недеља, 19. април 2015.

Serical Hair Mask - Crema al Latte



Od kako sam krenula da se farbam u narandžasto kosa je počela polako da mi se suši i primetila sam da moram da promenim malo negu na koju sam navikla. Uspela sam da je jako lepo povratim u dobro stanje i uskoro planiram post sa svim proizvodima koje trenutno koristim kako bi moja farbana kosa bila zdrava i kako bi izbegla krzanje i suve krajeve. Ali za sad mislim da jedan proizvod koji je deo moje rutine zaslužuje i posebnu recenziju.


Since I started dyeing my hair orange it began to slowly dry and I noticed that I had to change a little the hair care I use. I managed  to nicely recover my hair and I plan to write a post with all of the hair product I currently use, so my dyed hair is healthy and to avoid breakage and dry ends. But for now I think that one product that is part of my routine deserves a special review.


Reč je o Serical maski za kosu, koja dolazi u ovom džinovskom pakovanju od 1kg i koja se po ceni od 400 dinara može kupiti u Alexandar Cosmetics-u. Serical maske su generalno veoma hvaljene i mnogo mi je drago da sa sam jednu od njih probala. Ovo je koliko se meni čini najhvaljenija maska - Crema al Latte.


I'm talking about Serical hair mask that comes in this giant package of 1kg and that can be bought at the price of 400 RSD in Alexandar Cosmetics. Serical masks are generally highly praised and I'm so glad that I tried one of them. I think this one might be the most praised one - Crema al Latte.



Pakovanje nije loše, najbitnije je da postoji folija ispod poklopca tako da maska sigurno nije otvarana pre nego što je dospela u vaše ruke. Miris je potpuno mlečan i prilično jak, a dugo se zadržava i u kosi. Nije loš, posebno ako volite taj tip mlečno pudingastih mirisa. Tekstura je prilično uobičajena za masku za kosu, bele je boje i srednje gusta.


The packaging is not bad, the most important thing is that there is a foil under the cap so that the mask is certainly not opened before it got into your hands. The smell is completely milky and quite strong and lingers in the hair for a ling time. Not bad especially if you like that type of milky pudding-like scents. The texture is quite common for hair masks, it has white colour and medium density.



Maska spada u proteinske, sadrži proteine mleka i ne sadrži silikone. Trebalo bi da se nanosi na kosu i na njoj drži 5 minuta pre ispiranja. Ja praktikujem da je koristim jednom nedeljno. Iako je često ne držim čak ni celih 5 minuta već posle nekog vremena primetila sam da mi je kosa sve manje i manje suva. Kako sam isekla i ispucale krajeve i oni mi više nisu bili suvi, lako ih održavam u solidnom stanju.


This is a protein mask, it contains milk proteins and doesn't contain silicones. It should be applied to the hair and held for 5 minutes before rinsing. I am using it once a week. Although I often don't  even keep it on whole 5 minutes, after a while I noticed that my hair is less and less dry. Since I cut my damaged ends and they were no longer dry, it was easy to maintain my hair in good condition.


Nako nanošenja maske kosa bude vrlo meka i lagana. Češljanje je lako kosa se ne mrsi. Takođe se kosa ne masti brže. Efekti su vrlo dobri, a po realno vrlo niskoj ceni, tako da mislim da je ovo maska koju vredi probati. Ja svakako planiram da probam još neku Serical masku.


After applying the mask hair is very soft and light. Combing the hair is easy. Also the hair doesn't get oily faster. The effects are very good and all that for a very low price, so I think this is a mask which is worth a try. I definitely plan to try some other Serical mask.


Da li ste probali neku od Serical maski i kakvi su bili vaši utisci? Da li vas zanima post o mojoj trenutnoj nezi kose?

Informacije i ocene
Cena400 RSD
Gde kupitiAlexandar Cosmetics, 
frizerski saloni, pijace
Vrste5
Da li bih je ponovo kupilaDa
Pakovanje5/5
Cena5/5
Nega5/5
Izgled kose5/5
Ukupna ocena5/5
ZaProtiv
- Cena
- Veliko pakovanje
- Dobro omekšava kosu
- Ne masti kosu
- Kosa je zdravija




Did you try some of Serical masks and what were your impressions? Are you interested in a post about my current hair care?

Information and scores
Price400 RSD
Where to buyAlexandar Cosmetics,
  hair dressers, marketplace
Types 5
Would I buy it againYes
Packaging5/5
Price5/5
Skin care5/5
Look of the skin5/5
Overall Score5/5
ProsCons
- Price
- Large packaging
- Nicely softens the hair
- Doesn't make hair oily
- Hair is healthier

25 коментара:

  1. Obozavala sam ovu masku, ali sam je baaas dugo koristila (oko 2 godine) pa je od prezasicenja pocela je da mi masti kosu. Sad sam presla na neke druge, ali cu joj se kad tad vratiti :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja cu kad potrosim pakovanje daprobam neku drugu cisto da bih menjala pa valjda nece krenuti da mi se masti kosa :)

      Избриши
  2. Već nekoliko godina koristim samo ovo pakovanje i najbolje ga obožavam od svih pakovanja :D
    Probala sam još par Serical maski za kosu, ali nijedna mi nije davala taj osećaj glatke kose.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa da ja sam bas citala i svi su hvalili ovu masku najvise pa sam zato nju prvo i kupila.

