субота, 14. децембар 2013.

Kanta Vol. 6


Pogledajte ovu sliku na jutarnjem zubatom suncu. Pravo vreme za slikanje stvari koje konacno mogu da bacim u kantu. :) Nakupilo se svašta i vreme je za poslednji osvrt na ove proizvode.


Look at this photo in the sparse morning sun. The right time to take a few photos of things I can finally throw away. :) I accumulated a lot of things and it's time for one last review on these product.


- Crabtree & Evelyn Jojoba Oil mleko za telo - kupila sam ga odavno sa nekim sniženjem. Bilo je baš dobro ali opet ne toliko hranljivo koliko sam očekivala. Ne bi bilo dovoljno za suvu kožu sigurno, a nekako sam očekivala više jer je sa jojobinim uljem. Ima pumpicu i super se dozira. Ja sam sa tim sniženjem platila ovo pakovanje od 500ml 1325 dinara. 

- Ziaja micelarna - baš mi se svidela. O njoj sam pisala više ovde. Pakovanje od 200ml, košta 399 dinara.

- Aura Foot Balzam - odlična krema za omekšavanja i hidrataciju stopala. Pisala sam o njoj ovde. Cena pakovanja od 100ml je 304 dinara.


- Crabtree & Evelyn Jojoba Oil Body Milk - I bought it a long time ago with some discounts. It was very good but not so nutritious as I expected. It wouldn't be enough for dry skin, and I somehow expected more because of jojoba oil. It has a pump that makes dosing easy. I paid for this 500ml packaging (with a discount) 1325 RSD.

- Ziaja micellar water - I really like it. I wrote about it here. Packaging of 200ml, costs 399 RSD.

- Aura Foot Balm - excellent cream for softening and moisturizing feet. I wrote about it here. Price for tube of 100ml is 304 RSD.


- Eucerin Aquaporin Active okoloočna krema - jako dobra ako imate normalnu kožu, ali za suvu je preslaba. Detaljnije pročitajte ovde. Inače ovo lepo pakovanje sa pumpicom od 15ml košta 1225 dinara.

- Rubella DeBa Firming & Refreshing Eye Contour Cream - bila sam veoma srećna kada sam primetila DeBa proizvode na policama Lilly-ja pošto oni spadaju u prirodnu kozmetiku. Ovu kremu sam nedavno kupila i zaista je bila dobra ali kao što vidite pakovanje je neko čudno i ima čudnu pumpicu, a ona se na žalost vrlo brzo pokvarila i krema nije htela da izlazi. Zato moram da je bacim i neću je kupovati opet da mi se to ne desi ponovo. Baš šteta. Pakovanje sadrži 15ml i platila sam je 665 dinara.

- Freshka Gora zubna pasta sa cimetom - glinena zubna pasta koja se kupuje u zdravoj hrani. Ovo je manje pakovanje i sadrži 50ml, a postoji i veće. Pored ove postoje i paste sa mentom i pomoranžom, bar da sam ja videla. Meni je ova pasta bila super i baš je lepo čistila, pa ako vam ne smeta osećaj peska u ustima dok perete zube i želite da probate nešto drugačije imate moje preporuke :) Košta 150 dinara.

- Lierac Dioptigel - njega sam odavno ishvalila u ovom postu. Gel koji zaista brzo i efikasno redukuje nadutost. Takođe je i dovoljan kao nega ako imate normalnu kožu okoloočne regije. Platila sam ga 1700 dinara. Tubica sadrži 10ml.


- Eucerin Aquaporin Active eye cream - very good if you have normal skin, but not enough if you have dry skin. Read more here. Otherwise this is a nice packaging with a  pump, has 15ml and costs 1225 RSD.

- Rubella DeBa Firming & Refreshing Eye Contour Cream - I was very happy when I noticed DeBa product on Lilly shelves, since they are natural cosmetics. This cream that I recently bought was really good, but as you can see, the packaging is a bit strange and has a weird pump, and it unfortunately broke very quickly and the cream didn't want to come out. So I have to throw it away and I won't buy it again since I don't want it to happen again. What a shame. The packaging contains 15ml and I paid 665 RSD for it.

