбриши
  16. Hope we can follow each other bc i really like your blog!
    x

    http://esmeebee.blogspot.nl/

    ОдговориИзбриши
  17. mene više podsjećaju na obojene balzame nego ruževe, od ruža očekujem jaču pigmentiranost

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da i ja, slazem se. Ruz je malo pogresna rec. No svakako mi se svidjaju :)

      Избриши