четвртак, 26. септембар 2013.

Aura Shine Killer


Danas  ću da vam pokažem još jedan noviji Aurin proizvod - Shine Killer. Za početak da vam kažem koji je sastav proizvoda. Lista sastojaka je veoma kratka, sadrži samo jednu stvar, a to je - silica. Dakle reč je o veoma sitnom prahu ili puderu koji služi za matiranje lica. Kao masnokožac morala sam da ga probam, pošto su svi puderi za matiranje koje sam do sad koristila bili mnogo manje trajni nego što sam želela.


Today I'll show you another new product from Aura - Shine Killer. First let me tell you what are the ingredients of the product. The list of ingredients is very short, containing only one thing, and that is - silica. So it is a very fine powder that should mattify the face. As I have oily skin I had to try it, since all the mattifying powders that I've ever used were much less durable than I wanted.


Pakovanje izgleda lepo. Prvo što vidite je kartonska crna kutija, a unutra se nalazi kutiijica koja sadrži 5g proizvoda, koji može da se koristi 18 meseci od otvaranja. Ovaj tip rastresitih proizvoda uglavnom dolazi u ovakvom pakovanju, koje ja lično ne volim previše jer je mnogo neuredno. 


Packaging looks nice. The first thing you see is a black cardboard box, and inside is a small box containing 5g of product, which can be used 18 months after opening. This type of powdery product usually comes in this kind of packaging, which I personally don't like too much because it is messy.


Kada otvorite poklopac ispod se nalazi plastika sa rupicama kroz koje prah izlazi. Preko toga je zalepljena folija, koju kada odlepite morate da pazljivo rukujete kutijicom da ne bi kroz rupice izašlo previše praha koji će oko vas napraviti beli oblak. Ali dobro, čim se naviknete na to lako ćete koristiti i ovakvo pakovanje.


When you open the lid underneath is plastic with holes through which the powder comes out. Above that is a glued foil, and after peeling it off you need to be careful handling the packaging, because otherwise too much powder will start flying around and it will make a white cloud around you. But once you get used to it, you can easily use this packaging.


Ovaj puder trebalo bi da matira kožu i do 8h, čini da šminka traje duže, ublažava izgled bora i smanjuje vidljivost sitnih nepravilnosti. Takođe je i vodootporan i otporan na znojenje. Ne sadrži talk i ulje (što je vrlo očigledno kada pogledate sastav).

Ja sam ga kupila u toku leta tako da sam ga testirala u baš ekstremnim uslovima. Ono s čim se definitivno slažem je da prelepo matira kožu. Mat izgled definitivno traje duže od svega što sam probala pre ovog proizvoda. Prah je veoma fin i svilenkast i kada se nanese nije ni malo beo i ne primećuje se. Koža je nekako svilankasta na dodir, ali se prah uopšte ne oseća na koži niti mi je smetao. Nije takođe izazvao nikakve probleme na koži.

U toku zime će biti odličan i verujem da ću zaista satima biti matirana, ali u toku leta nije baš uspeo da izdrži 8 sati. Zaista sam se mnogo znojila ovog leta, toliko da je znoj uspevao da probije i da prilično brzo krenem da se sijam. Već sat vremena nakon nanošenja sam primećivala da više ne izgledam toliko matirano. Ali sada kada je hladnije zaista se drastično produžilo vreme matriranja. Dakle nije baš skroz otporan na znoj. Mislim da lako može da zaista izdrži i do 8 sati pri normalnom vremenu i na svim tipovima kože osim kod ekstremno masne.


This powder should mattify the skin up to 8h, make makeup last longer, reduce the appearance of wrinkles and the visibility of small irregularities. It is also waterproof and resistant to sweat. It is talc and oil-free (which is very obvious when you look at the ingredients).

I bought it in the summer so I tested it in very extreme conditions. What I definitely agree with is that it mattifies the skin beautifully. Matte finish definitely lasts longer than with anything I've tried before this product. The powder is very fine and silky when applied and is not at all white and noticeable. The skin is somehow silky to the touch, but I cannot feel the powder on my skin. Also it didn't cause any skin problems. 

During the winter it will be great, and I believe that I will actually be matte for hours, but during the summer it wasn't able to withstand 8 hours of blazing sun. I was really sweating a lot this summer so the sweat managed to break through it and I was shiny pretty quickly. After about an hour I could already notice that I'm starting to be shiny. But now that the weather is colder, mattification time  is actually drastically extended. So It's not entirely resistant to sweat. I believe that it can easily withstand 8 hours of mattification during regular weather and on all skin types, except on extremely oily skin.


