недеља, 24. фебруар 2013.

MAC ruževi Viva Glam I i Ravishing


I tako se desilo da moja voljena drugarica ide do Beča. Podrazumevalo se da će šetkati po centru po prodavnicama, ko bi još odoleo toj aktivnosti. Pa se setih da je to idealna situacija da joj naručim da kupi i nešto za mene. MAC nije mnogo jeftin pa sam dobro razmislila šta da joj naručim i odluka je pala da igram na sigurno. I nisam zažalila. Naručila sam dva ruža koji spadaju u veoma prodavane i voljene kad je MAC u pitanju - Viva Glam I i Ravishing.


And so it was that my dear friend went to Vienna. Since she was going to be shopping in the city center for sure, I remembered that it is a great time for me to order a few thing for her to by for me. MAC is not very cheap, so when I thought what to order the decision was made to play it safe. I didn't regret my decision. I ordered two lipsticks which are among the most loved and are bestselling when it comes to MAC - Viva Glam I and Ravishing.
Oba ruža definitivno sada spadaju u moje omiljene. Pa da krenem redom. Pakovanje je klasično MAC-ovsko. Crna jaka plastika sa MAC natpisom. Jako lepo. Posebno kod Viva Glam I posto crnoj plastici kontrast pravi crvena metalik boja. Oba ruža imaju neki slatkasti miris, mene podeća na kolačiće. Ono što se meni možda ne sviđa je što taj miris ostaje sa vama ceo dan dok imate ruž na usnam. Uopšte ne izvetri. Mada miris je vrlo lep tako da će mnogima ovo biti plus i uživaće u ovom mirisu ceo dan. 

Ravishing je ruž svetle koralne nijanse (moja omiljena boja kod ruževa). Finish mu je kremast, tj. ne znam kako bih bolje to opisala do imena koji su oni dali tom finishu - Cremesheen. Maže se odlično i prekriva odlično. Na usnama daje lep i negujuć, hidratantni dojam. Jako je prijatan za nošenje. Na usnama može da izdrži oko 3 ili 4 sata, a kada krene da se briše to je veoma ujednačeno. Ne uvlači se u borice i ne hvata za suve delove usana.
A sada... Viva Glam I. Iako su koralne moje omiljene nijanse ovaj crveni ruž se lako probio na mesto broj jedan svih mojih ruževa. Moj omiljeni ruž trenutno. Tražila sam lep crveni ruž i dobila sam ga! Dakle prvo finish mu je mat, koji ja najviše volim (na slici ispod ne izlgeda toliko mat, ne znam zašto, ali u prirodi je potpuno mat). Drugo reč je o plavo crvenoj boji, dakle hladnog podtona i sama nijansa je malo tamnija. Ne vrišti crveno sa usana, već je malo mirnija i savršena za sve boje i tipove kože. Ono što je jako zanimljivo i lepo je da iako je ovo mat ruž ne isušuje usne ni malo. Kada se maže klizi lepo i kremasto i imate osećaj da neguje usta. Ok, ovaj osećaj je malo manji nego kod prvog ruža, ali je ipak veoma izražen. Jako se lako maže i savršeno prekriva. E ono što me je oduševilo je što mi je na usnama stajao 6 sati i na kraju se obrisao zato što sam jela. A čak i tad se brisao toliko homogeno da na kraju jela nisam morala da ga popravljam da sam htela da imam samo blago crvene usne. Sve, ali sve što od ruža ja tražim, Viva Glam I to ima. E a sad da vam pokažem kako izgledaju na ruci i na usnama:


Both lipsticks are now definitely among my favorites. The packaging is classic MAC. Black plastic with MAC label. Really nice. Especially Viva Glam I, because  red metallic paint  makes contrast to black plastic. Both have a sweet lipstick scent that reminds me of cookies. What I may not like is that smell stays with you the whole day, while you have lipstick on your lips. Does not evaporate. But the smell is very nice and so for many people this will be a plus and they will enjoy this scent all day.

Ravishing is a bright coral lipstick (my favorite color of lipstick). Finish is creamy i.e., I do not know how better to describe it than with the name that they gave to the finish - Cremesheen. Applying is excellent and the covering is good. It gives a nice and caring, moisturized feel to the lips. It is very pleasant to wear. It can stay on the lips about 3 or 4 hours, and when it starts to come off it is very even. Does not feed into fine lines nor cling to dry parts of the lips.
Now ... Viva Glam I. Although my favorite shades of lipsticks are coral this red lipstick easily climbed to number one of all my lipsticks. My favorite lipstick at the moment. I was looking for a nice red lipstick and I got it! So the finish is matte , which I prefer (on the pictured below it doesn't look so matte, I don't know why, but in reality it is totally matte). Secondly it is a blue red, so it has a cold undertone and it is a little darker shade. It doesn't scream red lips, but it is a little calmer and perfect for all skin types and colors. What is very interesting and nice is that even though this is a matte lipstick it doesn't dry out the lips even a little. When applied it is creamy and glides nicely, so you have a feeling that it nurtures the lips. Ok, this feeling is a little smaller than with the first lipstick, but it is still very good. Very easily application and perfect coverage. What amazed me was that it stayed on my lips around 6 hours and eventually came off because I ate. And even then, it was coming off so homogeneously that after the meal I didn't have to fix it if I wanted to have only slightly red lips. Everything, but everything I ask of the lipstick, Viva Glam I has it. And now to show you what they look like on my arm and lips:


