среда, 11. септембар 2013.

Bourjois Volume Glamour Max Definition maskara

Što ja u poslednje vreme nemam sreće sam maskarama! Nisam osoba koja voli da govori loše o ljudima, ali isto tako ne volim da govorim loše ni o proizvodima i uvek mi bude žao kad neko napravi nešto loše. Em što sam dala pare za to, a ono ispala totalna glupost, em mi žao proizvođača, sve pomislim: "Pa zar niste mogli malo više da se potrudite? Zar vam niko nije rekao da je ovo loše?".

Nakon užasne noćne more koja se zvala Essence Get Big Lashes Volume Boost maskare izgleda da nisam želela da pređem na nešto bolje već sam kupila podjednako užasnu Bourjois Volume Glamour Max Definition maskaru. Predstavljam vam ovaj jad od maskare. Ta-taaaaam!


My bad luck with mascaras just won't stop! I'm not a person who likes to talk bad about people, but I also do not like to speak ill of the products and I always feel bad when someone makes something horrible. First I gave money for it, and it turned out to be a complete nonsense, and second I feel sorry for manufacturers, and I think : "Well, couldn't  you make a slightly bigger effort? Didn't anyone tell you that this is bad?".

After a horrible nightmare called Essence Get Big Lashes Volume Boost Mascara, it looks like I didn't want to move on to something better, but I bought equally terrible Bourjois Volume Glamour Max Definition Mascara . I present to you this misery of mascara. Ta-taaaaam!


Na nekoliko mesta sam čula da je ova maskara dobra, a nisam ni jednu Bourjois maskaru imala, pa sam poželela da probam ovu. Sadrži 10ml, a platila sam je 869 dinara. Pakovanje je jako lepo, mada mi je lično oblik malo nepraktičan. I ovde se dobre strane završavaju. Kreće užas!


In several places I have heard that this mascara is good, and I have not had a Bourjois mascara yet, so I wanted to try this one out. It contains 10ml, and I paid 869 RSD for it. The packaging is very nice, although I personally think it's a little impractical. And here the good things about it end. Moving on to horror!


Četkica je gumeni sa retkim i tankim bodljicama (ne znam kako bih ih drugacije nazvala, mene podsećaju na bodljice). Prvo, ova cetkica kupi previše maskare koja se nalazi na samom štapu, a kako su bodljice retke i kratke, em ne mogu lepo da razmažu maskaru po trepavicama, em osiguravaju da sigurno trepavice dodirnu samu drku četkice i tada se redovno prenese ogroman grumen maskare na trepavice koje onda trčim nečim da rasčešljam.  Sumnjam da ću ikada više kupiti maskaru sa ovakvom četkicm.


Brush is rubbery with rare and thin spikes (do not know how to call them, since they look like spikes to me). First, this brush picks up to much mascara that is concentrated on the stick, and as the spikes are rare and short, so it is next to impossible to apply mascara without your eyelashes touching the stick part of the brush and then a huge chunk of mascara will most definitely be transferred to your lashes. At this point I run and grab something to comb through my lashes. I doubt I'll ever by another mascara with this type of brush.


Zatim sam probala da maramicom skinem višak maskare sa četkice (a to je povelika količina) i da onda mažem, međutim četkica je toliko jadna da čak i tad često završim sa grumenom među trepavicama. Mislim da je jedini put kada sam uspela da ovu maskaru namažem iole solidno i bez korišćenja češljića bio prvi put kada sam je mazala, a tada sam i napravila fotografije ispod. 


Then I tried to wipe off excess mascara from the brush (which is a fairly big amount) and then apply it, but the brush is so poor that even then I often end up with a chunk among the eyelashes. I think the only time I managed to apply it remotely well and without using something to comb through my lashes, is when I applied it for the first time, and that is when I took the photos below.


Posle sam pročitala da maskara postaje bolja kada se malo prosuši, ali ja je imam oko mesec dana i to se  još nije desilo. A trenutno je često koristim jer nemam drugu. A da, i skida se jako teško, kao da je vodootporna (a nije). Pa bar se ne kruni u toku dana.

