субота, 15. фебруар 2014.

Multiactiv Natural Anti-Stress hidratantna krema sa malinom i žen-šenom


Krema koju ću vam danas predstaviti je moja prva Multiactiv krema za lice. Nisam nikako mogla da joj odolim jer sam se nadala da miriše na maline. Takođe je namenjena svim tipovima kože, a posebno je dobra za normalnu i mešovitu. Ova krema bi trebalo da uklanja tragove stresa i umora sa vaše kože, kao i da naravno hidrira i neguje. 
Ekstrakt maline sadrži antioksidanse, koji su kao što znamo, bitni u odbrani od slobodnih radikala, koji doprinose starenju naše kože. Ekstrakt žen-šena briše tragove umora i povećava elastičnost kože. Krema sadrži i pantenol koji vraća koži mekoću i hrani je.


The cream, which I will now present, is my first Multiactiv face cream. I couldn't resist because I was hoping that it smells like raspberries. It is also intended for all skin types and is especially good for normal and mixed skin. This cream should remove traces of stress and fatigue from your skin, and of course moisturize and nourish.
Raspberry extract contains antioxidants, which are, as you already know, important to defend the skin from free radicals, which contribute to skin aging. Ginseng extract erases traces of fatigue and increases elasticity of the skin. The cream also contains panthenol that restores skin softness and feed it.


Krema dolazi lepoj kartonskoj kutiji, a unutra je plastična kutijica koja ima 50ml. Sama kutijica ne izgleda mngoo luksuzno, ali je pakovanje skroz simptično. Krema treba da se iskoristi za 12 meseci nakon otvaranja. Cena ove kreme je 343 dinara. Krema sadrži i foliju koja je zatvara. Kad otvorite foliju ispod ćete videti kremu punu do samog vrha. Krema miriše simpatično, podseća na maline, mada miris nije toliko upečatljiv i srednje je jak. Miris ubrzo nestaje nakon mazanja. Krema je bele boje i prilično je retka, Kkao i većina krema namenjenih normalnoj ka mešovitoj koži.


The cream comes in a nice cardboard box, and inside is a plastic jar containing 50ml. The box doesn't look very luxurious, but the packaging is very likable. The cream should be spent in 12 months from opening. The price of this cream is 343 RSD. The cream contains a foil that closes it. When you open the foil, you'll see that the cream is filled to the top. The cream smells cute, reminiscent of raspberries, but the smell is not so overwhelming and is medium strong. The smell disappears shortly after application. The cream is white and quite rare. Like most creams intended for normal to mixed skin.


Evo ga i sastav. Moram da priznam da se osobama koje paze na to šta je u kremama možda neće previše dopasti. Krema sadrži svakojake parabene, a i pantenol koji pominju je baš pri kraju liste. Doduše glicerin je pri početku.


Here are the ingredients. I have to admit that the people who pay attention to what is in the creams might not like it too much. The cream contains all kinds of parabens, and panthenol, which is mentioned is at the end of the list. However at the beginning of it there is glycerine.


Moji utisci o ovoj kremi su prilično pozitivni, mada moram priznati da nisam baš potpuno oduševljena. Krema lepo hidrira, ali mislim da je za mene možda za nijansu masnija nego što ja to volim. Koža mi se blago presijava, posebno u T zoni, nakon mazanja. Ne zamasti se brže, ali mi je sama krema možda malo premasna. Na obrazima koji su normalni nemam ovaj problem. Zato je po meni ova krema najbolja za osobe sa normalnom kožom. Ko ne voli masne noćne kreme može da je koristi i uveče, pošto lepo hidrira. Kao dnevna krema mogla bi da prođe i kod osoba sa malo suvljom kožom, ali za baš suvu je verovatno slaba.
Što se tiče otklanjanja umora sa kože, nisam primetila da izgledam nešto specijalno odmornije i bolje, ali do sad nisam to videla ni kod jednog proizvoda sa takvom namenom, koliko god skupi oni bili. Iskreno nisam to ni očekivala, mada pošto ja generalno nisam toliko premorena i neispavana možda samo kreme nemaju mnogo šta da poprave. :)


My impressions of this cream are quite positive, although I must admit that I'm not completely thrilled about it. The cream moisturizes nicely, but I think it is perhaps a bit richer than I like. My skin is slightly oily, especially in the T zone, after application.  My skin doesn't get oily faster, but it might be a little too oily by it self for me. On the cheeks, which are normal, I don't have this problem. That's why I think that it is the best for people with normal skin. Those who don't like rich night creams can use this one in the evening too, as it nicely hydrates. As a day cream it could pass even for people with a little drier skin, but it is probably to weak for those with  very dry skin.
As for eliminating tiredness from the skin, I didn't notice I look any more rested, but so far I haven't seen that effect in any of the products with such a purpose, even those more expensive. I honestly didn't expect that, though, since I'm generally not so tired, so maybe the cream just doesn't have a lot to improve. :)


Da li ste vi probali ovu ili neku drugu Multiactiv kremu za lice? Kakvi su vam bili utisci?