Ruževi dolaze u pakovanju od 3g a cena im je 15$ (na sajtu). Moja drugarica ih je u Beču platila oko 14 evra po komadu. Dakle malo skuplje. Cena nije baš mala, ali nakon što sam ih probala ne žalim ni malo što sam dala pare. I na kraju moram da kažem da je i ovaj hvalospev nastao sa mojim velikim uzdržavanjem da ih ne hvalim još i da budem što realnija.

Zašto ih volim:
- lepo i čvrsto pakovanje (iz nekog razloga ispali su mi milion puta i ništa im nije bilo),
- razmazuju se odlično,
- prekrivanje odlično,
- veoma kremasta i negujuća formula, prijatna na usnama,
- dugo stoje na usnama,
- veoma ujednačeno se brišu.

Zašto ih ne volim:
- iako je miris lep,  ostaje sa vama ceo dan, a ja nisam veliki fan ovoga,
- cena,
- nedostupni u Srbiji.

Informacije i ocene:

CENA: oko 15$
GDE IH NABAVITI: u MAC prodavnicama
BROJ NIJANSI: milion :)
DA LI BIH IH PONOVO KUPILA: Da!!

PAKOVANJE: 5/5
CENA: 3/5
NANOŠENJE: 5/5
POSTOJANOST: 5/5
PREKTIVNA MOĆ: 5/5
UKUPNA OCENA: 5/5

S obzirom na to da sam i mnogim ruževima pre davala ocene 5/5 ovde bi mnoge ocene pre trebalo da budu 6/5, ali nisam htela da idem iznad skale koju sam sama zadala. :)


Lipsticks come in packages of 3g and their price is $ 15 (on-site). My friend bought them in Vienna and paid about 14 euros each. So a little more expensive. The price is not so small, but after I tried them I do not regret that I paid ​​a little more money. In the end I have to say that this ode came to be with my great restraint not to praise them more and to be realistic.

Why I like them:
- Nice and firm packaging (for some reason I dropped them a million times and nothing happened to them),
- Excellent application,
- Great coverage,
- A creamy and caring formula , very pleasant on the lips,
- Stays long on the lips,
- It comes off evenly.

What I don't like:
- Although it is a nice scent, it stays with you whole day, and I'm not a big fan of this,
- Price,
- Unavailable in Serbia.

Information and scores:

PRICE: about $ 15
WHERE TO BUY: MAC stores and site
NUMBER OF SHADES: million :)
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes!

PACKAGING: 5/5
PRICE: 3/5
APPLICATION: 5/5
DURABILITY: 5/5
COVERAGE: 5/5
OVERALL SCORE: 5/5

Since I gave score 5/5 to many lipsticks before the scores here should be 6/5, but I didn't want to go above the scale that I alone assigned. :)

12 коментара:

  1. I jedan i drugi mi se sviđaju, osobito nakon što si ih swatchala, a bome i na ustima super izgledaju. Mac stvarno zna što radi...

    ОдговориИзбриши
  2. Da za klasu su iznad svih koje imam. Doduse nisam nikad kupovala neke high end ruzeve,mada verujem da cena ne mora uvek da znaci i kvalitet.

    ОдговориИзбриши
  3. Jako je lep, mali dodatak koralnog usnama, a nije onako previse narandzast ili pak da se ne vidi lepo. Sad kad malo otopli ima da mi bude jako aktuelan. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Koliko čitam o Mac ruževima jedino što mi pada na pamet da su neprevaziđeni :D šteta što ne mogu da kupim neki jer poštarina nekad skuplja od proizvoda :(

    ОдговориИзбриши
  5. Nijanse su nebo i zemlja, ali kada sam videla VGI u tubi...vau....zapanjujuca nijansa! :D Definitivno je favorizujem u odnosu na Ravishing!

    ОдговориИзбриши
  6. Jesu nebo i zemlja ali ja volim sve boje tako da nije ni cudo sto sam obe pozelela. :)

    ОдговориИзбриши
  7. Super recenzija, svidja mi se blog mnogo :)Ravishing ti mnogo dobro stoji i na usnama uopste ne deluje toliko koralan.

    ОдговориИзбриши
  8. Hvalaaa! Pa da na slici je malo manje narandzast nego u stvarnosti. Bar na toj skici na usnama. Ali na ruci se vidi da nije zaista toliko rozikast kao sto se cini. Naravno realnost je uvek drugacija nego bilo koja slika, koliko god se trudila da izaberem najrealniju.

    ОдговориИзбриши
  9. Hahhahahah, sve 5 od 5. Da nije netko zaljubljen?

    ОдговориИзбриши