понедељак, 16. септембар 2013.

Ziaja micelarna voda sa maslinama


Kao i većina u potrazi sam za dobrom i jeftinom okoloočnom kremom. Ali pored toga imam još jednu misiju. Nalaženje micelarne koja je dobra koliko i Bioderma, ali jeftinija. S obzirom da najveće pakovanje Bioderme u Srbiji košta preko 2000 dinara, dok je u susednim nam zemljama stanje mnogo bolje, tražim adekvatnu zamenu da ne moram uvek da kupujem skuplju varijantu. Poslednji pokušaj u ovoj mojoj misiji i micelarna koju trenutno koristim je Ziaja micelarna sa maslinama.

Ova micelarna dolazi u pakovanju od 200ml i košta 399 dinara, zanemarljivo u odnosu na Biodermu. Ziaja u svojoj ponudi ima i druge micelarne vode, ali ih ja u Srbiji nisam videla, tako da se nadam da će i kod nas doći jednog dana. Ova micelarna namenjena je suvoj i normalnoj koži. Nema nikakav miris, možda neki baš jako blag i nedefinisan.

Sastav:
Aqua (Water), Sodium Cocoamphoacetate, Glycerin, PEG-8, Propylene Glycol, Panthenol, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, DMDM Hydantoin, Citric Acid.


Like most I am always looking for a good and cheap eye cream. But besides that, I have another mission. Finding a micellar water, which is as good as Bioderma but cheaper. Since the biggest packaging of Bioderma micellar water costs over 2000 RSD in Serbia, which is much more expensive that in neighboring countries, I am on the lookout for a good replacement, so I don't have to buy the expensive one every time. The last attempt in this my mission and the micellar water I currently use is Ziaja natural olive micellar water.

This micellar water comes in a 200ml bottle and costs 399 RSD, negligible compared to Bioderma. Ziaja also offers other micellar waters, but in Serbia I haven't seen them, so I hope that other products will come to us one day, too. This micellar water is intended for dry and normal skin. It has no smell, maybe a very bland and undefined one.

Ingredients:
Aqua (Water), Sodium Cocoamphoacetate, Glycerin, PEG-8, Propylene Glycol, Panthenol, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, DMDM Hydantoin, Citric Acid.


Veoma sam zadovoljna ovom micelarnom. Otvor na pakovanju je prilično dobar za doziranje, možda bi mogao da bude za nijansu manji. Na licu ostavlja ugodan osećaj. Koža nije masna, a nije ni isušena i ne zateže. Od nje me nisu pekle oči ni koža. I ono najbitnije dobro skida šminku. Vrlo lako rastvara sve tipove šminke. Jedino se malo bori sa najizdržljivijim proizvodima. Kod mene je to uvek Inglot gel ajlajner i vodootporne maskare (ili glupa Bourjois Volume Glamour Max Definition maskara koja nije vodootporna ali nece da se skine). Ajlajner skine ceo i bez nekog velikog trljanja, posebno ako prvo nekoliko sekundi zadržim blaznicu preko oka da se šminka rastvori. Maskare idu za nijansu teže, ali ipak uspeju da se skinu skroz bez dugog trljanja i velikog pritiskanja.

Da li je dobra koliko i Bioderma? Ne, ali je samo za nijansu ispod. Za sada je na ubedljivom drugom mestu i prati je u stopu. S obzirom na drastično manju cenu zaista vredi kupiti. Pre nje sam imala Eucerin micelarnu, koja je zaista smešno lošija od ove, a i skuplja.

Šta mi se sviđa kod ove micelarne:
- cena,
- pakovanje,
- ne isušuje kožu,
- ne oseća se na koži nakon korišćenja,
- dobro skida šminku,
- ne peku oči od nje,
- ne sadrži parabene i parfem.

Šta mi se ne sviđa:
- najotpornija šminka joj pruža mali otpor, ali na kraju ipak popusti.

Informacije i ocene:

CENA: 399 dinara
GDE JE NABAVITI: Lilly, DM
DA LI BIH JE PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 5/5
CENA: 5/5
ČIŠĆENJE: 4/5
OSEĆAJ NA KOŽI: 5/5
UKUPNA OCENA: 5/5

Jeste li vi probali ovu micelarnu? Ako niste, želite li da je probate? Meni se ova micelarna baš sviđa. Da li je neko primetio da imaju negde da se kupe i druge Ziaja micelarne?


