среда, 25. септембар 2013.

Kineska paleta od 120 senki




Ovo će definitivno biti post sa dosta slika, a manje teksta. Dakle kao što sam vam već rekla nedavno sam u kineskoj prodavnici kupila ovu no name kinesku paletu sa 120 senki. To je jedna od paleta koja može da se naruči i on-line, samo što je često dosta skuplja. Ja sam je platila 1200 dinara. Mnogo sam srećna što je konačno imam.


This will definitely be a post with lots of pictures and less text. So as I said before, I recently bought this no name Chinese palette with 120 shades in a China shop. This is one of the palettes that can also be ordered on-line, but it is often much more expensive. I paid 1200 RSD for it. I'm so happy that I finally have it.


Paleta dolazi u kartonskoj kutiji, a unutra je kesa sa vazdušnim mehurićima (tako da dobijate i zabavu dok ih puckate). Na kutiji ne piše ništa osim liste sastjaka, koju možete da vidite na sledećoj strani. Sama pleta je od lepe i čvrste crne plastike.


The palette comes in a cardboard box, and inside is a bag with air bubbles (so you will also get lot of fun while bursting the bubbles). The box doesn't say anything except ingredients, which you can see on the next photo. The palette itself is made out of nice and sturdy black plastic.


Preko obe palete stoji čvrsta zaštitna folija, koja me je baš prijatno iznenadila. Nema rasipanja i mešanja senki kada zatvorite paletu. Takođe obe strane palete su zapravo odvojene i mogu da se izvade.


On both sides of the palette there is a protective foil, which pleasantly surprised me. No mixing or crumbling of eyeshadows when the palette is closed. Also, both sides are actually separate and can be removed.



Od kada sam je kupila baš sam je dosta koristila. Nikakve mi probleme na koži nije izazvala i zaista je divna. Kao što ćete videti na slikama, nisu sve senke podjednako pigmentovane, ali je većina baš veoma pigmentovana. Generalno se senke ni malo ne krune, mada su neke prilično mekane pa treba pažljivo da se uzimaju da ne biste pokupili previše. To ćete isto moći da vidite po swatch-evima, pošto će kod nekih biti i malo grumuljica. Swatch-evi ru rađeni bez baze. Pa da krenemo redom. 

Jedna strana:


Ever since I've bought it I used it a lot. It didn't cause any problems on my skin and it is really wonderful. As you will see in the pictures, not all eyeshadows are equally pigmented, but most are very pigmented. Generally speaking, they don't crumble at all, although some are quite soft and should be carefully piked up with a brush. You'll also be able to see this on the swatches, as these eyeshadows will have some crumbles in them. Swatches are done without any eyeshadow base. So let's go on.

One side:











I druga strana:


And the other side:














I još malo slika da uživate u šarenilu.


And some more photos to enjoy the range of colours.








Šta kažete? Da li i vi imate neku od ovih paleta? Da li je volite koliko i ja?


What do you say? Do you also have any of these palettes? Do you love them as much as I do?






80 коментара:

  1. Ne pise nista jer je ostavljeno mesto da brendovi koji je kupe, utisnu svoje ime i prodaju po mnogo vecoj ceni :D Bas ima lepih boja i svidja mi se kako izgledaju na kozi :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zato je najbolje kupovati direktno od Kineza :D Jeste baš su lepe. Ja bih možda volela da imam i onu samo sa nude bojama, ali mislim da mi zapravo i ne treba toliko slicnih senki. Ali iz hira bih volela, pa ko zna možda jednog dana.

      Избриши
  2. Gde je tacno kupljena? Odlicna je!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Evo pise ispod gde sam kupila. Tada kad sam je kupila bilo je jos dve. Ali to je bilo pre mozda dve nedelje, pa nisam sigurna ima li jos.

      Избриши
  3. Da li si kupila u bloku 70?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne kupila sam je u jednoj kineskoj radnji ispod parka kod Vukovog spomenika. Dakle ulica paralelno sa Bulevarom samo ispod parka. Izgleda kao neka prodavnica sa bizuterijom. Pored su neke brze hrane, ima i kineska brza hrana.

      Избриши
  4. Prvi i zadnji swatch prve strane su mi jedine boje koje bih koristila :) ostalo je previse za mene, nisam tip od eksperimentisanja :))

    ОдговориИзбриши
  5. Jedva sam čekala ovu recenziju :D
    Super je paletica i kupujem je sestri :) Mislim da znam koja je to radnja.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pohitaj onda. Nadam se da ces imati srece i da ce ih biti jos. Mozes da pitas hoce li ih nabavljati opet ako ih ne bude bilo. Dakle to je u Kraljice Marije tacno kod parka kod Vuka.

