петак, 21. март 2014.

Promocija novog La Roche-Posay Effaclar Duo [+]


Kao veoma veliki ljubitelj stare verzije kreme La Roche-Posay Effaclar Duo, ovo je bila promocija koju sam sa radošću isčekivala. Na kraju sam i dočekala lansiranje nove poboljšane formule ove kreme i u Srbiji. A promocija je održana 20.3.2014. u hotelu Zira. Zvanica je bilo baš mnogo, a sama promocija je imala dozu luksuza, ali s obzirom na temu i dozu ozbiljnosti.


As a big fan of the old version of La Roche-Posay Effaclar Duo cream, this was a promotion which I gladly awaited. In the end, the launch of the new improved formula of this cream in Serbia finally came. It was held on 20.3.2014. at Zira hotel. There were a lot of guests, and the promotion itself has had a dose of luxury, but considering the subject also amount of seriousness.


Na početku smo čuli dva predavanja, oba na temu nepravilnosti na koži i problema koje akne izazivaju kod osoba koje imaju problema sa njima. Prvo predavanje obuhvatalo je psihološki aspekt ovog problema, i to kako stres utiče na pogoršanje bubuljica, ali i sam stres i probleme koje bubuljice izazivaju kod osoba koje se sa njima bore. Iz tog predavanja morala sam da izdvojim ovu rečenicu sa kojom je predavanje počelo i koja se nalazi na slici iznad.
Zatim smo čuli predavanju o medicinskoj strani priče, gde se govorilo o vrstama akni, kao i raznim vrstama lekova i krema kojima se one leče.


Firstly we heard two lectures, both on skin irregularities and problems that acne cause in people who have these problems. First lecture included the psychological aspect of the problem, and how stress affects pimples. We also heard about stress and problems that acne cause in people who are struggling with them. I had to single out the sentence with which the first lecture began and which is in the picture above. 
Then we heard a lecture on medical side of the story, where we heard more about the types of acne, as well as about various types of drugs and creams which are used to treat them.


Na kraju je došlo i najbitnije, prezentacija nove kreme zbog koje smo svi i došli.  La Roche-Posay Effaclar Duo [+] krema ima 6 delovanja:
1. Keratolitičko delovanje - LHA kiselina
2. Protivupalno - Niacinamid
3. Protivupalno i anti-pigmentacijsko - Procerad
4. Anti-bakterijsko - Piroctone Olamine
5. Regulacija keratinocita - Linoleična kiselina
6. Regulacija sebuma - Cink PCA


In the end there, and most importantly, we heard the presentation of the new cream which we all came for.
La Roche-Posay Effaclar Duo [+] cream has 6 action: 
1. Keratolytic action - LHA acid 
2. Anti-inflamatory - Niacinamide 
3. Anti-inflammatory and anti-pigmentation - Procerad 
4. Anti-bacterial - Piroctone Olamine 
5. Regulation of keratinocyte - Linoleic acid 
6. Regulation of sebum - Zinc PCA


Ono što je novo kod ove kreme je Procerad koji spečava pojavu flekica koje nastaju nakon bubuljuca. Procerad brže smanjuje upalu ali i smanjuje proizvodnju melanina prouzrokovanu bubuljicom i na taj način ublažava proizvodnju flekica koje se pojavljuju nakon upalnog procesa.


What is new in this cream is Procerad which stops dark spots which appear after a pimple. Procerad quickly reduces inflammation and reduces melanin production caused by the spots and thus eases the production of darker skin which appears upon inflammatory processes.


La Roche-Posay Effaclar Duo [+] je fotostabilan i može se nanositi i ujutru i uveče. Za razliku od stare verzije kreme koja je bila gelasta, beličasta, ali ipak prilično providna, nova krema je bele boje i više podseća na laganu kremu ili gel kremu. Ali o samoj kremi ću svakako detaljnije pisati kada je isprobam. Preporučena cena ostala je ista kao i do sad 1392 dinara. 


La Roche-Posay Effaclar Duo [+] is photostable and can be applied in the morning and evening. Unlike older version of the cream that was gelatinous, whitish, but still a bit transparent, the new cream is white and resembles a light cream or a gel cream. I'll certainly write more details about it when I test it out. Recommended price remained the same which is 1392 RSD.



Nakon održane promocije tu je bilo i posluženje koje je izgledalo fenomenalno.


After the promotion there was also a lot of catering which looked and tasted awesome.


Dobila sam i poklončić, a to je upravo La Roche-Posay Effaclar Duo [+] krema, ali i Effaclar gel za umivanje, kom sam se jednako obradovala jer sam jako želela da ga probam, a to nisam stigla do sad da učinim.


I've gotten a gift, which is the new La Roche-Posay Effaclar Duo [+] cream, but also Effaclar Foaming Gel, which I was just as happy to get because I really wanted to try it, but didn't get to it until now.


Da li ste vi možda već probali novi La Roche-Posay Effaclar Duo [+] ili možda tek planirate da to uradite?


Did you perhaps already try the new La Roche-Posay Effaclar Duo [+] or are you planning to?

12 коментара:

  1. Posle tvog posta probala bih je, ali od stare verzije mi je dvaput izašla alergija, ne znam tačno od kog sastojka. Effaclar Mat mažem bez problema svaki dan, to mi je jedna od omiljenih krema.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa ko zna, sta ti izaziva alergiju. Ako je tako moguce je da bi ti slicna reakcija bila i od ove kreme ipak je sastav koliko ja kapiram vrlo slican, samo su dodali jos jedan bitan aktivan sastojak.

      Избриши
  2. Nisam još, ali starija verzija mi je bila nekako prejaka... Isušivala mi je lice i zapravo nije ništa učinila za njega!

    ОдговориИзбриши
  3. Ja tebe nisam videla. Cula sam da si dosla, ali si fantomski isparila negde. :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dosla sam u poslednjem trenutku jer sam imala obaveze, a onda sam u 8 i nesto malo odmah otisla posto sam opet imala obaveze. Ja sam videla samo nekoliko ljudi, tebe nisam. Videla sam da su neki izasli ranije sa poslednjeg predavanja, a posle kad su svi izasli kad i ja nije vas nigde bilo, pa sam otisla.

      Избриши
  4. Već mesec dana "merkam" gel i kremu i stvarno ću morati konačno i ja da ih isprobam!

    ОдговориИзбриши
  5. Koristim Effaclar duo+ i zadovoljna sam, ne razliku se nešto preterano od stare verzije, drugačije je i boje i strukture. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa ja ga od danas koristim pa me bas zanima kakvi ce biti moji utisci :)

      Избриши