недеља, 16. фебруар 2014.

Kineska 120 paleta - Nude boje

Sećate li se mog oduševljenja kineskom paletom sa 120 senki o kojoj sam pisala ovde? Kada sam u istoj prodavnici uspela da naletim i na nude varijantu ove palete teško sam mogla da joj odolim. Nisam mnogo razmišljala i odmah sam je kupila. Cena joj je 1200 dinara. Ja ih kupujem u kineskoj prodavnici u Kraljice Marije. Odmah ispod parka kod Vukovog spomenika. Prodavnica im mnogo nakita unutra i u dnu stoji i šminka. Stalno obnavljaju zalihe paleta, pa su velike šanse da ćete naći svoj primerak. Mada ove nude se brže rasprodaju.


Do you remember my excitement about Chinese 120 eyeshadow palette, which I wrote about here? When I was in the same store I managed to stumble upon a nude version of this palette and I couldn't resist it. I didn't need to think a lot and I immediately bought it. Price is 1200 RSD. I bought them in a Chinese store in the Kraljice Marije street. Just below the Vuk Monument park. Store has a lot of jewelry and in the bottom of the store is makeup. They constantly updated their stocks, so chances are you'll find your piece. Although the nude one sell out quickly.


I ova paleta dolazi u kartonskoj kutiji na kojoj ne piše ništa osim sastava, koji možete videti na slici. Senke u novoj paleti su potpuno zatvorene folijom, a kada nju uklonite imate i tvrđu foliju koja prekriva senke kako vam se ne bi raznosile kada krenete da ih koristite. Obe strane sa senkama mogu da se izvade iz kutije. 


This palette also comes in a cardboard box which does not say anything except the ingredients, which can be seen in the photo above. Eye shadows are completely sealed with a foil in a new palette, and when you remove it, there is also a thicker foil covering the eye shadows to shield them when you start using it. Both sides of the palette can be removed from the box.


Kao i prva paleta koju imam ni ova nije izazvala nikakve iritacije, mada opet napominjem da moje oči i koža nisu osetljivi. Većina senki je veoma pigmentovana, tek nekoliko mat senki je malo slabije pigmentovano. Takođe većina se ne  kruni, ali opet po koja ima taj problem, mada ništa strašno.


Like the first palette that I have, this one didn't cause any irritation either, although again I have to mention that my eyes and skin aren't sensitive. Most of the eye shadows are very pigmented, only a few matte shadows are a little less pigmented. Most of them don't crumble, but again some of them do, although not a lot.


Većina senki vuče na razne varijante bež, žute, narandžaste, braon, ali ima i po koja siva, zelena i ljubičasta. Sve senke su vrlo nosive i predivne nude kombinacije mogu da se izvedu sa ovom paletpom. Kao što možete i da pretpostavite ovo će biti post sa mnogo slika, jer treba preći na swatch-eve. :)


Most of the eye shadows are some types of beige, yellow, orange, brown, but there are also a few gray, green and purple ones. All eye shadows are very wearable and wonderful nude looks can be done with  this palette. As you can assume this will be a post with a lot of pictures, because I need to move on to swatches. :)


Prelazimo na prvu stranu palete. Dajem slike po dva reda senki, sa swatch-evima čiji se raspored poklapa sa rasporedom senki.


Let's start with the first side of the palette. I'll show you two eyeshadow rows and their swatches in the same order in all of the pictures.







I druga strana palete:


And the other side:







Kako vam se čini? Mene su neke senke potpuno oduševile tek na swatch-u, pošto se tek tad lepo vidi kakva im je boja zapravo. 


What do you think? Some of the eye shadows really thrilled me when I did their swatches, because I could see their real colours then.


Za kraj evo i jedne obične nude šminke gde sam na očima isključivo koristila ovu paletu.
Da li ste vi možda kupili neku od ovih kineskih 120 paleta i kakvi su bili vaši utisci? Ja ih obožavam!


In the end here is one nude look where I used this palette for my eyes.
Did you try any of these Chinese 120 eyeshadow palettes and what were your impressions? I love them!



Šta mi se sviđa kod ove palete:
- cena,
- pakovanje,
- pigmentacija,
- većina se ne kruni.

Šta mi se ne sviđa:
- dostupnost, 
- nekoliko senki je manje pigmentovano ili se kruni.

