недеља, 1. март 2015.

Garnier Essentials Refreshing Eye Make-Up Remover


Za skidanje šminke skoro uvek koristim micelarne, ali ponekad napravim i neuobičajenu kupovinu, čisto da probam i neke druge proizvode. Jedan takav proizvod je i Garnier Essentials Refreshing Eye Make-Up Remover, koji je iz nekog razloga namenjen normalnoj i kombinovanoj koži iako ne vidim zašto bi to bilo bitno kod proizvoda za skidanje šminke sa očiju. Mada naravno koristila sam ga za celo lice, pa ajde nek im bude.


To remove makeup I almost always use micellar water, but sometimes I do and unusual purchase, just to try out some other products. One such product is the Garnier Essentials Refreshing Eye Make-Up Remover, which for some reason is intended for normal and combination skin, although I don't see why would that be important in a product for removing eye makeup. Though, of course, I've used it for the whole face, so let's say that it is nice that it is intended for that type of skin.


O ovom skidaču šminke čula sam dosta dobrih stvari, isto kao i o Garnier micelarnoj, koju planiram sledeću da probam. Dolazi u bočici od 125ml i treba da se potroši za 6 meseci od otvaranja. Cena ove bočice je oko 500 dinara. Evo ga i sastav:


I've heard a lot of good things about this makeup remover, as well as about Garnier micellar water, which I plan to try next. It comes in 125ml bottle and should be consumed within 6 months of opening. The price of this bottle is around 500 RSD. Here is the whole composition:



Tečnost je providna i ima blag osvežavajući miris. Nije masna ni lepljiva, prosto izgleda kao neki tonik ili micelarna voda. Nakon skidanja šminke na koži ne ostavlja film, i da mi je neko samo dao tufer natopljen sa ovim skidačem ne bih mogla da prepoznam da se ne radi o micelarnoj vodi. Naravno najbitnije je da šminku skida dobro i lako, bez potrebe za jakim trljanjem čak i kod najtrajnije šminke.


The liquid is transparent and has a mild refreshing scent. It's not greasy nor sticky, simply looks like a tonic or micellar water. After removing makeup it doesn't leave a film on the skin, and if someone had just given me a cotton pad soaked with the remover I wouldn't be able to recognize that it is not a micellar water. Of course the most important thing is that makeup is removed well and easily, without the need for strong rubbing even for the most durable makeup.


Otvor na bočici je prilično dobar za doziranje, a dobro se i zatvara pa neće curiti ako ga recimo nosite na put. Ja sam potpuno zadovoljna ovim skidačem šminke. Nije mi isušio kožu, niti izazvao neke negativne reakcije, a dobro i brzo je skidao svu šminku. Iako sam ljubitelj micelarnih ovo je proizvod koji sam u potpunosti zavolela i koji bi rado kupila ponovo.


The opening of the bottle is pretty good for dosing, and closes well so it will not leak if you carry it around. I am completely satisfied with this makeup remover. It didn't dry out my skin, nor caused any adverse reactions and it quickly and nicely removed all of the makeup. Although I am a fan of micellar waters, this is a product that I completely fell in love with and which I would gladly buy again.


Da li ste i vi probali ovaj skidač šminke i kakvi su vaši utisci? Čime vi najviše volite da skidate šminku? Imate li neku preporuku šta sledeće da probam?

Informacije i ocene
Cenaoko 500 RSD 
Gde kupitiDM, Lilly
Vrste1
Da li bih ih ponovo kupilaDa
Pakovanje4/5
Cena5/5
Osećaj na koži5/5
Skidanje šminke5/5
Ukupna ocena5/5
ZaProtiv
- Pakovanje
- Cena
- Formula nije lepljiva
- Ne ostavlja fim na koži
- Dobro skida svu šminku
                                                       


Have you tried this makeup remover and what were your impressions? Which makeup removers do you like the most? Do you have any recommendations on what to try next?

Information and scores
Pricearound 500 RSD
Where to buyDM, Lilly
Types 1
Would I buy them againYes
Packaging4/5
Price5/5
Feel on the skin5/5
Make-up removal5/5
Overall Score5/5
ProsCons
- Packaging
- Price
- Non sticky formula
- Doesn't leave a film on the skin
- Nicely removes all types of make-up
                                              

22 коментара:

  1. Davnih dana sam koristila gel za umivanje iz ove kolekcije i bila sam veoma zadovoljna, tako da bih mogla da probam i ovaj proizvod :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E da i ja sam i bio mi je dobar, ali mi je jos bolji bio onaj narandzasti njihov gel za umivanje. Mnogo sam ga volela. Mogla bih opet da ga kupim:)

