уторак, 4. фебруар 2014.

SuperNova Kozmetika 1st Bitrhday!!! + Giveaway


Wow prosto ne mogu da verujem da SuperNova Kozmetika postoji celu jednu godinu! Ne znam da li se više čudim kad pre prođe ta godina ili osećaju da pišem mnogo duže od samo jedne godine. Ali eto bez obzira na to kako se ja osećam godina je prošla, a ja sam vrlo zadovoljna kako se ona razvijala za moj blog. Mnogo lepih postova sam napisala i uživala sam pišući. Mnogo vas me i prati i komentariše, a svaki novi čitalac kog vidim me i dalje usreći kao da je prvi.


Wow I simply cannot believe that SuperNova Kozmetika exists for a whole year! I do not know whether I'm more surprised how fast the year has passed, or that I feel like I'm writing a lot longer than for just one year. But no matter how I feel a year is gone, and I'm very pleased with how it passed regarding to my blog. I've written and I enjoyed writing  lots of nice posts. A lot of you follows me and comments, and each new reader that I see brings me joy as the first one did.


S druge strane zaista nisam očekivala da će se način na koji pišem svideti mnogima i mahom sam sebe radi pisala, ali sam svakako jako srećna što je za samo godinu dana blog imao čak preko 154 000 pregleda. Upoznala sam mnogo blogokoleginica. Neke koje žive malo dalje polako virtuelno upoznajem, ali se nadam da ćemo se i uživo upoznati. Dosta sam i kontakata ostvari, kao i saradnji, a to je tek nešto što nisam očekivala da će se desiti.
Sada već imam osećaj da sam se malo upoznala sa blogosferom i drago mi je da i ova naša u Srbiji polako dobija na broju i kvalitetu. A svakako mi je drago i da vidim da kompanije i ovde počinju da shvataju kako su beauty blogovi bitan posrednih između njih i kupca. Nismo još na nivou susednih zemalja ali polako i mi stajemo na noge. 


On the other hand, I really didn't expect that many people will like the way I write so I mostly wrote for my own enjoyment, but I am certainly very happy with the number of views in this first year which is over 154 000. I met a lot of blog-collegues. Those who live a little further away I'm slowly meeting virtually, but I hope that we will meet in person some day, too. I made some contacts, as well as cooperations, and this is definitely something I didn't expect to happen. 
Now I have the feeling that I got a little acquainted with the blogosphere and I am glad that in Serbia it is slowly gaining in numbers and quality. And I'm certainly glad to see that companies here are starting to realize that beauty blogs are essential intermediate between them and their customers. We are not yet at the level of neighboring countries, but slowly we are getting better.


A sad sam htela da izvučem neku statistiku bloga koja je meni lično bila jako zanimljiva:
- Ukupan broj pregleda u prvoj godini: 154 000
- Broj postova: 190
- Najčitaniji postovi ukupno:
     Mixa mikser
- Najčitaniji post u toku jednog dana i ujedno moj najdraži post:  MeLuna menstrualna čaša (Menstrual Cup) - šta, kako i zašto?
- Naveći broj čitalaca je naravno iz: Srbije
- Prvi komentar na blogu i dobrodošlicu u blogosferu poželela mi je LeClaire koja vodi meni drag blog Pudrijerica.


Now I wanted to get out some statistics of the blog which I personally found very interesting:
- Total number of views in the first year: 154 000
- Number of posts: 190,
- Posts with most views:  
       Kräuterhof Anti-Cellulite Gel     
       Mixa mixer 
- Most views during one day and also my favorite post: MeLuna menstrual cup - what, how and why?
- Most of my readers is of course from Serbia 
- The first comment on the blog and welcome to the blogosphere wished me LeClaire, which leads a great blog Pudrijerica.


Ono što mi je za sada drago je da nisam dobijala mnogo negativnih i optužujućih komentara na blogu. S druge strane počele su da mi pristižu poruke gde devojke od mene hoće da kupe proizvode pa iznova moram da im objašnjavam da ne prodajem ništa. Ali niko mi još nije tražio da im nešto poklonim. Valjda to ide sa stažom i obilnošću proizvoda u recenzijama. Ja sam ipak umerene kupovne moći. :)

Na kraju želim samo da se zahvalim svima koji su me pratili i podržavali, bez vas sve ovo ne bi imalo toliko smisla. Jedno je kad neko priča, ali sasvim drugo kada vas neko i čuje. Za to vam hvala!


