недеља, 1. јун 2014.

Weleda mini recenzije - Skin Food krema, Anticelulit ulje, Badem fluid, Iris fluid


Nakon jednog Open Bloggers Day-a u parfimeriji Metropoliten dobila sam nekoliko testera Weleda proizvoda, koji su me jako zanimali i koje sam želela da probam, i vidim da li da kupujem velika pakovanja. Kako su testeri prilično veliki uspela sam i da formiram određena mišljenja koja sam rešila da i vama prenesem i malo vam pomognem u izboru ako želite da probate neki od ovih proizvoda.


After an Open Day Bloggers in Metropoliten perfumery I got a few testers of Weleda products which were interesting for me and which I wanted to try, and see if I should buy big packagings. As the testers are quite large I was able to form certain opinions that I decided to tell you and help you a little if you want to try some of these products.

1. Skin Food hranljiva krema / Skin Food Nourishing Cream


Ova krema je jedan odličan multifunkcionalan proizvod koji se može koristiti na licu i celom telu. Vrlo je hranljiva i odlična za suvu kožu, a opet nije previše masna, teška i vrlo se brzo upija. Ja sam je najviše koristila na rukama i tu mi se pokazala odličnom. Na licu je nisam koristila jer mi koža nije suva, pa bi mi bila baš prejaka. Evo ga i sastav:


This cream is an excellent multi-purpose product that can be used on the face and whole body. It is very nutritious and great for dry skin, and yet not too oily, heavy and it is very quickly absorbed. I used it the most on the hands and it was very good. I didn't use it on the face because my skin isn't dry, so I would be just too strong for me. Here are the ingredients:


Dolazi u dva pakovanja - od 30ml (790 dinara) i 75ml (1190 dinara). Pogledajte i teksturu kreme. Malo je gušća, ali ipak ne previše teška. Moja ocena za ovu kremu je 5/5.


It comes in two package sizes - 30ml (790 RSD) and 75ml (1190 RSD). Take a look at the texture of the cream. It's a little thicker, but not too heavy. My score for this cream is 5/5.



2. Ulje protiv celulita od breze / Birch Anti-cellulite Oil


Ovo ulje je kombinacija biljnih ekstrakata i ulja i namenjeno je smanjenju celulita, kao i poboljšanju tonusa i elastičnosti kože. Ulje ima vrlo lep i osvežavajući miris. Nanosila sam ga tako što ga umasiram u kožu. Nije previše masno i dosta se brzo upije, pa nije problem da se vrlo brzo obučete. Dolazi u bočici od 100ml (1990 dinara). Evo ga i sastav:


This oil is a combination of plant extracts and oils and is intended for the reduction of cellulite, and the improvement of skin tone and elasticity. The oil has a very nice and refreshing scent. I applied it by massaging it into the skin. It's not too oily and is quite quickly absorbed, so it's not a problem to put your clothes on very quickly after application. It comes in a 100ml bottle (1990 RSD). Here are the ingredients:


Kao i uvek anticelulit proizvodi su malo nezahvalni za komentarisanje, a posebno kada se koriste 10ak dana samo. Meni se čini da ovo ulje radi. Koža mi jeste bila malo zategnutija dok sam ga koristila, te bih rado probala veliko pakovanje. Naravno, da li zaista utiče na celulit ne mogu da zaključim na osnovu tako kratkog korišćenja, ali čini mi se da ovo ulje ima potencijala. Moja ocena je 4/5.


As always anti-cellulite products are a bit ungrateful for commenting, especially when used for around 10 days. It seems to me that this oil works. My skin was a little tighter when I used it, and I would love to try a full package. Of course did it really affect cellulite I cannot conclude after such a short use, but it seems to me that this oil has potential. My score is 4/5.