I am very pleased with this micellar water. The opening of the bottle is pretty good for dosing, maybe it could be a tad smaller. It leaves a pleasant feeling on the skin. The skin is not oily, and it is not dried out and tensed. It didn't make any burning sensation in my eyes or skin. And the most important thing - it removes makeup well. Easily dissolves all types of makeup. Only the most durable products put up a small fight. For me that's always Inglot gel liner and waterproof mascaras (or stupid Bourjois Volume Glamour Max Definition mascara that is not waterproof but it is still very hard to remove). Eyeliner is removed without much rubbing, especially if I hold the cotton pad on my eye for a few seconds first and give micellar water time to dissolve the makeup. Mascara is removed a bit harder, but still I manage to remove it all the way without much rubbing and pressure.

Is it as good as Bioderma? No, but it is just a tad worse. For now it's a convincing second place, almost right besides Bioderma. Given the drastically lower price it is really worth buying. Before this one I had Eucerin micellar solution, which war really a lot worse than this one, and also more expensive.

What I like about this micellar water:
- Price,
- Packaging,
- Doesn't dry out the skin,
- You don't feel it on the skin after use,
- Removes make-up well,
- My eyes don't burn after using it,
- Doesn't contain parabens and perfume.

What I do not like:
- The most resistant makeup puts up a little fight, but  is eventually removed.

Information and scores:

PRICE: 399 RSD
WHERE TO BUY: Lilly, DM
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes

PACKAGING: 5/5
PRICE: 5/5
CLEANING: 4/5
FEELING ON THE SKIN: 5/5
OVERALL SCORE: 5/5

Have you tried this micellar water? If not, do you want to try it? I really like this micellar water. Has anyone noticed any other Ziaja micellar waters being sold somewhere?


43 коментара:

  1. Hmmmm...sviđa mi se...ali mislim da kod nas ovog nema.. Ali nisam baš ni obraćala previše pozornost na to, moram malo bolje pogledati.. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ko zna, moguce je i da nema. Ja sam prilicno nedavno primetila Ziaja proizvode a i nema ih nesto mnogo po policama u prodavnici.

      Избриши
  2. Kupujem :D Koristila sam Eucerin, ok je mada ništa posebno.

    ОдговориИзбриши
  3. Aaaaaaaaa nju moram da probam! Bas volim ziaja proizvode :)
    Nisam ni znala da postoji! :)

    ОдговориИзбриши
  4. Одговори
    1. Pa ja cu svakako probati Mixu posle ove. A ako Mixa nije mnogo bolja onda Ziaja ipak vodi posto je mnogo jeftinija.

      Избриши
  5. uzela sam l'orealovu i prezadovoljna sam njome... baš ću drugi put malo bolje pogledati, vidjela sam od ziaje svašta ali nisam primjetila micelarnu ;)

    ОдговориИзбриши
  6. Ja ovo nisam primjetila u BiH ali ako nema, ne čudi me uopšte. Inače koristim Avene Micelarnu, 400ml je oko 11€ i traje mi oko 2 mjeseca a koristim je i za skidanje šminke i kao zamjenu za tonik i zadovoljna sam omjerom cijene, kvalitete i toga koliko traje...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nju nisam jos probala ali svakako planiram. Pre ove sam mislisla da kupim ili Avene ili Eucerin i izabrah Eucerin jer je jeftinija. Mada nije se dobro pokazala tako da ce i Avene doci na red uskoro.

      Избриши
  7. Sviđa mi se, sviđa mi se...baš ću da je pogledam, kada ne pecka oči i skida Bourjois zaslužila je šansu :)

    ОдговориИзбриши
  8. Moram priznati da sam odustala od micelarnih. Šminku skidam uljnom emulzijom i nikad lakše i brže to nisam obavila bez straha od isušivanja i peckanja očiju ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mene malo nervira taj osecaj ulja na kozi, mada posto se ionako posle umivam to i nije tako strasno. Otvorena sam za sve vrste skidaca sminki, mozda mi se i neki uljani svide. Koji ti najvise volis?

