среда, 12. фебруар 2014.

Alverde krema za regiju oko očiju - Vidac i aloe vera



U poslednje vreme sam poželela da što više kupujem prirodnu kozmetiku, pa sam za okoloočni deo rešila da kupim nešto o Alverde-a. Kako je moja koža ove regije prilično normalna i nije mnogo zahtevna odlučila sam se za kremu iz linije sa ekstraktom vidca, kamilice i aloe vere. Krema je namenjena svim tipovima kože. Biljna ulja intenzivno hidriraju i neguju kožu. Krema ne sadrži sintetičke boje, mirise, konzervanse, ni sastojke na bazi mineralnih ulja. Sadrži pčelinji vosak. Sastav ove kremice je vrlo lep:


Lately I wanted to buy more natural cosmetics products, so I decided to buy something from Alverde for my eye region. Since my eye region is quite normal and isn't very demanding, I bought the cream from the line with eyebright extract, chamomile and aloe vera. Cream is for all skin types. Vegetable oils intensely hydrate and nourish the skin. The cream contains no synthetic colours, fragrances, preservatives, or ingredients based on mineral oils. It contains beeswax. The composition of this creams is very nice:


Krema dolazi u kartonskoj kutiji u kojoj je tubica od 15ml. Košta 539 dinara. Krema ima vrlo nežan miris, nekako tipičan za kreme, ali svakako veoma prijatan. Tekstura kreme je malo gušća. Malo me je iznenadila, pošto su okoloočne kreme uglavnom ređe. Ima gustinu kao neke noćne kreme za lice ili možda krema za ruke, ali svakako nije masna i osim u gustini ne podseća ni malo na ove kreme. Iako je gušća prilično lako se razmazuje i brzo upija. Ne ostavlja nikakav masan trag na koži. Jedino je potrebna malo veća količina kako bi mogla lepo da se razmaže a da ne vučem kožu koja je u ovoj regiji meka i osetljiva. Ja npr. koristim količinu sličnu trećini do polovini zrna graška za jedno oko.


The cream comes in a cardboard box in which is 15ml tube. It costs 539 RSD. The cream has a very gentle scent, somehow typical of creams, but certainly very pleasant. The texture of the cream is a little thicker. I was a little surprised, as eye creams are generally less dense. It has a density as a face night cream or perhaps a hand cream, but it definitely isn't greasy, and except in the density it doesn't resemble these creams. Although its a bit thicker it spreads fairly easily and is absorbed quickly. It doesn't leave any greasy marks on the skin. It is necessary to apply a slightly greater amount so not to pull the gentle and sensitive skin around the eyes during application. For example I use the amount similar to one-third to a half of a pea for one eye.


Krema zaista jako lepo hidrira moju normalnu kožu. Mada čini mi se da bi bila jako dobra za sve tipove kože pa čak i za suvu. Okoloočna regija mi je meka i elastična nakon upotrebe. Sama krema ne utiče ni na tamne kolutove ni na nadutost, ali to joj ionako i nije namena. Nije mi izazvala nikakve loše reakcije. Krema mi se veoma svidela, jedino bih volela da je za nijansu ređa, ali zbog prelepog sastava sam voljna da joj to oprostim.

Da li ste vi probali ovu ili neku drugu Alverde okoloočnu kremu? Kako vam se pokazala?


The cream moisturizes my normal skin really nice. Although I think it would be very good for all skin types even dry skin. My eye region is soft and elastic after use. Cream doesn't affect dark circles or under eye bags, but it isn't suppose to do that anyway. It didn't cause any bad reactions. I really like this cream, I only wish that it was slightly rarer, but because of the wonderful ingredients I'm willing to forgive it.

Have you tried this or any other Alverde eye cream? What were your impressions?

 

Šta mi se sviđa kod ove kreme:
- cena,
- higijensko pakovanje,
- lepo hrani i hidrira,
- pogodna za sve tipove kože,
- nije masna i brzo se upija.

Šta mi se ne sviđa:
- malo je gušća pa je potrebno više kreme za lako mazanje,
- brže se troši,
- zbog gustine možda ne može baš sve da se iscedi iz tube.

