петак, 13. децембар 2013.

Artdeco Lash Growth Activator



Davno sam kupila ovaj Artdeco proizvod za trepavice i sada kada mi je pakovanje pred kraj, čini mi se da je vreme i za utiske. Dakle reč je o noćnom balzamu za negu trepavica, koji bi trebalo da ih podstiče na rast. Moje trepavice su prilično kratke i ravne, pa sam htela da ga probam. Kupila sam ga takođe i iz jednog još bitnijeg razloga. U to vreme su krenule dosta da mi otpadaju trepavice prilikom skidanja šminke, a to mi se nikako nije dopalo, pa sam želela nešto što će to malo da smanji.


Long ago I bought this Artdeco product for lashes and now when I almost spent the whole thing, I think it's time for my impressions. So it is a night balm for eyelashes, which should help them grow. My lashes are pretty short and straight, so I wanted to try it. I bought it also for one even more important reason. At that time, a lot of lashes started falling out during every makeup removal, and I didn't like that at all, so I wanted something that will slightly reduce that.


Proizvod dolazi u kartonskoj kutiji, a unutra je pakovanje kao kod maskara, samo što je četkica malo drugačija. Pakovanje sadrži 7ml i košta ja mislim 1639 dinara. Tekstura samog proizvoda je gelasta, ne previše gusta, a boja je između providne i bele. Namenjena je za nanošenje u toku noći ali sa gornje strane trepavica, da ne bi ušlo u oko. Ako uđe što mi se ponekad dešavalo, ne peče ali imate neki osećaj nelagodnosti i grebanja, koji brzo prođe.


The product comes in a cardboard box, and inside is packaging like the one for mascaras, just the brush is a little different. The package contains 7ml and it costs 1639 RSD. Texture is like a gel, not to thick, and the colour is somewhere between transparent and white. It is intended for application at night but on the top of the lashes, so not to get into the eye. If that happens, and it did happen to me several times, it doesn't sting, but you will feel slight discomfort and scratching sensation, but it will pass quickly.


Već sam čitala da jedno pakovanje slabo uspe da pokrene rast trepavica i moram da se složim sa tim. S druge strane vrlo je bio efikasan u jačanju trepavica, i odmah su prestale da mi tako drastično ispadaju pri skidanju šminke. To je bio dovoljan razlog da budem srećna.


I've already read that one little packaging fails to initiate the growth of eyelashes and I have to agree with that. On the other hand, it was very effective in strengthening eyelashes, and they immediately stopped falling out so drastically when I remove my makeup. That was reason enough to be happy.


Pogledajte sliku pre (levo) i posle (desno). Ja iskreno ne vidim nikakvu specijalnu razliku, tako da definitivno nakon jednog pakovanja najverovatnije nećete videti neki pomak u dužini  i broju trepavica. Mada da ga nisam koristila na ovoj slici posle bi verovatno bile tri dlake, pa sam u to ime veoma zahvalna ovom proizvodu.


Look at the image before (left) and after (right). I honestly do not see any special difference, so definitely after one package you probably won't see a difference in the length and number of lashes. Although if I didn't use it, in this second photo I would probably have only three lashes, and for that I'm very grateful to this product.


Šta mi se sviđa kod ovog proizvoda:
- pakovanje,
- tekstura,
- dobro neguje i sprečava opadanje trepavica.

Šta mi se ne sviđa:
- cena,
- ako upadne u oko nije prijatno,
- nije uspeo da mi produži trepavice nakon jednog pakovanja.

Informacije i ocene:

CENA: 1639 dinara
GDE GA NABAVITI: Jasmin
DA LI BIH GA PONOVO KUPILA: Možda

PAKOVANJE: 5/5
CENA: 3/5
NANOŠENJE: 4/5
PRODUŽAVANJE TREPAVICA: 2/5
NEGA: 4/5
UKUPNA OCENA: 4/5


What I like about this product:
- packaging,
- texture,
- good lash care, reduces lash fallout.

What I don't like:
- price,
- it isn't pleasant when some of it touches the eye,
- it failed to make my lashes longer after one packaging.