      Избриши
  6. Auuu boja :D Imam onu "zemljanu" paletu :) .Ovu treba kupiti samo zbog šarenila iako je ne bih baš često koristila ali je super.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A gde si je kupila? Preko neta? Ja bas stalno i svasta koristim iz ove palete. Mada ja volim boje. Ali ima mnogo senki koje mogu da se ukombinuju a da opet krajnji look bude bas miran. Uskoro cu bas da okacim jedan takav look. :)

      Избриши
    2. Jedan jedini: e bay :D Koliko sam je dugo gledala po raznim stranicama na fb, ali kad prodaju po 5 puta većoj cijeni ne dam pare xD I to baš sam jeftino prošla, mislim da je bila oko 12 KM (6 eura).

      Избриши
    3. Jel to sa postarinom? Mislim ukupno si toliko platila?

      Избриши
    4. Da i ja sam ovakve 2 palete kupila preko neta za 12e ukupno sa dostavom :D sa sajta dx.com postarina za Srbiju je besplatna i cesto imaju akcije razne i bas moze jeftino da se kupi.Ali stvarno su ok senke cak su mi postojanije i od nekih mnogo skupljih brendova.

      Избриши
    5. Mozes li da stavis ovde link sajta sa tom paletom?

      Избриши
  7. E naslov je genijalan :D Kraljice :D

    Odlicno, jedva cekam sve te razne izglede sa paleticom! :D

    ОдговориИзбриши
  8. Pa ovo je sjajno :) Vidjala sam na netu da prodaju ovakvu paletu za 30e, ako se dobro secam...

    Sto se tice pigmentacije, sudeci po slikama ja sam odusevljena... Jos ako dodamo na to da ne izazivaju nikakve iritacije i da imaju pristojnu postojanost, onda je ovo sjajna stvar

    ОдговориИзбриши
  9. Ajme imate ovo kod sebe za kupiti? :D Jooj, ja onako potiho patim za ovim paletama, iako većinu ne bih nosila. Željela bih to imati pa se igrati kod kuće s tim bojama :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa nije bas da imamo, ja sam totalno slucajno naletela na nju, cudo se desilo. Inace nema nigde.

      Избриши
  10. Ja sam imala istu, ali sa zemljanim tonovima svih 120 nijansi. Bila je prilično loša u usporedbi s drugim paletama i trajnost joj nije bila baš neka. Ipak, kod tebe swatchevi izgledaju predobro ;D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ko zna mozda su te zemljane zaista losije. Mada volela bih da je probam. Ove braonkaste su totalno dobre u ovoj paleti.

      Избриши
  11. U počecima šminkanja sam kupovala ovakve palete i mislim da su odlične za nekog tko počinje, uči se i eksperimentira. :D A dobro dođu jer su kompaktne i na jednom mjestu imaš hrpu nijansi. Svoje sam palete proslijedila jer sam ih rijetko koristila. Zaljubila sam se u Sleekove pa nisam htjela da druge skupljaju prašinu :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja bas volim da stalno menjam kako se minkam, pa mi je zabavno da imam ovoliku paletu. :)

      Избриши
  12. Lepo je pigmentovana i drago mi je sto nije izazvala komplikacije :)

    ОдговориИзбриши
  13. boje su stvarno fenomenalne! svakako bih volela da je imam u svojoj kolekciji i bas nije bila skupa :) i super sto ti nije napravila problem na ocima :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa svakako je super sto nisam zavrsila sa crvenim nadutim ocima. Kaze mi drugarica kad sam je kupila: Ali zar od kineskih senki ne ispadaju oci? Verovala sam da ne ispadaju i bila sam u pravu :)

      Избриши
  14. Imam i tu i onu sa braonkastim senkama samo, obe su odlicne, i nema veze sto su kineske ja ih vec dugo koristim narucila sam je sa ebay-a i bila je oko 1000 dinara. Super, vidjeces, dugo ces je koristiti. :)

    ОдговориИзбриши
  15. Ja je imam, ali nisam je nikada puno koristila. nekako se teško blendaju sjene.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja uopste nemam taj problem. To verovatno zavisi i od baze koju koristis. Meni su super.

