понедељак, 24. март 2014.

Balea Nature noćna krema



U poslednje vreme trudim s da kupujem što prirodnije kremice pa me je ova Baleina krema baš zainteresovala kada sam je videla na polici u DM-u. Čini mi se da je ova linija malo novija, nisam je ranije viđala. Postoje dnevna i noćna krema, a ja sam kupila noćnu kako mi je ona u tom trenutku bila potrebna.


Lately I try to buy more natural products so this Balea cream really made me interested when I saw it on the shelf in the DM store. It seems to me that this line is quite new, since I haven't seen this cream before. This line contains day and night cream, but I only bought the one for the night, since I only needed that one at that moment.


Krema dolazi u kartonskoj kutiji, a unutra je tubica, koja čini aplikaciju higijenskom, a i doziranje je vrlo lako. Poklopac se lepo zatvara. Tuba sadrži 50ml kreme, a cena joj je 339 dinara. Krema sadrži ulje iz semena organskog brokolija iz Italije (koje je bogato nezasićenim masnim kiselinama), a 95% sastojaka su joj prirodnog porekla. Ne sadrži silikone, parabene, mineralna ulja i boje. Namenjena je svim tipovima kože. Evo ga i sastav:


The cream comes in a cardboard box, and inside is a tube, which makes the application hygienic, and dosing very easy. The lid closes nice and tight. Tube contains 50ml of cream, a the price is 339 RSD. The cream contains oil from the seeds of organic broccoli from Italy (which is rich in unsaturated fatty acids), and 95% of ingredients are of natural origin. It contains no silicones, parabens, mineral oils and colours. It is designed for all skin types. Here are the ingredients:


Krema je zaista vrlo lagana. Jako se lako razmazuje i brzo upija, a na koži ne ostavlja film, niti je masna. Skoro kao da mažete dnevnu kremu. S druge strane zaista lepo hidrira i hrani kožu. Meni se čini da bi možda bila malo slaba za izrazito suvu kožu, ali kako to zaključujem samo na osnovu lagane teksture, moguće je i da grešim. Ipak je moja koža mešovita. Krema ima blag i prijatan voćkast miris. Ne mogu da odredim na šta tačno miriše, mada ja svakako ne bih rekla da miriše na brokoli. 


The cream is really very light. Very easy to apply, is quickly absorbed and leaves no film on the skin, nor is it greasy. Almost as if you were applying a day cream. On the other hand it really nicely moisturizes and nourishes the skin. It seems to me that it might be a little weak for very dry skin, but since I'm concluding this only on the basis of light texture, it is possible that I'm wrong. After all, my skin is mixed and not dry. The cream has a mild and pleasant fruity fragrance. I cannot determine exactly what it smells like, but I certainly wouldn't say it smells like broccoli.


Kremu sam kupila i sestri, koja baš ne voli teške noćne kreme i ona je isto oduševljena. Nosila ju je i preko dana i lice joj nije ubrzano prosijalo, a isto ima mešovitu kožu koja se lako zasija, kao i ja. Ja sam prezadovoljna ovom kremom, mogu čak reći da mi je jedna od dražih noćnih krema koju sam probala. Svakako sigurno kupujem i dnevnu kremu u nadi da će mi se i ona jednako svideti. Samo da potrošim kremu koju trenutno koristim. Za kraj pogledajte kakvu teksturu ima krema:


I bought the cream to my sister too, since she really doesn't like heavy night creams and she also likes it a lot. She also applied it during the day, and her face didn't get oily any faster than usual, and she also has mixed skin, just like me. I am very happy with this cream, I can even say that is one of my favorite ones out of all the night cream I've tried so far. I'll be sure to buy the day cream too, in the hope that I'll like it as much as this one. I just have to spend the cream I'm using at the moment. In the end, take a look at this creams texture:


Da li ste vi primetili ovu liniju Baleinih krema? Da li ste nešto probali iz ove linije i kakvi su bili vaši utisci?

Šta mi se sviđa kod ove kreme:
- cena,
- pakovanje,
- miris,
- nije masna,
- lepo hidrira,
- brzo se upija,
- ne ostavlja film na koži.

Šta mi se ne sviđa:
- čini mi se da je malo slaba za izrazito suvu kožu.

Informacije i ocene:

CENA: 339 dinara
GDE JE NABAVITI: DM
DA LI BIH JE PONOVO KUPILA: Da!

PAKOVANJE: 5/5
CENA: 5/5
NANOŠENJE: 5/5
UČINAK: 5/5
UKUPNA OCENA: 5/5


Have you noticed this line of Balea creams? Have you tried anything from this line and what were your impressions? 

What I like about this cream:
- Price, 
- Packaging,
- Smell,
- Not greasy,
- Hydrates nicely, 
- Absorbs quickly,
- Doesn't leave a film on the skin. 

What I don't like: 
- I think it's a little weak for very dry skin.

Information and scores:

PRICE: 339 RSD
WHERE TO BUY: DM
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes!

