понедељак, 11. фебруар 2013.

Aktivni kiseonik - tako prosto, a tako efektno


Meni je promenio život. I zato moram ovo da proširim dalje. Za aktivni kiseonik mi je rekla moja draga kuma koja ga koristi već godinama. Čemu on uopšte služi? Aktivni kiseonik ubija Gram pozitivne i Gram negativne bakterije, gljivice i viruse. Trebalo bi da bude sastavni deo svake kućne apoteke. Može se koristiti u različite svrhe:

- Za osvežavanje lica tako što se na lice stavi komad gaze i ona natopi aktivnim kiseonikom i drži neko vreme.

- Za dezinfekciju grla i desni. Ako osetite da vas malo boli grlo prskanjem aktivnog kiseonika možete da ubijete bakterije koje počinju da se razvijaju i smanjite ili zaustavite njihovo dalje razmnožavanje.

- Dezinfekcija kože nakon depilacije, ogrebotina i slično. Jako je bitno da on uopšte ne peče ako se prska na otvorenu ranu. Takođe može da se koristi za dezinfekciju ruku ako niste u mogućnosti da ih operete.

- Dezinfekcija vode za piće ako niste sigurni u njenu bakteriološku ispravnost. Potrebno je sipati 1-1,5 ml aktivnog kiseonika u 1 l vode, promućkati i čekati 15ak minuta pre nego što je voda spremna za piće.

- Dezinfekcija kože kod akni. Za mene je ovo najbitnije i u ovu svrhu ga najviše i koristim. Često mi se dešavalo da ako istisnem bubuljicu, koliko god da se nakon toga umivam, ujutru osvanu još tri nove oko mesta gde je bila ta jedna stara bubuljica. E zato sada nakon bilo kakvog istiskivanja na to mesto poprskam aktivni kiseonik. On pobije svu gamad i dezinfikuje kožu i jutru se stara upala smirila a on novih ni traga! Ja sam presrećna. Ništa lakše, a problem je rešen.

- Ako se pojavi crvenilo na licu  ili telu, razlog tome često mogu da budu gljivice i to se može rešiti prskanjem aktivnog kiseonika.

- Dezinfekcija nogu i obuće. Ujutru se kiseonik naprska na stopala i između prstiju da bi ubio bakterije i gljivice, a pred spavanje naprska se i unutar obuće kako bi ubio spore gljivica koje su se u obući zadržale.

Sve u svemu ogličan proizvod, svestran, jako delotvoran, lako dostupan i jeftin. Može da se kupi u svakoj apoteci. Nekada je bilo moguće kupiti ga u malom i velikom pakovanju, a sada uglavnom samo u velikom od 200 ml. No ako želite da ga uvek imate uz sebe samo kupite malu bočicu sa raspršivačem u apoteci, kod Kineza ili, ako želite markiranu, u Sephori, prespite malo u bočicu i onda možete kiseonik nositi sa sobom.
Miris je možda malo neugodan. Miriše na sirće, ali veoma blago. Međutim taj miris veoma brzo ispari i ne zadržava se na koži tako da ne morate da se bojite da ćete smrdeti na sirće.

Zaključak je da je aktivni kiseonik jako dobar i potreban svakome zbog:
- male cene
- veoma svestran proizvod
- veoma efikasan u dezinfekciji
- ne peče
- lako se nanosi zbog raspršivača na pakovanju

Loše strane su:
- miriše blago na sirće, ali to brzo izvetri
- teško se nalazi u malom pakovanju

Informacije i ocene:

CENA: oko 450 dinara
GDE GA NABAVITI: Apoteka
DA LI BIH GA PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 4/5
CENA: 5/5
EFIKASNOST: 5/5
UKUPNA OCENA: 5/5

47 коментара:

  1. Mnogo sam citala o ovom ''cudesnom'' proizvodu i svaki put kada se vratim iz apoteke se setim da sam i njega htela da kupim! Moram zapisati! :)

    ОдговориИзбриши
  2. E zapiši. Meni je moja kuma rekla za ovo pre dosta godina i ja nisam kupila, i kad sam ga kupila pre nekoliko meseci mnogo mi je žao bilo što to nisam uradila ranije.

