петак, 4. октобар 2013.

Eucerine AQUAporin ACTIVE Eye


Evo došao je red i na još jednu okoloočnu kremicu. Svi smo u potrazi za dobrom kremicom za ovo područje. Ja za sada ne koristim jake, bogate kreme za ovu regiju, kao ni kreme koje se bore protiv prvih bora. Moje okoloočno područje nije suvo, već je koža prilično normalna, pa od ovakve kreme tražim samo lepu hidrataciju. Takođe nemam velike tamne kolutove, ali zato ujutru imam nadute podočnjake, pa volim ako krema ubrza njihov nestanak. 


It's time for one more eye cream. We are all looking for a good cream for this area. I currently don't use strong, rich creams for this region, as well as creams that fight first wrinkles. My eye area isn't dry and the skin is quite normal, so the only thing I look for in eye cream is that it moisturizes well. I don't have large dark circles, but in the morning I have swollen bags under my eyes, so I like when the cream can accelerate their vanishing.


Danas ću vam predstaviti Eucerinovu varijantu okoloočne kreme AQUAporin ACTIVE Eye. Kao prvo krema dolazi u malenoj bočici sa pumpicom čime sam ja totalno oduševljena. Malo manje od jednog celog pritiska na pumpicu je više nego dovoljno za oba oka, tako da se prilično sporo troši. Pakovanje sadrži 15ml. Takođe čini mi se da je ovo bočica sa dnom koje se podiže, tako da ćete moći da upotrebite i poslednju kap.

Sastav (CosDNA):  Aqua, Glycerin, Glyceryl Glucoside, Dicaprylyl Carbonate, Caprylic/ Capric Triglyceride, Hydrogenated Coco-Glycerides, Panthenol, Polyglyceryl- 3 Methylglucose Distearate, Glycyrrhiza Inflata Root Extract, Panax Ginseng Extract, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Carbomer, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Trideceth-9, 1,2-Hexanediol, Propylene Glycol, Methylisothiazolinone, Ethylparaben, Methylparaben, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate.


Today I will show you Eucerin cream AQUAporin ACTIVE Eye. First, this cream comes in a small bottle with a pump, which I totally love. A little less than one full pump pressure is more than enough for both eyes, so it is rather slowly consumed. Packaging contains 15ml. It also seems to me that this bottle has a raising bottom, so that you can use even the last drop.

Ingredients (CosDNA):  Aqua, Glycerin, Glyceryl Glucoside, Dicaprylyl Carbonate, Caprylic/ Capric Triglyceride, Hydrogenated Coco-Glycerides, Panthenol, Polyglyceryl- 3 Methylglucose Distearate, Glycyrrhiza Inflata Root Extract, Panax Ginseng Extract, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Carbomer, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Trideceth-9, 1,2-Hexanediol, Propylene Glycol, Methylisothiazolinone, Ethylparaben, Methylparaben, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate.


Krema je vrlo blaga, vodena i jako se brzo upija, nije masna i teška. Ne ostavlja film na koži. Nema nikakav miris. Ne sadrži parfem ni alkohol. Jako lepo hidrira kožu i odlična je za svakodnevnu negu. Ne mogu da zamislim da zasmeta i osobama sa najosetljivijom kožom ove regije. Mislim da je možda previše blaga za osobe sa baš suvom kožom kojima treba nešto bogatije. Nisam primetila da mi pomaže pri nadutosti podočnjaka, mada nigde i ne piše da pomaže kod podočnjaka. Sve što proizvođač tvrdi krema je zaista ispunila.


The cream is very mild, watery and is very quickly absorbed, it's not greasy and heavy. Doesn't leave a film on the skin. It has no smell. Doesn't contain perfume or alcohol. Very nicely moisturizes the skin and is great for everyday care. I cannot imagine that this cream can be bad even for people with the most sensitive skin of this region. I think it might be too mild for people with very dry skin who need something a little richer. I noticed that it doesn't help reduce the puffiness or dark circles, but the manufacturer doesn't claim that this cream does that anyway. All that they claim this cream really did


Moja HG okoloočna krema Dahlia Hydra Perfect mi je za malenu nijansu bolja pošto mi pomalo pomaže i sa nadutim podočnjacima i čini mi se da je za nijansu bogatija, mada njena velika mana je nehigijensko pakovanje, tako da je Eucerin samo za dlaku iza nje što se mene tiče.

Šta mi se sviđa kod ove kreme:
- pakovanje,
- nije masna i brzo se upija,
- lepo hidrira,
- ne sadrži parfem i alkohol,
- dobra je i za veoma osetljive osobe.

Šta mi se ne sviđa:
- cena,
- mislim da je preslaba za osobe sa suvom kožom,
- ne pomaže mi sa nadutim niti obojenim podočnjacima.

Informacije i ocene:

CENA:  1225 dinara
GDE JE NABAVITI: Lilly, apoteke
DA LI BIH JE PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 5/5
CENA: 4/5
NANOŠENJE: 5/5
HIDRATACIJA: 5/5
PODOČNJACI: 1/5
UKUPNA OCENA: 4/5

Meni se ova krema jako svidela. Da li ste je vi probali? Kakvi su vaši utisci? Imate li neku preporuku šta da kupim sledeće?


My HG eye cream Dahlia Hydra Perfect is slightly better in my opinion, since it helps a little with swollen bags under my eyes and seems a bit richer to me, but its major disadvantage is  not very hygienic packaging, so in my opinion Eucerin is only slightly behind.

What I like about this cream:
- Packaging,
- Not greasy and quickly absorbed,
- Hydrates well,
- Doesn't contain perfume or alcohol,
- Good even for very sensitive skin.

What I don't like:
- Price,
- I think that is too mild for people with dry skin,
- Doesn't help me with bags or dark circles.