What I'm happy about for now is that I didn't receive a lot of negative and accusing comments on the blog. On the other hand I started getting messages where girls want to buy some products from me, so I have to explain to them that I'm not selling anything. But nobody has asked me to just give them something yet. I guess it comes with time and the abundance of product reviews. I still have just a moderate purchasing power. :) 

In the end, I just want to thank everyone who has followed and supported me, without you all this wouldn't have much sense. One is when you talk, but quite another when someone hears you. So for this, thank you!


GIVEAWAY

I na kraju želim da vam nešto i poklonim. Odavno nisam imala neko darivanje sa uslovom. Ovaj put ću da vam dam i jedan uslov tj. temu. Tema je BOJA! Dakle možete uraditi bilo šta, šminku, nokte, ceo look sa sve odećom ili kostimom, neki DIY projekat dakle baš šta vam padne na pamet ali tako da jednu boju ili više boja predstavite u punom sjaju. Dakle kako ja volim boje i šarenilo eto i jednog darivanja posvećenog ovom blogu. Budite kreativni i zabavite se!


And finally, I want to give you something in return. A long time passed since I had a giveaway with a condition. This time I'm going to give you one condition or a theme. The theme is COLOUR! So you can do anything, makeup, nails, the whole look with all the clothes or a costume, a DIY project... So what ever comes to your mind but so that one colour or multiple colours are present in their full glory. As I love colours I dedicated to make a giveaway with that theme. Be creative and have fun!


Darivanje je otvoreno za Evropu. Sve što je potrebno je da mi jednu ili više slika pošaljete na mail aleksdobardzic@gmail.com ili u poruci na FB strani SuperNova Kozmetika sa naznakom "za SNK 1. rodjendan". Kada mi budete slali slike pošaljite mi i vaše ime ili nadimak i e-mail na koji mogu da vas kontaktiram ako osvojite nagradu. Slike ću objavljivati na FB strani bloga. Pobednika biram ja, a pobediće po meni najupečatljiviji rad.


Giveaway is open for Europe. All you need to do is to send me one or more pictures via e-mail aleksdobardzic@gmail.com or as a FB message to SuperNova Kozmetika page marked "for SNK 1st birthday". When you send me your pictures also send me your name or a nickname and e-mail that I can use to contact you if you win the prize. I will post pictures on the FB page of the blog. I choose the winner and the most memorable work will win.


Slike mi šaljite do 3.3.2014. Pobednika biram nakon toga, a on ima 48h da mi odgovori na mail koji ću mu poslati. Molim vas nemojte da varate i šaljite mi isključivo vaše radove. Potrebno je da na bar jednoj slici imate neku ceduljicu (koja nije naknadno Photoshop-om ubačena!) na kojoj piše "za SuperNovu" ili nešto slično.

I konačno nagrada! Rešila sam da i ovaj put to bude moj voljeni Sleek i to novi Blush By 3 sa tri kremasta rumenila tj. Californ.I.A, koji sam i sebi naručila. Srećno i nadam se da ćete mi slati zanimljive slike! :)


Send me your photos until 03.03.2014. I choose the winner after that and she needs to answer my e-mail in the next 48 hours. Please do not cheat and send me only your work. It is necessary that at least one of your pictures contains a slip of paper (which wasn't subsequently inserted with Photoshop!) that says "for SuperNova" or something similar. 

And finally prizes! I decided that this time it should be something from my beloved Sleek and that is one of new Blush By 3 with three cream blushes i.e. Californ.I.A, that I ordered for myself, too. Good luck and I hope you'll send me interesting photos! :)



91 коментар:

  1. Srecan rodjendan blogu! Jos puno,puno postova i novih ideja :)

    ОдговориИзбриши
  2. Srećan rođus blogu :)
    Dosta je to postova za jednu godinu.
    Sviđa mi se i ideja za učestvovanje. Nadam se da ću imati inspiraciju :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja se nadam! Prosto mi nije jasno kako se nakupilo toliko postova. Znam da sigurno nisam pisala svaki drugi dan :D

      Избриши
  3. sretan rođendan blogu!! još puno mu godina želim,a tebi punoo inspiracije za nove postove :) krasna je nagradica! možda iskemijam nešto s onom mojoj MUA šarenom paletom (i obučem usput jednu najdražu vitange šarenu suknju :D ) :)