Šta mi se sviđa kod ove kreme:
- cena,
- pakovanje,
- miris,
- lepo hidrira.

Šta mi se ne sviđa:
- malo je premasna za moju T zonu,
- nisam videla nikakvu specijalnu promenu u izgledu kože.


Informacije i ocene:

CENA: 343 dinara
GDE JE NABAVITI: Lilly, DM
 DA LI BIH JE PONOVO KUPILA: Možda

PAKOVANJE: 4/5
CENA: 5/5
HIDRATACIJA: 5/5
IZGLED KOŽE: 4/5
UKUPNA OCENA: 4/5


Have you tried this or any other Multiactiv face cream? What were your impressions?

What I like about this cream:
- Price,
- Packaging,
- Smell,
- Nicely hydrates.

What I don't like:
- It's a little too heavy for my T zone,
- I didn't see any special change in the appearance of the skin.



Information and scores:

PRICE: 343 RSD
WHERE TO BUY: Lilly, DM
WOULD I BUY IT AGAIN: Maybe

PACKAGING: 4/5
PRICE: 5/5
HYDRATION: 5/5
SKIN APPEARANCE: 4/5
OVERALL SCORE: 4/5

31 коментар:

  1. Ja sam koristima Mutiactiv kremu na bazi krastavca (i čička, ne sećam se baš najbolje). Znam da sam bila zadovoljna, jer meni odgovaraju kreme koje su malo vodenastije. Imam pozitivna iskustva. A i cena je pristojna.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa i ova je malo vodenasta, ali eto malo mi bude masna na vec masnim delovima :D

      Избриши
  2. Sviđa mi se jako tekstura kreme, mada bih i ja koristila kao noćnu. Danju bi mi vjerojatno bila malo preteška no za zimski period bi svakako prošla. Šteta što nemam prilike isprobati.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa da to je steta bas. Ja sam je i koristila sad kad je zima i mogla je da prodje. Evo malo je otoplilo ali i dalje mi ne pravi problem. Videcemo kad jos otopli kako ce se pokazati :D

      Избриши
  3. Zdravo, Aleksandra
    samo sam htela da ti javim da sam preselila blog, odsad je na adresi booksandlilies.blogspot.com
    Izvinjavam se zbog cimanja.

    ОдговориИзбриши
  4. Hmm, sastav bas i nije neki, vise hemije nego njegujucih sastojaka,ali da ti kazem nesto. U zadnje vrijeme sam upratila blog jednog profesora, a on ima i grupu Hemija oko nas na fb, i bas smo pricali o parabenima, i svim tim nekim navodno stetnim sastojcima iz krema, i u sustini sva ta prica oko parabena ispade da oni i nisu tako losi. Zna se, oni su konzervansi, ali bolje i oni nego neke bakterije i gljivice koje bi se razvile u kremi da ih nema. I to kad ih je puno je bolje nego da je naveden samo jedan.
    U sustini ono sto je lose i sto treba izbjegavati u kremama su naftni derivati ( parafin, petrojel, vazelin,i sl. )
    Meni licno ne izazivaju probleme na kozi, ali od sad cu ih izbjegavati zbog tih nekih drugih stvari jer se taloze u organizmu i ko zna kakve to posljedice moze kasnije imati.
    Meni je zao sto kod nas nema Multiactiv kozmetike. Nisu skupi, a imaju finih stvarcica.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao super sto si s njim pricala. Ja se iskreno nesto ne klonim parabena. I ima i logike to sto si rekla. A jel ti rekao sto je bolje kad ih je vise? Jer onda bolje cuvaju kremu da se ne pokvari? Ja generalno gledam da mi proizvodi imaju sto manje tih naftnih derivata ali me nervira sto uporno zaboravljam da napisem spisak svih sastojaka jer ovako zaboravim pola koje vec ne znam napamet da zelim da izbegavam. Evo nateracu se da napravim sutra spisak za novcanik!

