субота, 10. октобар 2015.

Ebelin sredstvo za čišćenje četkica


Nakon što sam isprobala Allin čistač četkica koji je biljnog porekla i miriše na žvake, rešila sam da isprobam i ovaj Ebelinov. Ah, kako sam se iznenadila kada sam nakon mirisa žvaka pomirisala Ebelin koji miriš kao razređivač za farbu. Miris je vrlo jak kao hemikalije i imam osećaj kao da će da mi sprži četkice. No i pored toga rešila sam da ga isprobam.


After I tried Allin makeup brush cleanser which is of plant origin and smells like chewing gum, I decided to try Ebelin, too. Ah, how surprised I was when, after using the one that smells like gum, I sniffed Ebelin that smells like paint thinner. The smell is very strong like chemicals and I feel like it's going to destroy my brushes. Nonetheless, I decided to try it out.


Dolazi u kartonskoj kutiji u kojoj je bočica od 100ml i košta 329 dinara. Ima raspršivač i za manje četkice dovoljno mi je jedno prskanje dok one veće, posebno ako su za tečni puder, prskam više puta. U neku ruku me i ne čudi što miriše na razređivač. jer ovaj proizvod i treba da razgradi šminku i omogući lako uklanjanje iste. Nakon prskanja na četkicu sačeka se recimo 30 sekundi i onda se četkica očisti o maramicu ili ubrus. Ja nekad četkicu protrljam i od ruku pa je isperem pod mlazom vode. U oba slučaja sa vodom ili bez, šminka nestaje u deliću sekunde. Eventualno kod tečnih proizvoda bilo bi dobro ponoviti još jednom postupak.


It comes in a cardboard box in which is a 100ml bottle and it costs 329 RSD. One press of the pump is enough for smaller brushes and bigger ones I spray a few times, especially if they are used for foundation. In some ways I understand its paint thinner smell. because this product should dissolve makeup and allow its easy removal. After spraying the brush I wait about 30 seconds and then clean the brush with a paper towel. I also sometimes rub the brush on my palm and wash under running water. In both cases, with or without water, makeup disappears in a split second. For liquid products this process should usually be done once again.


Sadrži od 5-15% nejonskog surfaktanta (to je jedinjenje koje smanjuje površinski napon između dve tečnosti ili tečnosti i nečeg čvrstog i zbog toga može da se koristi kao deterdžent). Takođe sadrži i fenoksietanol i parfeme (koji se ni malo realno ne osećaju). Proizvod odlično radi svoj posao i jeftin je, te moram priznati da vredi da se kupi. Samo nemojte da pomešate ovo i neku hemiju za čišćenje po kući, rastvaranje farbi i kreča, ili benzin za kola.


It contains from 5-15% of non-ionic surfactant (this is the compound which reduces the surface tension between two liquids or a liquid and a solid and therefore may be used as a detergents). It also contains phenoxyethanol and perfumes (which I really do not feel at all). The product is doing its job very well and is cheap, so I must admit that it is worth the buy. Just do not confuse this and some chemical for house cleaning, dissolving the paint and lime, or petrol for cars.


Da li ste probali ovu tečnost za čišćenje četkica? Koje je vaše omiljeno sredstvo za čišćenje pribora za šminkanje?

Informacije i ocene
Cena329 RSD
Gde kupitiDM
Vrste1
Da li bih ih ponovo kupilaMožda
Pakovanje4/5
Cena5/5
Miris1/5
Čišćenje5/5
Ukupna ocena4/5
ZaProtiv
- Cena
- Odlično i lako rastvara šminku
- Veoma jak miris alkohola


Did you try this liquid for cleaning brushes? What is your favourite cleanser for makeup tools?

Information and scores
Price329 RSD
Where to buyDM
Types1
Would I buy them againMaybe
Packaging4/5
Price5/5
Scent1/5
Cleansing5/5
Total Score4/5
ZaProtiv
- Price
- Great and easy makeup removal
- Very strong alcohol smell

18 коментара:

  1. Ovo kao da sam ja pisala :) Miris je fuj, fuj i fuj, ali posao obavlja fenomenalno pa ćemo miris oprostiti :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam odusevljena mirisom cetki, nakon ciscenja. Neke moje musterije komentarisu kako mi scetke prelepo mirisu :D

      Избриши
    2. Hmmmm nisam mirisaka cetke niti primetila neki miris. Bas cu da ih omirisem!

      Избриши
  2. Koristim cesto kada sam u zurbi ili se setim da sam zaboravila da operem cetkicu i sasvim je okej. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Drago mi je da se pojavljuje jos ovakvih proizvoda. Za Alin se ne bih slozila, meni se on jako oseti na alkohol. Za četkice od tečnog pudera mi je najbolja mešavina antibakterjiskog sapuna i maslinovog ulja. Lepa recenzija.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam ja neki ultra ljubitelj mirisa Allina. Malo mi je presladak. Al nekako nisam valjda kroz tu slatkocu osetila alkohol. Probacu tu tvoju kombinaciju sa sapunom i uljem :)

      Избриши
  4. Miris me ne čudi. Još neki proizvodi ovog tipa imaju taj pomalo alkoholni miris, ali nemam osobnih iskustava s ovim. To moram pod hitno promijeniti.

    ОдговориИзбриши
  5. Bas mi je nedavno jedna vizazistica ovo sredstvo preporucila za brzu dezinfekciju i ciscenje kistova, pogotovo za kistove za sjenila. Super je sto si u detalje objasnila par sastojaka :)
    Svakako ide u kosaricu :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma da dobra je to stvar posebno da se nesto brzinski ocisti i skroz rastvori sminka.

      Избриши
  6. Baš sam nedavno gledala ovaj proizvod u DM-u! Moram ga nabaviti. Kad je već tako dobar, miris ću zanemariti :)

    ОдговориИзбриши
  7. OVo cu morti da isprobam, mada ja svoje cetkice perem bebi samponom i zaista sam zadovoljna kako ih on opere :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma da nije sampon los. Ovo je zanimljivo jer prljavstina nekako u sekundi otpadne :)

      Избриши
  8. Meni fino mirise XD ali ja sam jedna od onih sto vole miris razrjedjivaca, alkohola, lakova i ljepila :/ :D
    Slatki mirisi fuj. Hahaha, kako je miris skroz individualan dozivljaj. Cisti odlicno, kupila sam ga i drugi put i nastavit cu ga kupovati dok ga bude.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa pazi volim i ja taj miris al nekako mi smeta ocu taj miris na benzinu a ne ovde. :) ko kad bi rekla da volim miris lepka pa volim i da mi hrana mirise tako...not so much :)))

      Избриши