    ОдговориИзбриши
  4. Srecan Divan Dan tvom Blogicu!! Meni izgleda kao da si duze od jedne godine tu!! :)) Zelim ti da budes jos citanija u narednih 100 godina!! :) Inace JA BAS VOLIM POKLONE,I SOBODNO MI NESTO MOZES POKLONITI,posto si napisala da ti jos niko nista nije trazio,evo ja trazim!! :P :D A posto nisam nesto kreativna,necu se igrati !! :D <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ahahahaha e bre sto neces :) I ja volim poklone isto ne biram samo da me neko obraduje :D

      Избриши
    2. Razumemo se!! :D pa nije mi kreativnost,bas neka dobra strana... :D

      Избриши
  5. Zelim ti srecan blogorodjendan i sigurna sam da ces svakom nedeljom biti sve uspesnija!
    Tvoj blog mi je svakako jedan od omiljenih i obradujem se svakom novom postu!
    Potrudicu se da budem kreativna i da napravim zanimljiv look za takmicenje jer je nagradica stvarno lepa! :)

    ОдговориИзбриши
  6. Srećan blogorodjendan :) Želim ti još mnogo mnogo rodjendana, postova, novih čitalaca :) Zanimljivo je takmičenje, moraću da se potrudim baš :)

    ОдговориИзбриши
  7. Happy blogoversary. I wish you many more successful years in blogging. :)
    And I love the theme, colors are my favourite theme, so expect something from me. :)

    ОдговориИзбриши
  8. Sraetan 1 blogoroČkas :-) želim ti ih još puno puno (ma onoliko koliko si ih i sama želiš)

    Darivanje je odlično, originalno i po tebi prepoznatljivo

    ОдговориИзбриши
  9. Želimo ti sretan blogorođendan i još puno puno godina pisanja! ;)

    ОдговориИзбриши
  10. Ooooo pa srećan blogorođendan i neka ih bude još puno, puno! Ne znam zašto, ali imala sam utisak da je tvoj blog tu znatno duže od godinu dana.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Stancovala sam postove. :D Hvala! U poslednje vreme bilo je dosta blogorodjendana i ja sam se onda isto sve cudila kako su blogovi koje pratim mladi, a imala sam osecaj da su duze tu :D

      Избриши
  11. srecan srecann! saljem jedan svoj DIY projekat! fingers crossed!
    Marija Stojisavljevic

    ОдговориИзбриши
  12. Srećan blogoRođus :) Divna ti je ideja za giveaway :)

    ОдговориИзбриши
  13. Srećan 1.blogorođendan!!! Da ih bude još puno, puno :D Lidija & Tanja

    ОдговориИзбриши
  14. Sretan 1. rođendan i još puuuno njih želim <33!!

    ОдговориИзбриши
  15. Srećan rodjendan! :)) Ne znam da li sam ti već rekla, ali tvoj blog sam čitala i pre nego što sam počela da pišem svoj. Ne brini se, ne verujem ni da ćeš dobijati ružne komentare. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Cini mi se da si mi to nekad pomenula. Secam se da sam se bas odusevila kad si mi to rekla :D

      Избриши
  16. Wow, takođe imam utisak da si mnogo duže tu :D Srećan blogorođendan i želim ti ih još mnogo! :)

    ОдговориИзбриши
  17. Srećan prvi blogorođendan. Da ih bude još mnogo.

    ОдговориИзбриши
  18. Srećan blogorođendan! :D Još dugo da bloguješ :)

    ОдговориИзбриши
  19. Sretan prvi blogorodjendan i jos mnogo dobrih postova ! :-)

    ОдговориИзбриши
  20. sretan blogorođendan, a blog neka raste i dalje i bude veeeeeliki <3
    odlična nagrada, priključila bih se i ja, ali već sam od tebe dobila sleek paletu :* pa se ne usudim dalje izazivat sreću ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahaha pa dobro. Ali ako se predosmislis i pozelis da haras mojim darivanjem dobrodosla si :D

      Избриши
  21. Sretan rođendan jednom od mojih najdražih blogova! Neka ih je još puno, puno :*

    ОдговориИзбриши
  22. Jeeeeeeeeej sretan rođendan!!! Svakako je lijepo pogledati unazad i vidjeti koliko zadovoljstva donosi pisanje bloga, nešto što nisam nikad pomislila mogućim ni sama :)

    ОдговориИзбриши
  23. Kada sam naletjela na tvoj blog, iskreno sam mislila da su to godine pisackoga staza i bloganja i totalno ostala paf kada sam procitala ovaj post! Sretan blogdjendan :D Pisala ti nama jos sto puta po godinu, svaku godinu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj sad se postideh. Hvala ti draga skroz si me usrecila takvom izjavom :) Hvala!