- Freshka Gora toothpaste with cinnamon - a clay toothpaste that can be bought in health food stores. This is a smaller packaging, and contains 50 ml, and there is also a bigger one. In addition to this one, there are also ones with mint and orange, at least that I saw. This toothpaste was great for me, it cleaned very well, so if you don't mind the feeling of sand in your mouth while you brush your teeth and want to try something different you have my recommendation :) It costs 150 RSD.

- Lierac Dioptigel - I praised it a lot a long time ago in this post. The gel really quickly and effectively reduces puffiness. It is also sufficient as care if you have normal skin of the eye region. I paid 1700 RSD for it. It contains 10ml.


- Balea šampon za suvo pranje - ne valja ništa. Srećom kupila sam ovo malo putno pakovanje od 75ml i nije bilo skupo, samo 135 dinara. Ostavlja belo na kosi, i nedovoljno upija masnoću. I ugušim se pri korišćenju. Nije mi se uopšte svideo.

- Celine Dion parfem - dobila sam ga i bio je baš lep, mada malo običan. Svež cvetan miris, ali već viđeno. Bočica je od 30ml.

- Bourjois Healthy Mix serum, nijansa 53 - Odličan puder za slab dewy finish. Naravno mi masnokošci moramo da matiramo T zonu inače neće izdržati dugo. Zaista sam ga volela i pridružujem se ljubiteljima ovog pudera. Ovo pakovanje od 30ml sam platila 1589 dinara. Šteta je samo što nema dno koje se podiže pa ne može baš sve da se iskoristi.

I to je to! Jeste li nešto od ovoga probali i kakvi su bili vaši utisci?


- Balea dry shampoo - not a good thing. Luckily I bought this little travel pack of 75ml and it wasn't expensive, only 135 RSD. It leaves hair white, and poorly absorbs oil. I'm also choking when I use it. I didn't like it at all.

- Celine Dion perfume - I got it and it was very nice, but a little plain. Flowery fresh scent, but already seen. The bottle has 30ml.

- Bourjois Healthy Mix Serum, shade 53 - a great foundation for a weak dewy finish. Of course those who have mixed skin have to use something to set T zone or it won't last long. I really love it and I join the fans of this foundation. This packaging of 30ml was 1589 RSD. It is pity that it doesn't have raisable bottom so we cannot use it till the last drop.

And that's it! Have you tried any of these thing and what were your impressions?

35 коментара:

  1. Ja moram da kupim HM serum koliko sledece nedelje! Svi ga hvale i ja jednostavno moram! :D

    ОдговориИзбриши
  2. Pre neki dan sam isla u DM i pitala za Ziaja micelarna nikad culi. Da li ima u liliju da se kupi i da li ima uopste u Srbiji da se kupi

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma ima ja mislim da sam ja bas u liliju i kupila. Samo gledaj tamo oko Ziaja krema. Ne secam se dali sam kupila u Liliju ili DM-u ali sam je bas vidjala pa samo malo bolje pogledaj.

      Избриши
    2. Naravno da ima nego su radnici uglavnom skroz neinformisani.

      Избриши
    3. A da o tome i da ne pricamo. Ja iz zato pitam i onda ipak i sama proverim :)

      Избриши
  3. Većinu ovih proizvoda nemam gdje da kupim. A prije neki dam umjesto HM seruma izabrala sam običan HM, ali ga baš volim!

