петак, 7. фебруар 2014.

Moji Ultimate Colour Catrice ruževi - 270 Matt-erial Girl & 130 Frozen Rose

Catrice je drogerijski brend koji kao što znate nije dostupan u Srbiji. Mislim da je ovo velika šteta i nadam se da će se to u budućnosti promeniti. Moja Catrice kolekcija je veoma mršava i pored laka za nokte Genius in the Bottle o kom sam pisala ovde i koji je fenomenalan, posedujem još samo dva ruža, koje sam rešila da vam danas pokažem. Moja mala ali odabrana kolekcija do mene je stigla zahvaljujući Ani koja piše Me, Makuep and I blog i za to joj još jednom mnogo hvala!


Catrice is drugstore brand which as you know isn't available in Serbia. I think this is a great shame and I hope that it will change in the future. My Catrice collection is very slim, and besides the nail polish Genius in the Bottle which is awesome and that I already wrote about here, I own only two more lipsticks that I decided to show you today. My small but well chosen collection was brought to me by Ana who writes Me, Makuep and I blog, and whom I want to thank one more time!


Moja dva dragocena Catrice ruža su veoma različiti u svemu. Jedan je mat, drugi je kremast i sjajan. Jedan je taman, drugi svetao. Jedina zajednička osobina im je da su predivni! Dakle, moje dve nijanse su 270 Matt-erial Girl i 180 Frozen Rose.


My two precious Catrice lipsticks are complete opposites. One is matte, the other is creamy and shiny. One is dark, the other light coloured. The only common feature is that they are both wonderful! So my two shades are 270 Matt-erial Girl and the 180 Frozen Rose.


270 Matt-erial Girl 


Ovo je ubedljivo jedan od mojih omiljenih ruževa koje posedujem. Imam samo jednu zamerku koju mogu da mu navedem - nije mnogo fotogeničan. :) Ovaj ruž je kao što mu ime kaže mat, ali moram vam reći da se zapravo radi o nekom polumat finišu i da je sama formula veoma kremasta i maziva. Ne isušuje usne, ama baš ni malo. Ruž se prelako maže, veoma homogeno i brzo, pigmentovan je veoma, ali se ne razliva i vrlo lako se maže precizno i bez četkice ili olovke da uokviri usne.


This is by far one of my favorite lipsticks. I have only one objection to give - it's not very photogenic. :) This lipstick is, as its name says, matte, but I have to tell you that it actually has a semi-matte finish and the formula itself is very creamy and lubricant. Doesn't dry out lips, not even a little. Lipstick is too easy to apply, very homogeneously and fast. It is very pigmented, but it doesn't leak outside the lips and it can be accurately applied even without a lip brush or a lip liner to frame the lips.


Ni malo se ne lepi za suve delove, ne uvlači se u borice, homogeno se briše a i dosta je trajan. I do oko 4 sata. Nijansa je neka malo tamnija bobičasta, mada ne mnogo tamna. Čak i miriše lepo i bobičasto. Nijansa je predivna i na kome god da sam ga videla stajao im je izuzetno dobro. Jedna veoma univerzalna srednje tamna nijansa, koju svako može da nosi.


It doesn't stick to dry part at all and isn't drown to fine lines, homogeneously erases and is quite durable. Up to about 4 hours. The shade is a slightly darker berry, but not to dark. Even smells nice like berries. The shade is beautiful and whoever I saw with it, it looked extremely well on them. A very universal medium dark shades, that anyone can wear.


Poslednja slika i swatch-evi su ispali prilično realno moram priznati, ali ni jedna slika nikada neće zaista dočarati pravu lepotu ovog ruža koja je uživo očigledna.


I have to admit that the last image and swatches came out quite realistically, but none of the pictures will ever really depict the true beauty of this lipstick, which is evident in person.




180 Frozen Rose


S druge strane ovaj ruž je veoma svetao. Nijansa je svetla hladno roza sa krem finišom. Nekako se blago srebrnkasto presijava pa me zaista podseća na zimu i snežne kraljice. Ima blag sladak miris, mene podseća malo na vanilu.


On the other hand, this lipstick is very light. The shade is cold light pink with a cream finish. Somehow slightly silvery iridescent and really reminds me of the winter and the snow queen. It has a mild sweet scent, reminds me a bit of vanilla.


Ruž je jako ugodan na usnama, kremast je i lako se razmazuje. Trajnost mu je malo slabija nego kod prvog, ruža što je očekivano, ali bez problema stoji oko 2 ili 3 sata. Homogeno se briše, ali kod mene se ovaj tip ruževa često malo gomila da delu usana gde se usne spajaju. Ni ovaj ruž nije izuzetak, mada moram da priznam da se prilčno malo nakuplja. Ne lepi se za suve delove usana.


Lipstick is very comfortable on the lips, creamy and easy to apply. The durability of it is slightly weaker than that of the first one, as expected, but it stays on with no trouble for about 2 or 3 hours. Homogeneously erases, but for me this type of lipstick often accumulates where the lips meet. This lipstick is no exception, although I have to admit that the accumulation is relatively small. It doesn't stick to the dry parts of the lips.


