среда, 22. октобар 2014.

Essence All About Matt Fixing Compact Powder


Moram da priznam da mi nedostaje pisanje postova, Previše posla imam u poslednje vreme i samo jurim. Sada sam konačno ulovila malo vremena i odmah uzimam da pišem o proizvodu koji je svaki dan uz mene. U poslednje vreme jako retko nanosim tečni puder, ali i pored toga uvek matiram lice nečim, da bih odložila prosijavanje. Trenutno u tu svrhu najčešće koristim jako hvaljen Essence kompaktni puder za matiranje.


I have to admit that I miss writing blog posts, I just have too much to do lately and I'm just too busy. Now I finally found a little time and I immediately started writing about a product that's with me every day. Lately I rarely apply any foundation, but nevertheless I still mattify my face with something, so I postpone it looking oily. For this purpose I usually use highly praised Essence All About Matt Fixing Compact Powder. 


Dugo je u Srbiji bila dostupna samo verzija u prahu, koju sam izbegavala da kupim. Na kraju sam ovaj kompaktni puder dobila od Taye malo pre nego što su se kompaktni puderi pojavili i kod nas. Puder dolazi u plastičnom pakovanju srednje čvrstine. Sadrži 8g i bele je boje. Na koži se generalno ne vidi da je beo, niti koža izgleda brašnjavo. Naravno ako baš mnogo stavite izgledaćete pomalo belo. Cena mu je oko 400 RSD.


For a long time there was only the loose version available in Serbia which I didn't want to buy. In the end I got this compact powder from Taya just before the compact powders appeared in our stores. Powder comes in plastic packaging of medium firmness. Contains 8g and has white colour. It is generally not visible nor white on the skin, and it doesn't look floury. Of course if you put a lot I will look a bit white. Price is about 400 RSD.


Naravno najbitnije pitanje je da li matira? Da i to dobro! Sa tečnim puderom matirana sam i po nekoliko sati duže, a ako nemam tečni puder višak masnoće skidam samo jednom ili dva puta u toku dana. Ali čak i kad pod prstima osetim da na koži imam višak sebuma lice mi se mnogo manje sjaji baš zbog ovog pudera. Evo pokušaja da vidite kako se zabeli na koži ako se baš dosta nanese.


Of course the most important question is whether it mattifies? Yes and it does it well! With foundation I look matte a few hours longer, and if I don't use any liquid foundation I need to remove excess sebum only once or twice during the day. But even when I start feeling sebum under my fingers, my face is less shiny because of this powder. Here's an attempt to show you how it looks when it is applied in a thick layer.


Ako imate masnu ili mešovitu kožu, ovaj proizvod je nešto što bi trebalo da probate, s obzirom da soldno matira i naravno jako je jeftin.

Šta mi se svidelo:
- cena,
- dostupnost,
- dobro matira,
- nije brašnjav.

Šta mi se ne sviđa:
- volea bih da je pakovanje malo čvršće.

Informacije i ocene:

CENA: oko 400 RSD
GDE GA NABAVITI: Lilly, DM
BROJ NIJANSI: 1
DA LI BIH GA PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 4/5
CENA: 5/5
NANOŠENJE: 5/5
POSTOJANOST: 4/5
MATIRANJE: 4/5
UKUPNA OCENA: 4/5



If you have mixed or oily skin, this product is something you should try, since it mattifies well and of course it's very inexpensive. 

What I like: 
- Price, 
- Availability, 
- Mattifies well, 
- Not floury on the face. 

What I don't like: 

- I wish the packing was a little more solid.

Information and scores:

PRICE: around 400 RSD
WHERE TO BUY: Lilly, DM
NUMBER OF SHADES: 1
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes

PACKAGING: 4/5
PRICE: 5/5
APPLICATION: 5/5
DURABILITY: 4/5
MATTIFYING: 4/5
OVERALL SCORE: 4/5

23 коментара:

  1. Obozavam ovaj proizvod,obozavam ;)) drago mi je da i tebi odgovara :)

    ОдговориИзбриши
  2. Davno sam htela da ga probam i nikako nisam, a sada me matiranje i ne zanima previše. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Imam i potpuno se slažem s recenzijom. Stvarno odličan proizvod za malo novca.

    ОдговориИзбриши
  4. Obozavam ga! Matira savrseno i efekat dugo traje.

    ОдговориИзбриши
  5. Jako sam se bila zainteresovala za ovaj fiksirajući puder ali sam se u momentu predomislila kada sam pročitala da u sastavu sadrži aluminijum. Savetujem svima da se malo više informišu o njegovoj štetnosti. Ali šteta baš, za tu cenu kontam da je odličan, ali mislim da ću ipak ostati pri svom Rimmel stay matte.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E ja taj Rimmel bas laniram da probam odavno. Njega sledeceg kupujem! Steta za taj aluminijum da ali eto ipak ga volim.

      Избриши
  6. Одговори
    1. Jeste bas je fin. Ja sam se jako radovala dolasku ove kompaktne verzije i kod nas.

      Избриши
  7. Taman je objavljen ovaj post, da reši moju misteriju da li ili ne kupiti ovaj proizvod :) Samo me zanima u odnosu na rimmel-ov stay matte kako matira?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Samo rimmel nisam zadovoljna sa ovim,pre uzmi nesto od maybelina ako vec hoces tu su negde po ceni.

      Избриши
    2. Eh ja RImmel nikako da probam. Mahom ga hvale ali eto nekm i nije nesto. Nikad se to na zalost ne zna dok sam ne probas.

      Избриши
  8. Svi ga hvale, probaću ga. Imam samo verziju u prahu, mada nisam ljubitelj praškastih proizvoda :)

    ОдговориИзбриши
  9. Svi ga hvale, probaću ga. Imam samo verziju u prahu, mada nisam ljubitelj praškastih proizvoda :)

    ОдговориИзбриши
  10. Hvala za review, morat ću ga uzeti jer se grozno sjajim na kraju dana. :)

    ОдговориИзбриши
  11. Odlično, baš sam se pitala kakav je. Ja sam koristila onaj u prahu i zaista je ništa spec.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa pazi moguce da ti onda i ovaj ne bi odgovarao. Mislim da se oni bas i ne razlikuju mnogo u sastavu samo je ovaj kompaktan. Mnogi hvale i jedan i drugi al jbg ne moze svakom da odgovara.

      Избриши