    ОдговориИзбриши
  3. Sviđa mi se tvoj blog. Zasigurno ću ga pratiti. :-) Ovaj aktivni kiseonik kupujem prvom prilikom i probaću osvježavati lice sa njim. :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala :))) Ja taj aktivni kiseonik uglavnom koristim za dezinfekciju da mi ne izlaze dalje bubuljice oko neke koja se vec stvorila i zaista je odlican za to.

      Избриши
  4. Zanimljivo, pojma nisam imala da se aktivni kiseonik koristi za ovoliko stvari!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa nisam ni ja znala kada sam ga nabavila ali sam onda saznala da je mnogo svestraniji nego sto sam mislila. :)

      Избриши
  5. Znala sam samo da se koristi za lice i grlo, tako da si mi otvorila oci. :) Mala je to cena za tako neophodnu stvar.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa jeste. A i trosi se prilicno sporo. Osim ako ga bas ne prskas na neke velike povrsine. :)

      Избриши
  6. Анониман3. јун 2013. 19:18

    Pozzz, kazi mi da li je delotvoran i za ostale probleme na kozi tipa ako je izasao osip, jer negde verujem da je usled stresa ali opet ako moze i te bubuljcice da otera bilo bi idealno ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znas kako, ja licno nisam imala taj problem pa ne mogu iz licnog iskustva da ti kazem. Licno mislim da bi sa nekim osipima mogao da pomognem, ali iskreno ne garantujem da ce sigurno da ti pomogne. Mozes da probas pa ako ne pomogne svakako nisi bacila pare jer ces ga koristiti za sve i svasta posle.

      Избриши
  7. Анониман4. јун 2013. 14:28

    Evo odmah mogu dakazem da je jutro vidljivo poboljsanje :))) hvalaaaa
    A danima sam bila ocajna... jedva cekam vecera opet da ga naprskam pa da bude jos bolje... Ne znam samo dal je bolje na gazu pa kao oblog ili samo prskati, kakvo ti je misljenje?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao bas mi je drago da radi! Pojma nemam za oblog. Mozda mozes da probas to ponekad da uradis, mislim da svakako nema potrebe da svaki dan to radis.

      Избриши
  8. Анониман10. јун 2013. 08:14

    Da li je dobro za jako suvu kozu lica?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moja koza nije suva, ali nisam primetila da isusuje uopste tako da mislim da nece praviti probleme ni suvoj kozi.

      Избриши
  9. Анониман7. јул 2013. 03:41

    Odličan preparat, za sve pohvale. Mi ga koristimo i za decu protiv osipa i bilo kakvih promena na koži, nezamenljiv je. Samo jednu napomenu da vam kažem - postoji na tržištu samo jedan 100% pravi aktivni kiseonik i pravi ga firma iz BG-a, zove se Akvabent. Verujte mi, malo sam se raspitivao o tome i saznao da su drugi proizvođači počeli njih da kopiraju, a bilo je čak i slučajeva da su stavljali hidrogen u bočice...
    Pozdrav, Goran iz Novog Sada

    ОдговориИзбриши
  10. Анониман11. јул 2013. 12:37

    Ja ga stavljam na lice, pa me zanima koliko cesto sme da se stavlja, ako uopste ima pravila?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa ja ga nikad nisam stavljala na celo lice. Ovako ako prskas samo na odredjena mesta, mislim da nema nikakvih pravila. Ja ga bas cesto koristim i nikad mi nije uradio nista osim sto mi je pomogao da dezinfikujem bubuljice i da mi brzo prodju. Verovatno je tako i za celo lice ali ne smem da kazem, posto prosto nisam sigurna.