      Избриши
  2. Joj ja sam voljela Garnier zeleni tonik, ali sam čula kako mu se sastav promijenio na gore tako da nisam više obnavljala kupovinu, a da budem iskrena malo sam ga se i zasitila jer sam ga baš jako dugo koristila. Ovaj odstranjivač nisam probala jer nekako nemam naviku kupovati proizvode isključivo za tu upotrebu, ali nije na odmet znati što je dobro i funkcionalno. Inače koristim Afrodita micelarnu, uljnu emulziju ili Alpha H balansirajući čistač i zadovoljna sam kako mi oni skidaju šminku s lica uključujući i očni makeup.
    Što se tiče preporuka, ako cijena nije problem, definitivno ti preporučujem Alpha-H balansirajući čistač, mislim da bi ti se svidjeo i sigurno bi ti dugo trajao. ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj vec duze hocu da probam neke Alpha H proizvode. Valjda cu se nekad nakaniti da kupim nesto od njih. Afroditinu micelarnu nisam jos stigla da probam, ali doci ce i to na red. :)

      Избриши
  3. Meni je njihova micelarna odlična, u rangu puno skupljih verzija, tako da me tvoj dojam ne čudi. Ja micelarne koristim i za skidanje šminke s očiju

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma i ja isto. Sve se micelarnom skida. :) Garnier sledecu kupujem sigurno. :)

      Избриши
  4. Super post. Skida li vodootpornu šminku?

    ОдговориИзбриши
  5. Ovo je moj omiljeni skidac sminke sa ociju, jos dok je bio u starom pakovanju a vidim da se mijenjanjem ambalaze kvalitet nije promijenio. Uvijek ga preporucujem :) Nisam skidala ostatak sminke njim, ali za oci je odlican!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma da jedino sto je novo pakovanje valjda manje od starog a cenu su ostavili istu. Ccc.

      Избриши
    2. Koliko znam oba imaju 125ml, i stari je imao a vidim da mi i ovaj novi ima 125. Malo je drugacija bocica pa mozda vizuelno djeluje kao manja, uza je al bumbastija od stare koja je bila sira al pljosnatija hehe

      Избриши
  6. Анониман1. март 2015. 08:15

    Jos se dvoumim oko kupovine,frka mi je da me ne peku oci od njega. Inace, Garnier micelarna je meni bila ubedljivo najgora od svih koje sam probala, vrlo, vrlo tesko mi je skidala sminku sa ociju (a ne koristim tezak makeup). I ja preferiram micelarne vode, najbolja mi je bila Bioderma, mada ni Bioten nije losa (koristim je zadnjih mesec dana,sasvim je ok). Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pazi mene nije peklo ovo. Mada...mene retko sta pece, samo par puta mi se desilo tako nesto. Garnier mnogi hvale, a eto tako poneko kaze to sto i ti. Moracu da probam i uverim se kako ce na meni da bude. :)

      Избриши
    2. Анониман7. март 2015. 04:30

      Edit :) Kupila sam juce Garnier micelarnu posle vise od godinu dana (da joj dam jos jednu sansu), i ovog puta mi je solidno skidala sminku, verovatno su poboljsali formulu. Probaj pa pisi svoje utiske (koje cu naravno citati:)). Vidim u katalogu DMa da je Garnier izbacio jos jednu micelarnu, zove se Pure Active ili tako nesto, 400 ml za 500 i nesto dinara, mada je nisam uocila kad sam juce bila tamo. Kristina

      Избриши
    3. Uuuu sad si me naprzila! Tu cu da probam prvo. Tamaaaan mi je micelarna koju imam pred kraj. Idemooo :)

      Избриши
  7. Njihova miceralna voda mi je bila super, koristim je jos uvek i planiram definitivno da obnovim kupovinu, mada mozda umesto nje kupim ovaj proizvod da isprobam :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Micelarna je jedino jeftinija ja mislim posto je u velikoj bocici a ovo je dosta manje ipak. Ja moram da probam tu micelarnu! :)

      Избриши
    2. Micelarna je jedino jeftinija ja mislim posto je u velikoj bocici a ovo je dosta manje ipak. Ja moram da probam tu micelarnu! :)

      Избриши
  8. Ranije sam stalno koristila ovaj skidač, kao i mleko za skidanje šminke iz iste kolekcije. Naravno koristila sam ga za celo lice. :D Meni sa činilo kao da mi je Garnier micelarna ostavljala film na koži, ali nije mi smetalo pošto se uvek umivam posle skidanja šminke. Nivea micelarna je odlična.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ju Niveinu nekako nisam ni primetila. :) Ma i ja se umivam uvek i posle micelarne pa mi je isto bas sve jedno zs taj film. Videcemo kakva ce mi biti ta Garnierova kad je uskoro probam.

      Избриши
  9. Kupila sam ga jednom dok je još bilo staro pakiranje (ne znam jel promijenjena i formula) i meni se nije dojmio, muku sam mučila dok sam skinula (nevodootpornu) maskaru :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Koliko ja znam sastav je isti. Samo su promenili i smanjili pakovanje. Ne znam, ja sam skidala i vodootpornu maskaru i ok mi je bio. Mora da si imala neku mnogo dobru maskaru :)

      Избриши