Informacije i ocene:

CENA: 1200 dinara
GDE JE NABAVITI: Kineska prodavnica u Kraljice Marije, internet
BROJ NIJANSI: 120
DA LI BIH JE PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 5/5
CENA: 5/5
NANOŠENJE: 5/5
POSTOJANOST: 5/5
PIGMENTACIJA I TEKSTURA SENKI: 5/5
UKUPNA OCENA: 5/5


What I like about this palette:
- price,
- packaging,
- pigmentation,
- most of the shades doesn't crumble.

What I don't like:
- availability,
- a few of the shade is less pigmented and crumbles.

Information and scores:

PRICE: 1200 RSD
WHERE TO BUY: Chinese store in Kraljice Marije street, Internet
NUMBER OF SHADES: 120
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes

PACKAGING: 5/5
PRICE: 5/5
APPLICATION: 5/5
DURABILITY: 5/5
PIGMENTATION AND TEXTURE: 5/5
OVERALL SCORE: 5/5

56 коментара:

  1. Boje su predivne, bas po mom ukusu.
    Nisam do sada koristila kinesku sminku pa sam pomalo skepticna ali mi se jakondopada paleta. Sto se tice sastava, ja se ne razumem, znas li ti mozda ima li tu neceg sto inace ne bi trebalo da je tu? :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja isto generalno nemam kineske senke, ali ove dve palete sam morala da kpim. A i generalno ih po netu svi zivi hvale. Ne razumem se ni ja nesto mnogo u sastav. Cini mi se da nema nista sto ne moze da se nadje po nekim drugim senkama.

      Избриши
  2. Ja sam ovu paletu recenzirala u početku svog bloganja i bila sam relativno zadovoljna, ali kako sam s vremenom probala bolje palete, ovu sam prestala koristiti i prodala ju na blog sale-u. Inače, za tu cijenu je super za sve one koji nisu zahtjevni poput mene :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hehehe pa dobro, meni su skroz ok senke, naravno da ima raznih manjih dobrih paleta, ali volim da imam i raznolikost boja, pa i ova dobro dodje :D

      Избриши
  3. Svaka čast na fotkama i postu... Ja imam previše nude paleta tako da me plaši pomisao na još 120 boja ;)

    ОдговориИзбриши
  4. Odlični swatch-evi :) Paleta je prelepa, koristila bih je verovatno svakodnevno, međutim mislim da ih za sad imam sasvim dovoljno :D

    ОдговориИзбриши
  5. Bas su dobre.Svidja mi se sto ima i zelenih i rozih,neznih.Od kako sam procitala kod tebe o ovim senkama,redovno obilazim kineske robne kuce po Pancevu ne bi li ulovila neku.Volela bih da naletim na ovu varijantu.Ceka ona mene u nekom cosku,sigurno ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drzim ti palceve. Jeste neke senke izgledaju obicno a kad ih naneses presijavaju se u divnim bojama.

      Избриши
  6. Ovo kad kupiš nema više izgovora za novu kupovinu tipa: "Eh, nemam tu-i.tu smeđu nijansu" :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hhahahah tako je. Senke skoro i da ne kupujem :) Uvek kazem imas dve velike palete dosta je.

      Избриши
    2. Uvek ima izgovora za novu kupovinu :D
      Imam slicnu paleticu, i odusevljeno je koristim kad god hocu da eksperimentisem i isprobam kombinacije.

      Избриши
  7. Svaka čast što si sve swatch-evala! Ja ne volim ove palete sa sto boja, jer znam da ih neću sve koristiti, a nisu mi ni praktične. Maksimum mi je ono 10-15 senki.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ih obozavam, ako m ise cini da bih vecinu koristila. A ovde bih. A mono senke ne volim nikako. :) Ili one od po 4 senke :D

      Избриши
  8. Super si se našminkala, a i sama paleta mi se jako dopada. Ima stvarno dosta sjenila. Nisam nikada obraćala pažnju na kineske palete, možda je vrijeme da si nabavim jednu :)

    ОдговориИзбриши
  9. Svaka čast na trudu sa swytchevima. Ja sam se u aletu zaljubila već na prvoj fotki. Ama sve moje nijanse i samo takve koristim.