3. Dnevno-noćni fluid za mešovitu kožu lica od badema / Almond Day-Night Fluid For Mixed Skin


Ovo je vrlo lagan dnevno-noćni fluid namenjen osetljivoj mešovitoj koži. Kožu zaista jako dobro hidrira iako je veoma voden i lagan. Jako mala količina je dovoljna za celo lice jer se vrlo lako i brzo razmazuje i upija. Takođe fluid je namenjen i jačanju prirodne barijere kože. Dolazi u tubi od 30ml (1590 dinara). Miris mu je vrlo blag. Ne bih rekla da je baš prijatan ali ne smeta jer je zaista skoro neprimetan. Evo ga sastav:


This is a very light day-night fluid designed for mixed sensitive skin. The skin is really very well hydrated even though it is very watery and light. A very small amount is enough for the whole face because it is very easily and fast applied and is absorbed quickly. Also, fluid is intended to strengthen the natural barrier of the skin. It comes in a tube of 30ml (1590 RSD). Scent is very bland. I wouldn't say it was very pleasant but it doesn't matter because it is really almost imperceptible. Here it is the composition:


Fluid me je potpuno oduševio. Odlično hidrira a jako je lagan i ne čini kožu masnom i sjajnom. Takođe ne ostavlja film na koži i brzo se upija. Moja ocena je 5/5.


Fluid has totally thrilled me. Excellent moisturizing and it is very light and doesn't make the skin greasy and shiny. It also doesn't leave a film on the skin and is quickly absorbed. My score is 5/5.



4.  Dnevno-noćni fluid za mešovitu kožu lica od irisa / Iris Day-Night Fluid For Mixed Skin 


Ovaj dnevno noćni fluid je vrlo sličan kao i prethodni, samo što je za nijansu laganiji i malo lepše miriše. Ova linija namenjena je normalnoj mlađoj koži. Kao i prethodni fluid i ovaj ne ostavlja film na koži, brzo se upija i odlično hidrira. Dolazi u tubi od 30ml (1290 dinara). Sastav:


This day-night fluid is very similar to the previous one, only slightly lighter and slightly better smelling. This line is designed for normal younger skin. Like the previous fluid it also leaves no film on the skin, is absorbed quickly and hydrates well. It comes in a 30ml tube (1290 RSD). Ingredients:


Jednako sam oduševljena ovim fluidom kao i prethodnim. Kako nemam osetljivu kožu i ovaj i prethodni (koji je namenjen osetljivoj koži) bili su mi podjednako dobri. Moja ocena je i za ovaj fluid 5/5. Oba fluida koristila sam mahom ujutru, jer uveče volim jače kreme, ali ako ne volite noćne kreme ovaj fluid će vam biti dovoljan i noću, ako imate mešovitu i masnu kožu.


I am equally delighted with this fluid as with the previous one. As I don't have sensitive skin this fluid was as good for me as the last one (which is for sensitive skin). My score for this fluid is also 5/5. I used both of them mostly in the morning, because in the evening I like reacher creams, but if you don't like night creams these fluids will be sufficient hydration, if you have mixed or oily skin.


Da li ste probali neki od ovih proizvoda i kakvi su bili vaši utisci?


Have you tried any of these products and what were your impressions?

10 коментара:

  1. Анониман1. јун 2014. 05:21

    Da li znas da li u parfimeriji svako moze da dobije testere ili samo blogeri? I da li znas gde jos mogu da s euzmu Weleda testeri?:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma sigurno mogu da se dobiju ako ih imaju. Treba pitati. A ne znam gde jos mogu da se uzmu. U Liliju i DMu sumnjam. Mozda ako neka apoteka veca drzi Weledu.

      Избриши
  2. MneWeleda kao brend tako dugo zanima. Planiram kupiti uskoro neke proizvode i ove recenzije su mi zlata vrijedne. Prvo na redu je ulje od bršljena :D

    ОдговориИзбриши
  3. Sve sam probala sa ovog popisa, a Iris i SkinFood sam kupila i u full size-u. Malo je reći da me Weleda oduševljava! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E i meni je supeeer Weleda. Veciniu sto sam probala mi se poprilicno svidelo. :)

      Избриши
  4. Анониман2. јун 2014. 00:26

    Do 08.06. u Liliju je Weleda na akciji 3 za 2 (treći proizvod za Dinar)

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман2. јун 2014. 05:40

    Ja imam ulje protiv celulita i piling, kupila sam ih još prije zime, ali tek sam prošli tjedan počela koristiti ulje svaki dan. Imala sam od Welede još i gel za tuširanje, nije mi se sviđalo, i kremu za ruke pasji trn, bila je dobra.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E i ja ne volim te gelove za tusiranje. Volim da gel baaas mirise, a Weleda ima nekako blage mirise za mene.

      Избриши