PACKAGING: 5/5
PRICE: 5/5
APPLICATION: 5/5
EFFICIENCY: 5/5
OVERALL SCORE: 5/5

30 коментара:

  1. Divno, baš ću da odem do dm-a da pogledam dok traju ovi popusti za kreme za lice. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Nekako su mi promakle sve ove novije verzije Baleinih proizvoda... Zato čitam blogove ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma ne pratim ni ja Baleu nesto pomno, ali yragala sam za nekom novom kremom pa sam ovu uocila.

      Избриши
  3. E baš me je interesovalo ovo, mislim da bi mi legla sad kad još malo otopli, tada mi koža ne bude toliko suva.

    ОдговориИзбриши
  4. Zainteresovala si me! Juče sam uzela okoločnu sa ureom, eto mogla sam i ovu da vidim :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tesko je uocljiva jer et opostoje samo te dve kreme iz ove linije. Ja je nikad nisam videla pre tog odlaska u DM kad sam je i kupila.

      Избриши
  5. Nisam probala, ne sećam se da sam bila zadovoljna nekom njihovom kremom za lice, a svojevremeno sam ih dosta isprobala pa sada više ni ne pokušavam.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To je kao i sa Alverde proizvodima :) Ali ja nekako uvek iznova probam. Valjda sam veciti optimista :)

      Избриши
  6. Nisam probala, ali kad ti kažeš da je dobra, uzimam čim malo riješim zalihe. Momentalno koristim Vichy pa valja imati zalihu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahaha pa ok je skroz posebno za te pare :D Ali jbg meni uvek glupo da hvalim kozmetiku jer meni moze da bude super a nekom drugom cisto bacanje para :)

      Избриши
  7. Zanimljive recenzije, pratim vec neko vreme. Ali taj dizajn bloga...OMG...sto pre uciniti nesto da postane bar primeren dobrim postovima. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mene sad bas zanima sta t ise ne svidja kod dizajna bloga? Pratim mnogo blogova koji su ili jako tipicni i slicni i dosadni po dizajnu ili nisu citljivi i po mojoj estetici nikako nisu dobri. Kapiram da ti se mozda nesto ne vidja, ali ako imas neki praktican komentar rado bih ga cula. Sto se tice teme, ona je ocigledna, ne bih mogla a ni zelela da predjem na nesto sto nije stars orientated.

      Избриши
    2. Ja dizajn bloga nisam ni [rimetila a redovno te citam.Super je,nije kao svi jer ti i ne pises toliko kao svi.Odlicno je sve i treba da izgleda kako se tebi svidja jer je ovo TVOJ blog.

      Избриши
    3. dakle, komentarisem dizajn bloga, ne tekstove, koji su, kao sto sam rekla zanimljivi, u suprotnom te ne bih ni pratila :)
      u pitanju je kombinacija boja, ovo ogledalce koje prikazuje nesto sto meni lici na...pa ne znam, mozda nekakve morske korale, morsku travu...nesto nedefinisano i cemu, prema mom misljenju nije mesto na kozmetickom blogu. Zatim font naziva bloga, ta velika stampana slova sa tackicama...i najzad zvezde, moj generalno omiljeni motiv. Ovde je tema sa zvezdama prilicno zahtevna, ima vise kombinacija boja i sve ostale bi trebale da budu svedenije, drugacije iskombinovane...Jednom recju, blog deluje prenatrpano i, uslovno receno "cheap".
      Ovo nije pljuvanje i nema potrebe da te brane druge blogerke/citateljke, samo manja konstrutivna kritika o kojoj bi eventualno nekad mogla da razmislis.
      Pozdrav, A.

      Избриши
    4. Ja sam svakako planirala da ga malo nalickam kad stignem. Ali sada cu da ti objasnim ogledalce. To u ogledalcetu je deo jako poznatog ostatka super nove. Za slucaj da ne znas to je kad eksplodira zvezda. Poenta je da je i naziv bloga preneseno znacenje supernova i super nova....zato sto sam po profesiji astrofizicar. I slova su isto vezana za profesiju da sad ne detaljisem. A kombinacija boja pa..i planiram malo da je ulickam :)) a opet izgled je malo i stvar ukusa, a sve je jako pregledno a to mi je bitno. Svakako ne zelim da izgleda tipicno za beauty blog. To mi se i ne svidja.

      Избриши
  8. Koristila sam dnevnu kremu iz ove linije i mogu reci da mi je jedna od omiljenih, kupila sam vec drugu tubu sada zajedno sa nocnom da probam i nju. Sve pohvale.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. JAOOOO jedva cekam sad da probam i dnevnu! Definitivno je sledeca na redu za kupovinu!

      Избриши
  9. hvala na brzoj recenziju, obavezno probam i sama :D

    ОдговориИзбриши
  10. Još si nekad pisala o ovoj kremici (new in ili na fb) pa kad sam vidjela u dm-u, sjetila sam se tebe :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da da mislim da je bila i u new in, a bila je i u favoritima zime pre koji post :D

      Избриши