    Prekrasan look :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A hvalaaa. Jeste malo je bilo naporno uraditi sve te swatcheve ali igurala sam nekako :D

      Избриши
  10. Super je paleta, meni se dopada, vidjam ih po netu ali jos ih nisam kod nas pronasla. Videh neke manje bas interesantne pise i sastav, ali treba paziti na rok trajanja. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da ovde nista ni ne pise. Ali motricu budno na paletu pa kad posumnjama na rok bacam :D

      Избриши
  11. Auu imala si posla sa swatchanjem :D. Baš su lijepo pigmentirana, sviđa mi se. Ja sam pikirala 88 s Ebaya, čini mi se da su sve u njoj ili gotovo sve sedefaste. I blago vama, možete ju kupiti kod sebe :(.
    I look mi se baš sviđa!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! Pa pazi imas na netu i bas ovu paletu, to je jedna od one neke 4 sa 120 boja, samo pogledaj da je isti raspored. Ima dosta mat i dosta shimerastih.

      Избриши
  12. Ja imam paletu od 120 sjenila običnu, koju si mogla vidjeti u nekim prijašnjim postovima.. a ovako nude sjenila imam u paleti od 28 i veoma sam zadovoljna. Nije da ne mogu priuštiti skuplja već ne vidim smisao trošenja veće svote novca na sjenila ako postoji jeftinija varijanta.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma i ja ne volim da dajem neke velike pare na sminku. mozda samo na ponesto sto mi se baaaas svidi ali to se retko desava.

      Избриши
  13. joj, ja uvijek slinim za velikim paletama... premda nakon par dana znam reći da mi opet fali neka boja ;)

    ОдговориИзбриши
  14. Jeeij, napokon sam dočekala recenziju. Boje su prekrasne, nisam trebala vidjeti sad ću morati da je kupim. Šta ću, veliki problem :( Mnoge nijanse su slične, ali za pretapanje boja je to fenomenalno :D
    PS samo čekam lijepo vrijeme da se našminkam za ono tvoje takmičenje, treba mi lijepa svjetlost, toliko puta poželim imati blog jer imam previše inspiracije koju ne znam kako da utrošim :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hehehehe :) Muke su zaista oko fotografija. Stalno cekas i juris neko sunce kad imas blog, a zima ti je onda neprijatelj, jer slike nikad nisu dovoljno lepe :D

      Избриши
  15. Svojevremeno mi je baš malo falilo da kupim ovu paletu, ali sam ipak odustala, dosta mi je ona šarena :)

    ОдговориИзбриши
  16. Joj koliko truda i posla, svaka ti cast na svim swatchevima. Ja imam onu 88 neutral i bila mi je dobra kad sam se tek pocela sminkati, sad s ovim iskustvom je ne bih opet kupila. Nije neka pigmntacija i vecina ih se kruni i vise volim Mua i Sleek palete :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ima i ovde tih koje se krune ali nije strashno a i snalazim se i sa njima. A pigmentacija im je bas fina. Prvo sam kupila onu sarenu i kad sam videla da su superpigmentovane tek sam se tad odvazila i na ovu nude. Ipak su ove boje cesto slabije pigmentiovane.

      Избриши
  17. Prelepa paletica, ovde kod mene nema ovih, ali sta da se radi. ♥

    ОдговориИзбриши
  18. Svaka ti čast što si napravila swatch za sve nijanse u paleti. :D Look mi je odličan, takav ja nosim svakodnevno, a nekada ubacim i tuš. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja. Posebno volim da na neki look ovog tipa dodam braon tush :) U poslednje vreme bas cesto volim da muljam neke ovakve neprimetne braonkaste kombinacije. A sa ovom paletom nikad ne moram da ponovim isto dva puta :D

      Избриши
  19. Imala sam ovu paletu i proslijedila je dalje. Nekako mi je bila super u počecima šminkanja kada sam jos ucila i eksperimentirala. :D Kasnije sam se zaljubila u Sleek i sve ostalo je prošlost...
    hahaha :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja imam jednu Sleek i obozavam je. Generalno obozavam Sleek. Mada ja volim da imam raznolikost senki pa su mi ove palete i dalje divne :D

      Избриши
  20. Od paletica imam samo ovu i Coastal scents... Odusevljena sam isto kao i ti...neke tamnije nijansice koristim za kontur lica, a neke svetlije kao hajlajter, a omiljena senkica mi je ona bela sa sitnim simerom, koji ima, cini mi se, ljubicasto-zelenkasti preliv, nesto poput unutrasnjosti skoljke :))