      Избриши
  24. Srecan blogorodjendan!!! Da nam pises joj puuuunoooo, puno... :****

    ОдговориИзбриши
  25. Srećan rođendanko :* Mnogo volim da čitam ovaj blog, samo nastavi tako.

    ОдговориИзбриши
  26. Ima li nekakav kolač za prvi rodjendan? :D Nek´ je sretan i uspješan :)

    ОдговориИзбриши
  27. Blogu srećan rođendan, da bude još puno dobrih tekstova i slika :-)

    ОдговориИзбриши
  28. Srecan blogorodjendan! :) Zelim ti jos mnogo uspesnih godina blogovanja!
    P.S. Prva fotka je urnebesna. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jesteee! Svaki put se iznova odusevim kad otvorim post. Pogledaj ti taj izraz lica!!!

      Избриши
  29. Draga legice, srećan ti, najsrećniji blogorođendan <3
    Izvinjavam se što kasnim, malo sam ''leteća'' ovih dana :)
    Želim ti još puno, puno divnih postova, more inspiracije i divnih poznanstava koje blogganje donosi <3

    ОдговориИзбриши
  30. Sretan blogorođendan :)

    ОдговориИзбриши
  31. Zelim ti srecan prvi blogorođendan! :) I da ih bude jos mnogoooo mnogoooo :)

    ОдговориИзбриши
  32. Sretan ti rođendan draga A. i još puno godina pisanja ti želim! ;)

    ОдговориИзбриши
  33. Srecan ti rodjendancic blogu i jos dugo dugo da nam pises!
    Kad se samo setim kako sam ti jesenas dosadjivala sa nebuloznim pitanjima, prosto me sramota:)). Bila sam skroz pocetnik u svetu sminke i zahvaljujuci tebi i jos ponekoj blogerki stadoh malo po malo na noge:). A ti si bila tako strpljiva i ljubazna i pokusavala da pomognes koliko mozes. Hvala ti puno i izvini!
    Ivana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahahaha ma sta se izvinjavas za to. I treba pitati. A meni je svakako bilo uzivanje da pricam o tome sa tobom.

      Избриши
  34. Zeno najdraza, zelim ti sretan blogorodjendan bebici! Meni je posebno drag tvoj blogic, rado ga posjecujem, ti si mi prvenstveno izuzetno draga i mila osoba te gajim nadu da cemo imati prilike da se i upoznamo - onako, officially! :D
    Darivanje je krasno, tema mi se dopada kao i keativna sloboda a za nagradu da ne govorim - i sama zelim nova Blush by 3 rumenila tako da, ukoliko budem nasla vremena pored posla i ispita do zadatog roka, mislim da cu ti se prijaviti :D
    Sve najbolje od srca draga moja Aleks, i nadam se da cemo se godinama druziti! :**

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao draga pa hvala ti! Ma ima da se upoznamo zvanicno nekako. Videces :) Bas se nadam da ces naci vremena da nesto sklepas :)

      Избриши
  35. Draga, želinm ti sretan blogorođendan! Jako mi se svidjelo što si napisala - "Jedno je kad neko priča, ali sasvim drugo kada vas neko i čuje. " Valjda tek tada sve ovo što radimo nekako i dobije na važnosti. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da, ako niko bas ne cita onda smo ko ludaci koji pricaju sami sa sobom :D

      Избриши
  36. Srecan blogorodjendan, da ih bude jos mnogo, mnogo... :)

    ОдговориИзбриши
  37. Sretan roćkas i neka ih bude još puno, puno. Sjećam se sramežljivog početka, a gle sada...Šaljem veliku pusu!

    ОдговориИзбриши
  38. Sretan rođendan, da nam pišeš još duuugo, duuugo! :)

    ОдговориИзбриши