понедељак, 10. фебруар 2014.

Balea mleko za kosu - Mango & Aloe Vera


Nakon što sam potrošila Revlon Uniq One od kokosa (o njemu sam pisala ovde), rešila sam da kupim neki jeftiniji proizvod za kosu koji se ne ispira. Naravno Balea mi je odmah zapala za oko pošto su njihove cene jedne od daleko najpristupačnijih. A ovo mleko za kosu još miriše i na mango koji obožavam, pa zaista nisam imala dalje šta da razmišljam.


Having spent Revlon Uniq One coconut (I wrote about it here), I decided to buy a cheaper hair product that isn't supposed to be rinsed. Balea of course immediately caught my eye because their prices are by far one of the most affordable. Also this hair milk smells like mango which I adore, so I really didn't have to think any more about this purchase.


Mleko dolazi u bočici od 200ml koja ima pumpicu pa je doziranje zaista lako. Takođe pumpica se okretanjem može zakočiti. Meni je za celu kosu bilo dovoljno oko šest pritisaka na pumpicu, a sada kada sam je skratila do ramena, dovoljna su mi četiri. Miris kreme je zaista prelep i intenzivan, a i dugo se zadržava u kosi (što se s mojom kosom skoro nikada ne dešava). Mleko je bele boje, a gustina mu je malo manja od recimo prosečnog balzama za kosu. 


Milk comes in a 200ml  bottle, which has a pump so dosing is really easy. Also, the pump can be turned and locked. While my hair was long I usually pressed the pump around six times for my whole hair, and now when I chopped it off to shoulder length, it only takes me four. The smell of the cream is really beautiful and intense, and it stays in my hair for a long time (which almost never happens in my case). Milk is white, and the density is a little smaller than say the average conditioners.


Evo ga i sastav:


Here are the ingredients:



Mleko se naravno kupuje u DM-u i košta 255 dinara. Mleko me je zaista oduševilo i iskreno mi je bolje i draže od Revlon Uniq One koji je oko pet puta skuplji i kojeg sam koristila pre ovog Balea mleka. Ovo mleko bi trebalo da hidrira kosu i kožu glave, olakšava češljanje i štiti kosu od toplote prilikom feniranja. 


Milk can be bought in DM and costs 255 RSD. Milk has really impressed me and I honestly like it better than Revlon Uniq One which is about five times more expensive and which I've used before Balea milk. This milk should hydrate the hair and scalp, make combing easier and protect hair from heat when styling.


Meni se čini da mi ovo mleko veoma omekša i zagladi kosu. Kosa postane veoma skliska i češljanje mokre kose postaje veoma lako bez ikakvog čupanja ili zapetljavanja. To je pre svega ono što tražim od ovog tipa proizvoda i zato sam veoma zadovoljna ovim mlekom.  Kada osušim kosu ona izgleda lepo i zdravo, a nije otežana niti se masti brže. Takođe mi se čini da dobro i štiti od toplote pošto mi se krajevi ne listaju više nego obično. Sve u svemu čini mi se da ovo mleko lepo obavlja sve što je proizvođač naveo u opisu proizvoda. Jedan mi je od omiljenih proizvoda za kosu koji se ne ispiraju, od svih koje sam do sad probala. Čini mi se da je dobro za normalnu kosu, dok masnu može da oteža, a za suvu da možda bude slabo. Ali to je sve individualno ipak.


It seems to me that this milk makes my hair very soft and smooth. The hair becomes very slippery and wet combing becomes very easy with no pulling or tangling. This is primarily what I'm looking for in this type of product, and therefore I am very satisfied with this milk. When I blow dry my hair it looks nice and healthy, and it isn't heavy and doesn't become oily faster. Also, it seems to me that it also protects it from the heat, since my ends aren't more damaged than usual. All in all, it seems to me that this milk does everything the manufacturer says very well. It is one of my favorite hair products that shouldn't be rinsed, out of all that I have tried so far. It seems to me that it is good for normal hair, while it can make oily hair heavy, and might be too light for dry hair. But that's all individual.