Kako je nijansa svetlija od mojih usana ovaj ruž se malo uvlači u borice, ali ako ga namažem u veoma tankom sloju i poljubim maramicu ili ga namažem u debelom sloju i lepo prekrijem usne nema problema sa boricama.


As this shade is lighter than my bare lips, this lipstick is a little drawn to fine lines, but if I apply it in a very thin layer and kiss a paper tissue or I apply a thick coat and it nicely covers my lips I have no problems with accumulation in wrinkles.


Mnogo mi se sviđa to što nijansa ovog ruža nije mnogo sjajna i puna šimera već se nekako nežno i blago presijava.  Svetle roze nijanse zanju da budu mnogo napadnije i ja ih baš i ne volim, ali ovaj ruž nije takav i ima posebno mesto u mom srcu. Koliko ja znam ne može više da se kupi u slobodnoj prodaji. Baš šteta.


I really like that this shade of lipstick isn't very strong and full of shimmer but somehow tender and slightly iridescent. Light pink shades are usually much more shiny and I don't really like them, but this isn't one of those lipsticks and it has a special place in my heart. As far as I know it can no longer be purchased in retail. What a shame.


A sad i swatch, kao i izgled na usnama nijanse 130.


A now its swatch, and how the shade 130 looks on the lips.



Na žalost ovi ruževi mogu se kupiti samo van Srbije, a cene su im oko 500 dinara. Sadrže 3.8g i traju čak 36 meseci od otvaranja, tako da vam zapravu daju dobru šansu da ih potrošite. Pakovanje im je veoma elegantno i čvrsto. Nekako je hladno na dodir pa ne mogu da se odlučim da li je metalno ili stakleno ili plastično. Svakako dosta kvalitetnije od većine drogerijskih pakovanja. Ja sam se njima potpuno oduševila i nadam se prilici za proširenje kolekcije.

Da li ste vi probali neke Catrice ruževe? Koji su vam omiljeni? Kakvi su vaši utisci o ovim ruževima?

Šta mi se sviđa kod ovih ruževa:
- cena,
- fenomenalne formule iako međusobno veoma različite,
- veoma ugodni na usnama,
- homogeno se brišu,
- ne lepe se za suve delove, ne prelivaju se sa ruba usana,
- trajnost, posebno kod nijanse 270,
- miris,
- veoma lako nanošenje.

Šta mi se ne sviđa:
- nisu dostupni u Srbiji. :((((

Informacije i ocene:

CENA: oko 500 dinara
GDE IH NABAVITI: van Srbije
BROJ NIJANSI: 16
DA LI BIH IH PONOVO KUPILA: Da!

PAKOVANJE: 5/5
CENA: 5/5
NANOŠENJE: 5/5
POSTOJANOST: 4/5
PREKTIVNA MOĆ: 4/5
UKUPNA OCENA: 5/5


Unfortunately, these lipsticks can be purchased only outside of Serbia, and the price is around 500 RSD. They contain 3.8g and last up to 36 months from opening, so you'll actually have a good chance to spend it whole. Packaging is very elegant and sturdy. It's kind of cool to the touch and I cannot decide whether it is metal or glass or plastic. Certainly a lot better than most drugstore packaging. I am absolutely delighted with them and hopefully I'll be able to expand my collection.

Have you tried some Catrice lipsticks? Which are your favorite? What are your impressions of these lipsticks?

What I like about these lipsticks:
- Price,
- Phenomenal formula although each shade is very different,
- Very comfortable on the lips,
- Homogeneously erased,
- Not sticking to the dry parts, do not leak over the edge of the lips,
- Wear resistance, particularly shade 270,
- Smell,
- Very easy to apply.

What I don't like:
- Not available in Serbia. : ((((

Information and scores:

PRICE: about 500 RSD
WHERE TO BUY: outside of Serbia
NUMBER OF SHADES: 16

WOULD I BUY THEM AGAIN: Yes!

PACKAGING: 5/5
PRICE: 5/5
APPLICATION: 5/5
DURABILITY: 4/5
COVERAGE: 4/5
OVERALL SCORE: 5/5

35 коментара:

  1. uh sto su divni! mogu samo tiho da patim...svidja mi se kako predstavljas proizvode,swatchevi i prikaz na usnama,danas konkretno karmina,ali i inace drugih stvari.Dakle sve pohvale i pozdrav,Jasna.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. O pa hvala ti mnogo!!! Jeste i ja ih samo gledam i patim ali srecna sam sto imam i ova dva. Ako negde budem putovala prosiricu kolekciju :D

      Избриши
  2. Divni su! Imam samo 1 ali sam u potpunosti zaljubljena u njega. :))

    ОдговориИзбриши
  3. Imam Frozen rose, ali ne stoji mi baš bajno. Catrice ruževi su jedini od kojih sam kupila doslovce sve nijanse koje su mi se svidele :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jeste ta Frozen Rose je zeznuta, na meni je ok u nekim kombinacijama u drugim je budi bog s nama. Ali je mnogoo divna i prijatna formula.