      Избриши
  9. Ja nikako da potrosim Eucerin ;) Onda odlazi na red Mixa, ali i ova ide na WL ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je Mixa isto na cekanju. Mislila sam nju da kupim ali sam je ostavila za sledeci put posto je ova bila mnogo jeftinija a i nisam znala nista o njoj pa sam htela da joj dam sansu.

      Избриши
  10. Kad si je ovako lijepo pohvalila, morat ću isprobati.

    Taman sam pri kraju sa svojom Biodermom , post kao naručen :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hehehe. Nije bas kao Bioderma ali je dobra, a ostatak nadoknadjuje time sto je jeftina.

      Избриши
  11. Iako već dugo vremena ne koristim micelarne već sve obavljam uljnim odstranjivačima ili pjenama za čišćenje lica, od kad su mi stigla 2 putna pakiranja micelarnih (Nuxe i Caudalie) sve više razmišljam o kupnji :) I baš mi se sviđa ova Ziaja, samo nisam baš vidjela kod nas, baš ću dobro pronjuškati u Dm-u :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Prodjuskaj i javi ako slucajno vidis da kod vas imaju druge Ziaja micelarne. Posto sam ja videla da postoje jos 2 vrste, samo sto ih kod nas nema.

      Избриши
    2. Budem, mislim da ću baš danas do Dm-a ako se ova kiša malo smiri :)

      Избриши
  12. Uzela sam Loreal micelarnu i mnogo je dobra. Za minut sve skinem, ne iritira kožu i nemam ni jednu zamerku

    ОдговориИзбриши
  13. Uvek sam izbegavala njihovu kozmetiku, ni sama ne znam zasto. Moracu to da promenim :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja nista o njima nisam znala kada sam ih prvi put videla i onda sam se zaintrigirala. Probala sam samo nekoliko stvari i sve je bilo dobro. Nisam jos probala kreme za lice.

      Избриши
  14. O pa ovo zvuči više nego dobro, dodaću je na listu micelarnih za isprobavanje!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije losa uospte. Mada ja sam samo srecna da sam zavrsila sa Eucerinom koja mi se nikako nije svidela pa je to dodatno ulepsalo utiske prema ovoj micelarnoj :D

      Избриши
  15. Meni je biodermina bila favorit,sada trenutno korsitim lorealovu i isto je volim. Kada sa njom zavrsim ova dolazi na red :) Super post.

    ОдговориИзбриши
  16. nisam probala ovu ali si me svakako zainteresovala :) trenutno koristim bourjois koja je glupost ziva ali mi je zao da je bacim pa je nemilice sad trosim i blizu sam kraja. kupila sam i mixa i super mi je ali je na time-outu dok ne potrosim B pa nastavljam sa njom. volela bih da probam onu novu loreal
    probala sam ih 3-4 i nikako da se ustalim na nekoj :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja tako kupim neku krdzu pa se teram da potrosim. Osim naravno ako je nepovratno lose ili mi iritira kozu :)

      Избриши
  17. Probala bih je zbog mirisa i sto je tako jeftina, ali me buni ovo da je za suvu i normalnu kozu...Moja je masna...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma i moja je masna. Slobodno je kupi. To su valjda napisali kao za suvu da je, jer hrani zbog maslina. U svakom slucaju uopste nije masna. Ko da mazes vodicu, kao i sve micelarne. Ali svakako ako se umivas posle nje onda je potpuno svejedno kakva je :D

      Избриши
  18. WOW, nisam ni znala da imaju micelarnu. Znam za kreme i kremice, ali nisam obraćala pažnju na micelarnu. Baš ću pogledati.

    ОдговориИзбриши
  19. Ja sam bas pogledala kod njih na sajtu, postoje jedno 3 razlicite micelarne. Mada sam ja samo ovu videla kod nas,

    ОдговориИзбриши
  20. Upravo trošim L'orealovu i nikako nisam... prezadovoljna.
    Znam, imam dosta visoke kriterijume jer sam prvo mesecima koristila Bioderminu Sebium koja me je oborila s nogu.
    I ne mogu verovati da je tolika razlika u ceni!
    Dok se svako ''ugradi'', I guess.
    Moram potražiti ovu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tu Lorealovu nisam probala pa ne moguda uporedim. Meni je bioderma bila bolaj od Ziaje, ali ne nesto drasticno. Probala sam i Eucerin i onda mi je bas bila losa i slaba. Ziaja je bolja.

      Избриши