      Избриши
  3. Koristila sam ovu i Crema alla cheratina masku, obe su odlične ali ova lepše miriše. Nema ih samo u Aleksandru, drži ih skoro svaka od "frizerskih" radnji. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Moram priznati da je meni ova maska bila promasaj,na mojoj kosi je davala cist proteinski efekat,zdrveni kosu i bude metlasta i tesko se cesljala,tako da za mene je ova maska bila bacenih 270din.

    ОдговориИзбриши
  5. Koristila sam ovu i onu sa keratinom...ova mi lepo omekša kosu, ali već nakon dva dana deluje nekako mlitavo, da se tako izrazim. :D
    Inače, ove maske se mogu naći i na pijacama, po ceni od 300-350 din. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ko zna, mozda bi i meni al ja perem na dva dana jer se zbog treninga jako brzo umasti. :/

      Избриши
  6. Čitala sam toliko divnih recenzija o ovoj maski, ali ja prosto ne mogu da pređem preko njenog mirisa, uopšte mi se ne dopada :/ Da se ne zadržava dugo u kosi, verovatno bih kupila, ali ovako ću probati neku drugu iz Serical ponude.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma da ko ne voli ovaj tip mirisa bas ce da mu bude problem. Nisam ni ja neki ljubitelj ovakvih mlecnih mirisa ali nije bas ni da su mi ruzni tako da trpim :)

      Избриши
  7. Ja sam valjda jedina kojoj je ova maska baš loša. Jedno vreme sam je intenzivno koristola sve u nadi da će se i kod mene dobro pokazati, ali ništa, Nedavno sam je opet stavila, planirala sam da kombinujem hidratantna i proteinska pakovanja, ali definitivno neću ponoviti, to je bila noćna mora sa raspetljavanjem.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj uzas. A sta da se radi koliko je svima koza drugacija tako je i kosa, pa kod svaog razliciti budu i efekti.

      Избриши
  8. Ne koristim maske za kosu, ali nakon citanja ove recnzije ovo je prva maska koju zaista zelim da probam. Odlicno mi izgleda. :)

    ОдговориИзбриши
  9. Meni je ova maska za kosu apsolutni hit! Pre godinu dana mi ju je drugarica preporucila zbog mirisa i cene. Kupila sam je na pijaci za 350 din. Moja kosa je suva, ostra i neposlusna. Nijedan balzam ili maska koju sam stavljala nisu cinele nista posebno, odnosno efekat je bio bas kratkotrajan. Pocela sam da praktikujem da ovu masku stavljam 2x nedeljno, i to dok se kupam... Prvo operem kosu samponom, a onda stavim masku i drzim je sa snalom nekih 5 min. Nekada sam je cak stavljala i pre sampona tj. pre kupanja i drzala je 20 min. Ova maska je ucinila cuda za moju kosu! Nije suva, hidrirana je taman koliko treba, i jos mi svi prilaze i govore kako mi lepo mirise kosa! Tako da 5+ od mene.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahaha prelistava se ceo blog :***** Meni je isto predobra ta maska, a realno je svi hvale a prejeftina je. Moram i druge da probam iako za ovu kazu da je najbolja. Al moram :D

      Избриши
  10. Cao, u kom Alexandru si kupila ovo? Nisam vidjala Serical kod njih.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U onom u Despota Stefana. Preko puta Orla. Mada vidjala sam ove maske i na drugim mestima. Ima ih i na pijaci.

      Избриши
  11. Анониман28. мај 2017. 05:56

    Da li djeca smiju koristiti ovu masku za kosu? Hvala unaprijed :)

    ОдговориИзбриши
  12. Uh pa otkud znam. Mogu. Nema tu nekih posebnih sastojaka koji nisu i u drugim maskama za kosu. Koliko dete? Mislim da bi trebalo da mogu i deca.

    ОдговориИзбриши
  13. Анониман15. јул 2017. 08:28

    Korisila sam ovu masku pre dve godine i odusevljena sam. Odlicno rasceslja kosu malo je cak i ispravi posto ja imam bas gustu kosu. Cena je smesna za kvalitet i kolicinu sto smatram odlicnim za nas sa tanjim novcanikom. Zanima me da li moze stalno da se koristi ili mora da se pravi pauza? Ja sam na kosi drzala po 15-20 minuta da li je to ispravno?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa po meni nije lose koliko god da drzis masku na kosi. A isto tako mislim da nema potrebe da se pravi pauza. Jedino ako vidis da kosa vise ne reaguje dobro. Ali mislim da realno nema potrebe praviti pauzu. To nije neki proizvod koji ce da isusi teme ili nesto slicno pa da zbog toga treba s vremena na vreme pauzirati.

      Избриши