Informacije i ocene:

CENA: 539 dinara
GDE JE NABAVITI: DM
DA LI BIH JE PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 4/5
CENA: 5/5
NANOŠENJE: 4/5
HIDRATACIJA: 5/5
UKUPNA OCENA: 4/5


What I like about this cream:
- Price,
- Hygienic packaging,
- Hydrates and nourishes well,
- Suitable for all skin types,
- Not greasy and is absorbed quickly.

What I don't like:
- It's a little thicker and it requires a bit more cream for easy application,
- IS spent a bit faster,
- The density might make squeezing out the last drops a bit hard..


Information and scores:

PRICE: 539 RSD
WHERE TO BUY: DM
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes

PACKAGING: 4/5
PRICE: 5/5
APPLICATION: 4/5
HYDRATION: 5/5
OVERALL SCORE: 4/5

40 коментара:

  1. Ja se sve više prebacujem na Green Girl i isto pokušavam skroz na prirodno. Nisam ljubitelj Alverde proizvoda jer bez obzira što piše na njima nikako nisu dostatni za moju suhu kožu što mi je žao. :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni neke Alverde stvari budu dobre neke bas ne. Joj ja bih volela da proba Green Girl stvari. Toliko je svi hvalite. Mozda jednog dana uspem nesto da nabavim :)

      Избриши
  2. Divno, baš sam tražila kremu za oko očiju. Pa taman da probam ovu :D

    ОдговориИзбриши
  3. Treba mi baš neka okoloočna krema, al sam odlučila da više ne kupujem kreme bez UV zaštitnog faktora...Ako ova ispunjava taj uslov, baš bih je probala, a ako nema, dobro bi mi došla neka preporuka...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa mislim da nema. Hm vidis nisam ni jednu okoloocnu probala sa SPF-om. Bas cu da razmislim na tu temu.

      Избриши
    2. :D Čitala sam da su UV zraci glavni uzročnici starenja kože, pa uvek prvo to gledam...mada se X puta zaletim prirodnošću sastojaka... :D

      Избриши
  4. Probala, onako solidna mi je, moze proci. :-) Bolja mi je njihova od pasiflore jer ipak bolje hidrira i malo se lakse razmazuje. Ja od pasiflore uzimam i jer odgovara osjetljivim ocima koje nose sociva.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I kod ove pise da je ok za osetljive oci. Ne bih znala moje nisu osetljive. Probacu i tu :)

      Избриши
  5. Ja ne koristim posebne kreme za okoloočno područje, samo maske, ali htjela bih nabaviti neku laganu :) ova mi se čini sasvim okej, ali inače me Alverde rijetko usreći :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kod mene isto ima dosta promasaja sto se Alverdea tice, ali ovo u principu nije jedan od njih. Bas cudno da ne koristis okoloocne :D

      Избриши
  6. joj jesam,i nažalost odustajem od njih. do sad mi niti jedan proizvod njihov nije odgovarao :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pih steta. Ja kad se razocaram zaobidjem ih neko vreme pa posle uvek dam jos jednu sansu nekom novom proizvodu. :D

      Избриши
  7. Meni su neke njihove stvari super, a neke ne (jer su mi preslabe, verovatno zbog tog prirodnog sastava). Za oko očiju najviše volim Dar kremu (to je prirodna, domaća kozmetika) ali mi smeta jer dolazi u kutijici, a i nekako se brže potroši nego one u tubi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nikad cula! Gde to kupujes? Koliko kosta? Jel to bas okoloocna krema?

      Избриши
    2. Zove se Dar Kozmetika (ne znam tačnu adresu sajta, potraži na Guglu), tu piše gde ima da se kupi. Ja sam uzimala u ''Maslini'' u Katanićevoj i na sajmovima kozmetike kad se zadesim. Ova krema je za suvu kožu.