      Избриши
  5. Imam ovu kremu i volim je s vremena na vreme. :) Nekad mi bude baš lepo lice kad se probudim, a stavim nju uveče, ali nekad kao da ništa nisam ni stavila. U principu ne obraćam pažnju na sastojke, ali videla sam da ovaj baš i nije impresivan, tako da je ne koristim konstantno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da. Ja je nisam jos stavljala uvece volim neke malo jace stvari uvece. Zavisi i sta ti koza zeli, nekad je mozda preslaba za uvece.

      Избриши
  6. Imala sam njihovu kremicu čini mi se sa krastavcem, za mešovitu kožu i bila mi je onako. Slabo, baš slabo je negovala, ali je sa druge strane davala osećaj svežine. I da, ono najbitnije u roku od manje od 2 meseca je promenila miris i počela mi stvarati male sitne potkožne bubuljice. :/

    ОдговориИзбриши
  7. Imam jednu njihovu kremicu i koristim je za vrat i dekolte, jer imam osećaj da je čista hemija u njoj i da nema ničeg hranljivog...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hhahaha a sto je vrat onda nebitan pa da na njega mozes da je mazes ?:P Salim se, joj ja retko mazem vrat kremama i mnogo se nerviram zbog toga, ali uvek mazem mlekom za telo. I svaki dan kazem sebi evo sutra cu mazati kremom za lice. I opet zaboravim.

      Избриши
    2. I ja sam vrat dugo zapostavljala, zato sam srećna što sam bar pokrenula tu naviku-pa makar i sa tom kremom... :DDD

      Избриши
  8. Da znaš da si i ti mene obradovala ovom recenzijom! :)) Gledam kremicu već duže vreme, baš zbog tog mirisa na maline,jer masku sa malinom obožavam...Sada mi nije žao što je nisam kupila, pronašla sam kremu koja mi trenutno odgovara i ne masti T zonu :)

    ОдговориИзбриши
  9. Imala sam nocnu Q10 revita nesto ne secam se tacno,bila je lagana,ali nakon nanosenja koza mi je izgledala masno mada nije bila pri dodiru i cini mi se da su mi izasle bubuljicice,pa sam i ja ostatak mazala na vrat.Ako postoji nesto vredno u njihovim kremama-onda se nalazi pri dnu liste,pa zato nisam vise kupovala nista multiaktivno ;) .A htedoh da probam domacu preparativu...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probaj Dahlia kreme. Ja sam probala nocnu za mesovitu kozu i nije bila losa, a okoloocna njihova mi je najbolja ikad.

      Избриши
  10. nisam probala, a vjerojatno i ne bi jer mi sastav nije neki hit. ali ženo, šta je žen-šen? smijem se jer prvi put čujem za to! :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahahah ma to je neka lekovita biljka. Koren se koristi za sve i svasta :) Ne znam ni ja nesto mnogo detalja :D

      Избриши
  11. Uh, nabrojala sam čak 9 loših sastojaka, ne bih probala :(

    ОдговориИзбриши
  12. Ja koristim istu ovu kremu, i nemam ama bas nikakvih problema sa njom. Po drugi put je kupujem i mene sluzi skroz ok, za sastav ne znam bas, ali oni bar napisu sta je i kako je za razliku od mnogih brendova

    ОдговориИзбриши
  13. Krema je cista hemija, imam uzasnu alergijsku reakciju na neki od ovih hemijskih sastojaka. Lice me svrbi i dobila sam crvene pecate. Popili bi tuzbu za prodavanje ovakvog smeca da imam vremena za sud. Pa jeftinije i prirodnije kreme se mogu naci u obicnom Oriflame katalogu. Ovu kremu sam kupila usput, jer sam potrosila svoju kremu koju inace korostim a koju u tom momentu nisam mogla da nadjem. Prvih par puta mi ova nova takodje nije prijala, ali sam mislila da treba da se naviknem. Sve dok mi lice nije buknulo od ove njihove hemije. Inace nemam nikakvih problema sa kozom. Bas sam razocarana :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ne volim da budem tako okrutna. Mozda ti samo bas ne odgovara neki sastojak. Ok da, nije prirodna krema ali nema neki bas los sastav. Ok nije od prirodnih sastojaka ali nema to veze. Svaka krema moze da izazove alergiju neku.

      Избриши