      Избриши
  11. Ciao! Ja još uvek nisam probala, ali već sutra kupujem. Zaista je fenomenalna stvar. Interesuje me da li neko, možda, ima iskustva sa aktivnim kiseonikom koji se može piti. Da li se može koristiti ovaj što vi koristite ili je bolje kupiti u Caliviti. Taj je oko 5000 din.
    Pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E za to pojma nemam. Jedino znam da ovaj moze da se sipa u vodu ako nisi sigurna da li je bakterioloski ispravna.

      Избриши
  12. E ja imam problema sa bobuljicama po licu, pa jel znas odprilike koliko je vremena potrebno da taj kiseonik ukloni te bobuljice i crvenilo?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa ne znam meni on npr ako iscedim bubuljicu uvece onda se umijem i naprskam to ujutru mi se crvenilo smiri malo jer kiseonik dezinfikuje i pobije bakterije. Ali nije on dobar da samo njega prskas i ocekujes da ce da skroz ukloni bubuljice. Mislim da to nece uspeti. Mada nisam to ni probala bas. Ja ga najvise koristim u svhu dezinfekcije i onda mi prodje bubuljica mnogo brzo.

      Избриши
  13. Jel mora sa gazom ili moze i bez i kako je bolje?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To nisam probala da radim pa ne znam. Mislim da ta gaza sluzi samo da ne ispari brzo. Ja ga uglavnom koristim za dezinfekciju i smirivanje bubuljica i tada ga smao naprskam tamo gde mi treba. Bez gaze.

      Избриши
  14. Da li moze da se koristi kod beba kad im se ojede guza, jer moja cerkica se ojela i bas se prosirio ojed

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joooj pa ne znam ja jos nisam imala decu pa da mogu da ti kazem iz licnog iskustva. U principu ne vidim sto ne bi moglo, ali bebeca koza je bas osetljiva tako da ne bih tu nesto mnogo eksperimentisala. Jedna devojka je rekla da joj isusuje kozu ovo. Mada to je uglavnom voda sa vrlo malo aktivnog kiseonika. A ono sto se regularno maze bebama za ojed ne funkcionise?

      Избриши
  15. Imam jako osetljivo lice. Bubuljice mi se pojavise u 29 -oj godini zivota. I to takve akne da je to strasno. Sta sve nisam probala...isla u Dzordza Vasingtona dala mi sona gel uvece i eritromicin ujutru...zlo koliko sona gel isusuje i pravi fleke...pa onda u Avalsku...nista,doroslovvac mi dali i sapzn beki grozan koji mi je "ubio"kozu...posle sam pustila...pocela da radim posle raspusta i da se sminkam i jos gore...jer ne mogu napolje bez pudera...posle odem u Koto dernu . .ee,oni su me toootalno s*** ali . Sad koristim Skinoren ,ni on nista...Sada sam cula za ovog Dr Jovana Lalosevica...A dok ne odem,uzela sam aktivni kiseonik ppa se prskam...valjda ce biti od toga nesto. Inace,da napomenem acid i boricid mi nije pomogao:-( Eto sale ni od kuda!Strasno mi smeta i nervozna sam. Da li neko zna da me uputina neko pravo u pouzdano mesto/ustanovu dami pomogne???Hvala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa nadam se da ce jos neko pogledati ovaj komentar. I ja sam cula za tog Lalosevica. Stvarno si baksuz kad ti sve to nije odgovaralo :( Ja sam nekada davno kao i moja sestra isle u Koto dermu. Oni su nam potpunosredile lice, ali mislim da Koto preparati na duze staze nisu dobri za kozu. Tako da sam u nekom trenutku batalila. Mada ja licno nisam nikada imala problem sa velikim aknama. Aktivni kiseonik ce te ako nista drugo dezinfikovati da se te bubuljice ne sire. A jesi li vadila hormone? To je vrlo moguce hormonskog tipa ili neki stres. Ne znam sta bi drugo moglo da bude u tim godinama.