      Избриши
  16. Imam je i ja, sada je ne koristim jer imam stvarno mnogo drugih senki, ali jedno vreme bila mi je sjajna, idealna je za vežbanje i taman ima gomilu boja koje ne bismo sigurno kupile kao pojedinačne senke, a povremeno dobro dođu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E skroz se slazem! Nikad ne bih kupila velike senke, posebno sto mnoge necu koristiti cesto, cak i ja koja volim sarenilo.

      Избриши
  17. zbilja dobar ulov <3
    kao i kod većina brandova, neke svjetlije nijanse su slabije pigmentirane, ništa strašno, sve se to da iskoristiti :D
    ja si uporno govorim kako mi ipak ne treba ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa dobro ako ti ne treba :P zaobilazi dok mozes. A kad popustis uzivaj u paleti :)

      Избриши
  18. Sjajna stvarcica, jeftina i divna...Inace ja bih probala te rozikaste nijanse i kao rumenilo :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hmmm pa da. Ja uvek koristim rumenila kao senke ali ne i senke kao rumenila. Pa probacemo :))))

      Избриши
  19. Joj ovo mi je potrebno veri veri mach :-S
    Da li je ta crvena bas bas krv crvena boja? :)
    Da li si kojim slucajem pitala da li dobijaju te palete redovno?
    Blago tebi i svaka cast na hrabrosti, tj racionalnosti i logicnom razmisljanju ;)
    Alekta*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Iskreno sigurno ne dobijaju redovno. Cesto ulazim u tu prodavnicu i nikad da je nisu imali. Nisam ih pitala sva sam se zblanula u trenutku od zacudjenosti. Crvene su lepe mada su onako tople blago narandzaste i ima jedna hladna ali nije mat. Imas od Artdecoa bas dobru crvenu senku ako ti treba ali ona je skuplja, mada je ispod 1000. Mada to kad uporedis sa 1200 za 120 senki... :)

      Избриши
  20. Wow, bas je dobra! Ovo je super za igranje sa bojama koje inace ne bismo kupili. A cena - smejurija u odnosu na to koliko za nju traze online. Jos sam je ja merkala na Amazonu, ali sada vidim da cu da obidjem prvo kineske radnje u nadi da je neko ima. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da mozda budes imala srece i nadjes je. Ako slucajno nadjes u kineskoj radnji i onu sa nude bojama javi mi i zapamti gde :)

      Избриши
  21. ja sam uzela jednu paletu u radnji u kojoj si i ti..nisu iste boje,mozda i jesu,samo su drugacije rasporedjene..ali super su..da nije tebe ne bi je ni uzela..hvala..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E bila sam nedavno do te prodavnice i videla sam da ih jos imaju ali drugacije od moje. Posto postoji nekoliko vrsta te iste palete. Kaze da su cak imali i onu sa nude bojama ali da se ona odmah proda. Tako da bitno je da ih stalno nabavljaju. Tvoja je onda verovatno ta koju trenutno imaju i razlicita je od moje, ali su vrlo slicne.E pa bas mi je drago da ti se svidja. :)

      Избриши
  22. imam i ja ovakvu paletu, drugaciji malo raspored boja, ali pakovanje i sve ostalo je identicno :) ja sam narucila preko sajta lightinthebox, kostala je oko 15 evra, a oni imaju besplatni shipping ;) sve u svemu, lepo je stiglo, nije mi se slomila nijedna senka, plus nije bilo skupo, a i imaju ceste popuste...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U pa super. Jeftino si prosla! Meni je paleta u poslednje vreme ispala sa velike visine na plocice dva puta i nista se nije slomilo :))))

      Избриши
  23. U Nisu ovo ima u svakoj kineskoj radnji :))) Lepo je, ali ja sam se ipak odlucila za Sephoru.. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Wow pa to je super! Ja sam gledala te neke sephora velike palete ali su mi boje bile sve nekako bledolike i uopste mi uzivo nisu izgledale lepo. Zato ih nikada nisam kupila. A ja sta cu volim drecavo.

