среда, 20. април 2016.

Olival Zlatno ulje smilja


Danas moram da vam pišem o jednom mnogo lepom proizvodu brenda Olival. Olival verovatno već znate, reč je o prirodnoj kozmetici iz Hrvatske, koju možete pronaći i u našim drogerijama. Većina njihovih proizvoda ima i preko 90% sastojaka prirodnog porekla, a imaju veliki broj prozvoda za lice, kosu, telo itd. Ja sam isprobala sada već čuveno Zlatno ulje smilja za negu kože lice.


Today I have to write about a very beautiful product from Olival. Olival is a brand you probably already know about, it is a natural cosmetics brand from Croatia, which you can find in our stores, too. Most of their products have more than 90% ingredients of natural origin, and they have a large number of products for face, hair, body, etc.. I've tried their famous Golden Immortelle Oil intended for face care.


Ulje dolazi u kartonskoj kutiji u kojoj je lepa staklena bočica sa pipetom. Sadrži 15ml i košta 1059 dinara. Za početak moram da se osvrnem na samu pipetu. Ona je takođe cela staklena i nema pri vrhu gumeni deo koji bi pritiskanjem mogao da povuče ulje u pipetu i nanese ga zatim na lice. Zbog toga pipeta prlikom dodira po koži ispušta vrlo malu količinu ulja i potrebno ju je umočiti ponovo u bočicu više puta za celo lice. Stalno mislim da ja samo ne znam da koristim ovu pipetu, ako je to slučaj...prosvetlite me! U početku mi je ova pipeta smetala, međutim navikla sam se. I pored ovoga doziranje i nanošenje nije problematično.


The oil comes in a cardboard box in which is a beautiful glass bottle with a pipette. It contains 15ml and costs 1059 RSD. For starters I have to talk a bit about this pipette. It is also completely made of glass and there is not rubber top part that can pull oil into the pipette by pressing it and then apply it to the face. Therefore pipette realises just a small amount of oil when you put it on the skin, so you have to repeat this several times for the entire face. I keep thinking that I just do not know how to use this pipette, if that's the case ... enlighten me! At first I was bothered by this pipette, but I'm used to it now. Despite this, dosage and application are not really a problem.


Da pređem na sastav. Ulje je pre svega namenjeno suvoj i osetljivoj koži. Sadrži jojobino, araganovo, maslinovo ulje, ulje nevena, ruže, makadamije, badema, smilja i semenki kajsije. Sastav mu je baš divan. Takođe ima i blag miris koji me podseća na neke manje napadne muške parfeme. Ja ovo ulje, kao i sva ulja koja sam ikada koristila nanosim na vlažnu kožu kako bi se lakše i brže upilo. 


Let's go to the composition. Oil is primarily intended for dry and sensitive skin. It contains jojoba, aragan, olive, calendula, rose, macadamia, almond, immortelle and apricot seed oil. The composition is really amazing. It also has a mild scent that reminds me of some milder men's fragrances. I apply this oil the same as any I have used before, on damp skin, so it is quickly absorbed.


Moja koža nije ni suva ni osetljiva. Mešovita je i dosta se masti. Ipak ulje sam isprobala i u dnevnoj i u noćnoj varijanti. Moram da priznam da čak i kao dnevna nega nije loše. Prilično se brzo upija na vlažnom licu i ne ostavlja mi kožu masnom. Možda baš malo, ali to je slučaj i sa nekim kremama. Nakon njega nisam koristila nikakve kreme niti mi je to bilo potrebno. Kao noćna nega je takođe super. Kožu lepo hrani  neguje i nije izazvalo nikakve probleme na koži. Ipak ako imate masnu kožu preporučujem ga u sklopu noćne nege, dok osobe sa suvljom ili čak normalnom kožom, lako mogu da ga uglave umesto ili pre dnevne kreme.


My skin is neither dry nor sensitive. It is mixed and gets oily a lot. However I tried this oil as part of my day and night skin routine. I must admit that even as a day care it is not bad. It is pretty quickly absorbed on a damp face and doesn't leave my skin greasy. Maybe a little, but that's the case with some creams, too. After this oil I did not use any cream on my skin, nor was it necessary. As night care it is also great. Nicely nourishes and did not cause any problems to my skin. However, if you have oily skin I recommend it as part of a night care, while people with drier or even normal skin, can easily use it instead or before their day cream.