Nisam primetila da maskira sitne nepravilnosti, tj. ne znam čime bi to mogao da maskira. Eventualno zato što lice izgleda nekako mekano i svilenkasto pa da se nepravilnosti manje primećuju. Isti slučaj je sa borama, mada ih ja i nemam baš, ali ne vidim kako bi to mogle mnogo manje da se vide. Da budem iskrena ovo maskiranje mi i nije nešto bitno, niti sam to očekivala od ovakvog proizvoda. Bitno je da matira! I to prilično dobro. 

Šta mi se sviđa kod ovog proizvoda:
- cena,
- pakovanje lepo izgleda,
- dobro matira,
- koža izgleda baršunasto i lepo kada se nanese.

Šta mi se ne sviđa:
- pakovanje je nepraktično,
- pri velikim vrućinama i velikom znojenju ne uspeva da održi mat izgled,
- ne ublažava baš izgled nepravilnosti i bore.

Informacije i ocene:

CENA:  627 dinara
GDE GA NABAVITI: Lilly, DM
DA LI BIH GA PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 3/5
CENA: 5/5
NANOŠENJE: 4/5
POSTOJANOST: 4/5
MATIRANJE: 4/5
IZGLED KOŽE: 5/5
UKUPNA OCENA: 4/5


I noticed that it doesn't mask imperfections, ie. I don't really know how it is supposed to do that. Possibly because the face looks kinda soft and silky so that irregularities are less noticeable. The same is with wrinkles, even though I don't really have a lot of them yet, but I don't see how they could be any less visible. To be honest this isn't something that is important to me and that I really expected from this type of product. Mattification is important! And that's pretty good.

What I like about this product:
- Price,
- Packaging looks nice,
- Mattifies well,
- Skin looks velvety and beautiful when applied.

What I don't like:
- Packaging is impractical,
- At high heat and high perspiration it cannot maintain a matte finish,
- Doesn't make imperfections and wrinkles less visible.

Information and scores:

PRICE: 627 RSD
WHERE TO BUY: Lilly, DM
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes

PACKAGING: 3/5
PRICE: 4/5
APPLICATION: 4/5
DURABILITY: 4/5
MATTIFICATION: 4/5
SKIN APEARANCE: 5/5
OVERALL SCORE: 4/5

34 коментара:

  1. Ni sama ne znam zasto, ali nikada nisam koristila Aurinu sminku :( Kupila sam neke cetkice i ok su, imam dva laka za nokte i to je to ;)
    Ovaj puder deluje zanimljivo, ali nemam naviku da koristim pudere u prahu, uglavnom su zastupljeni kameni ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovo po meni nije kao puderi. Ne znam da li bih ga tako nazvala, ja ga zovem prah za matiranje :P. Ok je Aurina sminka skrooooz. Slobodno probaj nesto. Svidece ti se :D

      Избриши
  2. Nemam masnu kožu, pa nisam ni isprobavala ovakve proizvode, mada svejedno volim da pročitam utiske. Slažem se za pakovanje, i ja to mrzim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, eventualno mogu rupice da se izbuse u foliji, ali moja se malo vec odlepila kada sam ga kupila, pa nije bilo nikakve svrhe da je ostavljam tako poluzalepljenu.

      Избриши
  3. Ja kad bih našla puder koji bi me matirao 8 sati ja bih presretna bila :-) ovako zadovoljim se i sa max. 5-6 :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da, mada pazi sada kad vise nije vruce, ja budem mat skoro ceo dan na poslu. Nije bas ko ujutru kad ga stavim, ali definitivno sam i dalje mat, ne sjajim se.

      Избриши
    2. pa onda si ti odlična, nisi u mojoj grupi masnokožaca ;-)

      Избриши
    3. Pa da ja sam recimo na masnom kraju meshovitokozaca. Mada leti bolje ne prilaziti mi sa blicem na fotoaparatu! Inace se oslepi od odbljeska.