Da li ste vi možda probali ovo Balea mleko za kosu sa ekstraktom manga i aloe verom i kakvi su bili vaši utisci? Da li koristite ovaj tip proizvoda i ako koristite koji vam je omiljeni?

Šta mi se viđa kod ovog mleka:
- cena,
- dostupnost,
- pakovanje,
- miris,
- učinak.

Šta mi se ne sviđa:
- nemam ni jednu zamerku.

Informacije i ocene:

CENA: 255 dinara
GDE GA NABAVITI: DM
DA LI BIH GA PONOVO KUPILA: Da!

PAKOVANJE: 5/5
CENA: 5/5
MIRIS: 5/5
ZAŠTITA OD TOPLOTE: 4/5
RASČEŠLJAVANJE: 5/5
IZGLED KOSE: 5/5
UKUPNA OCENA: 5/5


Did you try this Bale hair milk with mango extract and aloe vera and what were your impressions? Do you use this type of products and if you do what is your favorite?

What I like about this hair milk:
- Price,
- Availability,
- Packaging,
- Smell,
- Effect.

What I don't like:
- I don't have any objection


Information and scores:

PRICE: 255 RSD
WHERE TO BUY: DM
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes!

PACKAGING: 5/5
PRICE: 5/5
SCENT: 5/5
HEAT RESISTANCE: 4/5
HAIR DETANGLING: 5/5
HAIR APPEARANCE: 5/5
OVERALL SCORE: 5/5

62 коментара:

  1. Ovo ću svakako pogledati, nisam probala Uniq One, ali ovo želim! :)

    ОдговориИзбриши
  2. koristim ga neko vrijeme,sviđa mi se,ali mojoj kosi i ne pomaže nešto :) no za te novce je dobar

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma dobro ovi proizvodi ne mogu nesto da regenerisu kosu tako da to i ne ocekujem, meni je najbitnije da mi se kosa uljigavi da mogu da je rascesljam a da je ne cupam i onda brzo ostetim. A jako mi olaksava cesljanje tako da sam prezadovoljna.

      Избриши
  3. Ja imam masnu kosu pa se pribojavam probati ovako nešto...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa pojma nemam, meni se brzo masti kosa, ali to je jer svaki drugi dan a nekad i cesce imam trening. Ali ovo mi nikad nije nesto dodatno mastilo i otezavalo kosu. Mada moja kosa je prilicno normalna, ali opet brzo mi se masti, mozda najvise 3 dana moze da izgura.

      Избриши
  4. Već ga duže vrijeme gledam, sad ga definitivno kupujem.. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja jako volim ove proizvode koji mi zaglade kosu da mogu da je ocesljam kad je operem dok je mokra, i godinama u nazad ih koristim. Svasta sam i probala a ovo mi definitivno mozda cak i najvise pomaze u rascesljavanju.

      Избриши
  5. Probala sam ali nisam ponovila kupovinu. Za suhu kosu, kao što je moja, nije ništa posebno ali za nekog ko nema baš suhu kosu ovo može biti dobar proizvod.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa eto ja taman nemam suvu kosu. Moja je ostala prilicno normalna i pored godina farbanja. Srecom :))

      Избриши
  6. Izvini sto komentar nije u vezi teme, ali bih samo da ti dobronamerno skrenem paznju na to kako si ime bloga stavila na prvih par fotki... Mislim da po zakonu ne bi smela da stavljas onako na proizvod, mogu da te tuze zbog toga. Molim te, nemoj objaviti komentar, samo sam zelela to da ti kazem.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne verujem da ne smem da stavim taj logo na proizvod. Hm mada bas cu se malo informisati. Hvala na sugestiji. :)

      Избриши
  7. Ne izgleda loše, mislim da sam imala balein šampon mango i aloe vera i znam kako lijepo miriše :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam probala onu liniju sa kokosom i valjda svetom tijare i skroz mi je bila ok. Sad cu da se bacim na druge linije :)

      Избриши
  8. A ja bas htela da pitam kako se to radi,mislim na postavljanje imena na sliku.