Grrrrr! Evo pogledajte kako ovaj jad izgleda na očima. Uspem da je dovedem u ovakvo stanje ali uz veliki trud i korišćenje pomagala. I ako ste voljni da to radite, trepavice će vam izgledati prilično dobro i imaće dosta volumena. Slika je bez ičega na trepavicama, sa jednim i sa dva sloja maskare.


After that I read that mascara becomes better when it gets slightly dry, but I've got it about a month ago and that hasn't happened yet. And I'm currently using it a lot since I don't have any other mascara. Oh yeah, and removing it is very difficult, as if it is waterproof (and it's not). Well, at least it does not crumble during the day.

Grrrrr! Here's a look at how this misery looks when applied. I manage to get her into this state with great care and use of tools. And if you are willing to work, your eyelashes will look pretty good and will have a lot of volume. The image is with nothing on my lashes, with one and with two coats of mascara.


Dobre strane maskare:
- dobro sredsvo da kaznite neprijatelje ili da kupite sebi ako želite da čeličite živce.

Loše strane maskare:
- pakovanje koje ostavlja previše maskare na četkici,
- užasna četkica (ne razumem ljude kojima je ovaj tip četkice omiljeni),
- maže se kao lopatom i ostavlja grumenje po trepavicama,
- cena je osrednja ali za ovakvu maskaru je svakako prevelika,
- skida se teško kao vodootporna maskara, pola trepavica mi je popadalo,
- grrrrr!

Informacije i ocene:

CENA: 869 dinara
GDE IH NABAVITI: Jasmin, DM i druge parfimerije sa Bourjois asortimaonom
DA LI BIH JE PONOVO KUPILA: Ne!

PAKOVANJE: 2/5
CENA: 3/5
NANOŠENJE: 1/5
POSTOJANOST: 5/5
IZGLED TREPAVICA: 3/5
UKUPNA OCENA: 3/5

Jeste li vi probali ovu maskaru i da li je mrzite kao ja? 


Good sides of this mascara:
- It is great for punishing your enemies, or to buy for yourself if you want to harden your nerves.

Bad sides of this mascara:
- Packaging that leaves too much mascara on the brush,
- Horrible brush (I do not understand people who like this brush type),
- It looks like it was applied with a shovel and leaves lumps on eyelashes,
- The price is moderate but for this horrible mascara it is definitely too high,
- Comes off hard as waterproof mascara, half of my lashes will fall off,
- Grrrrr!

Information and scores:

PRICE: 869 RSD
WHERE TO BUY: Jasmin, DM and other parfumeries that sell Bourjois
WOULD I BUY IT AGAIN: No!

PACKAGING: 2/5
PRICE: 3/5
APPLICATION: 1/5
DURABILITY:5/5
EYELASHES LOOK: 3/5
OVERALL SCORE: 3/5

Did you try this mascara and do you hate it as much as I do?




48 коментара:

  1. Ha-haa! Baš si me dobro nasmijala, stvarno je mrziš iz dna duše :))) Nisam je probala ali što je najbolje baš sam je mjerkala jučer u našem dm-u. Nakon ovog tvog debakla mislim da ni neću!

    ОдговориИзбриши
  2. Nisi sama, i meni je grozna. A kupila sam je jer je bila hvaljena i neki su pisali da im je to najbolja maskara ikad. Ovisi to dosta od toga kakve trepavice imas. I samo da kazem da je meni bila jos gora kad se osusila :/ i sestru sam nagovorila da proba, ni njoj nije valjala, a ima lijepe trepavice.

    ОдговориИзбриши
  3. MISLIM DA JE OVO PRIMJER KAKO JE NEKI PROIZVOD NEKOME DJUBRE, A DRUGOM JE SJAJAN. MENI LIČNO JE OVA MASKARA PREDOBRA, MOJIM TREPAVICAMA PAŠE, LIJEPO IH IZDUŽI, DA IM VOLUMEN I NISAM IMALA NITI JEDAN PROBLEM KOJI SI TI NAVELA. INTERESANTNO, ALI JE TAKO. :-D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Maskaru mogu da zamislim kao dobru samo kada bi imala bolju cetkicu. Ova cetkica mi nabacuje grumenje maskare na trepavice. Kada toga ne bi bilo bila bi zapravo bas dobra.