Ulje je izuzetno prijalo mojoj koži. Čak mi se čini da mi se i sebum za nijansu manje luči kada koristim ovo ulje, Ali ovo izjavljujem sa dozom opreza. Pakovanje i miris odišu luksuzom. Prava mala doza svakodnevnog uživanja. Ulje ima sve moje preporuke, koji god tip kože da imate.


The oil extremely soothed my skin. I even noticed a slight sebum reduction when I use this oil, but I'm still saying this with a bit of caution. Packaging and smell exude luxury. It is a true small dose of daily pampering. Oil has all my recommendations, whatever type of skin you have.


Da li ste probali ovo čuveno ulje za lice i kakvi su bili vaši utisci? Da li koristite neke Olival proizvode?

Informacije i ocene
Cena1059 RSD
Gde kupitiLilly, DM
Tipovi1
Da li bih ih ponovo kupilaDa!
Cena4/5
Sastav5/5
Osećaj na koži4/5
Nega5/5
Ukupna ocena5/5
ZaProtiv
- dobro hidrira i neguje
- miris
- pakovanje
- dobro i kao dnevna i kao
  noćna nega
- ne masti čak ni masnu kožu
- brzo se upija
- malo se ipak sjaji na 
  mojoj masnoj koži
- cena
- čudna pipeta


Have you tried this famous face oil and what were your impressions? Do you use some Olival products?

Information and scores
Price1059 RSD
Where to buyLilly, DM
Types1
Would I buy them againYes!
Price4/5
Ingredients5/5
Feeling on skin4/5
Care5/5
Overall Score5/5
ProsCons
- nice hydration and care
- scent
- packaging
- good as day and as night
 care
- wont make even oily skin
 shiny
- fast absorbing
- a bit shiny on oily skin
- price
- strange applicator

6 коментара:

  1. Rado bih kupila ovo ulje...Imam 40 god,koza mi je i dalje masna,narocito t zona,razmisljam da ga koristim nocu.Da li je ulje po sebi dovoljno ili kad upije treba i neka hidrantna krema?Hvala:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je bilo skroz dovoljno. Kad njega koristim nisam nikad imala potrebu ni za kakvom kremom posel. Ni danji ni nocu. Verovatno ce i kod tebe biti takav slucaj.

      Избриши
  2. Ja bih ovo probala na jesen možda. Sad ide leto pa ću uzeti nešto laganije i sa zaštitinim faktorom. Mislim da je ok cena, pretpostavljam da će dugo trajati, pa nije strašno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da i ja preko dana sada koristim kreme s faktorom a ovu samo nocu. Zimi bi mogla i preko dana.

      Избриши
  3. Анониман22. јун 2016. 09:39

    Pre par dana sam bila u Zagrebu i bas zbog ove tvoje recenzije resila da uzmem zlatno ulje smilja iako i sama imam mesovitu i masniju kozu kojoj ono nije primarno namenjeno. Nadam se da ce mi prijati kao i tebi :) Ono sto sam htela da ti kazem je - pipeta u tom pakovanju je sasvim normalna, moze da se pritisne i "usisa" ulje lepo. Izgleda da si zabola neki falichni prozvod :/ ili tako rade za izvoz... ne znam... druga cinjenica je da je ovo ulje tamo skoro duplo skuplje, tacnije u njihovom DMu kosta 120 kuna. Ja sam naivno pomislila da ce tamo u zemlji gde se proizvodi biti jeftinije nego ovde gde se izvozi pa nisam ni pamtila cenu kod nas da je uporedim pre kupovine... evo sad kod tebe citam kako je 1059din i izgleda da sam se malo zeznula :)

    Marija

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uuu kako je moguce da u maticnoj zemlji bude toliko skuplje. Uzas! A za pipetu nemam pojma. Ovde na mojoj bocici je taj gornji pipak ko od plastike, uopste ne moze da se pritisne. Ne znam kako :)) Nadam se da ce ti odgovarati. A svakako nije lose bar za noc.

      Избриши