      Избриши
  4. ljeti sam definitivno odustala od ičeg na licu, eventualno malo korektora i rumenila, ali zimi obavezno koristim matirajući puder za t zonu :D
    jesi probala essenceov, odličan je ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E znam ali nikako da ga kupim. Tj zaobilazim ga jer ima isto ovo glupo pakovanje. Znam da se sad pojavio i kompaktni, ali ga ja nigde kod nas nisam jos videla, pa ga nisam kupila, vec cekam da dodje taj pa cu onda.

      Избриши
    2. Problem s pakovanjem se rješava tako što se ne skida folija, neko se samo probuše nekolike rupice iglom. Ja imam taj Essence i baš je dobar. :)

      Избриши
    3. E meni je vec bila poluodlepljena folija kada sam ga prvi put otvorila, valjda je puder unistio lepak i onda sam morala da je skinem skroz.:/

      Избриши
  5. Samim tim što si napisala da ti je bolji od drugih pojačala mi se želja da ga probam, davno sam prestala da verujem u puder koji matira lice sve dok se ne umijem tako da mi i nekoliko sati zvuči dobro :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da ne verujem ni ja bas u to. Mada nisam probala Essence. Ali ovo bas dobro matira.

      Избриши
  6. Ne znam sto, ali sam uvek izbegavala Auru.. U poslednje vreme vidim sve vise pozitivinih recenzija o njihovim proizvodima, a cini mi se da su poboljsali i sam marketing. Ja vec imam svoj izbor za matiranje, ali ako mi dosadi mozda probam i ovaj.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da jeste popravili su marketing, a i izbacili nove dobre proizvode. Ja zaista nisam probala nista od njih a da nije dobro tako da stvarno imaju moju preporuku.

      Избриши
  7. Одговори
    1. Pa bilo kojom vecom cetkicom za puder u kamenu/prahu. Takodje probala sam i sa sundjercicem, ali ne onim za nanosenje tecne pogloge, nego onaj sto ipak ima malo dlacice i izgleda kao jastucic. Sa njim je isto odlicno. Onako debeo sundjercic, ima u DM-u od ecotools-a mislim. U svakom slucaju uopste nije zahtevno za nanosenje, moze bilo cim.

      Избриши
  8. Sad si me bacila u dilemu da li ovaj ili Essence. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa ne znam kako da ti pomognem, Essence nisam probala. Ako nadjes Essence kompaktni onda eventualno taj, ali ako nadjes samo onaj rastresiti onda zaista ne znam :)

      Избриши
  9. zvuci dosta dobro :) ali ja nisam neki fan ovih belih pudera (imam jedan essence i koristim ga jednom u 200 godina) pa ga dok essence ne potrosim necu gledati svakako. vise volim kamene pudere za matiranje a koji dodatno i prekrivaju :)

    ОдговориИзбриши
  10. Baš sam jučer pričala kolegicama kako ne volim proizvode u prahu jer uvijek napravim nered :D

    Sviđa mi se ovaj proizvod, da ga imamo sigurna sam da bih kupila :D

    ОдговориИзбриши
  11. Zvuci mi kao super proizvod za devojke sa masnom kozom. :)

    ОдговориИзбриши
  12. Nisam dosad kupovala Aura proizvode, ali ovaj me je totalno privukao. Mada malo imam fobiju od tih praskova za lice :D
    Koza mi je mesovita, osetljiva i problematicna, pa me interesuje onaj deo o cistim porama, znas li mozda da li je antikomedogen?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa meni iskreno nije izazvao baaas nikakve probleme. Meni isto izlaze bubuljice mada mi koza nije bas preosetljiva. Ali znaju da mi izadju bubuljice od neke sminke ali od ovoga nisu

      Избриши
  13. Juce sam kupila ovaj proizvod i malo sam potrazila komentare na isti.Ja sam prezadovoljna! Isto mi je masna koza mada meni to i ne smeta bas toliko ali nekada mi i zasmeta.Nije bas izdrzao 8 sati ali nije ni nista manje da bih se pozalila.Takodje mi je leti masnija koza a to je i logicno. Preezadovoljna sam,preporucujem svima! Kupila sam i rumenilo a njega cu tek sutra da probam. :D Aura je odlicna,nije ni skupa a moram priznati da imaju i veliku paletu karmina :) Nisam ranije ni obracala paznju toliko :) Sve naj!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da da odlican proizvod. Ja mnogo volim Auru generalno. Sve skoro sto sam probala mi je bilo bas super. A posebno ovi novi tecni mat karmini. Oni su ludilo :)

      Избриши