      Избриши
  4. Jednom sam samo kupila ovu maskaru, ali sam skontala da je jako teska za moje kapke. A kako nosim sociva/naocare to mi nikako nije prijalo, te sam morala da je promenim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sto se toga tice meni je ok. I ja nosim naocare, mada ne i sociva i oci mi nisu nesto osetljive.

      Избриши
  5. Uh baš užas od maskare.
    Ja nešto izbegavam Bourjois, imaju i dobrih proizvoda ali čini mi se da više ima loših.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je ovo prvi njihov proizvod koji mi ne valja. Mada priznajem nisam ih mnogo probala :)

      Избриши
  6. Ajmeeeeeee a ja je mislila probat! Inače, meni su njihove maskare jedne od najdražih, ako ne i najdraže. I ove koje sam ja koristila nemaju takve bezvezne četkice.

    ОдговориИзбриши
  7. Ja sam jedna od tih koje ne razumes :D Ja ovakve cetkice obozavam i sa njima umem najbolje da rukujem :) Vise se i ne secam kada sam poslednji put kupila standardnu maskaru, sa onim "starim"tipom cetkice :)
    Ovu maskaru nisam probala, ali jesam mnoge sa ovakvim cetkicama i sve su mi bile super. Gledala sam je jedno vreme jer me privukao dizajn, ali sam onda skapirla da ce mi pola maskare ostati u "stomaku" pakovanja :D I naravno, odustala :)

    Bas mi je zao sto ti nije odgovarala :( Kako si navela da se jako tesko skida, svakako je necu ni probati.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A mozda unutra nije sira u stomaku. Mozda je to samo kao tu deblje. Kako ti leba ti mazes maskaru sa takvom cetkicom? Cime? Kad nema cime. Jadne male bodljice ponegde.

      Избриши
  8. Preskačem :/ ja volim standardni oblik četkice. I nisam još probala njihove maskare, ali ne namjeravam

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. JA uvek kupujem sa standardnim cetkicama i eto rekoh da probam ali ipak nije islo.

      Избриши
  9. Ovakve četkice mrzim više nego išta... A i moje trepavice. Ja sad nosim onu GR od 160 dinara i srećna sam :) Ovu ću zaobići, iako baš volim Bourjois

    ОдговориИзбриши
  10. Mene je to pakovanje uvijek privlačilo, ali imam toliko najdražih maskara koje su puno jeftinije :D

    ОдговориИзбриши
  11. Neznam...nije me se dojmila baš... Preskačem definitvno.. :) Ja sam prije koje 2,3 godine imala njihovu maskaru (ovu: http://www.lepotaizdravlje.rs/sites/default/files/2011/08/1_17.jpg )i bila mi je ok, onako za dnevni look, da malo da volumena trepavicama i lijepo ih razdvoji, ali ništa više..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja iskreno i volim te koje ne natrpavaju mnogo maskare na trepavice. Obozavala sam neku totalno no name pre izvesnog vremena. BIla je toliko retka, samo mi ofarba trepavice i izgledaju kao da nemam nista ali su lepe i crne.

      Избриши
  12. Sto se mene tice jedina mana joj je cijena, ali ovakav tip cetkice je onaj koji volim :D i samo mi on i odgovara, jer mi lijepo poceslja i razdvoji trepavice. Uvijek sam voljela MF masterpiece i masterpiece max, ali sada je zamijenjena onom Golden Rose City style za koju sam radila recenziju, koja kosta 4.50KM i ima sa jedne strane bas te krace cetkice koje su mi i draze od one duze strane :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj ja nisam sigurna da li ne znam da radim s tom cetkicom ili je u pitanju formula ove maskare. Mislim da je do formle maskare i da je za takvu maskaru prosto ovaj tim cetkice bio pogresan izbor. Veoma pogresan.

