недеља, 12. октобар 2014.

Vichy Aqualia Thermal Dynamic Hydration Light Cream


Rešila sam da ponvo pišem o kremi za lice. Ovaj put to je krema koju koristim baš dugo, a to je nova Vichy Aqualia Thermal. Krema dolazi u tipičnoj staklenoj Vichy teglici od 50ml i košta 2194 dinara. Za početak evo ga i sastav:


I decided to write about a face cream, again. This time it's a cream that I use for quite a long time, and that is the new Vichy Aqualia Thermal. The cream comes in a typical Vichy glass jar of 50ml and costs 2194 RSD. For starters here is the composition:


Pre ove kreme probala sam i staru verziju ove kreme koja je bila gelasta, lagana i dobro je hidrirala. Mnogo mi se svidela za moju mešovitu kožu. Za razliku od nje nova verzija kreme nije gelasta već je zaista krema ali vrlo lagana i retka. Bele je boje i laganog i prijatnog mirisa na kakav Vichy kreme generalno imaju. Namenjena je normalnoj i mešovitoj koži.


Before this cream I have tried the old version of the cream which was gelatinous, light and hydrated well. I really liked it for my oily skin. Unlike that one, new version of the cream is not gelatinous but a normal cream with very light and rare formula. It has white colour and light and pleasant scent, as all Vichy creams generally have. It is intended for normal to mixed skin.


Zaista odlično hidrira isto kao i starija verzija, međutim moram priznati da ova krema ipak malkice masti moje mešovito lice. S te strane preporučila bih je pre osobama sa normalnom kožom, dok je za masnokošce možda premasna i pored svoje retke i lagane formule. 


It hydrates really well, as well as the old version, but I have to admit that this cream is still a little bit to heavy for my mixed skin. I would recommend it to people with normal skin, while it might be to oily for people with mixed skin, despite its rare and light formula.


Brzo se upija i nije lepljiva, a ne ostavlja ni film na koži. I ako zanemarim blag sjaj kože nakon nanošenja krema je odlična. Mada s obzirom na cenu sumnjam da bih je za sebe ponovo kupila.


Absorbs quickly, isn't sticky and leaves no film on the skin. And if I ignore the mild shine after applying it, the cream is excellent. Although since it is a bit pricey I doubt I'll be bying it for myself again.


Pogledajte za kraj i teksturu:


In the end look at the texture, too:


Da li ste vi probali ovu kremu i kakvi su vaši utisci? Kako vam se čini u odnosu na staru verziju?

Šta mi se sviđa:
- pakovanje,
- dostupnost,
- dobro hidrira,
- lagana i brzo se upija.

Šta mi se ne sviđa:
- cena,
- blago mi masti lice.

Informacije i ocene:

CENA: 2194 RSD
GDE JE NABAVITI: Lilly, apoteke
DA LI BIH JE PONOVO KUPILA: Možda

PAKOVANJE: 4/5
CENA: 2/5
HIDRATACIJA: 5/5
IZGLED KOŽE: 4/5
UKUPNA OCENA: 4/5



Have you tried this cream and what were your impressions? How do you feel about it compared to the old version? 

What I like: 
- Packaging, 
- Availability, 
- Hydrates well, 
- Light and is absorbed quickly. 

What I don't like: 
- Price ,
- Makes my face a bit oily.

Information and scores:

PRICE: 2194 RSD

WHERE TO BUY: Lilly, pharmacies
WOULD I BUY IT AGAIN: Maybe

PACKAGING: 4/5
PRICE: 2/5
HYDRATION: 5/5

SKIN APPEARANCE: 4/5
OVERALL SCORE: 4/5

6 коментара:

  1. Ja je obožavam. Meni zaista savršeno odgovara. ALi ja nemam masnu kožu, i kako mi godinu odmiču koža lica mi postaje sve suvlja. Zato mi prija. Razmišljam da probam i onu za suvu kožu tokom zime, ali moram prvo da vidim hoće li biti te zime, ili ćemo opet biti podložni monsunima :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ahahaha da a kako mi se cini bice opet samo monsuni.

      Избриши
    2. Ajde bre ti tamo sa vezama, kaži onima koji rade i za RHMZ da ne želimo više monsuna i da nam je kupovina kreme za hladno vreme na neki način lečenje stresa :D

      Избриши
    3. Pa moracu nesto da im sugerisem. A ja bih volela i da skijam treba mi sneg...ok i pare :)

      Избриши
  2. Imala sam stariju verziju i sjećam se da mi je bila dobra, a sad imam Riche verziju i vidjet ćemo kako će mi odgovarati :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E ta za suvu kozu bi mi tek bila jaka. Meni je super ova krema al mi bas zao sto me tako usjaji.

      Избриши