    ОдговориИзбриши
  9. Da li si koristila i u prolece,leto,ili samo zimi?Pitam zato sto sam imala sprej za telo sa mirisom manga pa su insekti ludeli za njim,narocito pcele i ose :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ajoooooooj. Pa kupila sam ga u jesen, tako da cu tek videti to za insekte, mada sumnjam jer zaista ne mirise to mnogo.

      Избриши
  10. Imam krutu kosu koja je ljetos bila jako suha i dosta sam filala kosu ovim mlijekom. Za te novce mi je bio dobar! Sada mi više odgovara jer sam odrezala kritičan dio kose i općenito nije više izložena suncu. Imam, trošim i vjerojatno ću ga kupiti ponovo.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa da ne moze bas da preporodi skroz suvu i ostecenu kosu ali sve bolje od toga ce da zablista :D

      Избриши
    2. Ma bome je i tako spaljena izgledala ok s ovim :D
      Miris nisam spomenula. Najradije bih ga popila :D Podsjeća me na Balea kremu za ruke od manga koja je bila LE u ljeto 2012. Baš je bila dobra ta krema. Jako mi je žao što je nema više :/.

      Избриши
  11. Ovo mlijeko koristim godinama, odnosno od kada se Dm otvorio kod nas. Divno je i divno miriše i čini stvarno kosu glatkom i mekanom.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam ga par puta za malo kupila i eto pre koji mesec konacno ga zaista kupih i bas sam srecna :)

      Избриши
  12. Koristila sam ga proslo i pretproslo ljeto, jer je odlicno. Cuda cini blajhanoj suhoj kosi, ali me miris izludjivao. Kada sam ga snjofkala u trgovini nije mi toliko smetao, ali nije ni da mi se svidio, racunala sam da ce brzo nestati kada se osusi, sto nije bio slucaj i na kraju sam ga prestala koristiti - jer se miris zadrzava i traje traje traje... :D

    ОдговориИзбриши
  13. Mirise zaista lepo,ali koliko god sam se trudila malo da stavim ono mi je bas mastilo kosu koju svrstavam u kategoriju "normalne" pa sam odustala od njega :(

    ОдговориИзбриши
  14. Sjećam se da sam nekoć koristila Balea glanz sprej za kosu i da mi je bio odličan, svakako ću ovo isprobati baš me zanima :D Tereza

    ОдговориИзбриши
  15. Svaki put kad se uputim u DM po ovo mlijeko nema ga :(

    ОдговориИзбриши
  16. Dobar proizvod, imala sam ga, ali kad je imalo miris marelice. Kupila bih ga opet, ali mi se ne svidja miris manga. Inace da, ali ne u ovome. I da, super su i oni mali trokutici sa maskom, jesi probala ?
    Opet me napala zelja da kupujem proizvode za kosu, odem par puta na one nase blogove o kosi, evo sad i kod tebe, i evo opet bih isla kupovati :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam nekako uvek najmanje mislila na kosu ali i kod mene se u poslednje vreme to povecalo. Nisam probala tu masku bas cu da je kupim!!

      Избриши
    2. Анониман7. јул 2014. 12:01

      Ima li uopste drugog mirisa? Ja to nikad nisam videla, a videla sam svasta! :))

      Избриши
    3. E vidis nis ni ja videla. Mislim da ne, bar ne neki skroz slican proizvod u ovakvoj ambalazi i tako to.

      Избриши
  17. kao ni ksenija, ni ja ne volim miris manga, inače bi sigurno probala, zvuči izvrsno i stavrno ga svi hvale :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa steta bas. Ja obozaaaavam sve mirise tog voca koje ide na zuto i narandzasto. :)

      Избриши
  18. Definitivno ga moram već jednom kupiti, samo nisam shvatila, kada bi uspoređivala njega i Revlon, koji pobjeđuje?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uh bas cu da pogledam da li sam to nejasno napisala. Balea pobedjuje sto se mene tice. Mislim ni jedan ne cini nista revolucionarno za kosu dubinski, ali ovako za zagladjivanje kose dok je mokra Balea je bolja. Mozda Revlon ima bolji sastva pojma nemam, ali realni efekti mu nista bolji.