      Избриши
    2. Moguce je da je do formule, procitala sam i da ti ostavlja previse. Sve gumene koje sam ja koristila su bile vise suhe, ili to barem tako djeluje upravo zbog toga sto ne bi trebalo ta guma da izvuce previse maskare. Ja fino krenem od korijena trepavica i iscesljavam. Ali meni tvoje trepavice izgledaju super na ovoj slici, ozbiljno :)) mozda jednostavno volimo razlicit efekat koji maskara ostavlja, ko ce ga znati :)

      Избриши
    3. A ne slika je ok. Samo se namucim da postignem da tako izgledaju. Posto ispada neko grumenje maskare.

      Избриши
  13. E hvala ti :D

    Žao mi je da si nezadovoljna, ali vjeruj pomogla si mi da ne mislim o njoj :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja se cesto obradujem losim recenzijama proizvoda posto ako ih zelim prestanem da ih zelim pa mi je lakse.

      Избриши
  14. Imala sam neke njihove maskare i bile su mi super ali ovu sam baš zagledala tj tester i shvatila instiktivo da je no-no! Hvala a recenziji

    ОдговориИзбриши
  15. E ovo se zove negativna recenzija! :D Žao mi je, naravno, što si bacila pare, ali tako si je zabavno opisala :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imam neku inspiraciju kad pisem negativno ne znam sto. Juce sam podstaknuta ovom recenzijom pozelela da napisem sta ne volim kod ljudi :)

      Избриши
  16. Potpuno je ista moja recenzija o ovoj maskari, ne znam da li si čitala. Šteta što me tad nisi pratila da pročitaš pre nego što si kupila. Neverovatno, ali od a-š nam je iskustvo isto. Da te uetešim, stvarno će biti bolja kad se osuši, ali trebaće joj barem dva meseca, pa ti do tad savetujem da kupiš drugu. Tako sam ja uradila, sad da li pomoglo da je ostaviš otvorenu ne znam, ne smem da ti savetujem.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E mislim da jesam kod tebe citala. Znasm da sam nedavno citala recenziju sa slicnim utiscima. Ali tada sam vec imala ovu prokletinju :D

      Избриши
    2. Znam, prokletinju ahaha :D Joj grozna je na početku stvarno, ali posle ti se možda i svidi kao meni. Za leto i kušu dušu dala, a najbolje se skida sapunom i toplom vodom-kao fleke. Ne zezam se, ja samo što je domestosom nisam probala skinuti :D
      Sapun i topla voda, sa drugim sredstvima ima da ti uđe u pore, ne znam na koju foru se zadržava, ali su podočnjaci zagarantovani :D

      Избриши
    3. Ahahaha ja je razgradim Lorealovim mlekom i onda ostatke skinem micelarnom.

      Избриши
  17. Baš mi je žao što si tako unesrećena sa ovom "lepoticom", mada sličice uopšte ne izgledaju loše :). Ja sam baš skoro dobila njihovu Queen Atitude maskaru i jos je nisam testirala. Nadam se da će se pokazati bolje.

    ОдговориИзбриши
  18. Nemam nijednu Bourjois maskaru, ne znam sto, samo furam po Maybelline-u :D

    ОдговориИзбриши
  19. Auuu kakav trash od maskare :/
    Preskacem je u sirokom luku :D

    ОдговориИзбриши
  20. Meni je ovo najbolja maskara ikada, jedina koju sam probala (a probala sam ih i drogerijskih i skupih), da mojim jako dugim trepavicama da volumen, a da ih ne zalepi i ne napravi efekat paukovih nožica. Jeste malo teža za rad prve dve-tri nedelje, ali posle mi je savršena! Kad vidim koliko je masovno omražena bude mi čudno, valjda to umnogome zavisi od trepavica :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Izgleda da je do trepavica. Ja nemam duge trepavice, pa mi cudno. Valjda je lakse slepiti duge. Mada mozda i nije. Ja cekam da mi se osusi dovoljno da bude malo bolja ali nikako da se to desi.

      Избриши
    2. Verovatno je do trepavica, a i ja sam jako čudna s maskarama, meni recimo Max Factor 2000 calorie stoji užasno, žuta Maybelline još gore, Telescopic isto tako, sve te jako hvaljene meni naprave slepljeni haos :)

      Избриши
    3. Ja nikad nisam imala takve probleme do poslednje dve maskare koje sam kupila. A ova nije sto samo slepi nego ima i grudvice. Uzas.

      Избриши