      Избриши
  4. Predivni su i oba su mi wishlisti, ali rijetko nalijećem na njihov popunjen stalak, sve obećavaju danas-sutra-prekosutra će doći i ne dođe baš tako često. Što se tiče ovog Matterial girl, predivan je i sigurno ću ga kupiti, eh sad, jedino razmišljam da li bi mi Frozen rose bio presvijetao, nemam baš toliko svijetao ten i mnogi su mi ruževi (koji kao swatchevi i na drugima izgledaju krasno) na meni užasni i djelujem si mrtvo... :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa da ima sanse da ti bude svetao. Ja sam srednje tamna a prilicno je svetao na meni. Mada nije toliko mrtva boja. Ali ne znam ima li njega igde. Mislim da se vise ne prodaje.

      Избриши
  5. Ovo nisu moje nijanse, ali moje mišljenje o ovoj liniji je sad već poznato. :) Imaju stvarno odličan izbor boja, ali meni se više svidjaju Gel ruževi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nadam se da ce biti prilike da i njih probam. Ja sam ekstremno odusevljena ovim bobicastim.

      Избриши
  6. Frozen Rose nijansu i ja posjedujem i baš mi je predivna kao i većina nijansi Catrice ruževa. :)

    ОдговориИзбриши
  7. Matterial girl mi na usnama na suncu izgleda kao YSL 11! Krasne su nijanse, iako predost dajem već spomenutoj Matterial girl jer nisam sigurna koliko bi mi ova svjetlija pristajala :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da posebno ovako na nevidjeno matterial girl je siguran izbor. A i meni je on malo drazi :))

      Избриши
  8. 130 je divan, predivan, skroz moja nijansa :) L.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. HIhihi te nijanse bas nisu za mene ali mi je ovaj nekako skroooz legao fino :)

      Избриши
  9. Anci je divna <3
    Oba su divna,ali drugi je skroz moj fazon :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam da je drugi tvoj fazon! Ana je dobavljac. Sta bih ja bez nje <3!! Na njoj sam videla ovaj 270 i pala sam na dupe od lepote!

      Избриши
  10. Volim Catrice ruževe.Jako su ugodni na usnama, ne isušuju i vrlo postojani. Matt-erial Girl mi je predivna nijansa, ne sjecam se jesam li ju kupila haha :D

    ОдговориИзбриши
  11. nemam još niti jedan Catrice ruž,nekako ih uvijek zaobilazim. 270 je prekrasna nijansa :)

    ОдговориИзбриши
  12. Volim njihove ruzeve iako sam ih otkrila tek prije mjesec dana, svidja mi se kako imaju tezinu (ambalaza) i jaaako mi se svidja miris! Imam material girl i pinkerbell, a potrazit cu i frozen rose jer mi djeluje kao da bi to mogla biti "nude" nijansa koja nece izgledati narancasto na meni haha

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa Frozen Rose je bas hladna bebi roza. Nece biti toliko nude koliko roz. ALi svakako nece biti narandzast. Ambalaze su im fenomenalne!

      Избриши
  13. Ova linija ruževa je genijalna! Imala sam čak 10 komada :D

    Catrice je kod mene uvijek dobrodošao s ruževima, i sviđaju mi se tvoje nijanse, obje su pravi must have :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uuuu blago tebi. Ma i ja bih imala sigurno milion da imam gde da ih kupim :)

      Избриши
  14. Nažalost, meni se ovaj Matt-erial Girl nije baš pokazao sjajnim. :( Nanošenje bez prethodnog crtanja olovkom ne dolazi u obzir, saaaaaav se upije u borice oko usana (koje inače i ne primjećujem, a on ih naglasi). Boja divna, ali eto, velik minus.

    Drugi koji sam probala od catrice je "Ultimate Shine", nijansa "Shy Flamingo" - predivan ruž koji nažalost moram držati u FRIŽIDERU, jer se užasno topi i ako nije dovoljno ohlađen, ostaje u komadima na usnama, što je šteta - jer je takođe divna nijansa i lijep osjećaj na usnama... Ali eto. Nisam baš zadovoljna sa Catrice :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni nije ulazio u borice mnogo mada ja generalno sa tamnim ruzevima ne volim da prelazim liniju usana iz tog razloga. Imam neke tamne koji se dosta uvlace ali ovaj nije strasan. Ja bih volela da probam jos neke ali nemam gde da ih kupim :((

      Избриши
    2. Razumijem te, ni ja inače uopšte ne prelazim liniju usana, zato me ovaj i jeste toliko razočarao - jer se razlio sam, prešao liniju usana i ušao u borice :/ Žao mi je što nemaš tu nigdje Catrice, ali prvom prilikom u BiH, svrati u CM market (ima ga u skoro svim gradovima) :) Oni imaju i Catrice i Essence i štošta :)

      Избриши