Information and scores:

PRICE:  1225 RSD
WHERE TO BUY: Lilly, pharmacies
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes

PACKAGING: 5/5
PRICE: 4/5
APPLICATION: 5/5
HYDRATION: 5/5
BAGS AND DARK CIRCLES REDUCTION: 1/5
OVERALL SCORE: 4/5

I like this cream very much. Do you have you tried it? What are your impressions? Do you have any recommendations on what to buy next?

31 коментар:

  1. Volim Eucerin i najdraža krema mi je upravo njihova s 5 % ureje, ali ova okoloočna bi mi vjerojatno bila prevodena za moju suhu kožu. Inače, u potrazi sam za nekom dobrom kremicom za to područje, ali da je masnija :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probaj L'oreal crema revitalift. Moja koža je isto suva oko očiju, ali napominjem i da imam 41 godinu. Tako da sam počela da koristim i ovu L'Oreal Codul Tineretii- Crema Anti-rid pentru Ochi (crno pakovanje. Prilični je masna i dobra je. Pokušaj. MB

      Избриши
    2. E pa da, ja bas ne znam da ti preporucim te bogatije jer ih ja izbegavam. :) Ova bi ti zaista bila malo slabashna.

      Избриши
  2. volim Eucerin kao brand, ali kao i Petite Cherie, mislim da bi za moje okoloočno područje bila preslaba :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je za sad super. Nadam se da mi se nece isushiti koza u nekom trenutku pa da moram i ja da predjem na bogatije kreme :D

      Избриши
  3. Posmatram ovu kremu, apsolutno svaki put kada udjem u dm poslednjih 15 dana.
    Ono sto me je odvracalo od kupovine jeste mililitraza, ali ako kazes da se ovako trosi, onda je vredi kupiti.
    Odlicna je recenzija.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. Ma ja bas maloo upoterbim za oba oka, jer je jako vodenasta. Zaista menje od jedne pumpice mi je dosta za oba oka, cak i po malo vise nego sto mi treba.

      Избриши
  4. Kako ja volim tvoje postove!!!
    Sve sto treba da e nalazi u recenziji je tu! Nisam je nikad probala, i mislim da nisam nikad probala njihove proizvode...:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam probala nesto malo od njih. Nisam ni ja Eucerin veteran. Generalno pokusavam da nadjem dobre proizvode ali za manje para. I veliko hvala, drago mi je da ti se svidja kak opisem :*

      Избриши
  5. super recenzija i taman sam se ponadala da je malo bogatija kad... nistaaaa :D
    meni treba nesto bas jako sto ce me lepo hidrirati. dok ne naidjem na savrsenu recenziju onoga sto meni treba, koristim balea Ureu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imala sam tester veledine okoloocne roze sa ruzom i ona je bila malo bogatija.

      Избриши
  6. Njihove okoločne kremice su fantastične, ja sam jako zadovoljna. Mackam se sa Hyaluron Filler okoloočnom i jako sam zadovoljna. Ja sam prešla na tešku kategoriju :D

    ОдговориИзбриши
  7. Ja intenzivno tragam za dobrom okoloočnom kremom. Često kažem da neću znati da li koristim dobru sve dok ne napunim 50 godina i ne pogledam se u ogledalo :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahha ma samo je bitno da ti ne zateze koza i da nije suva. A ako nije izazvala nista lose onda je po meni krema dobra. :)

      Избриши
  8. Trenutno mi je na WL Nuxe okoloočna jer je svi hvale, ali si me sada podsjetila da imam i tester ove kreme pa ću baš probati :D

    ОдговориИзбриши
  9. Skroz mi ok zvuci. Imacu je u vidu kad potrosim Lilijevu Q10. :)

    ОдговориИзбриши
  10. Planirala sam da je kupim iako sam predpostavljala da je lagana isto kao i kreme iz ove linije. Eucerin mnogo volim i sve sto sam do sad probala mi je odgovaralo i nije pravilo problem na licu.
    Medjutim, meni je predeo oko ociju prilicno suv, pa cu je ipak preskociti, jer smatram da mi je potrebno nesto jace. Trenutno testiram Alverde Anti-Aging serum i zadovoljna sam ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa da ako ti je suva onda svakako preskaci. Jesi li probala Weledinu rozu od ruze okoloocnu? Meni se cini da je ona bogatija.

      Избриши
  11. Potpisujem sve od A do Ž. Ova krema je super za nekoga ko nema velikih zahtjeva, z amene sa dosta suhom kožom oko očiju je ipak malo preslaba .

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Svi koji su odgovorili na ovaj post imaju suvu kozu. Ja sam bas ocekivala da uglavnom ljudi imaju normalnu kozu oko oka. :D

      Избриши
  12. Sve mi zvuči odlično, osim onog dijela da ne pomaže kod podočnjaka :( Još sam u potrazi za takvomkremicom :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako vam ikada dodje Dahlia kupi nju. A ako hoces da das malo vise para imas i Lierac gel bas za nadutost koji je meni super. Ali ako imas tamne podosnjake ne znam onda sta da ti preporucim. Krastavce :D

      Избриши
  13. imam je i ja :))
    jedna od prvih recenzija na blogu je bila upravo za ovu kremu :DDD
    jako prija, nemam problem sa podočnjacima i sličnim neprijateljima,
    ali za hidriranje i kao podloga za korektor ova je krema meni stvarno idealna :)

    ОдговориИзбриши
  14. Одговори
    1. E pa nadam se da ce ti biti dobra. Mada nema sto da ti bude losa bas je fina i prijatna.

      Избриши
  15. koliko ja znam - dm ne prodaje eucerin, ima samo u lilly apotekama

    ОдговориИзбриши