    ОдговориИзбриши
  4. Obozavam HM, ali imam onaj obican, a kada ga potrosim mislim da cu pruziti sansu i serumu ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E a ja cu jednom da kupim taj obican. Samo da potrosim neke koje sad imam. Da ne gomilam :)

      Избриши
  5. Ni meni ovaj Balea šampon nikako ne valja, čak mislim da još više masti kosu! A Bourjois puder mi je super kada mi je koža perfekta pa hoću samo malo da ujednačim ten :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa dobro onako srednje prekrivanje. Ja sa bockalicom uspem i malo jace da nanesem. Ja generalno i ne volim nesto mnogo jace prekrivanje od toga tako da mi je sasvim ok :)

      Избриши
  6. :) i posle nek' mi neko kaže kako blogerke nemaju pun kufer posla oko fotkanja!
    Sunce malo smrznuto :* :)
    Dopada mi se Ziaja micelarna, moram to pronaći ovde :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Te slike su najmucniji deo :) Posebno kad hoces da ubodes boju neke sminke da bude realna :D

      Избриши
  7. Nisam probla Balein suhi šampon , a čini mi se da ni neću :/
    HM puder je super, imala sam ga. Ti si se fino istrošila, sada u šoping :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni dosadno ovako kad u kanti nema vise neke sminke, ali to se bas i ne trosi :)

      Избриши
  8. Bas me je interesaovao ovaj HM serum,mislila sam da je veca razlika izmedju njega i pudera,drago mi je da je dobar :) Uopste nisam uocila Deba proizvode,lol :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa ima po nesto. Nekoliko stvari za lice uglavnom. Bas malo. E pa ne znam, kapiram da je obican HM malo redji.

      Избриши
  9. Fino si ti ovo potrošila!
    HM je i meni jako drag puder, ostalo si taman recenzirala šta me je zanimalo, prvenstveno mislim na C&E Jojobicu!

    ОдговориИзбриши
  10. Bila si vrijedna!! :D Meni je HM baš odličan puder. Nosim ga sad u ovim hladnijim danima ili ga pomalo miješam s Revlon colorstayom :D istina da se brzo lice zasjaji ali sve se to da korigirati ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma danije strasno to sa prosijavanjem. Meni cak i nije toliko brzo. Ne stavim ga ionako puno :)

      Избриши
  11. Volim ovakve postove, taman se ujedni i prisetim šta mi se svidelo ranije. Probala bih tu prirodnu pastu za zube, pogotovo što je sa cimetom, sve šta sadrži cimet mora biti dobro :) Slažem se sa utiskom za Eucerin okoloočnu, a rado bih probala Ziaja micelarnu samo nikako da dođe na red od toliko micelarnih na tržištu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eh ti si kao ja. Meni ako je cimet u necemu odmah to obozavam. Mada tako je isto i sa kokosom. Sad sam zato napravila piling za usne sa kokosovim uljem cimetom i secerom i obozavam ga :D

      Избриши
  12. Sjajna potrošena kanta. :) Imam ovu Eucerin kremicu i odlična mi je, smanji nadutost. I HM puder je sjajan, nisam probala serum ali mislim da će mi biti previše sjajan za mešovitu kožu?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa onako, nije on sjajan uopste kad se nanese. Ali brze se sa njim prosija, posebno ako se ne matiraju masni delovi necim u prahu. Mada nije strashno. Ali ako imas bas masnu kozu onda mozda i nije bas za tebe.

      Избриши
  13. nemam, imam mešovitu sa masnijom T-zonom i suvljim obrazima, HM je moj omiljeni puder, nijansa 55, probaću i serum samo nisam sigurna za nijansu... :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E to ne znam, mozda im se blago razlikuju nijanse sa istim brojevima. Nisam ovaj Obican Hm imala do sad.

      Избриши
  14. volim HM jedan od dražih drogerijskih puder :) Batiste šampon za suho pranje xxl volumen mi je nezamjenjiv :) Tereza

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam za sad samo ovaj probala. Jurim i onaj zeleno zuti tropical koji valjda mirise na kokos ali ga nisam nigde videla.

      Избриши
  15. Анониман1. јун 2016. 11:50

    Balea sampon je super, samo treba procitati uputstvo, kad se posle nanosenja kosa istrlja peskirom nema belog i bude cista kosa

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa jeste,ali kad probas Batiste sve ostalo se cini jadno. Bar meni. Ako nisi probala obavezno probaj!

      Избриши