среда, 7. октобар 2015.

Ulovila sam na sniženjima - moje nove mono senke koje obožavam Inglot 15 i Artdeco 373

Inglot i Artdeco senke zaista jako volim, a posebno mi je drago što sam dve prelepe mono senke od ova dva brenda ulovila na sniženjima. Duže vreme nisam kupovala senke, ali ovim senkama i smanjenoj ceni nisam odolela i nije mi ni najmanje žao.


I really love Inglot and Artdeco eyeshadows, and I am especially pleased that I have bought two beautiful mono eyeshadows from these two brands on a discount. I haven't bought any eyeshadows for a while, but I couldn't resist these great colours and reduced price, and I'm not sorry at all.

Artdeco 373



Ova senka dolazi u standardnom pakovanju od 0.8g koje ima magnet sa donje strane i od čvrste je plastike. Puna cena senke je 669 dinara, a ja sam je kupila prilikom sniženja od 20%.


This eyeshadow comes in a standard packaging of 0.8g which has a magnet on the bottom and is made from firm plastic. Full price is 669 RSD, but I bought it at a 20% discount.


Nijansa ove senke je vrlo posebna. Ja bih je opisala kao srednje tamnu boju slonovače sa mnogo zlatnog šimera koji je samo malo krupnije mleven. Senka mi se pored boje prvenstveno svidela i po teksturi. Vrlo je meka i lako se kupi prstom ili četkicom, pa je i pigmentovana i lepo prekriva kapak. Ovo me je veoma pozitivno iznenadilo sobzirom da je reč o svetlijoj nijansi. Blago se kruni pošto je prilično meka.


The shade of the eyeshadow is very special. I would describe it as a medium dark ivory with lots of golden shimmer which is just a little bit bigger. I also really love its texture. It is very soft and easy to pick up with your finger or a brush. It is also pigmented and covers lid well. This was something that very positively surprised me, considering that it is a lighter shade. It crumbles a bit since it is quite soft.



Jako se lepo i blenda, a zlatni šimer je vidljiv ali vrlo odmereno i prefinjeno. Senka je generalno po meni veoma elegantna.


It nicely blends, and the golden shimmer is visible in a very nice an subtle amount. The eyeshadow is generally very elegant in my opinion.




Inglot Freedom System 15


Ušla sam u Inglot prodavnicu prilikom jednog sniženja i sto godina birala senku, testirajući živce Jovane koja je tada radila u prodavnici (i koju moram da pohvalim da se odlično držala). Na kraju sam jedva izabrala senku, i naravno baš te nije bilo. Moj drugi izbor bio je savršena senka broj 15 (iako po onu koju sam prvu želela moram da se jednog dana vratim).


I went to Inglot store during a discount and I started choosing what to buy for such a long time, testing Jovana's nerves, who was working in the store at that time (and she was holding up excellently). At the end I could hardly choose the shade, and of course just the one I wanted was missing. My second choice was this perfect shade 15 (although I will have to go back and buy the one I wanted in the first place, too).


Freedom System senke dolaze u kartonskim kutijicama i plastičnom omotu, a senke su u metalnim posudicama. Inglot senke su mnogo veće od Artdeco i imaju 3.2g, a puna cena im je 840 dinara, što je kada se pogleda odnos cene, količine i kvaliteta ipak isplatljivija opcija od Artdecoa. Ja sam je takođe kupila kada je cena bila sa 20% popusta. U kutijici ima i papirić sa sastavom:


Freedom System eyeshadows come in cardboard box and plastic wrapping, and eyeshadows are in metal containers. Inglot eyeshadows are much larger than Artdeco and have 3.2g, and the full price is 840 RSD, which is when you consider the ratio of price, quantity and quality, most definitely more cost effective option than Artdeco. I also bought it with a 20% discount. The box contains the ingredient list:


Kao i sve inglot senke i ova je izuzetno dobro pigmentovana, dobro se blenda, ne kruni se i izdržljiva je na kapku.


Like all Inglot eyeshadows this one is also extremely well-pigmented, easy to blend, doesn't crumble and is very durable on the lid.


Boja ove senke je neverovatna. Srednje tamna breskvasta nijansa, puna crvenkastog i zlatnog veoma sitnog i finog šimera. Veoma je sjajna i u zavisnosti od pravca iz kog je osvetljena može veoma različito da izgleda - od narandžasto rozikaste sa malo manje šimera, do skoro potpuno zlatne šimeraste nijanse koja blago vuče na narandžasto.


The colour of the eyeshadow is amazing. Medium dark peachy shade, full of reddish and gold, very fine and delicate shimmer. It is very bright and depending on the direction of light it may appear very different - from pinkish orange with a little less shimmer, to almost entirely gold shimmery shade that gently pullst to orange.


Evo mog pokušaja da vam pokažem neka od lica ove senke, mada ovo nije ništa kako uživo ona menja boje.


Here is my attempt to show you some of the faces of the eyeshadow, but this is nothing compared to how it changes colour in reality.


Eto to bi bila moja dva nova ljubimca. Koja senka je više po vašem ukusu? Da li više kupujete Inglot ili Artdeco?

Informacije i ocene
CenaArtdeco: 669 RSD
Inglot: 840 RSD
Gde kupitiJasmin, Inglot
VrsteMnogo
Da li bih ih ponovo kupilaDa
Pakovanje4/5
Cena4/5
Kvalitet senki5/5
Nanošenje5/5
Trajnost5/5
Ukupna ocena5/5
ZaProtiv
- Odlično pigmentovane
- Veliki broj nijansi
- Trajne
- Lako se blendaju
- Cena
- Pakovanje, tj. namenjene su
  ubacivanju u palete
- Artdeco se blago kruni


Well these would be my two new loves. Which shade is more to your liking? Do you buy Inglot or Artdeco more often?

Information and scores
PriceArtdeco: 669 RSD
Inglot: 840 RSD
Where to buyJasmin, Inglot
TypesMany
Would I buy them againYes
Packaging4/5
Price4/5
Eyeshadow quality5/5
Application5/5
Durability5/5
Total Score5/5
ZaProtiv
- Great pigmentation
- Large number of shades
- Durable
- Easy to blend
- Price
- Packaging i.e. they are
 intended for palettes
- Artdeco crumbles slightly

14 коментара:

  1. Одговори
    1. Jeste stvarno. Al cekaj tek da kupim onu sto sam prvo htela pa je nije bilo. Ludacki:)

      Избриши
  2. Odlican post! Ova Artdeco je definitvno jedna od onih senki koje bih koristila svakodnevno dok je ova iz Inglota dosta neobicna nijansa. Nisam znala da Inglot senke mogu da se kupuju pojedinacno ali cu sada definitvno baciti pogled na njih :)

    sparklygoddess.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma da da mogu. Kad su tek otvorili prodavnicu terali su te da kupis i paletu al valjda su posle odustali od te gluposti. Kako bi uopste znali imam li paletu ili ne. Necu da je nosam sa sobom da bi mi oni stavili senku unutra.

      Избриши
  3. Naslov je vrhunski :) Artdeco senka je bas po mom ukusu, ma moram da kupim neku napokon ! Kristina

    ОдговориИзбриши
  4. Slazem se bas. Al jbg kad nemamo gde drugo da kupimo. Vala cu ako odem u BiH sigurno do CM-a!

    ОдговориИзбриши
  5. Vise mi se dopada nijansa Artdeco senke i prelepa je zaista! Obozavam takve boje :)))

    ОдговориИзбриши