    ОдговориИзбриши
  21. Studiram masinac i pojma nemam o kojoj kineskoj radnji kod vuka govoris. Znam svaku radnju oko parka i u 27 marta i kraljice Marije ali zaista ne znam na koju kinesku radnju mislis. Jedina koju ja znam je blizu postanske stedionice,malo pre poste. Jel to ta radnja? Jel ozes malo da preciziras gde se nalazi?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ahaaa e znam na sta mislis al ne to. Znaci ovako. Raskrsnica kraljice Marije i Ruzveltove. Dakle bas kod Vuka. E sad predjes na trotoar koji je dijagonalno od masinca. I sad krenes napred, preko puta parka ka opstini i pozoristu zvezdara. Dakle kad hodas ka pozoristu ti ides levim trotoarom a desno ti je park. I sad tu imas tipa jedan gril i tako jos neke prodavnicice, e tu odma medju prvih nekoliko lokala imas jednu prodavnicu ima dva stepenika na ulazu. Unutra ima mnogo nakita. Ali i svasta drugo kape rukavice gluposti. E u dnu radnje je sminka. Trebalo bi da prodavci znaju kad pitas. Dugo su to imali. Ako ti i dalje nije jasno mogu da ti obelezim na mapi :) samo mi posalji na fb poruku ili mail daj pa ti salj sliku mape :))

      Избриши
    2. Mislim da sam skapirala,ako sam dobra shvatila znam na koju radnju mislis samo nisam znala da je kineska ili nisam obratila paznju. Najvaznije mi je da znam gde se odprilike nalazi,to je negde izmedju starka i vise poslovne ako se ne varam. Hvala ti na odgovoru i postu. Bas sam planirala da kupim jednu paletu ali sam mislila da je narucim sa sajta Aliexpress mada nema potrebe za tim kad za iste pare mogu da je kupim i u toj radnji,a i plus necu da cekam 40 dana na dostavu. Inace ne znam da li si cula za taj sajt ali odlican je,ima stvarno super stvarcica po niskim cenama samo se dugo ceka na dostavu.. Imam rowentin figaro i skoro mi je stigao i kineski i mogu ti reci da mi je bolji kineski,a placen je 3 puta jeftinije. :D ista stvar je sa sminkom,bolja je od neke sa zvucnim imenima,a da ne govorim o ceni. Ako neko ima strah od kineske sminke,dovoljno je samo da koristi dobru bazu,a i sad se sve proizvodi u Kini,ni sminka nije izuzetak tako da budite bez brige imaju i oni kvalitet :)

      Избриши
  22. E bas tako. Malkice posle starka. Bas sam danas tuda prosla i sve im po izlogu izlepljeno da je neko snizenje onako muceno rukom napisano. Usla sam da pitam imaju li ove palete. I trenutno nisu imali ali kazu da ce opet za par dana po robu pa ako je bude nabavice je. Nadam se da ti je to usput jer brzo se rasproda pa mora da se ide tako dok ne naletis. Posebno na ovu nude varijantu ona najbrze ode. A za aliexpres znam :))) narucivala je moja sestra neki nakit odatle :)

    ОдговориИзбриши
  23. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pise da si obrisala post ali u mailu mi je vidljiv komentar pa cu ti svakako odgovoriti. Nema linka gde moze da se nabavi. Ja sam je kupila u jednoj recimo kineskoj prodavnici. Nabavljaju oni cesto te palete ali se jako brzo rasprodaju posebno nude boje. Pa bas mora da se juri. Ja bih volela da ti je posaljem ali nemam ja bas vremena od posla sa obilazim cesto tu prodavnicu. Tako da ne znam bas da li bi takva akcija uspela. :/

      Избриши
  24. Boje su predivne. Nemam paletu od 120 boja ali imam neku drugu manju paletu kineskih senki kupljenih u njihovoj robnoj kuci , za oko 150 dianra. Senke su prelepih boja, stoje na oku satima i satima. Jeste da se malo krune , ali naucite da ih upotrebljavate. Ja nemam predrasuda! Cenim samo svoje iskstvo.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da da jeste kineske znaju da se krune. Ali to ne mora da bude problem. :)

      Избриши
  25. Анониман19. јун 2015. 11:59

    Da li i koliko su postojane??? I gde ima da se kupi ona paleta od 180 senki?? Hvala unapred :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa sa Avon bazom koju uvek koristim stoje ceo dan. Isto ko i bilo koje druge senke koje imam. A gde ima ta od 180 pojma nemam. Sad su zatvorili i ovu prodavnicu koja je imala ove od120. Mozda moze da se naleti u nekoj kineskoj radnji. Ako ne onda samo preprodavci po netu ili neki strani sajtovi ebay,aliexpres i tako...

      Избриши