      Избриши
  19. Uh, meni baš nije odgovaralo, jako mi je slepljivalo i ravnalo kosu :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa dobro ti imas talasastu kosu. Moja sestra sa blago kovrdzavom isto ne koristi ovakve stvari jer joj kosa ne izgleda isto. Ali ja imam ravnu i zaista ne primecujem nikakve lose stvari kad ovo nanesem.

      Избриши
  20. moram da kazem da ja imam dugu ravnu kosu i nije mi odgovaralo da koristim ovaj proizvod.meni je kosa inace masna al sa ovim mi je kao da je nisam ni prala pre toga -bude jos masnija.al sampon sa mangom i alojom mi odgovara i super mirise.mada miris ne ostaje u kosi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa dobro tesko da bi od sampona i ocekivala da ostane neki miris u kosi. Izgleda da svakako nije za masnu kosu. Ja sa normalnom nisam imala problema.

      Избриши
  21. Joooooooj ovo sam probala prošlo lito i generalno je tekstura i sve ostalo skroz okej, ali miris... Auf! Mango ne podnosim! :D

    ОдговориИзбриши
  22. Super je mleko, za kovrdzavu kosu je spas! Penu vise i ne koristim, otkako sam ga probala... :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ahaaaaam, onda cu da je preporucim i sestri :)

      Избриши
    2. Mozes da mislis, penu sam konstantno stavljala deset godina, od osnovne skole jos...posle svakog pranja pena, pena, pena... :) Sva sreca pa nisam peglala i fenirala kosu, i bila je lepa, ali kad sam pocela da se informisem, procitala sam da u peni ima alkohola, sto isusuje kosu...pa, sam tragala za relativno jeftinim mlekom za kosu, koji ne slepljuje i ne masti i ovo Baleino je jakooo fino :))) hidrira loknice, preporuci joj obavezno! A, jos vece otkrice za mene je Alverade sea puter za kosu, koji je FENOMENALAN! Sporo se trosi, stavla se na mokre krajeve, ali u manjoj kolicini, u suprotnom se uvostaju krajevi...Koristim oba, i necu ih menjati uopste! :)

      Избриши
    3. Opaaaa e pa Alverde se onda stavlja na listu za kupovinu! :)

      Избриши
    4. Javi utiske! :) hehe, nadam se da ce ti odgovarati... :)

      Избриши
  23. moja je kosa malo suša pa mi ovo mlijeko baš i nije bilo najbolje rješenje, njihovo ulje mi je puuuuuno bolje :D

    ОдговориИзбриши
  24. Zanimljiv i pristupacan proizvod :) S obzirom da mi kosa nije oštećena, možda mi i bude odgovarao :)

    ОдговориИзбриши
  25. Uniq one koristim dugo i odlično mi je, osim što mu je cena malo viša... Vidim da mnogi hvalite ovo Balea mleko, na kraju ću ga kupiti, iako sam skeptik prema leave in balzamima jer mi se kosa baš brzo masti...
    Odlično što si našla tako dobar proizvod za tako malo para :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja u principu nisam nikad primetila ubrzano mascenje kose kad koristim ovakve proizvode. Mada svakako mi se brzo prlja kosa, a posebno zbog treninga i znojenja. Uniq One mi je bio ok ali nista spektakularno.

      Избриши
  26. Ako ti odgovara onda si sretnica zeno! Pristupacna cijena je takodjer jedan ogroman plus :)
    Ja i Balea se nazalost ne slazemo :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ni sa cim od Balee se ne slazes? Ili samo proizvodi za kosu? Joj ja sam je generalno slabo koristila ali sad pocinjem da otkrivam cari mirisljavih kupki. Mleka za telo su mi onako...ali divno mirisu pa cu i njih malo da vise proucim.

      Избриши
  27. da li to mleko ima isto anti frizz efekat kao uniq one? da li smiruje "antenice"? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Paaa ja nemam mnogo antenica, pa nisam relevantna. Meni se na mojoj kosi cini isto kao i Revlon, tako da je moguce da radi jednako. Ali prosto ne garantujem jer nemam mnogo veliki problem sa antenicama :D

      Избриши