      Избриши
  16. Citam blog od pocetka i, bogami, izgleda da cu do kraja (kad gledas od nazad :D). Dopada mi se sto koristis mnogo ekonomicnih proizvoda, a i lepo i temeljno obradjujes postove. Ovo je tvoj stari post, verovatno si zaboravila i da si ga pisala :-D ali ja sam se nekako odlucila da ovde komentarisem jer do sad nisam imala ama bas nijednu zamerku :) ne verujem da ce se to desiti opet, ali ako budes pisala o Gram pozitivnim i negativnim bakterijama, MOLIM TE, pisi velikim slovom-Gram. Bas je glupa kritika, znam, ali si me dirnula u struku (prirodnjak, sta ces), pa mi je to izazvalo malenu anksioznost :-D Inace si super devojka, lepo pises, samo tako nastavi i bices jos uspesnija :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahahaha vazi vaziii!!! Sta cu ne znam ja to, ja sam astrofizicar. Tu znam kako se sta pise tacno. :D Nisam ovaj post zaboravila nikako...ovo je ubedljivo najcitaniji post od svih na blogu. I dan danas svaki dan ima bar 10ak pregleda. Hvala ti mnogo za pohvale, bas mi je drago da ti se svidja blog.

      Избриши
  17. Ima li kakvih losih reakcija na oci ,ako vec prskate u lice i desi se da dospije do oka?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa nikad mi nije bas nesto u velikim kolicinama dospeo u oci, ali generalno nikad mi nije ni malo smetao niti me je nesto pleklo ili tako nesto. Mislim da uopste nema nikakvih losih reakcija ni ako dospe bas u oci. Nema on u sastavu nesto sto moze da iritira. Tako bar mislim.

      Избриши
  18. Анониман19. мај 2014. 13:17

    http://www.prirodna-medicina-recepti.com/2014/02/aktivni-kiseonik-korist-i-skrivena-opasnost-za-organizam-savet-dr-skacka/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa dobro, ne znam koliko je sve ovo istina ili ne...ali ovaj tekst se bavi pretezno koriscenjem ovakvih rastvora unutar tela a ne na kozi.

      Избриши
    2. Ne,ako preparat dospe u oci nisu potrebe nikakve mere opreza,

      Избриши
  19. Aktivni kiseonik je samo naziv proizvoda. Aktivni kiseonik se ne moze izdvojiti iz reakcije i upakovati u flasu. Mislim da se radi o rastvoru hidrogen peroksida, u nepoznatom mi odnosu sa destilovanom vodom. Poslala sam kompaniji koja flasira ovaj cudesni lek molbu da mi posalju sastojke. Nisu se javili.
    Saznanje da je u stvari ovaj jednostavan rastvor moguce napraviti u svakoj kuci za mnogo manje novca bi bio jedan od razloga zasto nema na etiketi obrazlozenja o sastavu.
    Kako god...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa vrlo je moguce to. Postoje dva proizvodjaca ovoga koji postoje. Pokusaj sa drugim. U principu kolikoooo se secam na tom drugom pise sastav. Tj koliki je procenat cega u rastvoru.

      Избриши
    2. Na aktivnom kiseoniju Viva Ster napisan je sastav...I odobren je od strane WMA Beograd.

      Избриши
  20. H2O2 u blagom rastvoru
    budite oprezni sa time
    rasprsivaci su losa ideja jer fine kapljice ulaze u disajne puteve
    H2O2 telo koristi kao signal za bela krvna zrnca i moze dovesti do otoka i upala (3% rastvori vec)
    sto se dezinfekcije tice samo napred

    ОдговориИзбриши
  21. Анониман4. март 2016. 12:04

    19 godina imam i fleke od bubuljica crvene puno po licu. Bio sam svuda i kotoderm i ostali da ne nabrajam.lice mi je ocajno. Sad koristim aktivni kiseonik par dana pa je pitanje posle koliko dana bi trebalo da se vidi poboljsanje? Zna li neko? I sta mislite o ne invazivnom laseru dal nije stetan? Isao bih da probam i to jer sam ocajan...ako iko ista zna pisite mi

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne znam da li aktivni kiseonik moze da ti smiri to crvenilo. A za laser zaista ne znam. :/ Aktivni kiseonik jedino je koristan da se bakterije ne prenose dalje pa da se upala smanji.

      Избриши