Information and scores:

PRICE: 1639 RSD
WHERE TO BUY: Jasmin
WOULD I BUY IT AGAIN: Maybe

PACKAGING: 5/5
PRICE: 3/5
APPLICATION: 4/5
LASH GROWTH: 2/5
LASH CARE: 4/5
OVERALL SCORE: 4/5

32 коментара:

  1. Ja stvarno ne vidim da tvojim trepavicama nesto fali :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa ne fali im samo su malene. Pa sam se nadala da ce malo da porastu. Ali kao sto rekoh meni je najbitnije bilo da prestanu da opadaju i to sam i uspela.

      Избриши
  2. I naletela si na Liju u Jasminki, pardon Lija na tebe :D Mali, mali svet!

    ОдговориИзбриши
  3. Meni se sve nekako cini da na neke proizvode ne treba bacati pare ma sta obecavali. Tako i sa ovim proizvodima. Ako ti je majka dala kratke trepavice, nema te kreme koja ce to promeniti i njih produziti. Jedino u sta verujem je ricinusovo ulje i generalno sve prirodno, a cena mu je ihahaj manja od ovakvih proizvoda.
    No, u potpunosti te razumem. Kad smo u nekom problemu, kupicemo cak i nesto u sta inace bas i ne verujemo, u nadi da ce nam popraviti situaciju :)
    Mada, zaista ne znam sta tvojim trepuskama fali. Lepe su, a opadanje je mozda bilo sezonsko ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa dobro i ja imam taj stav ali reko da probamnije cena toliko strashna.Ne bih nikad dala nest mnogo vise para za tako nesto. To je kao anticelulit kreme. Muljaju one tu nesto ali se na kraju nista bitno ne desi :)

      Избриши
    2. Hahaha u potpunosti si u pravu! I ja sam tako mislila dok nisam otkrila nemacki gel. Od tada necu ni rec negativnu da kazem o tim kremama... :D Ne smem, mnoogo pece :D
      E da, nominovala sam te pa baci pogled ako imas vremena :)
      http://www.tsworldofcolors.com/2013/12/tags-and-awards.html

      Избриши
    3. Koji nemacki gel? Onaj Krauterhof? On bas jako pece. Jel ti on bio dobar? Meni je bio malo bolji od ostalih koje sam probala ali u sustini nista revolucionarno se nije desilo. I Hvala!

      Избриши
  4. Meni su tvoje trepavice OK! Ali ako je proizvod bar uspio da smanji opadanje, bar neke konkretne koristi od njega!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da tako nekako. Ma meni su trepavice ravne pa se zato ni malo ne vide. Ja ih uvijem ali one se jadno brzo ponovo isprave.

      Избриши
  5. Uzmi bademovo ulje, ja ga koristim za skidanje sminke oko ociju, za mesec dana aktivnog koriscenja trepavice su mi porasle :) Zao mi je sto nisam slikala, ali razlika se bas vidi... Gledaj da uzmes ono nerafinisano, u zdravoj hrani je 100ml oko 350 dinara a na bocici pise Bademovo ulje (slatko)...

    ОдговориИзбриши
  6. Joj ja sam videla jedan accelerator na recenziji kod neke nase blogerke i da me ubijes ne mogu da se setim imena :*

    ОдговориИзбриши
  7. Ahhh mi žene...od lijepih i dugih trepavica želimo još ljepše. Tako je i kod tebe, imaš super trepke i ovakvi proizvodi ti mogu pomoći samo da ih na neki način održavaš takvim i njeguješ. Ja sam imla 2-3 komada ovog proizvoda, nije napravio čuda ni nisu ispadale trepavice pa je to jedan plus.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj ja sam danas videla devojku koja je radila nadogradnju trepavica i izgleda fenomenaaaalno. Prelepo. Jedino sto mi neki kazu da ti kad to otpadne otpadne i puno tvojih trepavica :/

      Избриши
  8. Hmm. ja sam valjda jedna od onih sretnica koja vidi rezultate već nakon tjedan dana mazanja ricinusovim uljem. :D Moje trepavice nisu baš kratke ali jesu ravne i imam spuštene kapke pa je to baš loša kombinacija :( Žao mi je da niti vidjela neke bolje rezultate od ovog seruma .. :/
    Ja imam Revitalash ali sam ga lijena koristiti,. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma kako si lenja bre probaj to lepo, kad ga vec imas. Nije to tako jeftino. Mazi lepo pa mozda bude bas efektan.