      Избриши
  24. Sutra idem da je kupim tata je odresio kesu hahaha :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa super! Nadam se da ces naci paletu i da ce te lepo sluziti. Trajace ti sto godina :)

      Избриши
    2. Jesi li nasla? :)

      Избриши
    3. Sigurno je nasla posto sam bila pre neki dan u toj kineskoj prodavnici i imaju ih dosta :)

      Избриши
  25. paleta sa nude bojama ima u bloku 70 ako nekog zanima :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam sto naletela na nude u ovoj istoj kineskoj prodavnici gde sam i sarenu kupila. Pre mozda nedelju dana. Stalno obnavljaju zalihe pa ako si uporan mozes da ulovis i nude :)

      Избриши
  26. Imam i ja jednu kinesku od 120 boja, doduše naručivala sam je pa me je izašla skuplje negdje oko 13 eura, manje-više, paleta je rasporedom sjenki i izborom boja identična kao i paleta 120 boja Bh cosmeticsa. Ne sumnjam i da je Bh paleta sjajna, još i bolja, ali za ovaj novac, nisam mogla bolje proći. Prezadovoljna sam njome, sjenke su različite pigmentacije, ali u zavisnosti od toga koliki mi intenzitet treba koristim ili jaču bazu za sjenku ili jednostavno stavim više slojeva. Nisam se pokajala ni malo, kupila bih je ponovo, s tim što mislim da će mi trajati čitav život, jer sam i ja jedan makeup manijak pa imam šminke za tri života :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa kao da sam ja pisala tvoj komentar. I ja se ni malo ne kajem za ovu paletu obozavam je. Kupila sam i sa nude nijansama i uskoro cu i o njoj da pisem :D

      Избриши
    2. Ja nisam uzela tu sa Nude nijansama, s tim što planiram da uzmem Nude on nude NYX paletu, a uskoro bih trebala u Zagreb pa ću tamo kupiti Beauty UK i Wet 'n' wild palete, imaju odličan izbor zemljanih tonova, tako da ne bih da se pretrpam (ma je li stvarno?). U prevodu, vjerovatno neću izdržati da je ne kupim haha.

      Избриши
    3. Hahaha ajoj mngoo si gora od mene. Ja se jos nekako i suydrzavam :D

      Избриши
    4. I ja se trudim, vjeruj mi, ali bezuspješno xD Ali je sigurno neću kupiti u skorijoj budućnost :)

      Избриши
  27. Evo čisto za ove koji se dvoume kako i šta http://www.bijouxgirl.co.uk/files/images/products/212.jpg kineska paleta i paleta 120 boja (prvo izdanje) Bh cosmeticsa http://2.bp.blogspot.com/-y9g_vcyMVmI/TnBf6smb0sI/AAAAAAAAAbU/7EEgL75gOyE/s640/DSC08184.jpg, ako ovdje ko vidi razliku nek' javi molim vas, isti je raspored boja na tablama samo je neko različito okrenuo table. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa koliko ja znam to i funkcionise tako da kinezi naprave no name paletu, onda neko od njih kupi i samo nastampa svoj logo. Zato je i prave bez ikakvih oznaka. Tako sam ja cula.

      Избриши
  28. Одговори
    1. E pa nisam sigurna nisam neko vreme ulazila u tu prodavnicu, ali vrlo moguce da ima.

      Избриши
  29. Анониман7. јун 2014. 05:11

    Mozete li da mi kazete tacnu ulicu I broj, ja ne mogu da se snadjem ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ulica je Kraljice Marije a broj tacan ne znam. Na samom pocetku ulice, dakle na potezu ispod parka kod Vukovog spomenika tj. izmedju pozorista i opstine zvezdara i Ruzveltove ulice. Samo idi redom i naleteces. Prodavnica ima par stepenika na ulazu i izgleda nekako roze. Ima mnogo nakita, trenutno i kupacih kostima. I raznih vec kineskih stvari.

      Избриши
  30. Анониман8. јун 2014. 12:13

    Jooj koliko zelim ovu paletu, pa da mogu da isprobavam svasta :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma sigurno ima i dalje u toj kineskoj prdavnici ili bar mogu da nabave opet. Drzim palceve da ces je negde naci.

      Избриши
  31. Jel bas ispod parka ili vise ka masinskom? ;-) ;-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bas ispod parka. Ima i jedna kineska kad se krene ka masincu ali nije ta. Ova je bas ispod parka.

      Избриши
  32. Drugarcici samo da vam se javim da sam nasla paletu :) EKSTRA JE!!! prezadovoljna sam i srecna kao malo dete :P beskrajno hvala SuperNova Kozmetika sto je podelila ovu informaciju sa nama :) pozdrav svima

    ОдговориИзбриши
  33. Mozete li proveriti da li ima jos koja paleta za mene.....

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa ako mislis ds ja prodajem, ne prodajem. A ako mislis da ja odem do prodavnice kod Vuka i pogledam ima li jos...tesko. Ne znam bas kad cu stici.

      Избриши