      Избриши
  8. Ja sam nedavno kupila njihov dvofazni skidač šminke... Užas!!! Rijetko bacam stvari, ali on je letio ravno u smeće. Tako da su mi se malo zamjerili

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj tako je i kod mene bila njihova baza za senke. Zato nekako zaobilazm sminku, ali kozmetiku za sad nisam zamrzela :D

      Избриши
  9. Nju sam planirala sledecu da kupim,trenutno koristim Afroditinu od kamilice.Malo je masnija ali mi odgovara. Negde sam procitala da je vidac dobar za osobe sa hronicnom upalom kapaka,a tu i ja spadam; mislim da cu je probati :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E vidis ja to nisam znala. Bas zanimljivo! Ja bas hocu da probam neku Afroditinu ali ne znam koju. Onda tu necu jer mi ne trebaju te masnije.

      Избриши
  10. Ja imam i koristim njihov vitaminski serum i bas mi lepo neguje okoloocnu regiju koja mi je inace jaaakooo suva :) Moracu nekada da probam i ovu, zvuci sjajno ;)

    ОдговориИзбриши
  11. Imala sam samo jednu Alverde okoloočnu i nije mi se svidela, ali ne mogu da se setim koja je to bila, ova ne sigurno. Možda ću joj dati šansu, i ja sam sada u fazi kada dajem prednost prirodnijim kremama.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I dalje mi je za nocnu negu najbolje kokosovo ulje. Cuda cini za mekocu koze. Ali cuda.

      Избриши
  12. I haven't try it yet. I have to admit that sometimes I avoid buying Alverde products, because their products are hit or miss for me. I'm satisfied with my Balea eye cream. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I guess we all feel that way when it comes to Alverde :) But This cream was ok for me :)

      Избриши
  13. Ovu kremu merkam vec duze vreme i bas me je zanimalo kako se drugima pokazala. Definitivno kupujem :)

    ОдговориИзбриши
  14. Probala sam jednu njihovu okoločnu kremicu, više se i ne sećam naziva, ali je bilo slično pakovanje kao i ova, možda je čak i ista, nažalost mi nije odgovarala. odmah mi se izazvala alergijsku reakciju na okoločnom području posle prva dva mazanja, čim sam nju prestala da mažem odmah se sve povuklo :( baš mi je bilo krivo što se nismo našli jer je fina tekstura i čini mi se da bi lepo negovala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pih eto nikand se ne zna dok ne stavis na sopstvenu kozu kako ces se slagati s nekim proizvodom. :/

      Избриши
  15. Nažalost, meni Alverde do sada nikako nije odgovarao :/ Mada mi se čini ova kremica skroz fina, imat ću u vidi kada potrošim zalihe :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne znam sta je s tim Alverdeom da ga svi ne vole mnogo. Pa i ja. Cesto njohovi proizvodi ne odgovaraju ljudima.

      Избриши
  16. Ja i Alverde baš i nismo best friends :D Nekako se uvijek razočaram kad je preparativa u pitanju. Za okoloočno područje koristim Nuxe kremicu i fantastična je <3 Ako budeš u prilici, svakako probaj ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj te Nuxe okoloocne su mi prve na spisku zelja. Ako igde budem putovala pa da naletim na Nuxr kupujem je sigurno.

      Избриши
  17. Bas sam dobila neki pozitivnu vibru glede ove okoloocne iz tvoje recenzije. Mislim da je vrijedi isprobati!
    Samo cu jos dodati da je Nuxe zaista najbolja okoloocna koju sam do sada pronasla tako da se pridruzujem preporuci Mell. A ja mozda uzmem ovu Alverde pa isprobam srecu! :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne stajte mi na muke. Stravicno zelim da probam neku Nuxe okoloocnu. Prvo putovanje malo van srbije i poharacu neku apoteku. Nuxe mi je prvi na listi preparative koju zelim. A posebno okoloocne. :(

      Избриши
  18. nakon užasnog iskustva s dvofaznim odstranjivačem šminke ništa drugo njihovo nisam ni probala ;)

    ОдговориИзбриши
  19. E nju nisam probala. Javi kakva je razlika izmedju ove i te sa pasiflorom. :)

    ОдговориИзбриши