      Избриши
  9. Ja sam pre 4-5 god. koristila Talikin aktivator za rast trepavica. Cini mi se da sam potrosila 3 pakovanja, a rezultate sam primetila vec nakon prvog. Mada, posle duzeg perioda nekoriscenja sve se vraca na staro.
    Uopste se vise ne secam ni okvirno kolika je bila njegova cena, a palo mi je na pamet skoro da bih mogla ponovo da ga uzmem. Jesi vidjala ti mozda njihove proizvode po apotekama? Ja nisam vec duze vreme, mada iskreno nisam ih ni trazila.
    Ivana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ih uopste nisam vidjala. Pogledacu ako negde naletim, ali bas se ne secam da sam ih negde vidjala. Ako slucajno naletis na to za trepavice, napisi mi gde si videla i cenu :)

      Избриши
  10. Evo nadjoh upravo, ima ga u Metropoliten-u, ima i da se naruci online na nekim web stranicama i kod nas. Ja sam koristila onda Lipocils Eyelash Treatment, a sada je izgleda napravljena unapredjena formula Lipocils Expert, koji pored toga sto podstice rast, uvija i intenzivira prirodnu boju. Prvi je oko 3600din, a drugi 4400din. Sacekace malo moje trepavice:))). Ali verujem da je ovaj novi jos efikasniji i bolji, aplikator je isto unapredjen, na vrhu je sundjercic za lakse aplikovanje oko korena trepavica.
    Da znas da je ovo pakovanje od 10ml traje oko 2.5-3 meseca ako se koristi 2 puta dnevno, sad mi se sve vraca, a cini mi se da ni onda nije bio nesto mnogo jeftiniji. Talika je uvek imala jaku cenu za sve proizvode.
    Koristila sam i ona vestacka vlakna za izmedju 2 sloja maskare. Stvarno lepo izgleda kada se nanese i osusi maskara, daje lepu gustinu i bujnost, ali meni su uvek vrlo brzo pocele te dlacice da opadaju po licu i oko oka. Mislim da ih jos uvek imam u kuci, moracu da potrazim i isprobam opet.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa dobro super sto si nasla gde to ima! Mada je nesto ne verujem u to uvijanje i boju! Mada ko zna. A ta vlakna nisam nikad koristila, mislima da ih nikad nisam ni videla uzivo ili na nekome...hm :) Sad cu malo da se informisem :D

      Избриши
  11. Huh, žao mi je što si došla u tu situaciju sa trepavicama :( Stvarno je muka kod proizvoda ovog tipa, nije lako reći deluju li zaista ili ne, tako ja nikad ne znam šta da kažem o šamponima protiv opadanja kose.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma da to je sve presipanje iz suljeg u prazno manje vise. Mislim sve to malo neguje ali nije bas revolucionarno. Mada mozda jednog dana i na tako nesto naletimo :)

      Избриши
  12. Imaš super trepavice! :) vidila sam kod Anaviglam na blogu da joj je ovaj proizvod super. Možeš probat i s ricinusom...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da i ja sam kod nje videla. Ali nisam ocekival nesto mnogo od prvog pakovanja. Planiram da probam i sa uljem :)

      Избриши
  13. Čini mi se da su ti trepavice na drugoj slici malo tamnije i deblje, ili mi se samo čini? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma pojma nemam, nisu bas ista osvetljenja na obe slike. Zavisi kakav je dan bio. Mislim da i nema bas neke razlike u trepavicama :)

      Избриши
    2. Ipak ću ga probati, i moje trepavice su poprilično umanjenog broja pa nije loše da ga isprobam da podelimo utiske... :)

      Избриши
    3. Javi onda utiske samo mu daj malo vremena. :)

      Избриши